Aftaler jeg laver med mig selv. Og måske bryder.

 

Jeg sætter en dyd i at overholde aftaler, komme til tiden og holde hvad jeg lover. For det meste med succes. Jeg er absurd god til at holde på hemmeligheder, ikke mine egne dog, dem plaprer jeg gerne ud til højre og venstre, overbevist om at andre også er gode til at holde på dem, hvilket desværre ikke altid er tilfældet. Til gengæld kan jeg holde på andres til evig tid, og kommer ofte til at holde på dem længe efter de slet ikke er hemmelige længere. Loyalitet vægter jeg i det hele taget højt. Gode egenskaber synes jeg selv, som jeg håber at kunne viderebringe til de der sjove og enormt søde børn jeg har. Nåhm, det skulle slet ikke handle om alle de gode sager, jeg netop fik slået fast om mig selv, hvilket når man ser det opskrevet på denne måde måske virker en anelse prætentiøst, men der er en pointe, eller en vinkel om ikke andet.

Det gik nemlig op for mig tidligere i dag, hvor helt vanvittig dårlig jeg er til at være alle de ting overfor mig selv. Både det med hemmelighederne, men også aftalerne. I kender det sikkert godt, at man beslutter sig for at træne i morgen, ikke spise flere p-tærter før november eller ikke købe flere spidse laksko, og så gik der lige præcis én dag og man har shoppet vidunderlige spidse lakballerinaer, tømt en halv æske p-tærter og trykket Nope! Da træningsappen spurgte om man havde 7 minutter. … altså hypotetisk. Selvfølgelig.

Jeg har for eksempel indgået nedenstående aftaler med mig selv, og jeg har virkelig i sinde at overholde dem. Men … Lad os nu se.

– Jeg må ikke shoppe sort og gråt tøj resten af året. Jeg skal simpelthen have flere farver ind i mit skab …
– Jeg skal gå tidligere i seng. Er i konstant søvnunderskud. Ikke attraktivt, hverken på ansigtsfronten eller humør/overskud-mæssigt.
– Jeg skal hænge mit tøj på plads hver dag.. (Vi har ingen ‘the chair’ det nye sted, så det bliver ret meget ‘the floor’)
– Jeg skal lege mere med mine børn og blive bedre til at lægge telefonen væk. De har limited skærmtid, det skal jeg også have.
– Jeg skal ikke spise slik hver dag. Jeg smager nærmest ikke på det længere. Det er sgu spild af sukker.
– Jeg skal tænke pæne ting om mig selv. Hver dag, og cut me some slack. Tænk at det ordentlige menneske jeg beskrev i starten af indlægget, kan være sådan en tarvelig gimpe.

… og nu går jeg i seng! Det har jeg nemlig aftalt.

7 replies
 1. Silje says:

  Må også slutte å spise slik, har vært så god i det siste, men så slukte jeg nettopp en pakke kjeks, uten å nærmest smage.

  Svar
 2. Lotte says:

  Hahaha…det lyder som mig. Men den der med ikke at shoppe sort/gråt resten af året?! I wish you luck. Der skal jeg ikke være med.
  Noget andet: de der trolls forleden i din insta-story. Var det om dig? Så skal folk altså til at tage sig sammen og tale pænt om andre. Har du ikke noget pænt at sige, så ti stille. Negativ energi holder ingen steder.

  Svar
 3. Empatikeren says:

  Ej, det lyder præcis lige som mig.. Har 10.000 aftaler med mig selv. Fx:
  – Gå i seng kl 22. Realitet: Aldrig før kl 00.10
  – Op kl 06. Realitet: Allerførst kl 07.30
  – Rydde op hver aften. Realitet: DET FLYDER!
  – Lave mine ting i god tid, så det er afleveret til deadline. Realitet: Allnighter dagen før deadline = halvgodt projekt
  – Ikke skændes med min mand. Realitet: ….

  I modsætning til dig er jeg også pisse dårlig til at holde aftaler med andre folk. Kommer altid for sent og er ind i mellem kommet til at fortælle hemmelige ting videre (i ren begejstring – ikke af ondskab). De to sidste arbejder jeg virkelig hårdt på. Det er altså super vigtigt med den der menneskelige kerne.

  Nå, men en ting, jeg gerne ville sige er, at det er altså også pisse svært at være den eneste, der skal skabe rammer omkring sit eget liv. Både min mand og jeg er freelancere, og arbejdet får derfor lov til at flyde ind i familielivet. Men også det der med, at man ikke har et fast holdepunkt andet end sig selv. Det kræver altså, at man er meget standhaftig og hviler i sig selv (apropos den menneskelige kerne, som er så vigtig).

  Det er jo ikke for sjov, at mennesket til alle forhenværende tider har fundet sig nogle ting at stille sig op af – religion, familiemønster, tage det samme arbejde som forfædrene osv. Måske skulle man begynde at finde sig et fast holdepunkt 🙂

  Svar
 4. Empatikeren says:

  …glemte lige at sige, at du ser forrygende ud i den røde jakke og den lille hue. Fik helt lyst til en weekend i Paris!

  Svar
 5. Cecilie / Nysognuancer.dk says:

  Det her 👏👏 kan så meget relatere! Det er egentlig lidt underfundigt hvor forskelligt man behandler andre mennesker og hvordan man så behandler sig selv. Hvordan man i nogle situationer, fx, er mega loyal og i andre slet ikke. Vi mennesker er egentlig ret komplekse og så alligevel så simple. Godt indlæg! 😊

  Svar
 6. Lotte says:

  Det er ellers nogle rigtig gode aftaler, du har lavet med dig selv! Især den sidste – vi skal sgu huske at være søde, kærlige og tålmodige med os selv 🙂 Hvis de andre er svære at overholde, kan du måske prøve at trappe ned fremfor at gå kold tyrker på dem?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *