En mandag i oktober

I har efterlyst flere hverdagsindlæg, og jeg har savnet at skrive dem, så værsågod, en helt almindelig og meget lang mandag….

Mandagen startede for mit vedkommende klokken 03:48. Ja. Der pludrede det fra junosengen, og efter over en times forsøg på at delvist ignorere og lulle barnet tilbage i søvn, gav jeg op og stod op. Vi tog et langt bad, pludre-babyen og jeg, og da vi kom ud var klokken ikke engang 6.
Selvom at dynerne i dobbeltsengen med Michael, Uma og tre-fire af sidstnævntes plyssede venner i, så indbydende ud, indtog vi gulvet i stuen, Loulou og jeg. Med kaffe, lys i lampen (det er herremørkt klokken 6), legetøj og nyvasket hår. Efter en times tid begyndte der at komme liv i resten af huset så småt. Morgenmaden blev indtaget, Lego blev bygget, madpakker smurt, og husets yngste morgenfriske type kapitulerede til en morgenlur kort inden afgang for de store, og derved også længe inden hun plejer, hvilket jeg både forstod og misundte. Min mand tilbød at følge både skoledrenge og vuggestuepige, hvilket jeg tog imod – og hemmeligt håbede på en lille times lur, hvilket desværre ikke blev til noget. I stedet skænkede jeg mig selv dagens tredje kop kaffe og forsøgte at bringe mit ansigt til live med snyd, highlighter og foundation. Barnet vågnede, vi trillede ud af døren og ned i en bus, der fragtede os til Vesterbro, hvor mand ventede.

Endnu en kop kaffe og et møde i banken senere, nu med en fornemmelse af, hvilket hus vi kan købe, hvis altså vi skal det – Det vender vi tilbage til snart, en anden dag – fandt vi et vindstille solskinsspot, hvor vi talte om hus, om børnene, om kølige fødder og om rejsedrømme, fik besvaret nogle mails på hver vores telefon, mens morgenbabyen igen tog en misundelsesværdig lur, inden vi drog videre mod endnu et møde, et knap så skelsættende et, men noget arbejdsrelateret, der heldigvis var hyggeligt. Herefter gik vi hjem, spiste rugbrødsmadder og, ja, godt gættet: Talte mere fremtid, mere drømmeri, men også mere alvor. Brugte en time ved hver vores computer, inden Michael sprang på ladcyklen med lommerne fulde af pølsehorn til de børn han skulle hente, de samme han havde afleveret syv timer tidligere. Vi blev atter hjemme, hvor nogen øvede sig på at krybe frem i stedet for baglæns og i cirkler, og andre forsøgte at få sorteret vasketøj og forberede aftensmad, og i processen både fik hældt balsamico i sin telefon og ødelagt skraldespanden, blandt andet på grund af for mange P-tærter, som flere pointerede, efter at jeg havde dokumenteret det i min instastory. Baglæns-kryberen fik grød, maden blev sat i ovnen, vasketøjet aldrig sat over, klokken slog 18, maden var klar og i samme sekund kom skole- og vuggestue-holdet hjem med deres far, efter et par timer på skaterbanen. Nu sover alle, på nær min mand, der er taget i biografen for at se en dræberklovn med sin lillebror. Om lidt gør jeg dem kunsten efter. Dem der sover. For mandag startede klokken 03:48 og hvis tirsdag også gør det, skulle jeg være gået i seng for længst.

18 replies
 1. Pia says:

  Du kan altså noget helt magisk med dine ord. Så fint og trivielt med så mange ord og tanker mellem linjerne. Din eftertænksomhed og ro er misundelsesværdig👌🏻🙌🏻
  Jeg håber ar tirsdag starter lidt senere 😉

  Svar
 2. Signe says:

  Seriøst, please sig det går over! Min datter er lige gammel med Loulou og hun vågnede også omkring klokken-fucking-fem…

  Svar
 3. karoline says:

  Kunne man ikke lige faa et tip til det med at gaa i bad med baby ? er det brusebad? og hvor goer man saa lige af baby naar man skal ud paa det glatte gulv? Tusind tak, vil saa gerne, men kan ikke finde ud af det alene

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er virkelig også noget, der kræver øvelse. De første par gange er det en god ide med en hjælper til at tage imod baby. Men det kan sagtens lade sig gøre alene også, enten med en skråstol til at sætte baby i, mens man selv tager tøj af og på, eller et håndklæde på gulvet udenfor brusekabinen, hvis der er plads. Nogle gange sidder hun i skråstolen udenfor badet, mens jeg får vasket hår og så videre, og så tager jeg hende ind til mig til allersidst. It can be done, men som sagt, man skal lige have taget på det. Prøv dig frem. Held og lykke 🙂

   Svar
 4. Lotte says:

  Åhhhh…du skriver nemlig så fint. Det kor vil jeg gerne istemme. Men kan vi så ikke også lige tale om den der bog, som du skulle skrive?!? Vil du ikke overveje det igen, pls? Du har så meget at byde ind med skriftligt (forfatterskole eller ej!).
  Og – det er en laaaang proces for nogle at finde “huset”. Det var det for os. 2 år og nok 40-50 huse undervejs. Just saying!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *