Vanvid og dårlige nerver

Hold nu lige kæft. Mine nerver hænger i laser de her dage. Vi lagde jo et bud på et hus, og siden da er noget af en proces gået i gang. En nervepirrende en. Jeg skrev lidt om det HER i nat, da jeg ikke kunne sove, fordi jeg udelukkende kunne tænke på penge, forhandlinger, forsikringer, renovering og fremtid. Der er SÅ meget vi skal tage stilling til pludseligt. Hvor vi før “bare” skulle drømme lidt og finde ud af, hvor vi ville bo, hvad vi har råd til og om vi er klar til huslivet, er vi nu i en position, hvor vi skal tage stilling til ALT muligt og alle mulige. Renter, lån, priser, forbehold, og pis og lort. Og vi ved ikke engang om handlen går igennem eller ej. Vi er ikke normalt typerne, der tænker længe over noget, og når vi tager en beslutning vil vi gerne rykke hurtigt. Det er der ikke noget, der hedder her. Blandt andet fordi at vi går med livrem og seler, da det er så usikkert og nyt og STORT, og vi har derfor gang i både advokat, rådgiver, byggesagkyndig og et bankskifte. Alt det blandet sammen med nerver over den beslutning vi måske er ved at tage, uvisheden og forvirringen, gør at ingen af os rigtigt sover, og nok også er lidt korte for hovedet. Når vi altså ikke er i ekstase over hvad der måske venter os lige om lidt. Jeg har humørsvingninger som sjældent før, ingen appetit og forstår slet ikke dem, der synes denne her del er fed. Men de findes, åbenbart. Hatten af. Jeg kan ikke holde til det og taber sgu nok snart alt mit hår. Ret irriterende. Jeg må endnu engang sammenligne det lidt med en graviditet. Man ved der er en udløbsdato, en forløsning og det man drømmer om lige rundt om hjørnet, man ved fucking bare ikke hvornår, hvor ondt det kommer til at gøre og hvad der venter…
Til gengæld trøster jeg mig med, at når vi får vores hus, uanset om det vi er i forhandlinger om nu eller et helt andet, så er det da i hvert fald ikke fordi vi ikke har haft tid og mulighed for virkelig at tænke os om.
Det bliver godt.

Ps. Jeg ønsker mig denne her belysning i vores nye hus. Og bare sådan generelt i livet.

9 replies
 1. Stine says:

  Det er SÅ nervepirrende. Vi har købt hus to gange (nøj, jeg føler mig voksen, når jeg ser det på skrift!).
  Jeg vil bare sige, at vi begge gange har gennemgået huset med en byggesagkyndig. Det har været 3000kr godt givet ud. Begge gange fandt han noget, der ikke var i tilstandsrapporten som vi var glade for at vide. (Og en tredje gang endte vi med ikke at købe et hus alligevel selvom vi havde skrevet under – på hans anbefaling, fordi han kunne se, at meget af det var hjemmebygget og lavet forkert)
  Og 2. gang var vi sygt glade for ejerskifteforsikringen, da et fuldstændigt nyrenoveret hus både havde hul i taget og et sprængt vandrør under gulvet.

  God jagt – elsker at følge med ovre på sneglehytten. Savner helt det rush, det var at kigge efter hus.

  Svar
 2. C says:

  Sjovt du sammenligner med graviditet:-) jeg tager det så bare i omvendt rækkefølge – har købt huset og været lige så panisk/ekstatisk som du beskriver! Håber så tilgengæld at jeg klarer de sidste måneder før fødsel lige så sejt som dig!

  Svar
 3. Helene says:

  Uh, jeg kan godt huske den der følelse… Vi så på hus i halvandet år og endte med at finde vores hus dagen inden vi tog på ferie! Jeg kan huske vi stod nede i metroen i Sydeuropa og snakkede med mægler om bud på et hus vi havde set for første og eneste gang dagen inden!! Ikke lige sådan vi havde tænkt os det…! Heldigvis fik vi lov at se det igen, da vi kom hjem inden vi skrev under, men som du selv siger, så er man godt forberedt den dag man endelig beslutter sig for et hus. Og vi har ikke fortrudt!
  Lige en kommentar angående byggesagkyndig mm: vi havde en fagmand med ude at se huset, og han fandt kun nogle enkelte fejl. Vores advokat anbefalede os dog ikke at nævne noget til sælger/mægler i forbindelse med kontrakten, da hun mente vi ville stå dårligere, hvis det skulle vise sige at få betydning senere hen, fordi vi i så fald “havde vidst det” på købstidspunktet.

  Svar
 4. Pernille says:

  Vi stod i det for halvandet år siden. Det er de værste uger jeg længe har oplevet! Først fik vi at vide, at der faktisk var nogle andre der havde afgivet et bud, som sælger havde accepteret. Der gik et par dage hvor vi måtte vente på, om vi overhoved kunne afgive bud, fordi mægleren skulle undersøge, om de andre potentielle købere havde skrevet under på købskontrakten. Heldigvis havde de ikke gjort det! Så vi fik lov til at afgive et bud, uden at vide, hvad de andres bud var. Hver part havde så en uge i alt til at ændre deres bud, hvor efter det blev solgt til højest bydende. Hvilket heldigvis var os! Om et par måneder kan vi flytte ind i vores nybyggede hus (vi rev nemlig det 200 år gamle hus ned), som vi SELV har bygget 🙂 det har været og er stadig den vildeste rejse! Held og lykke med jeres, uanset hvad det ender med 🙂

  Svar
 5. Sigrid says:

  Jeg arbejder i Skuespilhuset (og hørte også dig og Rachel under Podcastfestivalen, I var gode!). Kan kun give dig ret med hensyn til badeværelsesbelysningen. Den slags lys bør erstatte solen og samtlige lamper straks!

  Svar
 6. M says:

  …altså… jeg har haft et hus på fornemmelsen kunne være det, I har haft øje på. Ved ikke hvorfor, jeg har haft den fornemmelse – jeg kunne virkelig bare godt se jer i det! Og… nu er det taget af markedet for et par dage siden. Der står “købsbud accepteret”… Gad vide, om det ér jer, der har fanget det 😀

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det kan sagtens være. Lige nu har vi ingenting fanget dog. Ligger pt i forhandlinger, advokater og byggesagkyndige. Og stress.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *