Sommerferieplaner, og en vinterdestination …

img_5885

På fredag er det sidste skoledag. I næste uge skal Otto i SFO og Uma i vuggestue i tre dage, og så går vi på ferie.

I fem uger.

Det bliver SÅ dejligt og børnene glæder sig helt vildt. Det gør jeg også. Vi ved bare ikke, hvad vi skal … Jeg har lidt lyst til at flyve til noget strand, men omvendt har vi planer om at gøre det til vinter, så jeg tror vi sparer de penge, krydser fingre for at temperaturen stiger igen, og bliver hjemme… Selvom jeg nok må indrømme at jeg lidt kommer til at surfe rundt på diverse afbudsrejse-sider i de her dage. Det kunne jo være der lige pludselig var noget man ikke kunne sige nej til.
Meget lidt er planlagt lige nu. Vi ved at vi skal en enkelt dag i Legoland i næste uge, og så håber jeg lidt, at vi tager i sommerhus af en art. Måske det er i denne ferie at jeg skal opleve Bornholm for første gang? Det gad jeg virkelig godt. Min mand drømmer om noget ødegård i Sverige, på den primitive måde … Det gør jeg ikke. Vi er med andre ord ret meget på bar bund. Så hvis I har gode ideer til sommerferieplaner, så byd endelig ind!

Og nu jeg har jer… Til vinter har vi øremærket fire uger som vi gerne vil tilbringe i varmen, men vi er kommet i tvivl om hvilken destination vi skal vælge. Oprindeligt var vi ret hooked på Mexico, og er det i og for sig fortsat, men vi kigger også lidt på nogle andre steder. Vi skal afsted med alle børnene, som på det tidspunkt vil være 7, 8, 2 1/2 og 10 måneder, og vi orker ikke at skulle rejse for meget rundt. Ideelt skal vi tilbringe alle fire uger samme sted og meget gerne på (eller virkelig tæt på) stranden. Vi overvejede kort Los Angeles igen, og har ikke fyret den endnu, men vil på den anden side gerne prøve noget andet (og er en anelse nervøse for jetlag, hvilket sidst var en hård omgang, særligt for Uma), vi har også talt om Sydafrika, hvor vi undgår jetlag, men som tilgengæld er et døgns flyvetid væk. Australien har været på tale. Malaysia. Thailand. Miami. Ja. Det hele nærmest. Er der nogle erfarne rejsetyper derude, som har rejst med mange børn om vinteren som kan hjælpe os lidt her. Vi gad nemlig virkelig godt snart at bestille billetter og hotel. Både fordi det er for fedt at have noget at se frem til, og fordi at vi nærmest aldrig er i god tid med den slags – Se bare nu, ti minutter i sommerferie og ingen anelse om hvad vi skal…

img_5968

54 replies
 1. Lisbeth // itsfashionbaby.dk says:

  Vi er i præcist samme situation som jer 😀
  Sommerferien begynder på fredag, vi har intet planlagt og vil egentlig gerne spare pengene, fordi vi satser på en 3 ugers rejse til januar 😀
  Jeg har bare lige et hurtigt indspark ift Sydafrika.
  Vi var der for et par år siden uden børn, og det er helt helt fantastisk!
  Det tager faktisk kun ca. 12 timer at flyve dertil – man flyver oftest om aftenen, sover på flyet (7-9-13) og når man vågner, så er man fremme – og pga. tidsforskellen, så er det altså ret perfekt.

  Svar
 2. Helle Vadstrup says:

  Vi er pt bosiddende på Mauritius med 3 børn på 2 1/2, 9 og 12 år. Vi har boet her et halvt år og her er fantastisk natur, smukke strande og meget børnevenligt. Øen er lille så man kan let komme rundt på 3-4 uger og se det hele,
  Så er tidsforskellen også kun 2 timer (3 timer til vinter), så ikke noget vildt jetlag.

  Svar
 3. Nikoline says:

  Jeg har en børnebillet til Legoland, som jeg har fra en æggebakke eller sådan noget. Jeg skal ikke bruge den, så I må meget gerne få den. Hvis det er noget, kan du bare skrive til mig:) Mht jeres ferie til vinter synes jeg helt klart, at i skal tage til Sydafrika. Det er sådan et dejligt sted! Vejret er dejligt, ikke på den der tropiske, fugtige hede, men dejlig varmt. I kan opleve så mange fantastiske ting såsom, at ride på strudser, tage på safari og mange andre ting! Jeg har KUN gode ting at sige om Sydafrika:)

  Svar
 4. Mie says:

  Årh! Tag til Bornholm. Hvis børnene elsker hav og strand, så tag til Balka Strand. Der er lavvandet, ingen pålandsvind og bare SÅ DEJLIGT! Som bornholmer kan jeg kun anbefale det. Min kæreste og jeg har været nødsaget at flytte fra øen i forbindelse med studie, men hele vores familie bor der stadig, så vi vender jo trofast tilbage flere gange om året. 😂 Hvis I vælger at tage afsted, så spis is på Kalas Kalas eller Nørrekås Ishus i Rønne (eller begge dele), drik kaffe på Bay Frost og tag en tur til Boderne i

  Svar
 5. Julie says:

  Bornholm er fantastisk! Jeg har været der flere gange nu, både sommer og vinter, og det skuffer aldrig. Ren idyl!

  Svar
 6. Ditte says:

  Vi tager hver vinter til Sydafrika. Eller, det vil sige, vi har ikke gjort det siden vi fik vores søn for 3 år siden, da der simpelthen er for mange farlige dyr at holde øje med – i hvert fald hvis man vælger at bo væk fra byerne (som i øvrigt er præget af en del kriminalitet, så det ville jeg ikke anbefale). Vi bor altid i et såkaldt “Game Reserve”, Det er luksuriøse huse osv., men der kan være skorpioner, slanger, aber, edderkopper etc. alle steder! Børn skal derfor være under konstant opsyn, og af denne grund venter vi et par år endnu med at tage derned. Men det er et fantastisk land, og jeg anbefaler det på det varmeste, når børnene er blevet lidt større.(Denne kommentar er ikke for at skræmme dig, men jeg har været der 12 gange i alt, og kender derfor landet ret godt. Og jeg venter med at tage min 3-årige med derned.)

  Svar
 7. Malene says:

  Hvis jeg havde lidt større børn, som jeres de ældste, ville jeg helt sikker hoppe til Sydafrika! Tror der er så spændende og mange muligheder også for de mindre – særligt når i har så lang tid! Vi var på Sri Lanka 1 md. i år og det var skønt – børnene var 2 og 1 år og de elskede det! Det minder dog en del om både Thailand i koncept og Indien i kultur, så hvis man har været der og har fået nok af det er det ikke det jeg ville anbefale… Vi har dog ikke fået nok af charter-agtige Thailand/Sri Lanka/Maldiverne ferier og gør det nok igen til vinter. Måske Goa i en villa. Det er sgu nemt med børn…

  Svar
 8. Mette Grønkjær says:

  Altså det ligger jo lige for at kombinere Bornholm og Sverige. Det gjorde vi forrige år med 4 børn og der var den bedste ferie. Bornholm var så fantastisk og man er lynhurtigt i Sverige hvor vi indlogerede os på det mest autentiske B&B, bade i skovsøer og fik serveret dejlig , dejlig mad i haven hos den søde værtinde☺
  Mht Januar så ville jeg rejse til Florida. Der er ( næsten) luge så skønt som LA med flyvetiden og dermed jetlaget er væsentlig kortere.
  God sommer😊

  Svar
 9. Sandra says:

  Tag til Bornholm – fantastisk ø! Jeg er så heldig, at jeg bo her med mand og to små børn, og vi elsker det 🙂 Vi har skønne strande, storslået natur og massere af gode aktiviteter i børnehøjde. Derudover kan vi byde på fantastiske spisesteder og de fineste lokale fødevarer. Tjek evt. http://www.bornholm.info for mere inspiration 🙂

  Svar
 10. Lioba says:

  BALI! Og Gili øerne!

  Jeg har lige rejst knap 14 dage rundt på Bali, og Gili T. Så skønt, smukt, billigt og søde rare lokale!

  Svar
   • Stine says:

    Jeg blander mig lige .. Jeg vil ikke anbefale Bali, med så mange små børn. Klimaet er virkelig voldsomt, man drypsveder 24 timer i døgnet. Jeg ville langt hellere anbefale Mexico, eller noget andet i Mellemamerika/Caribien, som jeg synes har et meget bedre klima, det er varmt og behageligt og man får de der køligere aftener man trænger til (og som gør det lettere at sove) som bare aldrig kommer på Bali, medmindre det har sjaskregnet en hel dag 😉

    Svar
 11. Celena says:

  They have some “not so derelict” farms in Sweden too 😉 Smaaland is great for that! You can also go up the Swedish coast to Varberg, Ljungskile area (either side of Goteborg). Very nice! If you want to stay in DK, I recommend Bornholm or Samsø. Have fun xox

  Svar
 12. Lena says:

  Øhop i DK kunne være fint her om sommeren – Samsø, Langeland, Fanø, Læsø er alle skønne steder (Bornholm også for den sags skyld).
  Vi håber også at komme afsted til vinter (har dog kun to stk drenge på 7) – her er Florida, Thailand og Mexico alle i spil. Jeg gad ikke flyve til Australien med mindre børn – det er en laaang tur

  Svar
 13. Hald says:

  Cuba kunne være en mulig vinterdestination. Der er selvfølgelig noget tidsforskel, men det er nok svært at undgå, hvis man jagter solen i vinterhalvåret 😊 Vi har været der 2 gange – dog kun med et enkelt barn – men synes klart det kan anbefales. Byder også gerne ind med tips, såfremt valget falder på på øen.
  På plussiden er sol og varmegrader – samt ingen farlige dyr. Plus en befolking der er glade og tolerante ift børn.
  På minussiden er muligt jetlag, og at I nok selv skal tage bleer med. De bleer man kan købe derovre indeholder ofte parfume, og desuden koster de kassen ift landets generelle økonomi og købekraft.
  Men der er SÅ dejligt 😃

  Svar
  • Julie says:

   Jeg vil meget gerne høre nærmere! Vi rejser dertil om en måneds tid med min søn på 16 mdr. Har du nogle do’s and don’ts? Eller ting vi skal medbringe (udover bleer)?

   Svar
 14. Ida says:

  Hikkaduwa Beach på Sri Lanka! Der er sp skønt og meget lækkert vejr hele vinteren! Derudover er der billigt, lækkert og ikke nær så turister som f.eks. Thailand. Mange rejser til Sri Lanka med små børn, da det er et meget børnevenligt land og mange hoteller er også indrettet derefter. Kan virkelig anbefale det hvis I drømmer om 4 uger med 30 grader og et enormt behagelig klima 😉

  Svar
 15. Louise says:

  Jeg bor i Cape Town og kan kkke anbefale det nok. Det er en perfekt kombination af strand/pool/storbyferie. Jeg har en søn på 2 1/2 år og mulighederne er uendelige for jer. Her er godt vejr, smuk natur, sindssyg lækker mad, og masser af aktiviter for store og små.

  Svar
 16. Anne says:

  Vi kan bytte hus 😀 😀 Så kan i prøve Nordens Paris (Aalborg) i en uge 😀 (jeg vil gætte på at du er fristet over evne i dette sekund :-D) Tjek liiiiiige hvad vi lige har fået next door
  https://www.facebook.com/vestrefjordpark/
  og så har vi jo Fårup Sommerland og Vesterhavet og Aalborg Zoo og Nordkraft og det bedste ved det hele vil jeg tro er, at der ingen kø er sammenlignet med hvad du er vant til 😀
  …og Otto kan tjene en skilling ved at pakke ordre for Faktorfobi 😀
  Anne

  Svar
 17. Lea says:

  Når I har så lang tid, vil jeg på det varmeste anbefale New Zealand ❤️ Vores svoger er derfra og vi var afsted en måned i 2016. Super fedt land med fantastisk landskab, ingen farlige dyr og lækkert klima. Det tager lang tid at flyve der til og tidsforskellen er præcis 12 timer. Vores datter var 13 måneder og tog den tidsforskel uden problemer, da vi havde fløjet så lang tid, er dag og nat alligevel var vendt op og ned. Gør det!! Det er fantastisk!

  Svar
 18. CHristina says:

  Jeg vil klart anbefale Thailand. Nogle dage i Bangkok til at li komme af med den værste jetlag. Taxa derfra til koh Samet. Lækker paradisø 3 timers kørsel fra BKK. En uge der og så videre til Kog Chang. Den er større og der kan man bruge mere tid. Herfra kan man evt flyve retur til BKK. Eller ta taxa igen.
  Vi overvejer selv Bali med 3 unger, hvoraf den ene ik er født endnu.
  Gooooo’ tur!!!

  Svar
 19. C and the City says:

  Jeg stemmer også for Sydafrika. Det tager højest 12 timer og ingen tidsforskel. De fleste fly er endda om aftenen, så man vågner på destinationen
  Win!
  Og Cape Town er SÅ fantastisk

  Ellers er der jo altid Caribien 🙂

  Svar
 20. Anna Sofie Slot - PSYKOBLOGGEN says:

  Vejrmæssigt synes jeg, Dubai er perfekt om vinteren. Plus tidsforskellen kun er tre timer, og flyvetiden er ikke så lang. Det er dog et lidt specielt land, så hvis man er mere til primitiv ødegård end luksus og fancyness, så skal man nok ikke vælge den destination.

  Svar
 21. Karoline says:

  Sommerferie i Nordjylland er altså skønt. Vesterhavet, Fårup Sommerland, Skagen, Det Blå Ishus i Tversted, en masse muligheder i Aalborg, en tur til Læsø/Fur/Mors/Livø/anden ø og så videre. Jeg er selv heroppe fra, og selvom jeg også drømmer om varmere himmelstrøg og +30 grader i ferien, så er hjemme altså rart når sommeren indtræffer. Kan varmt anbefale at leje et sommerhus i Blokhus/Hune, hvor der også er Blokhus Gateway med skøn legeplads, gårute i skoven, bålpladser og mountainbike hvis man er til den slags.

  Svar
  • Marie says:

   Enig! Vi lejede sommerhus ved Ejstrup Strand ved Tranum syd for Blokhus sidste år. Naturen deroppe er så skøn! (og hvor Blokhus er Tisvilde-agtig med sommerliv, så er Ejstrup øde Vesterhav og sommerhuse i første og eneste klitrække – det er jo, hvad man er til).

   Vi brugte en hel dag på Thorupstrand for at se fiskekuttere blive trukket i land, spise fiskefrokost og hænge ud på stranden… Vi var også på Mors, i Blokhus og bade og i dyrepark. Eneste minus var, at vi kun havde lejet huset i en uge.
   Men Bornholm og Balka Strand kan jeg nu også anbefale. Der kan man lære at surfe eller leje kajakker og stand up paddles.

   Svar
 22. Kamilla says:

  Lån vores hus uge 29-30. Vi er ikke hjemme! Det er tæt på vand, Fårup, Skagen, skov og alt muligt. Her er stor have og hus på 254 m2 til jeres rådighed. Klapvogn, legetøj, sengetøj og alt er her. Du skriver bare 😘

  Svar
 23. Sara says:

  Jeg kan kun anbefale en tur til Bornholm – der er så skønt!

  Derudover, så lyder en tur til Sydafrika vildt spændende.

  Svar
 24. M says:

  Til sommerhus foreslår jeg Læsø, hvis I bare drømmer om at chill’e og nyde hinanden. Lille bitte hyggelig ø, hvor man fint kan cykle rundt, med lækker hvid sandstrand, spa i den gamle kirke og fuldstændigt off the radar.

  Svar
 25. Emilie says:

  Nu har jeg godt nok ikke selv nogle børn, men kan på det varmeste anbefale Cape Town. Det er verdens fedeste by. Bjerge, strand, pingviner, hvaler, sæler, gæstfrie indbyggere, ingen jetlag og mad og vin i verdensklasse for en slik. Seriøst, vi fik 8-retters menu med tilhørende vin på en af verdens 50 bedste restauranter for 350 kr pr. mand, bilen kostede 100 kr pr. dag at leje (nok lidt mere, når man har fire børn med), og 200 kr pr.nat for overnatning midt i centrum. Kan ikke anbefale det nok. Hvad kriminalitet angår, så ja, det er en storby med stor forskel på dig og fattig og man skal tage sine forbehold, men jeg følte mig ikke utryg en eneste gang på 14 dage. Af sted med jer:)

  Svar
 26. Pia says:

  Sydafrika er det ikke et døgn væk, kun 15 timer og det var endda med mellemlanding i Amsterdam. Dog er jeg ikke enige i kommentaren om ikke at føle sig utryg. Jeg var i Stellenbosch og Cape Town sidste efterår efterfulgt af safari. Har ikke lyst til at besøge landet igen grundet den store klasseforskel og utrygheden.

  Svar
 27. Signe says:

  Jeg vil kaste Mauritius i puljen. Hvis man køber hos fx TUI kan man flyve direkte (det tager godt nok 11 timer, til gengæld er tidsforskellen kun 1 time). Det er ikke verdens største ø, mens synes den har det perfekte at byde på med børn. Eneste men er pris-niveauet som er relativt højt på resorts, men man kan alternativt leje et hus (det mødte vi en familie der gjorde – havde en på 8 mdr og en på 3 år). Vi rejste selv 2 voksne og en 2,5-årig.
  P.s.: vi lejede bil med chauffør en del dage og det var super nemt og relativt billigt.

  Svar
 28. Jane says:

  Mit sommerhus er ledig de næste to uger – derefter bruger vi det selv. Super afslappende, tæt på (midt i) skov og hede ved en fjordtange og tæt på havet… Hvad mere kan man ønske sig? En times kørsel til Legoland?

  Svar
 29. Julie says:

  Til vinter skal i vælge Australien. Ved ik hvordan det er at rejse med børn, men der er et fantastisk land med sindssygt søde mennesker. Ellers Kroatien. Det er tættere på. Ved ik hvordan med flyvning. Mine forældre kørte derned med os 4 børn – dog nogle år ældre end jeres børn.

  Svar
 30. Tanja says:

  I sommerferien skal i da en tur i Dyrehaven og køre hestevogn og bagefter et smut ned på stranden og dyppe tærerne i vandet med en is i hånden. Og bade i DGI byen. På legeplads-tourné rundt i byen. Og en tur i zoo 🐊🐍🐢 og hvad med at finde et cirkus?

  Svar
 31. Maria says:

  Kan virkelig anbefale Mauritius – der er tidsforskellen også “kun” 3 timer om vinteren, og det er til at overleve med små børn. Flyveturen er lidt lang – men man kan ngl gange være heldig at finde direkte flybilletter dertil med star Tour – så kan man bare selv finde lejl el hotel, alt efter hvad man lige er til 😊

  Svar
 32. Signe says:

  Booooornholm!!! Det tror jeg faktisk, I alle sammen vil elske. Der er fanTAStisk. Må dog advare; man bliver afhængig 😄 Dejlig, dejlig ø…

  Svar
 33. Lotte says:

  Sri Lanka er billigt, pænt, overkommelig tidsforskel og med masser af hav over det hele. Man kan bo ét eller to steder og så køre lidt rundt og opleve. Derudover er Sri Lankanere bare vilde med børn. Det er GIGA win når man gerne vil spise sin mad på en restaurant og der hurtigt står et hold af frivillige babysittere klar.

  Svar
 34. Maria says:

  Jeg vil foreslå besøg i en nationalpark, hvilket måske mere er for resten af din familie end lige dig..
  Men Mols Bjerge har aktiviteter, flot natur, charmerende landsbyer og gode strande samt tre steder med guider. Der er desuden en rigtig god isbod ved Kalø og flere økologiske gårdbutikker i nærheden.

  Svar
 35. Signe says:

  Hej Cille! Hvad med Kap Verde -en lille øgruppe uden for Afrikas vestkyst. Jeg har ikke været der endnu, men min kæreste og jeg overvejer kraftigt at tage dertil til vinter med vores to børn på 3 år og 8 måneder til den tid. Vi har fået det anbefalet. Relativt kort flyvetur, ingen tidsforskel i forhold til Danmark og der skulle være lækre strande og noget at se inden for relativt lorte afstande. måske det kunne være noget 😊

  Svar
 36. Stine says:

  Jeg er bosat i Australien og vil ikke anbefale det ift jetlag etc. da turen er virkelig lang. Det samme gælder NZ. Tilgengæld tænker jeg, at Thailand er et godt bud. I kan flyve direkte med norwegian, og det er meget børnevenligt. Udover dette kan jeg også anbefale Malaysia, hvor jeg netop har været.

  Svar
 37. Pernille says:

  Vi rejser meget med vores børn, og har masser af anbefalinger. Miami egner sig super godt, til det formål du beskriver – og I kan flyve forholdsvist billigt direkte Kbh. – Fort Lauderdele. Jeg giver gerne tips og tricks – ellers kan du finde dem på bloggen 🙂
  Bedste hilsner
  Pernille

  Svar
 38. Marie-Louise W says:

  Forrige vinter var vi på to øer i det gamle Dansk Vestindien. Nu hedder det US Virgin Islands. Der er direkte fly med Norwegian til Sankt Croix. Vi var to uger afsted med vores søn, som dengang var lige knap 2 år. Vi var også på Sankt Jon. Vi bookede gennem Vestergaard Rejser, som har et kontor i Kgs Lyngby. Det var virkelig skønt. Man kan slappe af på stranden, leje en bil og tage på tur og tage de store drenge med på kajaktur! 🚣‍♀️
  Held og lykke med at beslutte jer 😉

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] jeg vi har besluttet os for en destination til vinter. I hver fald et land. Mere om det […]

 2. […] en lille update på vores sommerferieplaner. Jeg efterlyste jo gode ideer til en ferie herhjemme, og mange gåde tips og ideer fik jeg, så mange at jeg langt fra har besvaret alle. Det gør jeg. […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *