Lille store

 

“Mor, jeg tror jeg skal kaste op” pippede min store dreng sent i går aftes, da han kom ind i stuen, få timer efter at han var blevet puttet.
Og det gjorde han så mindre end et sekund efter. Kastede op. På stuegulvet og på sin far.

Et langt bad senere (mens jeg vaskede gulv 4-5 gange) puttede jeg ham i min seng. Min store, men pludselig meget lille dreng. Min mand gik på børneværelset for at sove med Uma, der også var vågnet i al tumulten, og jeg puttede mig i dobbeltsengen med den lille store. Ikke for at sove, for det ved alle, der har ligget ved siden af et barn med bræksyge, at man ikke kan.

Og natten har i den grad føltes længere end normalt. Jeg har holdt den pludselige lille krop, der har vendt sig selv på vrangen i en spand en håndfuld gange. Jeg har hentet vand, tømt spand, aet og kysset, forsikret om at ingen skade er sket, og at alt er bedre i morgen.
I morgen er nu. Og jeg tror faktisk at alt er bedre. Han har sovet uden afbrydelser siden klokken 03. Det har jeg ikke.
Om lidt vågner alle, om lidt er dagen i gang og om lidt er min lille store dreng stor igen.

13 replies
 1. Mette Cecilie says:

  Årh stakkel og stakkels jer. Håber snart at han bliver rask og ikke får smittet jer andre. Det er ikke sjovt ❤️

  Svar
 2. Marie Rud says:

  God bedring! Sikke en uheldig lille fyr.

  Var selv oppe med opkastebarn i går nat. Og det er en helt særlig fornemmelse synes jeg. Af uendelig tid der på en eller måde går alligevel.

  Svar
 3. Signe Op. says:

  Det er forfærdeligt med sådan en omgang. Som om al ens livsmod og energi forsvinder med ned i spanden.. Og apropos spand; Overvej lige at investere i de her poser: https://www.webapoteket.dk/rejseapoteket/transportsyge/sicsac-opkastposer-p-205069 (måske kan de findes billigere – det ved jeg ikke) De er helt geniale. Nu er jeg sygeplejerske, og kender dem derved fra mit arbejde, men vi bruger dem også herhjemme (belært af tidligere erfaringer har jeg netop selv købt en ny sending – idet min mand var til julefrokost i fredags….) En ring af hård plastic med en pose fastgjort på. Lige til at binde knude på og kyle i skraldespanden. Virkelig, virkelig anbefalelsesværdige – og klart mere hygiejniske end en spand.
  God bedring til Otto! 😊

  Svar
 4. Stay Strange says:

  Altså, Cecilie. Du er så fin til at formulere dig. Og til at ramme lige i hjertekuglen!

  Jeg har det allerede nu sådan med min lille datter på ét år. Hun er så stor og så lille samtidig.
  Hvordan stopper man tiden bare lidt?
  Hvordan nyder man nok?
  Hvordan krammer man tæt nok, og hvordan giver man det næste øjeblik slip, så de små vinger bliver trænet, og folder sig ud?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Tak. Heldigvis er alle aldre magiske på hver sin måde. Jeg kan sagtens huske da Otto var 1 år, og 4, og 6. Minderne er dejlige, men det er nuet også <3

   Svar
 5. B says:

  Jeg føler med dig. Herhjemme var scenariet kl.4 i morges at min store dreng (7 år) gjorde det samme. Ved toppen af trappen. Og nu ligger han i sofaen mens jeg prøver at lave noget (skrive jobansøgninger). God bedring hos jer!
  //B

  Svar
 6. Hanne says:

  Lignende scenarie her. Vågnede i nat ved lyden af opkast der ramte en spand. Min store pige, 6 år, endnu en gang ramt af den lede omgangssyge. Thank God, jeg havde ladet spanden fra sidste omgang stå på hendes værelse. It’s the season og alt det der.
  Hun er noget hårdere ramt denne gang; sover nu en lur på sofaen.

  Gid fanden havde omgangssyge og gid der var en vaccine imod det!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *