Det er en fase ….

Ovenstående sætning er en jeg minder mig selv om en del for tiden. Det er en fase.
Hvilket alle, der har børn, nok godt forstår opmuntringen i. Det der (forhåbentlig) er en fase herhjemme lige nu er at Loulou, præcis som mine to andre børn gjorde det, har besluttet sig for, at det der med at sove om dagen er noget pjat. ‘Problemet’ er bare, at hun er træt. SÅ træt. Og det går udover hendes humør, selvfølgelig. Jeg er også en cranky type, hvis jeg ikke får sovet igennem, eller i det mindste får min kaffe. Så I get it. Forstår måske så bare ikke helt, hvorfor hun så ikke bare sover lige lidt mere af gangen – Hun powernapper en del, men bare ikke helt nok til at det giver pluspoint på hendes overskudskonto (og min). Jeg har forsøgt at forklare hende, at søvn er optur. Det giver hun ikke meget for. Måske fordi hun er 12 uger.
Det der bare er, med de der korte lure, der dog kan forlænges lidt, hvis jeg holder barnevogn eller slyngevuggen i bevægelse, er at det tærer på kræfterne og det gode humør. Igen både hendes og mit. Jeg kommer konstant bagud, men forsøger ikke at lade det gå mig på. Det er jo en fase (!!!).
Jeg rydder op en anden dag.
Den der mail kan godt lige vente en dag mere.
Der der pressekit opdaterer jeg i morgen.
Jeg blogger bare fra telefonen, mens vi går tur med barnevognen.
Frokost er overvurderet.
… og det er bukser også.

Fordi at hun op til nu har sovet lange lure og dermed gjort mit liv utroligt nemt, og tilmed fortsat (7-9-og fucking 13) sover 6-8 timer om natten, hvilket gør at jeg tilgiver alt andet, og i det hele taget bare er ret meget en stjerne, så nægter jeg at lade det gå mig på. Nægter. Det er en fase, det er nok bare en fase, jeg håber det er en fase. For hendes skyld, men i den grad også for min egen.

screen-shot-2017-06-08-at-10-10-29

 

20 replies
 1. Silje says:

  Håper du ikke glemmer de der bukser når du går tur bare.. Men det er bare en fase! Det sa jeg til meg selv, hele perioden min 19 måneder gamle datter hylte og ville gjøre alt selv, så mye at jeg ikke fikk helt med meg at det plutselig var over.

  Svar
 2. Nanna says:

  Min to-årige er inde i en fase, hvor hun er umulig at få til at sove om aftenen og er sur med sur på om morgenen og i løbet af dagen. Jeg bliver ved med at messe “Det er en fase” inde i hovedet. Ellers ved jeg virkelig ikke hvor det ender. 😰

  Svar
 3. Kristina says:

  Åh føler med dig, det er SÅ hårdt når de kun gider at powernappe! Min dreng er lige blevet 9 mdr., og siden han var ca. 2 mdr., varede hans lure kun 30-45 min, for 14 dage siden vendte det ENDELIG! Man når jo intet på 30 min, og ja så står valget imellem, om man kan nå at tage bukser på, eller spise 😂 Jeg valgte for det meste maden 😉 Håber snart det vender for jer 😊 Og tak for en god og hyggelig blog 😊

  Svar
 4. Louise says:

  Måske det er den forbandede 12-ugers tiger der er på besøg? Min Uma fra d.18/3 opfører fuldstændig som du beskriver Loulou.. jeg prøver i hvert fald at overbevise mig selv om, at det er 12-ugers tigeren der er på besøg og at min lille sovebaby vender retur i næste uge🙏🏻 #deterbareenfase #vitrorpådet

  Svar
 5. Marie-Louise says:

  Vores Luna fra d. 18.3 kører præcis samme show! Hun vil kun sove i viklen på mig! Jeg tror vi er mange der messer: det er en fase! Ellers så kan man vel glæde sig til, at når hun bliver teenager, så vil hun kun sove!

  Svar
 6. Tine says:

  Min pige var ligesådan: sov egentlig virkeligt godt om natten, men lure om dagen var dåmt. Hun vågnede efter 20-45 minutter (oftere 20 end 45, vil jeg sige) og hvis jeg ikke desperat forsøgte at få hende til at sove mere, var hun sur og pylret. Hun var altså træt. I en periode sov hun længere lure, hvis jeg havde hende i viklen, i en rullende barnevogn eller liggende ovenpå mig (så kunne jeg bounce hende i søvn igen, når hun rørte på sig). Efter kort tid var det sidste, det eneste, der virkede. Så sådan sov hun størstedelen af sine lure til hun var 10-11 måneder. Ovenpå mig. Det er begrænset hvor meget man får syet og gjort rent (og tabt sig!) i sådan en situation. Men hun skulle jo sove. Til sidst ændrede det sig gradvist af sig selv og lige pt. tager hun ind i mellem 2-3 timer af gangen (hun er lidt ældre end Uma). Til gengæld tager det så 1 time plus at putte hende om aftenen. Og det gør mig så gal! Kan man nogensinde vinde det her sove-spil?!

  Svar
  • Tine says:

   P.S. Jeg tror sagtens, man kan blogge med sovende baby ovenpå sig..! Bare hvis du ender med at måtte agere seng for søvnudfordret baby. Hvis jeg havde haft en blog, havde jeg i hvert fald skrevet ufatteligt mange indlæg fra lige præcis den position.

   Svar
 7. Louise says:

  I den alder sov min søn helt fantastisk i strækviklen, og jeg kunne sagtens sidde ved computeren eller gå ud at handle uden han vågnede. Jeg har set at du har en strækvikle så måske har du allerede forsøgt dig med den, men ellers kunne det være det var en hjælp 🙂

  Svar
 8. Sofie says:

  Nøj, hvor er der mange ting hvor jeg siger det bare er en fase – netop også med powernaps, som min på 8 uger egentligt ikke tager så meget af, kun om eftermiddagen hvor der er ulvetime med de to store, når jeg skal lave aftensmad og når jeg skal putte de store 😉 Det er bare en fase med min fireåriges ufattelige stædighed og det er en fase at min store pure nægter at sove – “Jeg kan ikke falde i søvn, jeg har altså prøvet helt vildt længe!” .. Det er 5 minutter siden jeg forlod dit værelse og sagde godnat..

  Men holy moly hvor er Loulou altså bare herre sød. Og det er du også! Jeg skåler i kaffe og ønsker jer alle en dejlig dag <3

  Svar
 9. Stine says:

  Jeg tror det er normalt, at børn skal lære at sove lur (har hørt det tager omkring 6 måneder (plus/minus), før man kan forvente at de kan begynde at tage længere lure i stillestående barnevogne om dagen. Mange lærer det jo først, når de starter i institution). Der er selvfølgelig undtagelser. Størstedelen jeg kender (inkl. mig selv) trillede i timevis tre gange om dagen med barnevognen, fordi det er for surt at tage en sur baby op, som slet ikke er færdig med at sove. og fordi det var en investering, så de senere begynder at tage de lange lure selv, mens man så kan ordne ting. Min gode sundhedsplejerske sagde, at man ikke kan forvente mere end op til 30-40 min. stillestående lur og så skal barnet have hjælp til at komme videre i søvnen derfra. Så hun pointerede, at man ikke skal sætte sig op til, at lurene er pauser, men have sine sko og overtøj klart. Hendes råd var: put så vidt som muligt barnet i en stillestående barnevogn og lad dem sove til de ikke selv kan komme videre i søvn. Tril med dem derfra, til de er helt udhvilede. Så bliver det med tiden længere og længere intervaller de tager stillestående. Ved ikke om du kan bruge det. Ved godt du ikke har barsel, men måske du kan blogge, svare mails mm. fra barnevognen/slyngevuggen.

  Svar
 10. Camilla says:

  Hendes navn er på mange måder helt perfekt, for hvor er hun også bare en smuk blanding af sine søskende. God vind med søvnprojektet – det er på mange måder nice for alle, at så sødt et ansigt er så nemt at tilgive. KH fra Aarhus

  Svar
 11. Malene says:

  Køb et nyt (helst dyrt) soveaggregat! Min erfaring er, at hver gang jeg kapitulerer og i desparation køber noget, i håb om, at det kan afhjælpe problemet med det ene eller det anden (oftest søvn, for få andre ting kan gøre mig så desperat som søvnmangel) så går det over. Dagen efter jeg havde købt en slyngevugge begyndte den største at sove lange lure i barnevognen, dagen efter jeg havde købt en plade til slyngevuggen (til nattebrug) sov han igennem for første gang – og pladen var slet ikke kommet endnu. Og nu – to dage efter jeg har klikket en tyngdepose hjem til den nette sum af 1600 kr. – sover den mindste pludselig fint! Måske er det bare tilfældigt, men det virker sgu ret overlagt! 😉

  Svar
 12. Ida says:

  Strækviklen! Jeg siger det bare. Med den kan du gøre næsten alt (inklusive at tage bukser på, spise, gå på toilettet – bad er dog en dårlig idé). Mit 3.barn som nu er 9 måneder gammel boede nærmest i viklen i den periode.

  Svar
  • Jannie says:

   Åge Ja- det var også lige ved 12 ugers alderen at jeg opdagede strækviklens velsignelser! Frie arme 😍

   Svar
 13. Sidsel says:

  Læste indlægget, men – så så jeg billederne nederst, og så glemte jeg alt hvad jeg lige havde læst 😉 Hold nu OP, hvor er hun skøn!

  Svar
 14. Sigrid says:

  Hej Cecilie,

  Jeg skrev for et par måneder siden og spurgte til de graviditets apps som du har brugt. Jeg har gang i den ene af dem – What To Expect – men er sgu lidt træt af det over-amerikanske element af den.. Især hende den halv gamle dame med lidt for meget make up der fortæller lidt for entusiatisk om hvad der sker uge for uge 🙂 Jeg har været nærmest alle indlæg fra Feb og Marts igennem for at finde dit svar, men kan simplethen ikke finde det! Vil du minde mig om hvad den danske app du ogsaa brugte hed? Håber at den måske er lidt mere nede på jorden! Haha!

  Tak! Og tak for dejlig blog!

  KH Sigrid

  Svar
 15. Susanne says:

  Tsk for det her. Min datter er præcis jævnaldrende med Loulou og har den seneste uge kun sovet én seriøs lur. Jeg er ved at blive helt vanvittig. Men hun sover også om natten, så det går. Jeg gik bare ikke og tænkte på faseordet. Det vil jeg huske!!!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *