På ferie i København: En guide med og uden børn

Jeg bliver ofte kontaktet af læsere, der skal til København og som efterlyser gode spisesteder, legepladser, barer, og så videre. Jeg forsøger altid at svare, men ind imellem glipper det, og jeg har længe tænkt at skulle lave et indlæg som det der kommer nu, hvor jeg har samlet alle mine favoritsteder … Håber I kan bruge det, og hold jer ikke tilbage med spørgsmål, eller andre anbefalinger i kommentarfeltet – Så opdaterer jeg indlægget løbende. Jeg har nemlig helt sikkert også selv glemt nogle guldkorn.

Legepladser:

På Vesterbro foretrækker jeg og mine børn Skydebanen. Den er stor og man skal lige holde tungen lige i munden, men til lidt større børn (5+) er den genial. Om sommeren fyldes der vand i et stort soppebassin, og så er der en græsplæne, hvor man kan hænge ud også. Har man lidt mindre børn, eller udbryderbørn, kan Enghaveparkens legeplads anbefales. Den er indhegnet, en anelse mindre end skydebanen og byder på både sandkasse, trampoliner, gynger og klatrestativer.

I Fælledparken er Tårnlegepladsen velbesøgt både af os og resten af Københavns børnefamilier, af god grund. Her er både sjovt at være for små og store. Og så er den helt vildt pæn.

I Fælledparken finder man også trafiklegepladsen og soppesøen, som jeg også kan anbefale. Trafiklegepladsen er en miniby med veje og lyskryds, hvor man kan køre på cykel, løbehjul eller i mooncars. Soppesøen er god på varme dage, hvor ungerne kan køle sig ned og de voksne kan drikke iskaffe fra en af de mange kaffecykler, der ofte er parkeret der.

Legepladsen i Ørstedsparken. Et af vores faste hangouts. Ungerne elsker at være der, og man kan passende gå på græsset bagefter og spise aftensmad fra Torvehallerne, der ligger lige rundt om hjørnet.

Legepladsen Gammelvagt. Lille, indhegnet og superoverskuelig legeplads i Kbh K, som Uma og jeg besøger næsten hver weekend. Perfekt til børn under 4 år, men de lidt større kan også sagtens være med.

Andre gode steder (især med børn)

Cinemateket. Her kan man se tegnefilm for 30 kroner.

Kongens Have.
Lille park beliggende midt i København (og i min forhave, næsten). Der er græspæner, legeplads og boldbure, og så får man både god kaffe, is og en virkelig god vegetartoast i cafeen Herkules Pavillonen midt i haven, og smørrebrød på smukke Orangeriet, der ligger ud til Kronprinsessegade i haven. Der er også udendørs dukketeater hver dag hele sommeren, og så kan man bruge mange timer på at gå i ring derinde uden at blive træt af det (Bonusinfo_ Der er gode trætoppe som babyer kan kigge på længe – Bare ned med kaleechen på barnevognen og så afsted)

Botanisk have. Smukt og stort drivhus. Særligt et hit for de to-tre årige. Min Uma elsker i hvert fald at være der og se på blomster og sommerfugle.

Kastellet. Både med og uden børn. Der er så smukt at gå tur, særligt op af aftenen, og man kan passende kombinere en gåtur der med et besøg på Langelinie, et kig på Den Lille Havfrue, Gefionspringvandet, og selvfølgelig min nabo dronningen (Amalienborg)  og marmorkirken. Husk at drik kaffe fra Kafferiet som I finder på Esplanaden for enden af Gefionspringvandet.

Loppemarkeder. Der er en del, særligt i sommermånederne. Jeg kan især anbefale Rita Blås lopper på Sønder Boulevard.

Tivoli. Ja, det giver jo lidt sig selv. Men Tivoli er bare skidehamrende smuk og dejlig. og husk! Ingen tivolitur uden Churros:

Kaffe:

På Vesterbro er Enghave Kaffe for enden af Dybbølsgade på Enghave Plads mit foretrukne sted. Man får altid en god kop kaffe. ALTID. Og så er personalet pissesøde.

Forloren Espresso i Store Kongensgade i Kbh K serverer en virkelig god cortado og har havremælk i deres sortiment, hvilket er et kæmpe plus i min bog.

Kafferiet på Esplanaden og i hjørnet af Kgs. Have (Gothersgade/Kronprinsessegade). Måske byens bedste kaffe, serveret i de fineste to-go kopper.

 

Morgenmad/brunch:

Cafe livingstone ved søerne. Afkrydsningskoncept, hvor man krydser af hvilke retter man vil have. Spinatpandekagen med limesmør er virkelig lækker.

Bowlmarket på Vesterbro
Breakfeastbowls, der smager dejligt, kaffen er lige i skabet, og så får man altid god betjening. Prisen er lidt høj, men jeg synes faktisk det er pengene værd.

Wulff & Konstali, beliggende på Amager og i Hellerup. Klart turen værd. Simpelthen så overdrevet lækkert. Jeg er særligt vild med filialen i Hellerup, hvor man kan sidde udendørs og kigge på vandet, mens man spiser. Sørg for at bestille en vaffel og en mandelcroissant (byens bedste)!

Frokost:

Gló i bunden af Magasin, hvor du får virkelig lækker økologisk takeout, og et stort udvalg af veganske og vegetariske retter, der smager røvgodt. Spis det i restauranten, eller tag det med og spis det ved kanalen, eller i kgs. have.

Fars dreng
Byens bedste kartoffelmad.

The Union Kitchen
Også god til morgenmad.
Deres eggs benedict er virkelig god! Og så laver de en greenbowl med søde kartofler og linser som jeg er helt pjattet med.

La Banchina
På en varm dag er La Banchina et must at besøge. Lov mig at gøre det! Der er én ret på menuen, og du spiser den på en badebro. Bestil også et glas økovin og sæt et par timer af til at suge udsigt og stemning til jer.

Rossopomodoro på toppen af Illum. Jeg er tosset med deres margherita pizza, og så har de en genial børnemenu og der er plads til en barnevogn. Tagterrasse med kig udover byens tage, og så er der næsten garanti for at møde en blogger eller to 😉 Også god til aftensmad, men det kræver næsten at vejret er til at sidde udendørs, da det indenfor er meget mall-agtigt, hvilket jo er fair nok eftersom, at den ligger i Illum.

Aftensmad:

Lo-jo’s social
halter lidt på det vegetariske udvalg, men der er fantastiske kød og fiske-retter af ordentlig kvalitet… Og så har de S’mores til dessert, og der er Frozen Rosé, samt en cocktail med æblejuice og whisky som smager virkelig lækkert. Der er kridt til de yngste som man må tegne på fortorvet med, og så er stemningen meget afslappet og cool. Vi er virkelig glade for at besøge stedet på lune dage.

Madklubbens restauranter… Der er mange at vælge imellem, men mine favoritter er Steak Royal, Bistro Royal, Gran Torino og Tony’s. På de to første SKAL I bestille Coupe Royal til dessert.

VeVe. Vidunderlig vegetarisk restaurant, som både serverer vin- eller juicemenu til deres retter. Sidstnævnte er genialt når man er gravid, eller bare ikke ønsker at drikke alkohol. Der er virkelig gjort noget ud af det, og maden er fantastisk. Vil dog ikke anbefale at tage børn med.

Sticks’n’sushi. De findes allevejne i KBH og er man til sushi er det et godt bud – OGSÅ med børn. Der ligger én på toppen af Tivolihotellet med den smukkeste udsigt, men mine to personlige favoritter, ej tre, er den i Borgergade, den på Gl. Kongevej og den på Øster Farimagsgade. Her kan man sidde udendørs og have børn med i klap- eller barnevogn.

Burger:

Cock’s & cows svinger en anelse i kvalitet, desværre, og jeg har også et par gange oplevet en lidt lad betjening. Dog er deres vegtariske burger en af byens bedste, så jeg bliver nødt til at anbefale den alligevel. Burgeren hedder treehugger. Cocks & Cows findes flere steder. Jeg benytter oftest den ved Gammelstrand i Kbh K.

Grillen. Findes både på Vesterbro, Christianshavn og Nørrebro. Vegetarburgeren er dejlig krydret og deres pomfritter er gode.

Gasoline Grill. Findes to steder i København K. Forvent kø, men også de lækreste smørdryppende burgere. De er økologiske og altid lige i skabet! Deres vegetarversion er med asparges istedet for bøf og smager hammergodt, og mine børn eeeelsker deres pomfritter og Gasoline dippen (som smager en anelse af krydret Thousand Island, synes jeg).

Jagger på Istedgade (og vistnok også på Amagerbrogade og Falkoner Alle)
Køb en Oreomilkshake, og tak mig senere. Også burgere og fritter kan de lave til perfektion.

Nightlife:

Dandy. Måske byens pæneste bar. Venlige dørmænd, kompetente bartendere. Driksne er hammerdyre, hvilket er rart at vide på forhånd, men de er tilgengæld også fuldstændigt vidunderlige. Kæft, de smager godt. Stedet er smukt, musikken dejlig og klientellet modent og roligt. Deres rygerum er indrettet som et køkken, hvilket jeg synes er helt genialt. Et perfekt sted at runde efter en middag og en flaske vin eller to …

Byens Kro.
Brunt, røget, flaskeøl til rimelige penge, sidevogne, åbent til klokken 5… Jeg kan lide det.

Thorvaldsens Rum
Start aftenen med en drink fra min mands bus Baby On wheels på Thorvaldsens Plads. Eller tag en nightcap der efter en middag. De har åbent torsdag-lørdag indtil klokken 22.

Blume
Fabelagtig cocktailbar i en kælder i Studistræde. Det er der hvor jeg holder min Sneglebar en gang om måneden, og så er det sørme også der, hvor min bryllupsfest blev holdt for to år siden.

Kødbyen, Vesterbro
Jeg elsker Kødbyen om sommeren. Man kan gå fra bar til bar, der er god stemning og for det meste gode Dj’s på enten Mesteren og Lærlingen eller Jolene. Her er også mange gode spisesteder. Jeg er selv glad for Mother (der dog kan have lidt sløv og sjusket betjening) og Gorilla, som serverer superlækker mad. Og så er Chicky grill altså også et besøg værd. Her får du dansk mad, billige bajere og masser af røg i brune omgivelser.


Mine goto Bland-selv slikbutikker:

Palmen på Elmegade, Nørrebro
Bonbons på Vesterbrogade, Vesterbro
Sweeties på Østerbrogade, Østerbro

 

28 replies
 1. Cecilie says:

  Wait, what?! Gasoline Grill på Nørrebro?? Hvor i alverden ligger den?

  Jagger åbner her til gengæld snart!

  Svar
  • Sneglcille says:

   Nej, det er mig der kludrer i det. Har dog hørt rygter om en Nørrebro-afdeling. Men måske det bare er rygter 😀

   Svar
   • Cecilie says:

    Jeg håber seriøst, at du har en sjette sans for den slags! Vores burger-genbo i Ravnsborg Tværgade måtte meget vige pladsen for Gasoline 😉

    Svar
 2. Lena says:

  Fedt indlæg. Jeg kan bidrage med lidt på børnefronten. Legepladsen i Lindevangsparken på Frederiksberg. Der ligger en god bager overfor med kaf’ og virkelig dejlige kager 😊
  Hvis det regner, er kulturhuset Kube et sejt sted.

  Svar
 3. Hald says:

  Børnemuseet på Frederiksberg – lige efter krydset ved Gl. Kongevej/Værnedamsvej. Har haft en knap 3-årig med på en virkelig regnfuld lørdag, og det var et hit. Børnene får (hvis deres forældre betaler 😜) “museumsmønter”, som de kan betale de forskellige aktiviteter (fx kanelsneglebagning, muffinpyntning mm). Så også større børn der (6-7 år), og de så også ud til at hygge sig.

  Svar
 4. Pernille says:

  Tak for et super brugbart indlæg, turen går til København i uge 29 med Ellen på 1,5 år.

  God lørdag aften til dig :-*

  Svar
 5. Hald says:

  Hvis man er på Vesterbro, og har små børn med (ca 1-1,5 år), så kan den lille bitte legeplads i Broagergade anbefales (tæt ved Istedgade i Enghave-enden).

  Svar
 6. Pernille says:

  Fik en virkelig god (men lidt snasket) mandelcrossaint på Hovedbibliotekets cafe forleden.

  De har i øvrigt også en fin børneafdeling (måske mest til de mindre børn, men der er vist også spil osv til de store – Hvis man har brug for en indendørs aktivitet under ferien)

  Svar
 7. Sofie says:

  Jeg kommenterer aldrig, men må virkelig sige det er et gennemført indlæg 👌🏼☺️ Godt arbejde og tak for tips!
  Bare et lille spørgsmål, er du aldrig på Frederiksberg? Det virker ikke sådan 😅 Ikke fordi der er noget galt i det, men kom bare til at tænke på det 🙈
  God aften.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er jeg ofte 🙂 Der er skam også et frederiksberg-sted på listen og kunne snildt have været flere.

   Svar
 8. Emma says:

  Forno A Legna – vildeste pizza på frederiksberg med ægte italienere!
  Ps TAK for genialt indlæg <3
  Pps. Er det mig som ikke kan se det, eller kan man ikke længere trykke "næste indlæg" på din blog? 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det bliver fikset. Der er en masse småmangler, der stadigvæk mangler at komme styr på. Næste- og forrige-knapperne blandt andet 🙈😁

   Svar
 9. Amalie says:

  Hvis man er på Køven’havnertur må man ikke snyde sig selv for vagtparade skiftet, der begynder omkring kl 11.30 fra kasserne ved Rosenborgslot. Man bliver i skide godt humør af march musikken og de fine garder og skinner solen er alt godt. Min pige på 3.5 var vild med det og vi fulgte dem et godt stykke med af Købmagergade og Strøget.

  Svar
 10. Noelle says:

  Vi bruger meget Danas Plads på Frederiksberg – et hyggeligt vildnis, lækker kaffe om hjørnet på Vodroffsvej, og så er der SKYGGE! Rart for barn og rart for mig.
  Tak for vidunderligt indlæg, også for en lokal, der altid takker ja til nye, gode aktiviteter med en 2-årig 🙂

  Svar
 11. Kaya says:

  ej men altså nu får jeg jo mere lyst til at flytte ind til byen 😍 apropos kan du fortælle mig om det helt umuligt økonomisk når man er alene mor, nogen områder du kan anbefale?

  Svar
  • Maja says:

   Der er SÅ mange gratis eller ganske billige fornøjelser:
   – Marionetteatret i Kongens Have
   – Rundetårn
   – Amalienborg med vagtskifte og Amaliehaven
   – Se på krydstogtskibe på Langelinie
   – Kanalrundfart med Nettobådene
   – Sid på en bænk og se på mennesker – forestil jer, hvem de er og hvor de er på vej hen
   – På Kongens Nytorv kan man også komme op og se ud over metrobyggeriet
   – Og så alle legepladserne 🙂

   Det er nogle af vores favoritter. Skal man bruge penge på en lidt større tur, er Zoologisk Have fantastisk, synes jeg. Min søn og jeg kan bruge en hel dag derinde. Vi tager madpakke og snacks med, og der er masser af steder at sidde og spise. Så udover entréen bruger jeg kun penge på en is til ham og en kop kaffe til mig selv.

   Svar
 12. Sine says:

  Vedr burgere mangler Sokkelund😉 Og Grisens bøfsandwich!!
  Til børnefamilier kan naturcenter vestamager anbefales😊
  Brunch Mad og kaffe

  Svar
 13. Maja says:

  Kongens Have: der er også et talende træ! Kan ikke huske, hvor det er, men når man går ind under det, begynder det at fortælle historier fra det gamle Kbh. Min 4-årige lå under det træ længe og hørte historien igen og igen 🙂

  Der er også naturlegepladsen i Valbyparken. Superfed, og mange dage er der også en kaffecykel i nærheden. Resten af Valbyparken byder også på mange sjove steder at gå på opdagelse.

  Svar
 14. Katrine O. says:

  Mad & Kaffe på Sønder Boulevard! Virkelig lækker brunch, hvor man kan bestille forskellige små retter fra et kort. Et besøg værd, hvis man er så heldig at få et bord 😉

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *