Tid, voksentømmermænd og travlhed.

Et nyt afsnit af Voksen ABC udkom i går. Det er optaget udendørs, hvilket allerede har fået et par klager med på vejen. Det beklager vi, men det skulle lige afprøves. Vi håber snart at kunne hoppe ind i et studie og optage, så lyden kommer til at sidde lige i skabet. Indtil da er vi nødt til rykke lidt rundt løbende, da vi desværre ikke altid har mulighed for at kyle vores familier ud af huset, hver gang vi skal bruge et par timer med hinanden og en mikrofon.

Vi er nået til T og får i afsnittet talt om både tømmermænd, at komme for sent, om tid der flyver, følelsen af taknemmelighed, terror og så taler jeg (surprise!) en del om hustanker, noget som I nok kan fornemme, langt fra er det sidste jeg kommer til at sige om den sag. Altsammen til lyden af København og hvad der dertil hører af trafikstøj, helikoptere og gæs (?!). Og så får jeg sagt noget med, at jeg nogle gange kommer til at tænke at folk uden børn ikke har travlt, sådan rigtigt. Og det er vildt strengt at tænke, jeg ved det godt. Undskyld.

Hør hele moletjavsen selv, hvis du har lyst, ved at hente afsnittet i din foretrukne Podcastapp eller HER i iTunes.

7 replies
 1. Anja says:

  Det gjorde mig nu ik så meget, at I optog udenfor. Jeg var selv på vej til arbejde da jeg lyttede podcasten, og tog mig selv i at kigge op flere gange for at finde den (skide) helikopter der..

  Svar
 2. Anne-Sofie says:

  Kære Cecilie! Har lige hørt jeres fine – endnu engang – afsnit om T 🙂
  Fik lyst til at give dig en af de positive historier om dét, at flytte ud af byen – for sådan én har jeg! Jeg og vi har boet de sidste mange, mange år på Østerbro og elsket det! Virkeligt. Da min mand, som sjovt nok også er vokset op på landet, begyndte at tale om at flytte ud af byen, snakke om have og vores børn, der lige kunne drøne derud og lege, mere ro og alt det dér, fik jeg faktisk nærmest klaustrofobi bare ved tanken. Jeg elsker også larmen, trives i det, ser fordele i at kunne smutte i netto på den anden side af gaden kl. 23 osv, osv.. MEN; min mand havde også brug for et skift, for at kunne være sådan rigtig glad og rolig. Du ved hvad jeg mener 😉
  Efter samme lange betænkningstid, er vi nu endt i et rækkehus uden for byen. Og jeg freaking elsker det. Vi var ret enige om rækkehus-typen, da vi egentlig ret godt kan li’ at være tæt på naboer, have haven fyldt med vejens unger m.m – så det var ikke som sådan et kompromis, men en fælles følelse.
  Jeg kan mærke, at min indre ro falder på, så snart jeg er hjemme (arbejder fortsat på Østerbro). Jeg er generelt blevet mere rolig og mindre travl, for nu at blive i sammenligningen 🙂 Jeg nyder (faktisk) stilheden og synes, med arbejdet i byen, at jeg faktisk får det bedste fra begge verdener! Min mand er blevet et blomstrende eksempel af sig selv. Og vores to piger – ja, der er vist ikke så meget at sige, andet end YES! Vi nåede det liiiige inden skolestart for den ældste – som i med 1 uge, men jeg er overbevist om, at det absolut ikke er noget problem at være tilflytterbarn.
  Jeg kan savne min vanlige café latte på gåturen ned til legepladsen, jeg kan savne smutturen ud, og så ‘er’ man der allerede, og jeg savner Fælledparken og andre steder, hvor vi som familie kom rigtig meget. Men, når det så er sagt, er det ikke værre, end at vi kan tage i Fælledparken i weekenden, hvis behovet bliver for stort, og så må jeg sande, at jeg har sparet utrolig mange penge på (lækker) café-kaffe, og faktisk ofte hellere vil være lige her – hvor vi hører til <3
  Bedste Hilsner og tusind tak for min yndligs-blog og -podcast 🙂 Anne-Sofie

  Svar
 3. Henriette says:

  Jeg har også selv været rigtig slem til at tænke (højt….) at dem uden børn bare overhovedet ikke aner hvad det vil sige at være træt og have travlt. Indtil jeg selv rejste udenlands for at arbejde i 2 mdr uden familien. Nørj, hvor var jeg færdig hver dag. Undskyld undskyld undskyld til alle jer uden børn. I må gerne være trætte😳

  Svar
 4. lillelyngs blog says:

  Jeg er endnu ikke kommet igang med det der podcast, men nu MÅ jeg altså snart få taget mig sammen. Det skøreste er, at jeg ved, det helt sikker vil fange mig fuldstændig, så hvorfor er jeg ikke startet for lææængst?!?!

  nouw.com/lillelyng

  Svar
 5. Camilla says:

  Uh ha – tak fordi I alle siger undskyld – for netop at I siger højt at andre ikke har travlt giver unge uden børn stress, inklusiv mig selv. Jeg har ikke turde sige til mig selv at jeg var presset, havde for mange ting i kalenderen osv. indtil jeg fik fysiske symptomer på stress. Hvilket var mildest sagt ubehageligt.
  Flere ting ligger til grund, men det gjorde det bestemt ikke bedre at nogle af mine veninder med børn kom med kommentarer magen til din/jeres. For ja, hvordan kunne jeg bilde mig ind at have travlt, når jeg kun har mig selv.
  Jeg har heldigvis fundet ud af at det ikke handler om personer i husstanden eller ansvaret for andre, men hvordan man som mennesker tænker, agerer og prioriterer – og ens værdier ift. disse.

  Så tak, og husk det er OK at være træt, stresset osv., men at det altid er en god idé at holde det på egen banehalvdel og undgå sammenligning. Vi kender ikke hinanden og vores forudsætninger.

  Kram fra en trofast følger og hende aller første kommentar nogensinde 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *