Løsningen på den evige wifi-battle

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF TP-LINK

I vores gamle lejlighed på Vesterbro var  vores wifi så vanvittigt langsomt og ustabilt, at vi var ved at gå ud af vores gode skind flere gange om ugen. Som blogger er internet pænt vigtigt, men særligt som fotograf, som min mand jo er, er det nødvendigt med hurtigt og stabilt net. Det var umuligt på Vesterbrogade. U-MULIGT. Selv at streame en film eller en tv-serie kunne være et projekt. Håbløst. Her i K, hvor vi bor nu er det noget bedre, thank god, men vi er stadigvæk udfodret. Særligt på dækningen. På børnenes værelse, der ligger længst væk fra der hvor routeren står, svigter det ofte til stor irritation for ja, børnene. First world problems hele vejen, men ikke desto mindre irriterende i længden. Derfor har jeg været virkelig spændt på at teste Deco M5 fra TP-Link, da de lover at løse det problem. Det har vi gjort i de sidste par uger. Men hvad er det så? Basically tre små hvide fiduser (!), på mere korrekt sprog Deco M5, der benytter en ny teknologi baseret på noget der hedder mesh-teknologi. Jeg har læst lidt op på det, og kort fortalt er det ‘bare’ at man ved hjælp af flere netværksenheder, fremfor én (ofte stor og grim) router, spreder dækningen udover sit hjem, ved hjælp af de små hvide enheder, dem jeg før kaldte fiduser. De ligner til forveksling små glatte røgalarmer og fylder heller ikke mere, så de kan let camoufleres fremfor det skrummel af en router vi har haft stående på køkkenbordet frem til nu, som vi efter at have installeret TP-Links Deco M5, har kunne rykke væk fra bordet og til et mere diskret sted, bag et skab i køkkenet.

Man placerer dem rundt omkring i sit hjem, og når man så går på nettet, hvad end det er fra telefon eller computer, eller tablet, sørger enhed og den fidus der er tættest på selv for at opkoble sig til hinanden, sådan at ens wifi er så stærk som muligt. Og det virker i den grad. Det har virkelig været en game changer herhjemme. Og opsætningen er noget nær det nemmeste, jeg har prøvet. Man sætter dem simpelthen bare i stikkontakter fordelt i sit hjem, downloader en app til sin telefon og så guider den igennem opsætningen med tegninger og alting. Ahmen, for fanden.

Vi har virkelig haft stor glæde af dem og det har gjort en stor forskel, som jeg tror at særligt jer med flere etager eller mange rum, eller bare dårlig dækning vil få stor glæde af. Prisen på TP-Link Deco M5 er i den tunge ende på omkring 2000,- plus minus et par hundrede kroner alt afhængig af hvor man kigger, men hvis man har problemer med dækning, eller er afhængige af stabilt og hurtigt net, som vi er det, er det uden tvivl pengene værd. Vi har ingen problemer haft med langsomt eller svigtende dækning siden vi opkoblede os systemet. Alt i alt seriøst varme anbefalinger herfra.
Læs meget mere om TP-Link Deco M5 HER

OBS! Deco M5 enhederne har jeg fået foræret af TP-link og indlægget er betalt. Ord og holdninger er aldrig købt.

9 replies
 1. Sara says:

  Hej Cille. Koster det 2000 kroner for én dims eller pr dims og er det nødvendigt at have en i hvert værelse med dårligt internet eller vil det være nok at sætte én dims op i den ende af lejligheden hvor forbindelsen er svag – fx i gangen mellem de to værelser, der er hårdest ramt? Kh Sara

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er for en pakke med tre. Jeg tror sagtens de kan købes enkeltvis også, hvis man foreksempel kun har brug for to.
   Vi har sat en i hver ende af lejligheden og så en i midten, der i vores tilfælde er køkkenet, så har ikke en i hver rum, men har god dækning alle steder. Giver det mening?

   Svar
  • Christina says:

   Hej Mia,

   Jeg tillader mig lige at svare dig, da jeg er PR-repræsentant for TP-Link.

   Deco ér en router – men mange hjem har en såkaldt “modem router” som er en kombineret modem og router. Hvis du har en router, der har internetopkobling via et Ethernet-kabel, kan du erstatte den med Deco – men hvis du har en router, der er koblet op via et telefonstik, skal du koble Deco til dén via et Ethernet-kabel.

   Håber det giver mening – ellers skriv endelig igen.

   God dag 🙂

   Mvh. Christina

   Svar
  • Sneglcille says:

   Det vil jeg tro at det gør. Den skal opkobles med et ethernetstik, som kan sættes i routeren, så jeg tror ikke forbindelsens type har noget at sige. Men jeg lover at følge op på det.

   Svar
  • Christina says:

   Hej J,

   Jeg tillader mig lige at svare dig, da jeg er PR-repræsentant for TP-Link.

   Deco kan kun kobles til internet via et Ethernet-kabel. Hvis du har en router, der har internetopkobling via et Ethernet-kabel, kan du erstatte den med Deco – men hvis du har en router, der er koblet op via et telefonstik eller kobberforbindelse, skal du koble Deco til dén via et Ethernet-kabel.

   Håber det giver mening – ellers skriv endelig igen.

   God dag 🙂

   Mvh Christina

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *