Noget mere om identitetskriser og spring

Ting der hyler mig ud af den

Vi har nok allesammen en lyd, en konsistens, eller en fornemmelse, der giver os gåsehud på den dårlige måde. Rachel og jeg taler ofte om det, når vi optager podcast, fordi at hun har det på den måde med lyden af mikrofonens vindhætte, når man sætter den på. Personligt gør den lyd mig ikke noget, men så har jeg en masse andre ting, der har samme effekt på mig. Altså bare tanken om at røre ved ubehandlet træ, eller endnu være at bide i en ispind, giver mig kuldegysninger. Der findes også ord, beklædningsgenstande og madvarer som af uforklarlige grunde går ind og rører noget ubehageligt i mig, for eksempel:

 • De der sko med tæer. Fivefingers hedder de vist, og de freaker mig totalt ud.
 • Æggestrenge. Altså de der seje slimede strenge, der sidder på æggeblommen. Ja, jeg har nævnt det før her i huset, men det er så tilpas klamt, at jeg gerne nævner det igen.
 • Børn i bikini.
 • Møl og natsværmere, og egentlig også sommerfugle. Utilregnelige røvhuller.
 • Rynkede badefingre. Altså når huden på fingre og hænder rynker på grund af vandet, når man er i bad. Jeg kan ikke holde det ud.
 • Slik med appelsinsmag. Bare nej.
 • Madvarer i køleskabet, som ikke er pakket ind. Jeg har en eller anden ide om, at der kommer køleskabsbakterier i maden og kan blive helt sur, hvis der står noget derinde uden et tupperwarefængsel.
 • Når kvinder kalder deres menstruation deres lort. Sætningen ‘Jeg har fået mit lort’ gør mig helt træt
 • Ordet myrepatter.
 • Segways
 • Blæsevejr. Bliver seriøst hidsig. Åndssvagt egentlig.

img_5547

 

   

168 kommentarer

 • Annika

  Folk der siger “boller” i stedet for sex. Stop!
  Ordet “celleskrab”! Ad.. Jeg væmmes.
  Vat!!! Det giver mig kuldegysninger.
  Folk der omtaler deres mand “manden min”. Det gør mig helt dårlig!! … Jeg kan så tilføje, at jeg selv har fået den forfærdelige vane, at jeg kalder min mand for “mus”?! Det skal stoppe nu. Så hellere “manden min” 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Nå ja, og folk, som ikke er min far eller søskende, siger ting som: “mor kommer i dag”. Nej! DIN mor kommer i dag! Sig dig “Min mor kommer i dag”. Iiiih!😁🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Folk der omtaler sex som “knalde”. Det giver mig associationer til en mødom, der springer og hvor fucking ondt det gjorde.

  Krummer i smøret og i sengen! Eew! At lægge sig i seng og så rulle rundt på alle krummerne.

  Når folk bruger “altså” alt for meget som i ”
  “Min søn og jeg gik hjem fra børnehave i blæsevejr, mens vi spiste is. Jeg haser det! Altså blæsevejret”. Dårligt eksempel, men bliver så træt af, når det bliver brugt ofte i blogindlæg 😄 Jeg kan jo godt regne ud, at det hverken er barnet eller isen, man ikke bryder sig om.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Huller. Lider totalt meget af trypofobi (lad være med at google det, det er værre end en gyserfilm), at få træ i munden, ligesom dig med ispinde og også vat, har helt kuldegysninger ved at skrive det, når folk smasker eller snakker med mad i munden, sved, når folk kalder deres døtre og sønner for prinsesser og prinser (stop), skidt under neglene – okay, jeg kan blive ved. Haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg HADER når ting er dobbelt. Når der sidder en ekstra baby-appelsin på et af stykkerne, eller der er ved at gror to jordbær i ét – eller de “knopper” der kan være på kartofler. Jeg får det SÅ dårligt i min krop, og jeg ved ikke om jeg skal kaste op eller græde, når jeg får sådan en dobbel edamame-bønne i munden! Der er intet værre!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette H

  Jeg har det ekstremt stramt med frøer. Jeg får kuldegysninger bare ved tanken om deres klamme hårløse noprede bløddyrskroppe. Jeg græd engang af bar væmmelse fordi jeg kørte en over på cykel. Føj! Problemet er især at folk ikke forstår det, og siger “Aj prøv lige at se denne her nuttede frø!” :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea

   Mette, man skulle tro det var mig der havde skrevet den kommentar. Jeg har det helt på samme måde med frøer og har også engang kørt en over på cykel, AD! Så jeg er på dit hold hvad angår frøer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

   Måtte i min enorme graviditetskvalme lukke øjnene og blive ført rundt af min kæreste, fordi vi boede et sted hvor frøerne hoppede ud på vejen når det regnede. Og blev kørt over. Skal nok undlade at gå i detaljer med det visuelle. Men bare ad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hold op det er sjovt! Jeg er enig i mange af de ting, der allerede er sagt. Men er jeg alene med at få det dårligt med ordet “pomade” (også når det er brugt i “læbepomade” og navnet “Preben”, det lyder lidt som noget creme, der klemmes ud …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Folk der ikke følger trafikreglerne så som glemmer at blinke af, kører som en snegl og general retarderet kørsel, .frustrerende og lige til at blive hidsig over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg føler mig simpelthen så dejligt normalt og ukompliceret efter at have læst kommentarfeltet. 😂 No offence!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Folk der kalder hinanden ting a la “prutfis” eller “lillefisen”. nej nej nej nej nej. Hvad skal fæces der?? Og når man kommer til at spise de der strenge på bananer. Sidder og har kuldegysninger lige nu bare ved tanken!
  Til gengæld er jeg begyndt at føle mig som den eneste i verden der ikke bliver irriteret af tygge- og smaskelyde. Måske er min hørelse bare ikke skarp nok 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Er ret enig med dét, som de andre nævner.
  Men her er endnu én: når man somm langhåret går i bad, slukker bruseren og pludselig kan fornemme nogle af de lange hovedhår imellem ballerne 😬 haha ser sjovt ud på skrift, men bliver fysisk dårlig af fornemmelsen (især når man fjerner dem)! Ved ikke om jeg er den eneste der har det sådan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siwne

  Mandarinskrælning og appelsinskrælning. The one and only. Skræller altid med serviet for at undgå det der der hverken er skræl eller hinder under neglene 🙈☠️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Order knop. Som i: “du har en knop i ansigtet”. Puha, jeg får det helt som om jeg skal kaste op. Når foråret skyder i gang med at knopperne springer ud slukker jeg for computeren. Det ER så klamt.

  Har det af samme årsag stramt med skuespilleren Joachim Knop, hvilket er helt unfair, for han er dygtig, og så vidt jeg ved udtales hans efternavn anderledes. Men alligevel. *gyse*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Håndklædefnuller – de der små klamme stykker fnidder som nye håndklæder efterlader OVERALT på ens krop. NEJ. Jeg kan blive helt hidsig.
  Sand på våd hud er også et latterligt fænomen.
  Elektrisk hår og hår der sidder fast i ens læbepomade!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er rædselsslagen for ristede løg! Altså ikke de sprøde, men de der stykker som er fra laget lige bag skallen (åååh skallen, føøøøj!!), og som ikke er helt gummiagtige og umulige at tygge! Jeg får kuldegysninger ved tanken! Det same med skindet på æbler, yak!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Åhhh blæsevejr…. Blir sindssyg!!! Udover det: cykelhjul der ekser, alle former for pulver under neglene (kaffe, sukker, mme) blir helt panisk. Får kvalme når andre børster tænder; skal de snakke imens. er jeg lige ved at kaste op!! At glatte lagner/duge ud med håndfladen, når folk ikke kan udtale ordene rigtigt (fx engsembelvis og advokado eller tror man kan sige “at dufte noget”) at få regn i hovedbunden…. Åh ha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Grabe

  bliver hidsig når der skal bruges engelske udtryk i en sætning: det her item, hvor er den cute – jamen så snak dog dansk! det samme med ordet ginger – juice med ginger. Hvorfor ginger? det hedder ingefær på dansk.
  Lyden af folk der børster tænder, sætter tænderne på en ske eller gaffel(noget af det første mine børn har lært ikke at gøre!). Offentlige badefaciliteter hvis der er nogen form for skidt på gulvet, jeg kan næsten ikke holde det ud. cigaretskodder, både lugten og kvalmen der opstår med det samme når min 1½ årig stopper dem i munden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vådt hår (der ikke længere sidder på hovedet) i afløb, på gulvet, på væggen og værst af alt: Vådt hår, der sætter sig mellem mine fingre, når jeg vasker hår i badet. AD AD AD!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Haha, hvor er det sjov læsning, det her. I er jo skingrende sindssyge alle sammen! (Og så ikke et ord om, at jeg også afskyr æggestrengene, voksne, der smasker og bliver edderspændt rasende over blæsevejr!!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Når der skrives ” Kæresten/manden min…..kan IKKE ha’ det. Blæsevejr, jeg bliver rasende af det. Offentlige toiletter, pyffer fyffer, jeg hader at røre ved noget som helst og så kan jeg ikke forstå at folk åbenbart skal skide hver gang de går i Bilka, Føtex, man kan jo ikke trække vejret på deres toiletter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Natsværmere og flyvende stankelben er det værste! Og sommerfugle, hvis de går på én (og alle andre insekter i det hele taget) – de der små klamme fødder, brrrrr!! Jeg rører heller aldrig ting på offentlige toilletter, slet ikke dørhåndtaget når nu ens egne fingre lige er blevet rene (man ved jo aldrig med fremmede). Negle/fingre mod ståluldsvampe giver mig kuldegysninger, og hvis man har skåret frugt, især melon og ananas på et almindeligt spækbræt (spækbrædt?), så det har taget smag, skal jeg ikke have noget.
  Og jeg er faktisk ikke i stand til at læse en tekst med stavefejl, før jeg lige har rettet dem.
  Og så må folk rigtig gerne STOPPE med at skrive “afvide”, “selvskab” og “forhelvede”, for helvede!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Smaske- og slubrelyde!! Jeg brænder indeni.. åh synes det er så træls at høre på. Nogen gange går jeg på toilettet hvis min kæreste fx spiser chips🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Åh Gud… jeg troede jeg var den eneste i verden der var så lyd sensitiv, at man må flygte fra sin egen kæreste 🙉 Prøv at Google “misofoni”.. stemmer ihvertfald 100% på mig…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Folk, der siger: “Halløjsovs” og “I lige måsen”
  De der træpinde i to go-kaffe (Nå, der ødelagde du lige min kaffe. Nu smager den af træ)
  Uldtråde fra halstørklæder eller sweatre, der kommer ind mellem tænderne
  Når topmadrassen glider for langt ned mod fodenden af sengen
  Folk, der stiller sig helt op ad mig i en kø og bare følger med, selvom jeg prøver at træde et skridt fremad

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

   Helt enig!! Og vil lige tilføje; “hvor skal du Henrik…” jeg DØR!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Nylonstrømper!! Får kvalme af at røre ved sådan et par, selvom det er nødvendigt nogengange. Det tager bare altid et kvarter, før jeg har fået dem på, fordi jeg næsten ikke kan få mig selv til at røre dem. ISÆR hvis jeg har nyklippede negle, en neglerod eller andet ved neglene, der gør, at jeg kan risikere at hænge fast i nylonstrømpen. AD!! Får det virkelig dårligt af at skrive om det. Kan heller ikke klare, når andre mennesker kløer sig på benene, når de har nylonstrømper på. Jeg må tit bede dem om at stoppe, eller vente til jeg har forladt lokalet.
  HADER i øvrigt også blæsevejr!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Voksne mennesker, der spiser soft ice med tungen helt ude af gabet, som et lille transportbånd, der skal ud at hente isen! Ad! Og det bliver kun værre, når de rigtigt skal kærtegne isen med tungen, når den nu er derude. Ydr!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Nogen er altså nødt til at forklare/vise et billede af de æggestrenge. Forstår det ikke!
  Kridt er klamt. At holde på og i særdeleshed de tørre/kridtstøvede fingre bagefter. Uf!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åse

   Stop stop stop. Fik det helt skidt og gøs i hele kroppen af at læse det. SÅ grusomt. Og pladevat. Magter det ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   De er de hvide strenge, der sidder fast i æggeblommen, når du har slået dit æg ud. Sådan lidt som tråde. Frygteligt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg har for nyligt skulle blande cement og det der cementpulver 😳 Jeg måtte opgive. Det samme med lecasten (ja, vi er ved at støbe et fundament). De er helt forfærdelige at røre ved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Når samtlige bloggere bruger udtrykket “I skrivende stund” & “Ingenlunde”. Stop det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siri

  Jeg får det fysisk ubehageligt, Både frøer og fugle, puha 😮
  Det er endnu værre med huller, specielt tørret lotusblomster får jeg det virkelig skidt af 😮
  Og ikke mindst lyden af overtræksbukser eller regntøj, hvor stoffet gnider sig mod hinanden, den lyd er det værste!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har det specielt stramt med ordet “patter”. SPECIELT når andre folk bruger ordet om MINE bryster. Jeg synes, det lyder så forkert og umodent

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Flyvende stankelben
  Lugten når andre spiser noget i et klasselokale (eller andet lokale), især hvis de spiser appelsin eller peberfrugt. Så gå dog væk.
  At blive rørt i ansigtet af min mand hvis han ikke har vasket fingre først.
  Når der ligger hår på gulvet i omklædningsrummet i svømmehallen. Gys!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hej Sofie. Er du mig? :p du nævner lige præcis de ting jeg slet ikke kan klare! Stankelben står dog øverst på listen! Men de 2 andre ting kan jeg slet ikke have heller.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Fantastisk liste og kommentarspor.
  Jeg bliver hidsig når man skriver “Godt brølt”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ah hahaha! Lyden når folk tygger banan (!), folk der klipper negle, både lyd og så tanken om afklippede negle, det løber mig koldt ned ar ryggen. FØJ! Kridt på fingrene er også slemt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   FOLK DER TYGGER BANAN, neej nej nej, det er vitterligt det værste! Altså, den skal jo ikke sådan tygges med al magt og gøres til mos. Bwwaaa.
   Også helt med på alt med negle. Ad.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   PRÆCIS. Det samme gælder smoothies og havregrød… Lad nu være…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg har det virkelig svært med folk, der læsper. Kan slet ikke tage dem seriøst. Føler mig som det dårligste menneske, haha🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Jeg har det virkelig svært med folk der spiser æble i nærheden.. når folk kører deres tænder ned langs 😬 Har købt en æbledeler til min bedre halvdel så han kan dele æblet når han skal spise det så jeg ikke bliver generet 😂 Og så også folk der klipper negle – puha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Når folk siger “BEDLER” i stedet for billeder. Det hedder det jo ikke? Det lyder som et barn, der ikke kan udtale et ord rigtigt.
  Folk der smasker højt og sutter/slikker på deres fingre flere gange under måltider.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Og folk der siger og skriver “mumsfilibaba”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Jeg kan godt relaterte til den med ubehandlet træ. Jeg har det dog hakket være med pap 😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ME

  Jeg har det stramt med:
  – Lyden, når man roder rundt i en fryser
  – Lugten af nybagte vafler til is. Jeg synes, den er så kvalm. Alle andre, jeg kender, elsker den
  – Madrester i vasken. Så fjern dem dog!
  – Når folk kalder deres babydrenge for “lillemanden”. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke kan have det, for det er jo brugt som et kærligt kælenavn.
  – At svede på ryggen. Især når man står i supermarkedskø i alt for meget overtøj. Jeg bliver hidsig, hvis jeg sveder på ryggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Godt man ikke er den eneste, der bliver skør af skøre ting 😂
  Nasale stemmer driver mig til vanvid. Beklager, Claus Elming. Du er sikkert mægtig flink, men jeg bliver idiot af lyden af din stemme. Og Rolf Sørensen. Og Per Frimann 😖
  Og lyden af folk, der trækker snot ned gennem næsen/svælget/halsen. Føj! Så puds dog næsen.
  Hvem der bare var mere rummelig 😳🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Er så meget med på følelsen af vat, der hives fra hinanden og det, at bide i en ispind. Føj! Bliver også så irriteret over lyden fra papirs- eller plastikposer, når man sidder stille steder eksempelvis hvis nogen spiser slik i biografen eller på læsesal. Jeg ved godt, at jeg er sippet, men lyden af en hånd ned i en pose kan irritere mig grænseløst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg kan blive edderspændt når folk kalder fæces for madnavne. “Pølser”,” chokolade”…det hedder det altså ikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mirjam

  HULLER. Fucking hader huller. Lufthuller i pandekager eller særlige fordybninger. AD. Jeg har læst, at det er en fobi – og det holder jeg fuldt og fast på. Det er til gengæld ret sjovt at tænke på, hvor meget vi påvirker hinanden med vores handlinger helt uden at vide det. Tyggen og dårlig sproglig udtale.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   I here you!!!!! F…… klammo

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Argh! Huller. Der var sådan en Sanex (mener jeg) reklame for en del år siden, med en masse små åndehuller i huden.

   Og fortænder i en ispind. Pyyyh! Samme med helt nye tand- og opvaskebørster, kan slet ikke klare de følelsen, når de er helt hårde. Bliver helt dårlig ved tanken og skifter derfor tandbørste alt for sjældent.

   Hader når folk skriver ‘ynglings’ i stedet for ‘yndlings’. Og når vi ‘italesætter’ noget. Stop jer selv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Simonsen

  Jeg kan ikke genkende så voldsomt mange af dine, men alle dem med sprogfejl – hjemmelavede ord og grammatiske fejl – de gør ondt! Og så kan jeg ikke klare knapper! Dem i cowboytøj går an, men dem med 2 eller 4 huller… ADR. Jeg VIL ikke have dem på, se dem eller slet ikke røre dem. Jeg væmmes. Lidt besværligt, når folk finder på at gå i skjorter i min nærhed, eller man skal acceptere, at ens egne børn ikke har det sådan. Min mand har foreslået hypnose. Men det er jo ikke mig, der er noget galt med… 😉 Det er bare knapper, der er klamme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

   Jeg har også en kamerat der har det med knapper. Det kan godt være en udfordring 😂😉 kram

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Fantastisk liste, men der mangler jo skumgummi! Skumvaskeklude, madrasser og de der frygtelige bolde i skoleidræt med tyndt betræk, der altid var en flænge i, så man borede neglene ind i skummet, når/hvis man greb den. Er overbevist om, at min boldaversion til dels skyldes de bolde der. Gyyys.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   TAK!! Jeg har hadet skumgummi, ligeså længe jeg kn huske! Du er den første jeg hører om, der har det ligeså. Jeg hader, hader, HADER når det kommer op under neglene 😂😂😂 haha

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Ja, vi er en sjælden race 😉 har frygtet den dag jeg ville blive nødt til at lære at røre ved det for at skifte bleer. Nu har jeg et barn og må bruge vatrondeller, haha! Fremtidstip til dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Min mand har en skrækkelig vane med at ekstra-tygge, gurgle, opløse (ved ikke hvad jeg skal kalde det) chokolade i munden for “at nyde det ekstra længe” – jeg HADER det!! Det er så ulækkert! Så spis dog det stykke chokolade! Han kan seriøst sidde og gumle på det samme stykke i flere minutter! Frygteligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Æggestrenge!!!! You said it. Ja ja ja, jeg kan næsten ikke spise æg længere, fordi det er så nasty. Forsøger at få dem væk, når jeg laver spejlæg…. Pyha! Godt mine problemer ikke er værre end det :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Tak for den med børn i bikini. Jeg forhøjer med hashtagget drengemor. Jeg holder op med at følge øjeblikkeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Jaaa!! Drengemor! Jeg fucking hader det, jeg bliver helt “Ååååååååhhh!”, når nogen skriver det i ramme alvor.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Der er nogle glas, som får sådan en “tør” overflade når de er blevet vasket op i opvaskemaskine, jeg får gåsehud af at røre ved dem! Og så kan jeg ikke klare folk der laver ord om for at de bliver sjove, leverStåhej … ja tak moster det er du ikke den første til at finde på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Jeg kan heller ikke klare de tære glas med mindre jeg har fugtige fingre! Sådan har jeg det egentlig med alle overflader som bliver tøre på den måde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke BN

  Når nogen siger “mumsfilibaba”. Kan.ikke.ha.det!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg bliver simpelthen så træt når folk skriver “manden min” og “mit guld” om deres børn… åh Gud jeg blir så træt!! Og fakkertalt??? Hvorfor???? Ordet er frygteligt!! Og folk der spiser fx gulerødder, hvor de prøver at lyde stille og derfor holder tyggepauser.. jamen det trækker jo bare pinen ud…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Jeg er helt på bar bund mht fakkertalt!! Hvad er det? Har aldrig hørt det før!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

   Og “jeg fik et smil på læben” hvorfor ikke bare smile???

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ej så sjovt, så mange ting i den her tråd, jeg totalt kan genkende.
  En tilføjelse er, at jeg synes vendingen “i bølgen blå” er SYGT irriterende, men måske jeg bare skal slappe helt af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Fjerne fx skralden fra gulerødder og kartofler i Køkkenvasken, og tang der rør ens fod når man er ude at bade på stranden 😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg bryder mig på ingen måde om tomater i salater og sandwich, hvis jeg ikke har set dem blive skåret. Jeg hader opvaskevand og madrester på tallerkener. Jeg bryder mig heller ikke om små børn i bikini, og så kan jeg blive virkelig irriteret over folk der siger ting som “du løber som en pige” eller “tøssedreng” som skældsord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  Folk der knækker fingre og balloner giver mig vild ubehag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Balloner… får akut stress af balloner! Man ved bare ALDRIG, hvornår sådan en skiderik springer lige i øret på en.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SolejmaSolstråle

  Uha, har så mange ynglings avertioner.
  Trusser. Kan bare ikke med det ord. Smaskelyde -så luk dog for sa… den mund!! Vat der skal trækkes fra hinanden, puhaa…
  Syntes det er fantastisk hyggeligt når der tales med dialekt, men når folk så konstant skriver “jeg har LAGT på sofaen hele dagen” står jeg helt af. Hallo, ligger, lå, lagde… Det er ikke så svært.
  Folk der griner nervøst hver gang de har sagt en sætning. Stop! Kan også tilslutte mig den med uindpakket mad i køleskabet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Ligger, lå, lagde?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Lagde? 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SolejmaSolstråle

   Haha.. ja, nu var det mig der lød dum. 🙈”Jeg lagde tingene på bordet” Her bliver der også tit skrevet lagt. Lå alle former bliver bliver udskiftet med lagt😬

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • kat

   Jeg har det til gengæld virkelig stramt med folk som ikke kender forskel på ‘yngling’ og ‘yndling’ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

   Og jeg med ligger/lægger….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Haha! Tårerne triller ned af mine kinder efter at have læst alle kommentarerne. Den her mener min kæreste, jeg er helt alene om: elektronike genstande der rører hinanden. Folk der lægger sin iPhone oven på en lukket bærbar, iPad eller ja eventuelt ovenpå en anden iPhone. Jeg får det direkte ubehageligt af at se det!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine Ho

   Den er du ikke alene om.
   Det skal på ingen måde røre hinanden 😱

   Og så magter jeg heller ikke hvis fjernbetjeningen peger på mig..

   Eller folk der snakker med tandpasta i munden..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hahaha!! Det der med, at fjernbetjeningen ikke må pege mod mig, har jeg også en ting med! Har aldrig mødt nogen, der kunne relatere det, thank you!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg får gåsehud over hele kroppen, når jeg kommer til at bide ned i en metalgaffel! Det sker nogle gange, når jeg er lidt for sulten.
  BRWAAAAH bare tanken….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Eller når folk siger “alligevelled”. Det er der sgu da ik noget der hedder. Og har virkelig hørt mange sige det. Why??? Som om “alligevel” ikke er langt nok i sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Er enig i den med ægget. Har generelt noget med det jeg kalder “hvid”: snore på bananer, det inde i peberfrugt osv. Brugte engang 3 timer på at pille en appelsin. Hader hvid!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nønne

  Lyden af en fryser når man roder i den og lyden af folk der tygger 😱😱😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  VAT! Ikke vatrondeller men den slags man slal hive et stykke af. Jeg får det helt dårligt bare ved tanken!! Den ulækre konsistens sammenholdt med den lyd når man hiver. Hold!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Når man får et (hoved)hår mellem tærene og efterfølgende tager en strømpe på foden 😱 Det er så forfærdeligt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Jeg er også på flammingo mod flammongo – eller dem, der skraber skåle højlydt. Og jeg kan ikke alt for godt klare ord som “bette”, “mægtigt”, “finurlig” eller “gammeldaws”. Eller når nogen skriver måneder eller dage med stort begyndelsebogstav (Mandag eller Maj fx.) Og så gør fluer mig vanvittig!

  God sommerdag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ikke have når kvinder omtaler deres ædlere dele som “Tismissen”, hvilket mange gjorde i min terminsgruppe – den fortjener virkelig et bedre navn!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Folk skal i det hele taget bare lade være med at sige mis i den forbindelse:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Apropos tanken om at bide i en ispind – Træ bestik …… Åh det er så ulækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Hvor er jeg glad for, at der også er andre, der har det sådan med ubehandlet træ og tanken om at bide i en ispind. Føj!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Hvis nogen smasker bare det mindste kan jeg hidse mig gevaldigt op – det værste er når folk tygger tyggegummi bag en i bussen og man kan høre hvert et gnask. Når nogle skriver “afvide” – altså, at vide. Og ordet mokka giver mig kvalme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg har det på samme måde med blæsevejr. Og jeg ejer ellers ikke temperament. Men jeg bliver totalt hidsig så jeg har lyst til at råbe og skrige og smadre et eller andet hårdt ned i jorden. Det handler i bund og grund nok om, at jeg er på cykel hver dag – i Århus – byen med de fleste psykobakker!

  Og den med ispinden… fik kuldegysninger over hele kroppen bare af at læse om det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Den med æggestrengene har jeg også! Jeg kalder dem dog æggets navlestrenge og piller dem troligt af, HVER gang jeg skal lave noget med æg. De er for klamme.
  Desuden kan jeg slet ikke have lyden af knive/metal eller negle mod frostet plastik. Værste lyd nogensinde!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Det vender sig nærmest inden i mig, når folk siger “lige om snart” – jeg fatter ikke, hvordan det nogensinde kunne blive så udbredt at sige noget så forkert. Eller det er måske ikke forkert? Jeg ved det snart ikke mere 😅
  Jeg bliver også lidt træt, når folk omtaler deres børn som “mit guld”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja Liv

  Den med ispinden kan jeg godt hoppe med på! Og så at se andre børste tænder i tv eller i virkeligheden. Får gåsehud af det 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kat

   Efter at min mor begyndte at kommentere på folk i tv som børstede tænder gik det op for mig hvor ofte det vises. Hvorfor?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg havde en kæreste engang, der ikke kunne tåle lyden af hud mod pap! Fordi han engang havde onaneret på sit job som avis-pakker, og tørt sin pik af i noget pap! 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde

  At udtale ‘billeder’ som ‘bidler’ skurer virkelig i mine ører. Det er lidt ligesom aldrig at vokse ud af den måde, man udtalte bestemte ord på som barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Jaaaaa bidler. Så er jeg ik den eneste. Hader når folk siger det. Lidt ligesom et fodgænger-over-felt. Det hedder det ikke!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Troede seriøst det hed forgænger over felt🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Er helt med på det – Bidler??? Ikke engang børn siger det sådan…

   Samme med “at handle ind”. Enten så “handler” man eller “køber ind”….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • karen

   Haha! Jeg siger både fodgængeroverfelt OG handle ind 🙂 dog ikke i samme sætning…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg bliver hidsig både af folk der handler ind og folk der handler. Det hedder at købe ind. Synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Det er vist sådan en øst/vest ting

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria D.

  Sommerfugle! Puha, de er frygtelige! Men natsværmere er de værste! Specielt de dumme af dem, der flyver ind i hovedet på én. Ad, ad, ad! Og negle, der kradser på mursten, det er ikke rart..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Ja! ISÆR den med menstruation. Hvorfor ikke kalde det, hvad det er? Bliver så træt, når folk (voksne mennesker!) siger “mit lort”, “det røde” osv. Grow up og kald det dog menstruation 🙄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Cellofan og balloner!! Uh lyden løber mig koldt ned af ryggen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Råt kød! Både lugten, lyden og ikke mindst følelsen.. så her foregår tilberedning af kød med kniv/gaffel eller med poser på hænderne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • kat

   Jeg KAN heller ikke klare lugten af råt kød og forlader køkkenet indtil det er varmet tilpas.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Eeej hvor er det sjovt!!! Jeg HADER også blæsevejr, kan slet ikke se det er godt for noget. Modvind, sand i øjnene og hår i isen. Og det samme med ‘løst mad’ i køleskabet, adr, min kæreste er frygtelig god til det – og krummer i smørret! Måske bare krummer generelt. Hvis folk lige fugter deres finger og samler krummer rundt om tallerkenen for derefter at spise dem. Nej, bare nej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

   Fik helt kuldegysninger af at læse om det med opssamling af krummer med en slikket finger… ADADAD!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En anden Cecilie

  Flamingo der rører ved flamingo! Jeg bliver i en alder af 29 nødt til at holde mig for ørerne og/eller forlade rummet. For mig er det, den ældre mere erfarne udgave af vat der rives over…
  Og når folk siger ‘unger’ om deres børn. Er du et dyr? Nej vel. Så er det altså ikke unger du har. (undskyld, ved godt det er mig der er afviger).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Skåleskrab! Altså lyden af ske i skål, når folk nærmest skraber emaljen af for at få det HELE med! Kan blive helt hidsig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg bliver også fuldstændig åndssvagt rasende når det blæser. Hold kæft hvor er det egentligt dumt 😛 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie B S

  Jeg kan ikke KLARE at røre ved velour. Får gåsehud over hele kroppen – lidt en udfordring sidste sæson, da det var over alt i butikkerne, der var der ofte accidental velourberøring for mig.

  Og så får jeg gåsehud af lyden af at spise æbler. Elsker smagen, men spiser dem aldrig og flygter når andre gør det… Skørt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Mennesker der skriver i dag, i morgen osv i et ord pisser mig så meget af. Virkelig, jeg kan slet ikke holde det ud. Det samme gælder nutids-r’er. Jeg er selv vildt dårlig til, at sætte komma, så ja jeg er meget dobbeltmoralsk… 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikoline

   Forresten, hvad er der galt med børn i bikini? Jeg tænker, at hvis et barn har lyst til, at gå med bikini skal det vel bare det😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Det er der ikke noget galt med, ligesom der ikke er noget galt med alt det andet på listen. Andet end at jeg af uforklarlige grunde har det lidt stramt med det. Det gælder også fodboldtøj og blinkesko.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Jeg havde faktisk oprindeligt idag og imorgen på listen også 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Mht rynkede badefingre, så har min mand fortalt en historie engang, som stadig den dag i dag giver mig lyst til at proppe vat i ørene og lukke øjnene. Kan slet ikke være i mig selv af væmmelse/ ubehag.

  Han har engang da han var lille og lå i badekar klippet de rynkede hudfolder af med en negleklipper. Han troede det var helt ufarligt fordi han mærkede intet da han gjorde det. Men da fingrene så “tørrede op” efter badet……. fuck mand! Vrider mig i smerte ved tanken.

  Blev helt gal på ham da han fortalte det.. “hvorfor fanden gjorde du dog for helved også det..??” 😱

  Tak for en dejlig – yndlings- blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Nej nej nej! Aaaav, for fanden da.

   Og selv tak ❤

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Nej nej nej, jeg vil ikke høre det. Aaaaaaad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   High five til din mand! Det har jeg også gjort da jeg var lille og åbenbart ufattelig dum. Det var dælme klamt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Min kæreste blev også gal, da jeg var nødt til at dele din historie i går. Jeg kan ikke få den ud af systemet, og nu er vi to. Ad altså. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Hahaha! Ja, hvor er det godt! Jeg kan slet ikke have ost, og slet ikke sådan en stor osteblok, hvor man lige skærer et stykke af. AD! Og folk der har med sådan en at gøre, lægger også bare osterester over det hele, det de f.eks. skærer af siderne, og for ikke at tale om den klamme ostehøvl, der også bare bliver smidt henkastet på bordet! Ad, ad, ad!!! Kan også lige tilføje marmeladeskeen, hvor de tager noget marmelade op af glasset med en ske, tværer det rundt på ostemaden, og sætter skeen tilbage i marmeladeglasset!!! Ligeledes kan jeg ikke have følelsen og lyden af at rive vat over. Og når folk kalder noget andet end det, det hedder: Leverdreng/leverhakker/leverståhej (leverpostej), småkager (brystvorter), spegebørge (spegepølse), sutter (bildæk) osv. 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Småkager?! Det har jeg aldrig hørt før. Men det var dog et skrækkeligt udtryk.
   Helt enig i det med ost og marmelade i øvrigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Spegebørge! Hahaha. Den er jeg til gengæld vild med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Marmalade-skeen der rører ost er skyld I 87% af alle skænderier hjemme hos mig. Det er det klammeste jo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Det er sjovt det her 😊. Jeg hader gulvtæpper…alle gulvtæpper!…bare tanken om at kører hånden henover et. AD altså! Og slik med vandmelonsmag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Det her er sjovt haha, jeg er vild med det!
  Åh jeg har det med madvarerne fuldstændigt som dig. Nej, sølvpapir over din tallerken er fandme ikke nok. AD

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg har det med “mmm”-lyden, når man spiser. Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at mmm’e over mad, og jeg kan virkelig heller ikke lide, når andre gør det. Jeg prøvede en enkelt gang, da jeg var yngre, men det føltes så forkert. Det er jo mega tarveligt, og jeg er da rigtig glad for gestussen, når det er min egen mad, der mmm’es over, men egentlig vil jeg hellere bare have et “ej, hvor smager det godt”. Det mmm er bare helt galt i mine ører.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Det er fandme sjovt! Men jeg kan faktisk godt lidt forstå dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg har engang droppet en kæreste fordi han sagde “mmm” når vi kyssede😳
   Det drev mig til vanvid!!! Og fik lidt lyst til at råbe “så stop dog!!”

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lika

  Åh ja blæst – jeg HADER det og min næse begynder altid at løbe, når det blæser. Så mærkeligt. Og jeg har ingen allergier,.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Stankelben er også nogle utilregnelige klammerter og folk der vil presse en f*cking ja-hat ned over ørerne på mig er også røvhuller!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rachel

   Se Cecilie! Jeg er ikke den eneste med ja-hatten! Maya, jeg ved ikke om du har hørt “J” i Voksen ABC men jeg får også er mindre (eller nok et pænt stort føl) over folks ja-hatte 😂😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

   Så må Peter her vist være jeres helt, haha https://www.youtube.com/watch?v=4i7AhNypY38

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

   Jeg hører faktisk jeres podcast når jeg kører på arbejde om morgenen. Det er vildt hyggeligt at starte dagen med jer men jeg kan ikke huske det med ja-hatten. Troede jeg var alene i verden om den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Rart at høre om andre der ikke kan holde natsværmere ud.
  Jeg er panisk for dem, og har endnu ikke mødt nogen som havde der på samme måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   De er så ækle.
   Så engang et program med en, der havde fået en natsværmer i øret, så nu er jeg også decideret bange for dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Jeg er også helt på det hold der hader natsværmere, FØJ DE ER ÆKLE!
   Og Cecilie, jeg blev til gengæld glad for at høre, at jeg ikke er helt alene om samme syn på sommerfugle. Det er jo bare natsværmere i en lidt pænere indpakning, men det gør dem ikke mindre utilregnelige! 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Bortset fra sommerfugle vil jeg sige AMEN(!) til alle dine punkter! Appelsinsmag, møl og æggestrenge skal bare gå væk altså. Jeg vil så tilføje endnu et ord til listen: folk der kalder deres bh for deres ‘patholder’. Jeg skriger indvendigt når jeg hører det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sneglcille

   Ahahaha! Enig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Ej jeg ligger her efter sengetid og er ved at tisse i bukserne af grin over den med ‘patholder’. Det er SÅ stygt!

   Og så en tilføjelse til den med æggestrenge – æggeskaller i mad. Føjjjjj! Har engang spist egg fried rice fra en snusket buffet i Chinatown, hvor der seriøst må have været skallen fra et helt æg i tusind små stykker, jeg blev ved med at knase mellem tænderne. Er ved at kaste op bare ved tanken.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget mere om identitetskriser og spring