Nye juletraditioner med verdensgaver

INDLÆGGET INDEHOLDER REKLAME FOR UNICEF

Det er snart jul. Igen. I takt med at jeg har fået børn, er jeg blevet mere og mere glad for julen. Jeg nyder at købe og give gaver til dem jeg elsker, og at skrue max op for hygge med stearinlys, godter og varme tæpper.
At det ikke er alle, der har det sådan, ved jeg godt. Jeg har selv været lidt af en grinch, og kan sagtens sætte mig ind i at man kan lade sig stresse, at man synes der går for meget forbrug i den og så videre. Men måske man kan bruge juletiden på at dele lidt mere ud så, og hjælpe hvor der er behov for det. For der er behov. Mange steder i verden og det kan være svært at vide, hvor man skal starte, og man kan jo ikke redde verden og alt det der. Sørgeligt, men sådan tror jeg mange af os tænker. Jeg gør mit bedste for at støtte forskellige organisationer med både små og lidt større beløb ind imellem, og så har jeg, som I sikkert ved, hvis I har fulgt med igennem de sidste par år, været ret begejstret for Verdensgaver som Unicef stadigvæk sørger for. Konceptet er enkelt og helt genialt. Man vælger simpelthen en pakke man gerne vil sende til børn i Syrien og landende omkring, hvor der, som I nok også ved, foregår nogle skrækkelige ting på nu snart syvende år. Pakkerne er til børn. Kolde børn. Tæpper, flyverdragter, ernæring. Mulighederne er mange og I kan se alle pakkerne, der findes i et hav af prisklasser, lige HER

Jeg mangler jo ikke noget selv. Det gør jeg virkelig ikke. Og jeg sætter pris på, at det er sådan. For det meste. Jeg kender alt til first world problems, men ved også godt, at jeg i det store hele skal flette næbbet, hvad det angår. Mine børn mangler heller ikke noget, og det priser jeg mig lykkelig for. Virkelig. Sådan er det desværre bare ikke for alle. Der er så forbandet meget ondskab og uretfærdighed i det vi kalder verdenen og det er næsten ikke til at holde ud at tænke på. Men vi skal sgu tænke på det, og vi skal gøre noget, hvis og når vi kan. Unicefs verdensgaver er en ret ligetil og meget konkret måde at gøre det på. Jeg tænker ofte tilbage på sidste år, hvor jeg besøgte Unicef i FN byen og hørte vilde historier, og så lageret derude, som er helt enormt. Og som jeg vist også nævnte sidste år og igen har fået bekræftet, er det udover at være en vigtig hjælp, en rigtig god mulighed og fin vinkel at bruge verdensgaverne, når man skal snakke med sine egne børn om nogle af de ting, der foregår ude i verdenen. Vi har i hvert fald fået nogle gode lange snakke, særligt Otto og jeg – og jeg er overbevist om at mine børn er helt med på, at det gør en forskel, og at det er vigtigt at give til dem, der ikke har det vi har, og at man skal hjælpe, hvor man kan.

Det er vinter nu. Også i Syrien og det er koldt (!) Jeg kan personligt blive helt dårlig over, når jeg har fået sendt mine egne børn afsted om morgenen med for lidt tøj på, så at der er børn helt uden vintertøj i krigsramte områder rammer mig lige i hjertekuglen og jeg ville ønske at jeg kunne dele jakker og tæpper (og kram og kærlighed) ud til dem allesammen. Seriøst. Det kan jeg ikke, men til nogle af dem kan jeg, og det kan du også.
Tæpper til to børn koster 88,- HER
En julepakke med tæpper og ernæring 158,- HER
Og en pakke med varmt vintertøj til 279,- HER

Mine børn får gavebeviserne i adventsgave, og selvom det måske kan lyde som en tarvelig affære med sådan et stykke papir (og en klementin, bevares), ved jeg af erfaring  som sagt, at det tværtimod sætter gang i nogle gode snakke. I hvert fald med de store. Den to årige har jeg endnu ikke fortalt om krig, og det kan sagtens vente. Uhyggeligt er det bare at tænke på, at det langt fra er sådan for alle 2 årige børn. Av.

Jeg håber sådan, at I vil tage verdensgaverne til jer, og måske erstatte nogle af årets adventsgaver, mandelgaver eller julegaver med dem. Herhjemme er det blevet en virkelig fin juletradition, som jeg ikke kan lade være med at håbe på mine børn tager med sig gennem livet.

Glædelig jul.

8 replies
 1. Ida says:

  Min far ønsker sig aldrig noget (går ud fra han ikke er den eneste far der sådan – en mande/farting, tror jeg ;)). I stedet for at købe et eller andet ligegyldigt vil jeg give ham et gavebevis.

  Svar
 2. Stine says:

  I år har vi droppet pakkekalender i min ældste datters klasse, og så giver klassekassen gaver til nødlidende i stedet. En lille ting, men bedre end ingenting.

  Svar
 3. Stine says:

  Sikke fint et indlæg! Jeg har sendt en pakke vintertøj af sted til nogle børn, der garanteret har mere brug for det, end Min datter har for endnu en dims. Tak for inspiration og glædelig jul ❤

  Svar
 4. Kirsten says:

  Tak for en din fine formidling og gode måde at vinkle det her budskab, om at give til andre, der har mere brug for det, og sprede goder og glæder end til mere end bare det helt nære. Dét er altså jul i sin fineste form.
  <3

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *