Tre børn… Erkendelsen

Jeg har født tre børn. TRE! Det er skørt på så mange måder. For et øjeblik siden havde jeg kun en. Nu er der tre hjemmelavede og en låner på deltid.

Det passer alt det de siger. En treer er på mange måder ‘nemmere’ at få, end en toer. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg flere gange i flygtige øjeblikke har glemt, at jeg har en baby. There I Said it. #hvorlagdejegbabyen

Der er dog alligevel enkelte ting, der pludselig er en anelse mere besværlige. Transport for eksempel… Måske så I min Snapchat story den anden dag, hvor jeg skulle hente to børn i hver sin bydel, med en baby på slæb. Det lykkedes, uden problemer (men med seriøs hjertebanken og koldsved fra undertegnede), men jeg har ikke lyst til at gøre det igen lige foreløbigt.

SÅ!
Jeg skal klart have fat i en søskendevogn. Jeg troede helt naivt at vi ikke behøvede en, da Uma alligevel sjældent gider sidde i sin klapvogn. Men nu er hun blandt andet begyndt at stikke af fra os, når vi går sammen med hende (det er en fase, det er en fase, det er en f*cking faseee….) …

Det er en jungle med de vogne altså, og Stokke som jeg ellers sværger til, har ikke en søskendevogn i deres sortiment.

Så hjælp gerne en trebørnsmor i nød… hvilken skal vi have? Den skal kunne have en baby og en hidsig to årig ombord, og helst være nogenlunde handy og god at køre med i byen…
søskendebræt og sæde og alt det der smarte er ikke en mulighed, da det primært er til de lidt længere ture, hvor vi savner et sted at sætte/lægge hende.

img_4796

55 replies
 1. Louise, Mor her says:

  Det ved jeg noget om det der. Min store er 2,5 og lillesøster er 3 måneder. Jeg troede heller ikke at det var nødvendigt, men er jo så blevet alenemor og nu er det ikke til at leve uden.

  Jeg har en gammel brugt Mountain Buggy, hvor man kan skifte mellem barnevognskasse og klapvognsæde. Jeg troede jeg skulle have en fin og fancy (DYR) en, men valgte den her, da barnevognen lige pludselig stod af.
  Min anbefaling er at gå efter en der er så smal så muligt.
  Min er 70 cm. bred, og kan kun lige akkurat komme ind af svingdørene i det lokale supermarked og andre smalle døre. Mountain Buggy er gode, synes jeg.

  Svar
 2. I says:

  Min søster, der har tre børn på henholdsvis otte år, tre år til sommer og tre måneder, har denne: https://www.arvingen.dk/shop/bugaboo-donkey-alu-12702p.html. Det er ikke den billigste bandit i verden, men jeg lover dig, at den er god. For det første fungerer den sindssygt optimalt i byen, da den er let at dreje, manøvre rundt og desuden ikke vejer alverden (de slæber den fx op og ned til anden sal hver dag…), for det andet kan den justeres i størrelsen, så den kan passe til en enkelte, to eller en enkelt plus en lille sidevogn til taske etc. (virkelig genialt, når man fx shopper eller handler ind), ooog for det tredje er der plads til kaffekoppen. Den er faktisk så god, at selv jeg, der ikke just er en haj til at manøvre ting rundt, er pjattet med den.

  Svar
 3. Helle says:

  Jeg har også ledt og læst i et væk, da jeg har tvillinger -som nu er et år gamle. Der findes med sikkerhed mange gode (og dyre vogne) – men uanset hvilken I vælger, vil jeg anbefale en vogn med 2 kalecher. Så kan et barn sove i fred, imens det andet kan følge med på turen. En meget rost vogn er Cityelite mini gt fra Babyjogger. Den nyeste model (gt) har lidt flere features fx at styret kan indstilles i højden. Den fylder minimalt, når den foldes sammen.
  Mountain Buggys nyere modeller skulle også være gode. Deres single vogn er jeg i hvert fald fan af!

  Svar
 4. Louise says:

  Bugaboo donkey!!! Det er alt du behøver og mere til. Som I skriver kan den både være søskendevogn, almindelig vogn samt almindelig Vogn Med ekstra plads til shopping – whats not to like? Så kan du have den udvidet de dage du skal hente Uma, og ikke udvidet de dage du ikke har behovet, og dermed er den den eneste vogn du behøver…!

  Svar
 5. Signe says:

  Vi har bugaboo donkey til vores tvillinger. Den kan altså alt muligt fantastisk, fylder ikke særligt meget og så kan klapvognssæderne vende ind imod den, der kører vognen, hvilket i min bog er et kæmpe plus!

  Svar
 6. Skalotteløg says:

  Siger det lige igen: Babyjogger City Select! Den er så fin, og fylder ikke ret meget mere end en helt almindelig klapvogn. Der er drejehjul foran, så den er nem at køre med i byen, og den fylder og vejer næsten ingenting.

  Er så stor fan, at jeg har lyst til at tage ud på tur hele tiden.

  Det gode ved den frem for Bugaboo er, at sæderne er i forlængelse af hinanden, så den er ikke bredere end en alm klapvogn (og ikke meget længere end den singlevogn fra Teutonia vi havde før)

  Den har både barnevognskasse og sæde, og begge kan vende begge veje.

  Prøv at se en video af den på YouTube, så ser du, hvad jeg mener 🙂

  Svar
 7. Pernille says:

  Jeg elsker min Bugaboo Donkey… den er lidt vel bred, hvorfor jeg også er ved at afprøve et alternativ til den i øjeblikket, men jeg synes alt andet føles som noget skrammel i sammenligning… Med tre børn under fire år er det også fedt, at den er så alsidig. Jeg synes den er lækrest når den er i single mode og så med bræt bagpå, men jeg synes heller ikke min to-årige er helt forudsigelig nok i trafikken endnu, til at hun er stor nok til den løsning. Har faktisk lige tænkt på, om man mon selv kunne finde på en løsning med en slags sele på brættet, så man fik den smalle, fine vogn med kurv på siden, men ved ikke om jeg helt er McGyver nok til det 😉

  Svar
 8. Julie says:

  Jeg har 16 mdr mellem mine drenge, og har været meget glad for vores mountain buggy, som har fin plads til den store

  Svar
 9. Pia Bo says:

  Tjek Maria Lykke på Instagram. Hun har haft en variant, hun har skamrost. Du skal lidt tilbage i tid, måske 1/2 år.

  Svar
 10. Hald says:

  Bugaboo donkey! Seriøst gør jer selv den tjeneste 😃 Har en baby på nu 7 mdr og en på knapt 3 (2 år 10 mdr), og vores donkey er det absolut bedste køb. Nogensinde. (Fandt den ovenikøbet brugt på dba og fik den til 7500 – de er jo pænt pebrede). Anyway, vognen kører fantastisk, den kan installeres til høje og mindre høje, har drejehjul og er generelt nem at håndtere. Og så elsker jeg, at den kan slåes ind og ud efter behov og antal børn der skal fragtes. Det er så freakin smart!
  Derudover kan den selv i fuld bredde, gå gennem langt de fleste døre, og fylder ikke mere, end at den er til at have med i bus og tog.
  Jeg ville i hvert fald ikke have undværet den – for den snart 3-årige har også kørt et trip med at stikke af og andet sjov. Og så er det rart, at man kan binde ungen fast i en vogn 😊

  Svar
 11. Åse says:

  Hvis vi havde haft råd, havde jeg købte en mountain buggy. Det havde vi ikke og vi fik et godt tilbud på søskendevogn fra carena (lekmer s eget mærke) til 2500. Jeg ved ikke hvad de står i nu, men med 22 mdr imellem og nu hvor babyen er 9 mdr er jeg stadig vildt tilfreds med vires valg. Eneste anke er at den ikke er så smal som mountain buggy, ‘en det er der hellere ikke andre end mountain buggy selv, der er.

  Svar
 12. Maria says:

  En bugaboo donkey, helt klart en bugaboo donkey. Der er 2 år mellem vores børn, og vi har bare haft SÅ meget glæde af den!!

  Svar
 13. Mia says:

  Vi har en Bumbleride indie (5000 med barnevognskasse på jollyroom), som vi er riktig riktig glad for! Er 2 år og 4 mnd mellom mine og bi bruger den hele tiden.

  Svar
 14. Kiki says:

  Bugaboo donkey! Helt sikkert.
  Den fungere som både enkelt og dobbelt vogn, altså kan du følge uma i institution og derefter tage hendes sæde af, skubbe den sammen på 30sek. Også er du godt kørende med en enkelt vogn. Det bliver du også glad for om 2 år, når uma ikke længere gider bruge sædet og den lille stadig skal. Da du jo så ikke har bundet dig til en dobbelt vogn.
  Sæderne kan vende ind mod og væk fra den der kører. Stellet fylder ikke særligt meget og den er virkelig nem at håndtere! I vil ikke komme til at fortryde! Go Go Go!

  Svar
 15. Caroline says:

  Da vi fandt ud af at vi ventede tvillinger købte vi en bugaboo Donkey. Egentlig var jeg mest stemt for den fordi jeg kunne huske at Twinpeaks anbefalede den, men den vogn er genial! Den er så smal så den kan komme igennem alle standard døre, liggemålet på barnevognsdelen er lige de der 5 cm længere end på Emmaljunga og den kan klappes så meget sammen så den kunne være i bagagerummet på vores Fiesta. Nu er ungerne ét år næsten og jeg har aldrig fortrudt det køb. Det er også værd at tage med i overvejelserne hvor godt den holder sin gensalgsværdi ift andre mærker når den engang skal sælges videre.

  Svar
 16. Celena says:

  We used a Joovy Caboose.. best thing we ever purchased! It lasted a long time… and it was road tested on CPH streets 🙂

  Svar
 17. Louise says:

  Klart en bugaboo donkey. Den er nem og handy og det gode er, at du kan gøre den mindre, når du kun har et barn med på farten 👍🏼

  Svar
 18. Malene says:

  Vi har en britax-rømer b-agile double og vi knuselsker den. Så meget at vi købte en ny samme dag som den første blev stjålet… Den kan lægges helt ned så vo har brugt den til baby med blød lift og efterfølgende voksi og nu hvor de er 1 og 2 sidder de bare begge op. Eneste minus er, at den er frmadvendt uden mulighed for at dreje den lille om – men han har nu ikke virket som om han er ved at udvikle større sociopatiske træk af den grund (7-9-13). Den er super nem at klappe sammen (os med en hånd) og så kan den være i en taxa, en overfyldt bus og i vores ladcykel😆 og så er den bare ret lækker af en klapvogn at være. Til 3000 kr. er den fandme et fund!

  Svar
 19. Rachel says:

  Ta i børneloppen på gammel Køge landevej. Jeg så den smarteste søskendecogn til et par tusinde for 1 måneds tid siden. Har endda et billede- men kan vidst ikke vedhæfte det i en kommentar her.

  Svar
 20. Maibrith says:

  Jeg har ingen brugserfaring, men med en på halvandet og 6 uger til termin har vi netop bestilt en babyjogger city select hjem fra ebay. Valget stod mellem den og Bugaboo Donkey som mange hælder til herhjemme.Den var jeg også selv mest lun på (nok lettere påvirket af dens popularitet…), og kæresten hældte til den anden. Men efter vi prøvede begge af var jeg ikke i tvivl. Det at den er smallere og kører så godt gjorde udslaget. Og så den noget lavere pris (hvis du køber fra udlandet). Der er en city select lux på vej med flere forbedringer i øvrigt 😊

  Svar
 21. Marie says:

  Min ældste er tre dage yngre end Uma og min yngste en måned ældre end Loulou – og jeg kunne absolut ikke undvære min Bugaboo donkey. Jeg bruger den hver dag og synes det er så smart at den kan klappes sammen når jeg kun har den lille med.

  Svar
 22. Signe says:

  Babyjogger mini twin gt!
  Og du kan sætte en lift på i de første ca. 5 måneder. Smal nok til at komme igennem en alm. dør, men sæderne er brede nok til en kraftig to årig.
  Og kalechen er dejlig lang og med UV. Og så fylder dem minimalt i en bil.
  Mountain buggy kunne fx slet ikke være i vores kia Rio, men det kan babyjogger, plus oppakning 🙂

  Svar
 23. Line says:

  Jeg stemmer i koret og anbefaler Bugaboo donkey. Tror det er vores bedste investering til ungerne.
  – Den kan komme igennem en almindelig dør
  – Den kan være i bussen
  – Den kan slås sammen til en enkelt vogn
  – Den har kalecher, der kan trækkes helt frem
  – Klapvognsdelen er vendbar
  – Den kører vildt godt

  Svar
 24. Mette says:

  Helt klart en donkey- har fået mine 3 børn meget tæt på hinanden – så har brugt den til alt – barnevogn/klapvogn og klapvogn/klapvogn. Og den er bare så god den vogn !

  Svar
 25. Tine says:

  Jeg har en på 6 mdr. Og en på 2 om 4 mdr – vi har emmaljunga viking. Vi stod og skulle vælge mellem den og bogaboo, men synes vi fik mere for pengene ved emmaljunga!
  Det smarte ved den er at man kan både have den fremadvendt og vendt mod forældrene, hvilket jeg synes er rigtig rart, da jeg forestiller mig at jo ældre se bliver jo mere vil de gerne se ud mod verden.

  Svar
 26. Laura says:

  Jeg har en på tre måneder og en på fjorten måneder, og jeg stemmer i koret om en Bugaboo Donkey Duo.

  Svar
 27. Cathrine says:

  Bugaboo Donkey Duo! Den kan komme ind ad en helt alm dør, så den er nem at have med på shopping mv.! Min ældste var 2 år og 2 mdr. da vi fik lillesøster, og jeg ved slet ikke hvad jeg skulle have gjort uden den! Den er fantastisk og begge mine piger elsker den også:)

  Svar
 28. Lotte says:

  Mountain buggy. Der er 2,5 år mellem vores piger, og den har været helt genial. Inkl. lift til den mindste i starten. Har brugt den jævnligt til den ældste blev 5-5,5 år. Og så kan den komme igennem alle døre og kører som en drøm. Brugte den også, selvom jeg kun skulle ha’ et barn med og egentlig også havde en enkeltbarnsklapvogn. Og så er den let at slå sammen og proppe ind i bilen:-)

  Svar
 29. Iben says:

  Vi har en Mountain Buggy, som vores tvillinger er vokset ud af. Vi vil gerne sælge den billigt. Vi har også en lift del til den ene side (til Loulou). Skriv hvis det har interesse 🙂

  Svar
  • M says:

   Eeeeelskede vores mountain buggy søskendevogn. Kan klart anbefales. Og ja, en smule bred, men vores gik det fint at manøvrere rundt på Østerbro. Savner den helt – men altså her ved kiddo nr tre er de to store fem og syv, så de blir ikke stoppet i en vogn 🙂

   Svar
 30. Ida Burchardi says:

  Jeg er seriøst forelsket i vores bugaboo donkey duo. Den er vidunderlig til både et enkelt og to børn. Og så kan den fås ok billigt (købte vores på dba til 8000kr) og den er nem at sælge igen:)

  Svar
 31. Iben says:

  Jeg lurer så meget med på det her indlæg. Vi har en dreng på halvandet år, og om tre måneder får vi en mere. Nogle dage tænker jeg, at vi sagtens kan klare os uden en søskendevogn. Andre dage fatter jeg ikke, hvordan jeg skal transportere to børn rundt på Vesterbro og omegn. En bebs og en anden med fart over feltet. Jeg kigger også lidt på Bugaboo. Men shit en pris altså🙈

  Svar
 32. Solrun says:

  Der er 22 mdr mellem mine og vi havde en mountain buggy duo. Jeg havde den med hver dag i s-toget – no problem og den passer til alle døråbninger. Klapvogn kan kun vende udad, men børn i klapvognsalderen vil jo gerne se verden. Vi var så glade for den. Vi købte den for 5000 på dba inkl stormcover, 2 lifte (købte den af tvillingeforældre), 2 stormcovers til hhv lift og klapvognen og mm. – og solgte den for det samme beløb et år senere, da vores store ikke behøvede klapvogn mere på de ture (ca 3-3,5). Så fik han et ståbræt på vores mountain buggy urban jungle, som vi også havde (fra den ældste). Det er da en god forretning.

  Svar
 33. Julie says:

  Kees Tandem er min redning hver dag. Kan klappes sammen til ingenting og er nem at manøvrere.

  Svar
 34. Johanne says:

  Bugabooooooooooo for the freaking WIN!! Den kører som en drøm og fylder intet når den er pakket sammen. Mine børn er nu 1 og 3 år og vi bruger den stadig flittigt nu med to klapvognsdele. Den er simpelthen fantastisk også hvis man bare skal have et enkelt barn med på tur! Åhh hvor har den reddet mig i mange hente og bringe situationer 😅

  Svar
 35. Sanne says:

  Jeg bliver lige nødt til at spørge, hvor din jakke på billedet i indlægget er fra? 🙂 God søndag aften!

  Svar
 36. Lotte says:

  det eneste jeg fortryder vi IKKE købte da vi fik lillesøster 17 mdr efter den ældste, var en søskendevogn. Øj hvor var det dumt! Na, ville gå efter en hvor børnene ikke sidder klods op ad hinanden (ja ja – de sidder tæt, I know) og hvor ryggene kan lægges langt ned så den store også kan sove okay. Og ikke for dybt sæde så de nærmest ikke kan rykke sig. Syntes dengang den der Phil and Teds var smart. Men der er nok kommet meget nyt til.

  Svar
 37. Julie says:

  Emmaljunga tvillingeklapvogn👍🏻 Vi brugte den med en lift fra vores datter var nyfødt, hvor hendes to årige bror sad ved siden af. Selv hendes bror på 4 kunne masse sig ned, hvis han trængte til, at slappe af i benene:) vil gerne sende dig et billede, hvis du vil se, hvordan den ser ud. Det er med svinghjul foran, den er så behagelig, at gå med:)

  Svar
  • Julie says:

   Hov glemte lige, at selv om der sagtens kan være to i, kan den med god vilje, gå i gennem en alm. dør, den skal bare køres helt lige ind😅

   Svar
 38. Anne says:

  Baby jogger City select! Fylder ingenting, har en god kurv og børnene kan sidde på mange forskellige måder 👍

  Svar
 39. Louise says:

  Hejsa, jeg faldt lige over dit indlæg, da jeg lurer på at skulle have en søskendevogn. Hvilken en endte I med, og er I glade for den?

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *