En anderledes fredag, god behandling og en nuttet arm i gips

Jeg havde en lang to do liste i dag, og det samme havde min mand, men de blev begge lagt til side da vuggestuen ringede i formiddags lige inden frokost. Uma var faldet og havde tydeligt ondt i armen. Vi ringede til vores egen læge og fik en tid ret hurtigt, hentede Uma og tog til Østerbro, hvor vores læge, verdens sødeste i øvrigt, holder til. To kiggede på hendes arm, Uma sagde ikke en lyd, men gav et spjæt indimellem og da hendes håndled var tydeligt hævet og hun slet ikke kunne/ville bruge sin hånd og arm, blev vi sendt videre til røntgen lige rundt om hjørnet. Også her blev vi mødt af overskud og god behandling. Billedet blev taget og de kunne med det samme se, at der var et brud på håndleddet og vi blev igen sendt videre. Til akuttelefonen og videre til Gentofte Hospital. I bilen på vej derud ringede vores egen læge, bare for at høre om vi havde brug for andet og for at ønske Uma god bedring (!)
Vi kom nogenlunde hurtigt til og selvom der var lidt bøvl med systemet, kunne de på grund af røntgenbillederne og beskrivelsen fra røntgenklinikken få bundet hendes lille arm ind i rød gips, og vi var ude igen mindre end en halv time efter vi havde meldt vores ankomst i receptionen. Jeg er så imponeret og glad for den behandling Uma og vi har fået. Der var overskud, smil og tid, og det gør mig så glad. For ikke så længe siden havde vi nemlig en rigtig ubehagelig og dum oplevelse hos en vagtlæge med Uma, som kombineret med et rodet forløb for min papsøn og en overset brækket albue, samt et hav af lignende historier fra omgangskreds og det der internet, har givet mig helt ondt i maven over sundhedsvæsnet. Men den har samtlige af de mennesker vi har været i kontakt med i dag altså fået manet til jorden. Tak!
Og nu ligger hun her ved siden af mig med den sødeste lille gipsarm. Ja, altså det er jo synd og vi bliver sikkert hammertrætte af den gips som altså skal være der i 3 uger, men lige nu er det ret sødt, og hun har været SÅ sej hele dagen igennem, så hvad der er en ret kedelig situation har i kombination med god behandling og en sej pige været både udholdelig og positiv.  Nu vil jeg lade den seje pige og den nuttede arm sove i fred og liste ud i køkkenet og se om jeg kan finde lidt slik og et glas vin.

God fredag og godnat

10 replies
 1. Karina says:

  Jeg brækkede håndleddet som barn, og den gang lade de gipsen op til skulderen, så jeg var låst, meeen jeg var den sejeste i børnehaven, og det var også lidt sjovt at få pose på, når jeg var bad. Rigtig god bedring med hende 🙂

  Svar
 2. Maria Grabe says:

  Min på datter på 1,5 har også brækket håndleddet – hun får gipsen af på onsdag. Synes det eneste der har været træls er hun har smadret den rolig diverse former for mad.

  Svar
 3. VenterPaaVinBlog says:

  Den instasnap, hvor hun lægger helt upåvirket og klapper og synger, var altså bare så cute! Ville skrive, hun tager det i stiv arm, hvis det ikke var fordi, jeg derefter så måtte skyde mig selv. Men sej er hun (:

  – A

  Svar
 4. J says:

  Dejligt med god behandling i sundhedssystemet. Jeg håber at Uma fortsat tager den brækkede arm roligt.
  Min datter brækkede armen da hun var knap tre år. Jeg kan anbefale at klippe nogle gamle strømpebukser i stykker, klippe hul til tomlen og trække “benet” ud over gipsen. Så er den lidt beskyttet mod fx makrel i vuggestuen. Vi gjorde det først efter et par dage i børnehaven, og gipsen nåede desværre at blive ret klam…

  Svar
 5. Anne says:

  God bedring med hende! Og hvor dejligt med god behandling – og at du deler det, så det ikke kun er de dårlige historier man hører

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *