OPSKRIFT: Simpel og hurtig iskaffe med havremælk

Vi fortsætter i den hurtige, simple og nemme boldgade opskriftmæssigt og jeg vil i dag dele opskriften på min foretrukne iskaffe lavet på pulverkaffe og havremælk. Der findes et hav af opskrifter derude, og der er såmænd intet banebrydende ved min version, måske nærmere tværtimod. Jeg har tidligere både sagt og skrevet at jeg virkelig godt kan lide pulvekaffe, hvilket ofte undrer mange. Og det forstår jeg godt. Det er jo ikke fordi at jeg kun drikker, eller kun kan lide instant kaffe. Tværtimod. Men det er så dejligt nemt, man kan nemt justere styrken og smager det altså skidegodt. Min favorit er Nescafe Espresso Original (Den man køber i sådan en rund metalbeholder i ved), og jeg oplever faktisk ofte at mine gæster bliver overraskede over, hvor god den faktisk er. Tricket er at den skal have en halv eller en hel teskefuld mere end man tror.

Jeg bruger den også til min iskaffe, og det er nemt, og det virker næsten fjollet at skrive en opskrift på den, men det kunne jo være, at der lige sad nogen derude og ikke havde tænkt over, hvor nemt det kan gøres.

Det skal du bruge til 1 kop:

3-4 isterninger
3 tsk. pulverkaffe (jeg kan som sagt bedst lidt Nescafe Espresso versionen)
lidt vand
Lidt sødemiddel (jeg bruger rørsukker eller sirup)
Mælk (jeg foretrækker havremælk, særligt Oatlys iKaffe, der er cremet og flødeagtig i konsistens og smag)

Bland pulverkaffen med vand (cirka 1/4 af koppen)
Tilsæt sødemiddel (1 tsk rørsukker, synes jeg er nok)
Rør rundt
Tilsæt isterninger og top med mælk
Rør igen  og drik.

Et voila!

Bonusinfo: Iskaffen tager ikke skade af et skud Baileys eller lidt Kahlua. Efter klokken 17. Selvfølgelig. #itsFiveoClockSomeWhere

Et lille ekstra tip, som jeg selv praktiserer er, at når ens varme kaffe er blevet kold, fordi at der var nogle små mennesker, der krævede opmærksomhed og kaffen derfor blev glemt indimellem bleskift, legobyggeri og Backyardigans, kan man snildt fyre et par isterninger i den og toppe med lidt sukker og mælk. Tadaah!

17 replies
 1. Lise says:

  Jeg har endelig lært at elske smagen af iskaffe og er nu begyndt at lave det selv. Jeg er lidt nysgerrig omkring havremælk – er det sundere end almindelig mælk? Og hvor kan den variant du bruger købes? PS. Elsker din blog:)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Tak, Lise 🙂
   Jeg drikker ikke komælk, da jeg får rigtig dårlig hud af det – og så køber jeg og indtager generelt ikke særlig mange animalske produkter. Havremælk smager så dejligt i kaffe, og denne fra Oatly køber jeg i Irma 🙂

   Svar
 2. Louise says:

  Hej sneglcille
  Først og fremmest — tak for en skøn blog! Jeg er netop gårt over til soyamælk, men når jeg putter det i kaffen bliver det mystisk grumset.. har du et hemligt fif?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er svært at undgå. Det hjælper at varme soyamælken, men det kan vist ikke undgås helt. Havremælk skiller til gengæld ikke 👍🏽

   Svar
  • Daniella says:

   Mht. grumset soyamælk, så hjælper det at varme det op (som det eneste). Det er olierne i kaffen som påvirket soyamælken. Hvis man laver iskaffe med soyamælk, så put isterningerne i før mælken – så undgår du at den bliver grumset.

   Svar
 3. Louise says:

  Måtte lige hurtigt Google “Irma Amagerbrogade”! Vi har lånt en lejlighed der i et par dage og jeg har ærligt talt været lidt i panik over at skulle undvære min Nespressomaskine – men med 2 børn på Uma og Loulous alder, må jeg ofre mig for plads til andet i bilen! Det bliver den Nescafe du anbefaler og så må jeg prøve Oatly ikaffen, som desværre ikke fås i mine COOP butikker 😏

  Svar
 4. Kathrine says:

  Plejer at fryse kaffe til isterninger, så bliver iskaffen nemlig ikke “vandet”, hvis jeg ikke lige får den drukket hurtigt nok 🙂

  Svar
 5. Kathrine says:

  Wauw!
  Fik lige upgrated min iskaffe – regnvejr og skybrud go home, har sommer i min kaffekop✌🏻

  Svar
 6. Maja says:

  Ok, nu spørger jeg måske megadumt, men rører du nescafén op med kogende vand som til almindelig kaffe og lader køle ned, eller kan det røres ud i koldt vand fra hanen..?🙈

  Svar
 7. Simone says:

  Jeg elsker at du nævner Backyardigans! Jeg troede jeg var den eneste mor i Danmark der er indlagt til at se det – Folk ser altid mærkeligt på mig når jeg siger at mine børn elsker Backyardigans 🤔 #mompower

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *