Hvad nu hvis? Om pludselige ideer og hypotetiske drømme

Det er jo ikke første gang, men pludselig havde vi bestilt en fremvisning på et fuldstændig vidunderligt hus, der er til salg for en slik. Altså en dyr slik, men hvis man kigger på københavnerpriser er det decideret billigt, og så er det meget (!) langt hjemmefra. Vi har gjort det tidligere, det ved I hvis I har fulgt med de sidste par år. Vi har kigget på huse, især på nettet, og et par enkelte fremvisninger er det da også blevet til. Men jeg har inderst inde nok hele tiden vist, at det bare var noget vi leger. Forskellen denne gang er dog, at jeg rent faktisk begyndte at undersøge skolerne i området, og institutioner, og nåhja shoppingmuligheder og cafeer. Det startede med, at vi har nogle venner, der overvejer at rive alt op og flytte derhen, og vi har altid aftalt, min mand og jeg, at hvis vi nogensinde skal gøre det- Tage springet og prøve noget helt andet et helt andet sted, så skulle vi have nogle mennesker med os, og ligesom skabe vores egen lille koloni af folk vi holder af.

Det er sjovt at lege med ideen, at forestille sig det hele. Men der er selvfølgelig også risikovurderingen; Hvad nu hvis det slet  ikke bliver fedt, og vi fortryder. Fint hvis det bare var os – Knap så fint, når vi “tvinger” vores børn med. Hvad nu hvis endnu et skoleskift betyder at Otto ikke falder til, og igen, endnu værre: Hvad nu hvis vi bliver nødt til at flytte ham igen, igen. Hvad nu hvis det ikke kan hænge sammen med vores jobs. Hvad nu hvis vi savner København for meget. Hvad med vennerne, og familien. ???
Men ideen er sjov, drømmeriet er fantastisk, og det skader jo ikke at kigge, og det er hvad vi gør. I næste uge. Hvad nu hvis ….

26 replies
 1. Line says:

  Kære Cecilie. Det er klicheer, men husk, at der altid er noget at lave med hus og have. Ikke alle kan selv “fixe” og ikke alle kan leve med “presset” over græsplænen, der skal slås, skabet, der skal samles, vinduerne, der skal males, de ekstra kvm, der skal gøres rent.
  Vores søn ELSKER haven, vores forældre ELSKER at have os tættere på. Min mand fortryder huskøb og hader at der altid er et eller andet ved huset. Og jeg savner bare Kbh og de få forpligtelser livet i storbyen bød på.
  Vi bliver. For nu….for børnenes skyld. Og hvad gør man ikke for dem – så længe man ikke bliver fuldstændig skør eller skilt 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Min mand elsker (!) at fixe ting, så det tror jeg kun ville give pluspoint. Men jeg ville uden tvivl savne Kbh.

   Svar
 2. Signe says:

  Jeg hører, hvad du siger. Men lad aldrig, aldrig belymringer begrænse dig… de bliver som regel ikke til noget alligevel, og måske åbner det nye døre, man ikke havde forestillet sig 🙂 Håber, det ene eller det andet på et tidspunkt falder på plads og bliver det rette for jer!

  Svar
 3. Anna says:

  Hvor er det spændende! Må jeg spørge, hvor i landet I kigger? Jeg (og mand og børn) leder også efter hus, men vil helst ikke for langt fra København – men så er priserne oftest umulige…

  Svar
 4. DorteS says:

  Jeg elsker, at vi forlod kbh og fik hus og have. Ikke kun for børnene, men også for os. Ja, der er meget at lave med hus og med have. Men det er VORES, ikke en eller anden udlejers. Og så gider man lissom godt alligevel. For det er noget, vi selv skaber. Og vi skal altid blive her.

  Svar
 5. S says:

  Vi flyttede fra den Birkerød til Frederikssund for et år siden. Det var et godt skifte, vi tog et institutions skift, (skole og børnehave for ungerne) med og det gik så fint. Skoleskiftet var hårdt – noget fungerer bedre her, andet fungerede bedre i gamle by… men sådan er det jo altid…Men vores to børnehavepoder stortrives med skfitet og det er det bedste vi har gjort for dem.
  Huset er fedt (omend vi pt har vandskade) kvarteret lige så. Jeg synes måske bare, at der er for få børnefamilier på vores vej. Alle de andres haver er perfekte pensionist haver, vores er en uperfekt børnefamilie have. Det skal man lige lære at leve med. Men det er fedt at tage ud af byen og til forstaden (vores er jo en selvstændig by) efter arbejde. Her er ro, folk er ikke så fortravlede og det er det liv jeg ønsker at leve sammen med ungerne 🙂 og så er det fedt at tage ind til byen på arbejde, sidde på cafeer og arbejde der, med en kaf’ ved hånden. Så på den måde får jeg det bedste af begge dele. Det er perfekt for os.

  Svar
 6. Lika says:

  Hvis jeg selv kunne bestemme, så ville jeg også gerne flytte langt væk. Lige foreløbigt har vi 30 min til Kbh og da min mand elsker det her, så bliver vi. Jeg elsker også at bo heroppe – men jeg savner nogle mennesker og flere mennesker, familie tættere på. Dog vil jeg sige, at man finder ud af det hele uanset hvor man placerer sig. Og hvad hvis man kommer til at hade det? Ja, så kan man heldigvis altid flytte tilbage.

  Svar
 7. Kitt says:

  Hvad nu hvis der ikke var noget hvad nu hvis. For hvad nu hvis, hvad nu hvis blev bommen til drømmen. God tur 😉

  Svar
 8. HR says:

  Sjovt indlæg at læse i vores situation: mig, min mand og vores to (snart tre) børn flyttede fra Frb til Hareskoven for præcist ét år siden. Pga drømmen om stort funktionelt hus, børnevenlige stier, lokalsamfund etc etc. Og hey – så var det jo kun 15 min fra byen. Alt syntes helt perfekt – bortset fra mavefornemmelsen og den der ’shit det bliver trist at sige farvel til byen’ følelse… men nu var vi jo så langt i processen så alt skulle nok blive godt! ✌🏼
  Men det gjorde det bare ikke. Fra start havde jeg nærmest i mit hoved en countdown på hvornår børnene var færdige med folkeskolen. For så kunne vi jo rykke tilbage…🙈 Til cafeer, liv, diversitet, summen og alt hvad Kbh kan tilbyde! Og de 15 minutter i bil var bare ikke godt nok…. Efter 8-9 mdr blev min mand og jeg enige om at livet er for kort til ikke at erkende at man har taget fejl. Så nu rykker vi hele familien tilbage. Vores børn skal skifte institution / skole igen – hvilket jeg har haft helt ondt i maven over – men det ændrer ikke på at jeg nu ENDELIG kan mærke at jeg er grundlæggende glad igen😊❤️
  Så min anbefaling: overvej det virkelig nøje! På mig virker I som nogen det bruger byen virkelig meget… og så igen – man kan jo altid gøre det om, selvom det ikke nødvendigvis er fedt og nok vil medføre søvnløse nætter og frustrerede børn for en periode.
  Jeg er nu nået til det punkt hvor jeg er glad for vores ‘detour’ herud, for nu har jeg prøvet det og ved at jeg aldrig mere vil sidde i skønne Kbh og overveje om der var andre steder der var mere rigtige for vores familie!
  Held og lykke med jeres beslutning.
  Kh en trofast læser der aldrig før har kommenteret på noget😄

  Svar
 9. W says:

  Det lyder vildt spændende! Jeg har aldrig og kommer nok heller ikke til at bo i Kbh, men jeg forstår godt at det må være svært at skifte den scene ud med noget andet. Der er jo kun én hovedstad og når du er født og opvokset på brostenene er det da et kæmpe skridt at skulle tage!
  Uanset hvor i landet I kigger og evt ender, så er Danmark et lille land og Kbh dermed ikke langt væk i det store perspektiv. Og du har netop venner og familie jeg tænker gerne vil åbne deres døre for at du og et barn eller to kan komme på overnatning når ‘hjemveen’ melder sig. Måske I endda kan have mulighed for at beholde en lille lejlighed i byen, da I begge to nok på skift alligevel kommer til at tilbringe et par dage i Kbh.
  Og hey, er det ikke lidt federe at fotryde noget man fik gjort fremfor det man ikke fik gjort? Børn kan klare meget og med forældre som jer skal det hele nok gå rigtig fint – uanset hvad der sker. Held og lykke!

  Svar
 10. Lou says:

  Vi rykkede teltpælene op på Vesterbro for 1,5 år siden, efter at have boet i Kbh i 15 år. Vi flyttede simpelthen hjem til Aalborg, hvor vores familier og (meget) få venner bor. Hold kæft hvor har det bare været svært. Jeg har savnet næsten alt ved Vesterbro (ikke København, men Vesterbro) og jeg har slet ikke kunne finde ud af med mig selv, om det var den rigtige beslutning vi havde taget. Jeg elsker vores nye hus og alt den plads vi har fået. Er kæmpe fan af haven, og at vores søn på 2,5 er endnu større fan. Synes det er så hyggeligt og meget praktisk at bo tæt på familien. Vores nye/gamle by er også virkelig hyggelig og naboerne rare. Var på weekendtur på Vesterbro for 1 mdr. siden, da vi skulle hjem tudede jeg hele vejen til Roskilde. Det havde været den hyggeligste weekend, solen skinnede og vennerne havde alle tid til at ses. Skydebanen var proppet med legende børn og vores søn elskede det. Tog derfor hurtigt derover igen efterfølgende. Havde lånt min venindes hyggelige lejlighed på 5., vi var der i 4 dage og det regnede konstant. Vennerne var på ferie eller startet arbejde igen. Når vi skulle ud og ned fra 5., skulle alt planlægges, for man render ikke lige op på 5. igen med en tung gravid krop og en dreng på 2,5. Jeg fik den velkendte lejlighedskuller, som jeg lykkeligt havde glemt alt om, og vores dreng havde hjemve. Lige dér huskede jeg mig selv på, netop hvorfor vi flyttede. Vesterbro skal være vores ferieby, hvor vi skal slappe af og hygge med vennerne. Hverdagen skal fungere med god plads til os og (snart) børnene. Vi skal kunne lukke dem ud i haven, og lave legeaftaler med de andre på vejen og andre lignende ting. Da vi kom hjem lovede jeg mig selv, at jeg aldrig mere ville tvivle på vores beslutning. Om jeg virkelig kan holde det, det aner jeg ikke. Tvivlen vil måske altid dukke op, men forfanden hvor er jeg ligenu lykkelig for vores beslutning.
  Mærk efter og stol på jeres mavefornemmelse. Men lige med sådanne store ting som denne, finder man nok aldrig ud af, om det var ‘rigtigt eller forkert’ før man har taget springet. Hellere fortryde noget man har gjort, end noget man ikke har gjort 🙂

  Svar
 11. Amanda says:

  Hvor er det spændende – uanset hvad I ender med, vil der altid være fordele og ulemper ved alt. Vi tog springet for 6 mdr. siden, og selvom vi bor på byggepladsen, så har jeg ikke fortrudt det et sekund. Jeg elsker stilheden og al den skønne natur omkring os. Det er dejligt, at man ikke kan høre naboen skændes, og de 15 min. det tager i toget til indre by er ren terapi for mig. Bare at sidde og kigge ud, og der er intet andet man skal end at nyde det.
  Jeg glæder mig til at læse mere om jeres boligdrøm.

  Svar
 12. Anja says:

  Jeg synes jeg hører meget at folk rykker fra Kbh til Fyn eller endda helt til Ærø 🙂 det virker rigtig hyggeligt og især Sydfyn ved Svendborg skulle have en god iværksætter og hippie stemning med flere unge børnefamilier.

  Svar
   • Lotte says:

    Hvis du flytter til Ærø, så siger du altså til. Så flytter jeg sgu (næsten) med…Uanset – hvis I flytter, så må vi lige ha’ gang i den ordning, hvor I så kan låne hus i hovedstaden Hellerup når det er…Men derudover – jeg tror du vil elske Svendborg ret meget nu. Den er vokset og blevet storby, mens den stadig er hyggelig (selvom Joe & The Juice måtte lukke forbi svnedborg’genserne ikke vil betale 1mill for en juice og sandwich)

    Svar
 13. Katrine O. says:

  Ih hvor spændende at I kigger og drømmer lidt igen. Kan godt huske sidst, det var oppe at vende hos jer. Det var på det tidspunkt hvor vi var præcis samme sted.
  Vi endte med at købe hus 30 km nord for Kbh, og I endte med at rykke endnu længere ind i byen. Vi flyttede fra Vesterbro den samme dag og havde vist begge lidt ondt i maven og tårer i øjnene over det. Brugte faktisk de første par dage på at gå og græde lidt ned i flyttekasserne og have lidt ondt af mig selv. Siden da har jeg ikke kigget mig et sekund tilbage mod Vesterbro! ELSKER at være flyttet på “landet”. Elsker mit kæmpe hus, min kæmpe have, børnenes fantastiske skole og vuggestue. Alt det grønne, hestene, de søde naboer og den der ro, som bare gør at mit blodtryk falder så snart jeg stiger ud af bilen efter en spændende arbejdsdag.
  Jeg er stadig vild med Vesterbro og Københavns pulserende og larmende centrum (men hold nu k*** hvor ser St. Kongensgade ud for tiden…kan godt forstå du er presset!), men det er så rart bare at være på besøg.
  Spring ud i det Sneglefamilie! Jeg er sikker på I ikke fortryder. Ungerne elsker jo naturen og hvis Michael er en handyman, så er det altså ikke så slemt med alt det praktiske. Min mand troede ikke at han var den store Fix-det-Felix, men han er vild med det og har udbygget parken af powertools til den store guldmedalje.
  I får det awesome i et hus 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg er nu ikke presset. Elsker elsker elsker byen! Også Store Kongensgade. Min mand trænger tilgengæld til luft, og jeg håber vi kan finde et kompromis, hvor vi begge føler vi vinder. Hvilket også er grunden til at vi overvejer noget HELT andet, for jeg tror ikke at en villa udenfor byen er noget for os, hverken ham eller mig. Det ville blive en af de der løsninger, hvor ingen af os får det vi vil have. Vi skal bare lige finde ud af, hvad det egentlig er vi drømmer om, hver især, men særligt sammen.
   Dejligt at du er faldet til det nye sted <3

   Svar
 14. Anne Mette says:

  Jeg fornemmer at jeg på mange måder minder om dig – altså tolket ud fra alle dine skønne skriverier. Jeg har også tit tænk “hvad nu vis” og så altid set det på downsiden. MEN min kæreste er sådan et fantastisk positivt menneske. Han minder mig ofte om at man også skal huske at tænke “hvad nu hvis… det bliver mega godt”. Pøj pøj med kiggeriet ❤️

  Svar
 15. Sara says:

  Jeg er ved at læse en bog der hedder “Hvem har flyttet min ost?”. Den handler basically om hvordan man håndterer forandring, og i bogen er der på et tidspunkt et citat: “Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange?”.. Det er så fint og simpelt at øve sig i at tænke på den måde. For hvad ville DU gøre, hvis du ikke var bange? Jeg tror godt jeg ved det… 🙂

  Svar
 16. Nikoline says:

  Siger det bare; flyt til Charlottenlund. Der kan man bo i lejlighed, villalejlighed, rækkehus, villa eller hvad man nu har lyst til. Det er DEJLIGT i Charlottenlund. Hvis I ender med at flytte herud, så skal alle jeres søde børn gå på Sct. Joseph Søstrenes Skole!! Verdens bedste skole med den dejligste stemning og de bedste lærere. Det er en hyggelig skole, og man kan ikke andet end at føle sig glad og tryg, når man er der <3<3
  http://sct-joseph.skoleporten.dk/sp

  Svar
 17. Maja says:

  Vi er flyttet til Køge. Helt ind i “byen”, og det lyder måske skørt men jeg har aldrig været gladere. Her er så meget by og liv, men også hav, skov og marker 🙂

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] launch (hej tøjkrise!), samt ualmindeligt mange fremtidssnakke med min mand. Vi har droppet det oprindelige lille glimt af en drøm, men det har sat gang i noget og har i den grad åbnet op for nye snakke og drømme – som vi […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *