Jagten på sneglehuset. En status.

For nogle uger siden fik vi besked om, at det hus som vi more or less havde besluttet os at byde på, det hus jeg har drømt om og sukket efter siden vi stod der for to måneder siden, er taget af markedet. You snooze, you loose. Og vi havde snoozet for længe, eller i en måneds tid, helt overbevist om, at det selvfølgelig ikke ville blive solgt og at vi havde goood tid til at få styr på lån og planlægning. Men væk er det altså.  Mit hus.
Dog er det ikke solgt, så forhåbentlig bliver det sat til salg igen. Some day. Eller også var det ikke meant to be og alt det der.

Men fuck. Og øv.

Min mand er til gengæld head over heels forelsket i et andet hus. Faktisk det første vi kiggede på.
Et hus jeg også er lun på, men et hus som økonomisk vil sætte os stramt i det, alt for stramt. Desuden ligger det på landet-landet. Altså uden naboer, for enden af en grusvej. Aka min mands hedeste husdrøm, og i teorien mit mareridt. Dog har vi nu været der to gange og der ER dejligt. Ydermere viser det sig at vi perifert kender ejernes datter, og vi er derfor kommet i direkte dialog med dem, ejerne, der i øvrigt er så søde, at vi ville ønske de hørte med huset. Hvis vi altså skulle købe det. I første omgang går vi (og de) i overvejelser om en prøveperiode, hvor vi ekstraordinært får lov til at leje huset og prøve det af.
Den mulighed tygger vi og de på. Så det er status lige nu.

Og hey! Jeg har filmet processen frem til nu, og vil fortsætte med det. Hvis alt går godt (læs: Mit klippeprogram vil samarbejde) lander del 1 hos jer meget snart.

30 replies
 1. Katrine says:

  Elsker at følge med i jeres husjagt, da vi selv står i helt samme situation. Jeg er meget nysgerrig efter at vide, hvor I mon kigger.. Mangler sådan inspiration til nye områder 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi kigger i Nordsjælland. Men flere steder. Er ret forelskede i Hornbæk og byerne deromkring, og har også både rundet Humlebæk, Espergærde og Trørød. Og Tisvilde. Hvor kigger I?

   Svar
   • J. says:

    Vi kigger præcis de samme stedet 😀
    Vores udfordring er pt bare, at vi er bundet til arbejde i København. Min drøm er at blive selvstændig og ikke være afhængig af en arbejdsplads – men Rom blev jo ikke bygget på en dag 😉

    Svar
   • Signe says:

    Hornbæk/Dronningmølle/Gilleleje er også så skønt! Mine svigerforældre har sommerhus deroppe, og vi tager derop så ofte som muligt. Prøv Albis kaffebar i Hornbæk og Café Flora i Gilleleje, når I er deroppe. Vi har dog lige købt rækkehus i Blovstrød (mellem Hillerød og Holte-ish). Men kiggede også i skønne Humlebæk, fordi jeg er vokset op i nabobyen Fredensborg, som også er fantastisk med slottet, søen og det hele. Vi har købt et rækkehus ifm. projektsalg, så vi flytter først om et års tid og kan ikke vente! Huskiggeri er spændende og frustrerende på samme tid ;o) Held og lykke! Hyggeligt at følge med i jeres husprojekt. Vh Signe

    Svar
 2. Nat says:

  Vi flyttede ud af byen for 2 år siden. Vi kigger på lejlighed i byen igen nu. Selvom det kun er 20 km udenfor Kbh, kan jeg ikke finde mig til rette. Og den KØ hver morgen, omg… Men det rammer nok ikke jer så hårdt med jeres jobs tænker jeg også. Og vores børn? De er stadig gladere på trafik legepladsen, end i den skov vi bor op ad 😒 Haven? Den er de stort set aldrig i… Men alle er jo forskellige!

  Svar
  • Sneglcille says:

   Mine børn (og mand) er ikke til at få ind, når de først er udenfor, og ja, vi ville ikke skulle køre frem og tilbage hver dag, og sjældent i myldretiden.
   Det kan sagtens være, at det slet ikke er for os, men måske er det. Det er i hvert fald noget vi selv skal erfare, hvis det er. Alle er nemlig forskellige. Heldigvis 😉

   Svar
 3. Mette says:

  Det ville da være genialt, hvis i kunne få lov at leje det og prøve det af. Uden at blive bundet på hverken den ene eller anden måde,

  Svar
 4. Emilie says:

  Det er en spændende og lidt frustrerende proces.. som man ligesom bare skal gennemgå.
  Vi fik ikke det hus vi var ret vilde med for knap to år siden, det var faktisk det allerførste hus vi var ude at se på. Men det var rigtig godt det røg til anden side, for jeg måtte sige mit job op to mdr senere og det ville jeg ikke kunne have gjort med et nyindkøbt hus! Vi søgte videre og nye jobs, speciale-afl. og en ny graviditet gjorde husdrømmen endnu mere virkelig. Et par huse røg fordi vi også snoozede lidt – det er jo megausikkert og en kæmpe investering man ikke er helt herre over om vil være en succes.
  Men nu bor vi i et lækrere, større og meget mere idyllisk hus 200 m fra det allerførste vi så på 🙌🏼 Vores hjerner må ha være preppede på området, for pludselig gik det sygt hurtigt. Vi har udsigt til marker og sø, naboer i alle aldre, masser ro, plads og privatliv, men også et hyggeligt (ikke-omklamrende!) naboskab i vores lille landsby udenfor Hillerød, som kan det meste ift indkøb og kaffe (jeg savner mest et gedigent brødhus..). Afstandene har jeg lynhurtigt vænnet mig til. Få nu bare det kørekort – og rigtig god jagt!

  Svar
 5. Ida says:

  Min kæreste er opvokset på Ellesletten i Trørød, hvor hans forældre netop har sat barndomshjemmet til salg.. det smerter ham, men det er også et dejligt hus! Vidst ikke stort nok til din børneflok 😕😊 stort knus!

  Svar
 6. Camilla says:

  Go go go! Hver eneste time jeg bruger inde i min lejlighed længes jeg bare ud til stilheden. Pladsen. Duften er træer og lyden af grene som knækker unden skoene.
  Og så er det altså begrænset hvor meget vejarbejde, techno fester og fjernsyns zapperi man skal lægge ører til på landet! Ih, gid det var mig!

  Svar
 7. Iben says:

  Det er spændende! Vi er selv på huskig. Lejligheden på Vesterbro er blevet for lille med to små børn. Jeg er træt af trapperne, at få bakset barnevogn ind og ud og savner en have, hvor jeg bare kan åbne døren, og så er vi ude. Og et bryggers så jeg ikke skal glo på tørrestativ i stuen/køkkenet/værelset. Vi har ikke fundet huset. Endnu. Jeg skal også lige lære og forstå, at vi er nødt til at gå på kompromis med nogle ting. Det der med penge du ved. Vi kigger i øvrigt i Espergærde. Der er sgu dejligt. Tror jeg nok😊

  Svar
 8. Louise says:

  Kom til Espergærde – her er SKØNT 😊 Min kæreste og jeg fyttede hertil, fra Frederiksberg, med vores to børn i sommers og har ikke fortrudt et sekund! Jeg er født og opvokset på Frederiksberg og har altid betragted mig selv som vaskeægte by-pige, meeeen det skal jeg da lige love for, at jeg har måtte ændre den opfattelse af mig selv! Nu er jeg provins-kvinde og jeg elsker det 😊 held og lykke med det hele, glæder mig til at følge med i huskøb!

  Svar
 9. Josefine says:

  Spændende!! Har I prøvet at kontakte sælger til drømmehuset? Selvom det er taget af markedet? Altså jeg ved nul og niks om huskøb/salg, men min veninde har et hus til salg og de har netop taget det af markedet da der ikke sker en dyt, ifølge dem ihvertfald, i løbet af vinteren, de vil så sætte det på igen til foråret. Så måske går der andre rundt med samme tanker? Fedt at I har mod på at prøve det af, nu har du vel også hevet det største plaster af allerede ved at forlade dit Vesterbro? Og det overlevede du jo fint, så kan du da også sagtens tage næste spring, og ja, ellers må man jo springe baglæns igen, man er jo heldigvis ikke længere stavnsbundet nogle steder mere!

  Svar
 10. Pernille says:

  I kunne jo evt overveje at kontakte ejerne af det andet hus, og hører om de stadig ønsker at sælge. Nogle gange tager folk deres hus af markedet fordi de vil sænke liggetiden, eller i forbindelse med mægler skifte 🙂
  Held og lykke! Vi var igennem det samme for halvandet år siden, det er den vildeste rutchebanetur.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi har talt med dem. De har valgt at leje ud til en bekendt, men regner med at sælge på et senere tidspunkt.

   Svar
 11. Thea Sterndorff says:

  Det lyder rigtig spændende. God ide at leje så I kan få prøvet det af. Men jeg tror I bliver glade for det. Højt til loftet og masser af luft omkring jer. Og virkelig ideelt hvis du kan komme til at arbejde hjemmefra! Giv det en chance!!!
  Det er vores drøm at komme på landet men lige nu klarer vi os med kolonihaven.

  Svar
 12. Line says:

  Hej Snegl 😊
  Vi har gode erfaringer med at gå direkte til sælger og handle, hvis de har taget det af markedet. Men hvis man henvender sig, skal man være klar til at handle 😊 God jagt.

  Svar
 13. Emilie says:

  Vi købte hus i Hillerød for et år siden og er simpelthen SÅ vild med den by! Det er forstad med plads til at børnene kan løbe og lege frit på vejen, natur med skov, eng og søer, kulturelt i forkæmper af Frederiksborg Slot og så er der stadig en by med mange butikker og cafeer. Og nå ja, så går S-toget altså til København og “Grisen” til resten af Nordsjælland 🙂

  Svar
 14. Katrine O. says:

  Nu hvor I kigger i Nordsjælland og manden gerne vil noget landligt og du gerne vil noget med lidt naboer (gætter på børn at lege med tæt på), så kan jeg VIRKELIG anbefale Fredensborg. Vi flyttede herop før sommer og her er såååå skønt! Lukkede cykelstier i mellem boligområderne, skoler og institutioner…totalt trygt når de større børn skal alene på farten. GODE skoler og institutioner og rigtig søde mennesker med meget blandet baggrund. Eneste ulempe er det offentlige men i og med at I har et forholdsvist frit arbejdsliv, så tror jeg det vil være en minimal ulempe. Ellers er løsningen to biler…sådan løste vi det i hvert fald, da vi fandt drømmehuset 🙂

  Svar
 15. Line says:

  Så spændende. Ønsker jer al mulig held og lykke med det. Ærgrer mig dog lidt – vores lejl ligger tæt på jer, men er pt fremlejet, da vi er udstationeret. Havde ellers glædet mig til at støde på dig en dag i nabolaget, men det når jeg nok ikke inden I finder jeres rigtige hus:)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *