Hvordan man får sommerferie til at minde om sommerferie …

Jeg havde egentlig skrevet et indlæg om, hvor hidsig jeg er. Hidsig over dårligt vejr, feberramte forkølede børn, vejarbejde lige udenfor vores vinduer hver dag, en ja-hat, der hele tiden falder af og dårligt vejr. Ja, jeg sagde det med vejret to gange, men det er sgu da også for latterligt, at vi er midt i juli og det føles som efterårsferie. Nå, men det gider ingen jo at høre om, ligesom at jeg ikke gider høre på mig selv, der japper om gråvejr og indekuller. Næ!

I stedet vil jeg forsøge at gøre mit ypperste for at få denne her lortesommer til at føles lækker, præcis som jeg havde håbet den ville være, når nu vi har planlagt en staycation hjemme i KBH (eller ikke planlagt noget andet, er nok mere sandt, men altså ….). Måske nogle andre kan finde inspiration til at gøre det samme, ellers kan I gnægge over det under jeres parasol i sydens sol. Det må man gerne.

Step 1.
Jordbær for fanden! Masser af dem. Og ærter.

Step 2.
En spraytan. Jo sgu. Jeg har enormt brune hænder efter mange timers barnevogns-gåtur igennem de sidste par uger. Men min krop er bleg og grå. No more! Jeg bestiller en spraytan asap.

Step 3.
Frosé! Jeg har fundet en opskrift på nettet, og om lidt fylder jeg en isterningebakke med den billige halvdrukkede rosé, der står i vores køleskab. Så i aften står den på Frosé her på 1. sal i K.

Step 4.
Kartoffelsalat og frikadeller. Ok, min børn bryder sig ikke om kartoffelsalat, små freaks, men det er bare ærgerligt, for er der noget, der kan få mig i sommerstemning, så er det kartoffelsalat. Så det skal vi have.

Step 5.
Is. Flere is.

Step 6.
Grill! Eller…. Faktisk bryder jeg mig ikke om at grille. Det er stressende at holde øje med at børnene ikke løber ind i den face first, og så er jeg faktisk slet ikke så vild med smagen af grillet mad. Men. På den anden side er det sgu ret sommeragtigt, så måske vi skal have tændt op i den, når vi besøger min svigermor om et par dage.

Step 7.
Skal smørres ind i alt, hvad der dufter af kokos.
Er det bare mig, der med det samme bliver hamret tilbage til samtlige sommerminder af duften af kokos? Hawaiian Tropic generationen!

Step 8…. Fuck det. Det er efterår i juli. Find mig på afbudsrejser.dk

 

23 replies
 1. Ida says:

  TAK, fordi du slutter af med punkt otte. Det er nogle gange rart, når alt ikke svømmer over i ja-hat, og “vi får det bedste ud af det” på blogs. Og instagram for den sags skyld. Ikke, at man ikke må være positiv, men nogle gange er tingene sgu træls. Fx når det er efterår i juli. Jeg krydser fingre for, at I får bedre vejr – uanset om det er i Danmark eller på en afbudsrejse.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er jeg glad for. Var bange for at få skudt i skoene, at jeg skal huske at være positiv – og sætte pris på mit liv. Gør jeg sgu da også i øvrigt, gad bare godt at solen skinnede lidt imens 😀

   Svar
 2. M. says:

  Kan du ikke lige tippe hvor du bliver spraytannet? Havde planer om at bruge sommeren på stranden inden jeg skal giftes til august. Den plan er jo pt. fejlet grumt i det her vejr, og jeg vil helst ikke være spøgelset i brudekjolen 😂👻

  Svar
  • Julie says:

   Jeg har også fået lavet spray tan til mit bryllup i juni. Et tip er altså at få det lavet 1-2 gange før, så du er sikker på stedet er godt, og at du får den rette kulør 🙂

   Svar
 3. Stine says:

  Åhhh har det på samme måde. Har spist jordbær, gået aftentur, spist masser is, men det hjælper ikke rigtigt. i dag har dagens højdepunkt, indtil videre, været at gå en tur påfisketorvet med børnene, for at købe em Fidget spiller( nr 100) Jeg vil også sydpå og græder lidt indvendigt over, at det ikke loge bliver denne sommer

  Svar
 4. Hald says:

  Koldskål burde også være med på listen. Og vandmelon.
  De to ting er indbegrebet af sommer for mig.
  Og for lige at være en lalleglad ja-hat, så tilbragte vi (mand, mig og 2 børn på hhv. (knapt) 3 år og 9 mdr.) formiddagen/tidlig eftermiddag i Lindevangsparken på Frb til jazz for børn. I regnvejr. Og det var skidehyggeligt.
  Musikken var latinamerikansk, alle ungerne var glade og dansede – og så var Master Fatman der – og han gør mig lidt glad i låget. Han virker bare så… rar.
  Det bare for at sige, at der kan ske gode ting i regnvejr.
  On that note vil jeg nu bage de ondeste chocolatechip cookies – og hækle en trøje… 👵🏼😉

  Svar
 5. lena says:

  Har det på nøjagtigt samme måde….og kan bare slet ikke overskue at vi lige om lidt går mod efterår igen. Denne sommer har jeg overhovedet ikke skruet ned for chokoladen., nærmere op…og en lille ting jeg gerne vil tilføje til sommer to-go liste er rabarbesnitterne fra Emmerys…..opdagede dem i sidste uge og er hooked. …sommer og rabarber holder bare og så noget stærk rom….det bliver mit survivel kit denne sommer. Jeg håber I finder på noget godt alle fire….jeg kan forestille mig at det må være nogle lidt lange dage med børnene indimellem…..hurra for storcentre og indendørs legepladser😀😀😉

  Svar
 6. Stine says:

  Man køber et sommerhus i Hald strand, hvor der næsten altid er sommer. Bare det at have en have og være tæt på vandet gør selv en lidt kølig sommer sommerlig.

  Svar
 7. Signe Op. says:

  Jeg sagde til min mand tidligere, at næste år rejser vi kraftedeme sydpå! Nu har vi været hjemme i DK de sidste par år, men helt ærligt.. den danske sommer er jo en narre-EtEllerAndet! Det ér jo vitterligt ved at være sådan: “Åh ja, jeg husker godt sommeren ’17 – det var en dejlig dag!” Nå, men det var nu helt rart at få dét ud af systemet.
  Til gengæld følte jeg alligevel en (bizar?) form for lykke idag, hvor min 15-årige datter fik lokket sin 13-årige lillebror med til, at hun skulle lægge makeup på ham. Og så forsvandt de ned på værelset, inden han efter en rum tid kom vandrende – med eyeliner, øjenskygge og en relativt lilla lipgloss smurt ud i krydderen – og proklamerede, at han “faktisk alligevel nogle gange lytter efter, for han havde næsten alle rigtige i den makeup-quiz, søsteren også havde tvangsindlagt ham til.” 😂

  Svar
  • Mette says:

   Ha ha 😂😂😂 det lyder som en skøn sommerferie I holder, Signe 😂
   God sommer (eller efterårsferie) i DK 😊

   Svar
   • Signe Op. says:

    Nu har han jo så haft tid til at reflektere over det, og idag meddelte han, at han tror, han bliver en god kæreste en dag – “fordi jeg ved noget om makeup og sådan noget, som piger godt ka’ li’.” Åh ja, min dreng.. du skal nok klare dig i tøsejunglen om nogle år! 😂
    God sommer (!?) til dig også, Mette. Om end jeg lidt håber, du skal et varmere sted hen..

    Svar
 8. JS says:

  Lidt enig med punkt 6 – men grillen er altid varmest når man er færdig og så er det frem med spydene og marshmallows! 😀

  Svar
 9. Marie says:

  mine børn kan heller ikke lide kartoffelsalat – hvad fanden sker der for det? Kulhydrater og fedt i én lækker kombi.

  Mærkelige mennesker…

  Svar
  • Amalie says:

   Mine kan heller ikke. Jeg er så glad for at det ikke bare er mine…. for det er simpelthen for mærkeligt.

   Svar
 10. Anja says:

  Hvis det kan trøste lidt: min ferie slutter på søndag og ferien er holdt hjemme i dk. 3 uger!!! Hvor uge 27 var den uge med bedst vejr 🙄

  Svar
 11. Anette says:

  Cirkus skal på listen… cirkus er sommer og sommermarkeder med kræmmer og underholdning…
  men ja det koldt… helt ærligt. .. har fået have og hvor meget kan den lige bruges? Har ikke grillet endnu….

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *