Arbejdende barsel. Hvordan?

img_5739

Der er flere der spørger indtil præcis hvordan jeg får jongleret job og baby, og da jeg jo stadigvæk er ny i det, har jeg da heller ikke endnu fundet den helt rette balance, men det begynder at ligne noget, og det vil jeg lige forsøge at sætte lidt ord på. Både til inspiration, og til de nysgerrige.

Som en lille disclaimer, vil jeg gerne lige understrege, at jeg ikke synes der er noget, der er mere rigtigt end andet, og fordi at jeg har taget et valg om at gå på arbejde og være på barsel i samme periode, ikke gør at jeg føler mig bedre end andre, eller kunne finde på at dømme dem, der holder traditionel barsel, eller som går på arbejde. Jeg har kæmpe respekt for alle kvinder, uanset hvad de vælger at gøre. Jeg forventer det samme den anden vej.

Der er ingen tvivl om, at fordi jeg er min egen chef i mit eget firma, hvor størstedelen af mit arbejde kan gøres når som helst og nærmest hvor som helst, er jongleringen noget nemmere, end hvis jeg havde faste arbejdstider. I starten sejlede jeg rundt i det, og kunne slet slet ikke strukturere min tid, så det blev sådan en mudret underlig blanding, hvor jeg arbejdede og var barslende på samme tid, hele tiden. Det fik jeg pip af, så for nogle uger siden begyndte jeg at sætte det i system. Én dag om ugen holder jeg barsel – altså på cafe latte måden (med andre ord sådan som mange tror at en barsel er konstant), hvor jeg ikke må tjekke mails eller tage telefonen, ingen møder er tilladt og jeg blogger heller ikke. Jeg har ingen aftaler, så er det i hvert fald max noget i kategorien: Kaffe/kage/barnevognstrilleri.  Jeg rydder heller ikke op, eller er specielt praktisk. Jeg er bare sammen med min baby. Tilsvarende har jeg én dag i ugen, som i dag, hvor min mand holder fri og er sammen med Loulou, så jeg kan arbejde igennem. De resterende tre dage kombinerer jeg arbejde og barsel på samme måde som jeg gjorde i starten, hvor det hele kager lidt sammen, men fordi jeg har de to helt definerede dage a henholdsvis arbejde og barsel, så forvirrer det ikke lige så meget og jeg kan meget bedre skifte kasket i løbet af dagen. Jeg arbejde typisk i formiddagstimerne, hvor Loulou gerne er glad, og for det meste tager en lur på fem kvarter- ish. Derefter er jeg praktisk og huslig, og så kommer de store børn hjem og jeg er Mor, indtil om aftenen, hvor jeg så arbejder et par timer igen. Det fungerer indtil videre ret fint og jeg priser mig lykkelig for at jeg har en fleksibel mand, et fleksibelt job og nogle børn, der gør det hele muligt.

Når jeg ser det skrevet ned på denne her måde, får jeg det til at lyde nemt og ligetil. Det vil jeg nu ikke kalde det, og da der jo er tale om en dagligdags-kabale, som kun lige akkurat går op, er det langt fra altid at det føles nemt og ligetil, men lige for tiden er det meget tæt på. Hvor jeg i starten følte at jeg gjorde det hele halvt, hviler jeg nu mere i de mange roller jeg har, og er bedre til at give mig hen – Uden den dårlige samvittighed.

img_5991

11 replies
 1. Christine says:

  Hvordan rent praktisk i forhold til barselsdagpenge? Det er der vel intet af, når du kører det sådan? Så er det vel helt formegen regning, eller findes der en fleksibel løsning?

  Svar
 2. Skildpadden says:

  Jeg synes, der er så fint, at I har fundet noget, der virker for jer og at I kan få det til at spille. Sådan!
  Det er en triumf i sig selv. Du har altså meget at byde på og være stolt af. Håber du finder den selvtillid der er gemt derinde et sted.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *