OPSKRIFT: Hverdagsfavoritten med nudler

OK. Jeg har med vilje holdt igen med denne her opskrift, både fordi den er så åndssvagt simpel, og så også fordi den ikke ligefrem er særligt pæn, i hvert fald ikke basis/grund-retten – som er den jeg vil dele med jer.

Det er min ultimative go-to ret. Både når jeg er alene med børnene (Otto ELSKER den) og hvis jeg skal lave noget hurtigt og lækkert til mig selv. Det er totalt comfort food på sit højeste, og den kan varieres herfra og til månen.

Under opskriften kommer jeg med nogle af mine forslag til hvordan man kan servere den, men jeg er sikker på at man kan gøre præcis med den hvad man vil. Og den er altså også decideret fråderen (ja, I said it) som den er, og kan snildt bruges som tilbehør til en salat eller et par grøntsagsdeller.

Stegte nudler i cremet ingefær/kokossauce, til 2-3 pers.

En pakke nudler (jeg bruger helst fuldkorns, da der er lidt mere bid i og de mætter mere)
En lille dåse kokosmælk
En stump revet ingefær (jeg elsker ingefær og bruger gerne omkring 2 cm ingefærrod)
1-2 fed hvidløg, presset eller revet
2-3 spsk soya
Lidt tørret chili (Kan undlades)
1 spsk kokosolie

Kog nudlerne i 2-3 minutter, hæld al vandet fra (på nær en halv til en hel dl) og stil det til siden
Opvarm kokosolie i en wok eller en dyb pande
Tilsæt ingefær og hvidløg og rør rundt et lille minuts tid
Tilsæt kokosmælk og skru ned for varmen (her kan man også smide en stor skefuld peanutbutter i – Det holder!)
Tilsæt dine nudler plus kogevand
Nu er det tid til soya og chili
Røre, røre, røre… 2-3 min max.
Færdig. Spis. Selv tak!
Top evt. med sød chilisauce, cashewnødder og/eller koriander.

SÅ! Det er min grundopskrift, som jeg går ud fra. Følgende kan tilsættes:

-Finthakket broccoli og gulerødder (evt i en foodprocessor). Broccoli og gulerødder tilsættes i første trin med hvidløg og ingefær, som skal sauteres i cirka fem minutter, inden kokosmælk og nudler tilsættes. Børnene aner ikke at der er broccoli i. Det er skidesmart og smager herregodt.

-Fintsnittet spidskål lynsteges i to minutter sammen med Ingefær og hvidløg.

-Rød peber og søde kartofler. Søde kartofler skæres i små firkanter og steges i kokosolie i 10 minutter, tilsæt hvidløg og ingefær, og rød peber skåret i små stykker, steg fem-ti minutter og tilsæt kokosmælken, kogte nudler, soya og chili.

Som sagt, simpelt, ikke særligt instagramvenligt, men virkelig lækkert og nemt. Smager ekstra fantastisk i sofaen med en kold øl og en god serie on the side. Som sagt; Comfort food <3

Se flere opskrifter her:
Burgerbøf med sorte bønner
Cashewflødepasta
LinseBolo
Rå barer med chokolade
Quinoadeller med rodfrugtfritter

21 replies
 1. Sarah says:

  Yaaaay! Det lyder SÅ lækkert! Jeg er ret pjattet med dine opskrifter, for de ligger ligesom på et niveau, hvor jeg kan følge med – og det er mega fedt! Jeg læser (og afprøver) gerne flere, hvis du fra tid til anden får lyst til at lægge dem op 😀 Tak for en herlig blog!

  Svar
 2. Nicoline says:

  Okay, jeg ved godt, at du ikke er madblogger, men det er så fedt, når du smider en opskrift efter os. Nemme, hurtige og lige til at tilføje til madrepitoiret. Tak for opskrift!

  Svar
 3. Jeanette says:

  Jeg elsker dine madindlæg, netop fordi du ikke er madblogger. Rusind tak, vil glæde mig til flere nemme, børnevenlige, kødfrie madtips.

  Svar
 4. Kathrine says:

  Sgu et godt indlæg når man sad der og ikke anede hvad man skulle spise til aften – det smagte fantastisk og tog under 10 minutter! Tak 🙂

  Svar
 5. Maria says:

  Nu har jeg købt ind og glæder mig allerede til at lave retten 😊 Men skal lige høre, du skriver en lille dåse kokosmælk. Jeg har bare købt en almindelig dåse – er det sådan en du mener eller findes der mon nogle mindre?
  Kh Maria

  Svar
 6. Nina Skov says:

  Hvor mange gram er dine nudelpakker på?
  Lavede det her til aften, men tror der var for mange nudler – cremet blev den i hvert fald ikke.. selvom den smagte dejligt 🙂

  Svar
 7. Helene says:

  Tak for mad:)Det tog jo seriøst kun ti minutter at lave! Jeg puttede fiskesovs i og toppede med lime, peanuts og ristede løg (jo, det er så godt på nudler!)

  Svar
 8. Maria says:

  Jeg ved godt, at du ikke er madblogger og der er sikkert en grund til, at du ikke har et søgefelt på din side, men hvor kunne jeg bare godt bruge det; hvis ikke til alt, så bare til dine opskrifter. Pleeease😄
  Du er en lifesaver, når jeg går kold i ‘nemme vegetarretter til hverdag’.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Der er et søgefelt, hvis du tilgår bloggen på computer 🙂 Det er kun mobilversionen der ikke har et. Og tak. Det gør mig simpelthen så glad.

   Svar
   • Maria says:

    TAK! Prøvede i øvrigt lige Nudelretten herover her til aften og den er allerede på min favoritliste! Wauw, den var god – og blev vel modtaget af alle på matriklen🙌🏼

    Svar
 9. Trine says:

  Vi lavede retten til aften i kombi med broccoli og gulerødder! Det smagte såååå sindssygt godt altså! På madplanen igen allerede i næste uge tænker jeg:-)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *