Tre uger med Loulou

I går aftes var det tre uger siden, at Loulou blev født, så jeg tænker at en lille update er på sin plads.
De tre uger hun har været her føles både som kort tid, hvilket det jo også er, ud af et helt liv – Men alligevel er det som om, at hun har været her hele tiden, også selvom vi stadigvæk er ved at lære hende at kende.
Indtil videre lader hun til at være et mildt lille menneske med et godt sovehjerte, så det er dejligt. Hun græder sjældent, og finder sig både i larm fra sine søskende og de mange kys hun modtager fra samme flok, og vi har endnu ikke oplevet hende hverken rasende eller utrøstelig. Jeg ved dog også af erfaring, at der ikke går længe før hun ‘vågner op’, hvilket jeg både glæder mig til, men også er spændt på. Nok især fordi at jeg jo ikke er på barsel, og snart skal til at balancere baby og arbejde meget mere end i de her uger, hvor jeg har lukket det meste ned og hverken holder møder eller svarer på mails og opkald. Men, heldigvis er jeg jo min egen chef, så det skal nok gå det hele, også hvis Loulou skulle vise sig at være en skrappere chef end mig.

Hun vokser som hun skal, sover nogle gode lange lure som sagt og gider både at sidde i vikle og ligge i barnevogn – Begge noget som hendes søskende ikke var tilhængere af, så det er jeg ret begejstret for, da det gør de fleste situationer noget nemmere. Men igen, der er kun gået tre uger, så let’s see. Alt er jo som bekendt en fase, når det kommer til børn – Både det fede og det knap så fede.

Mange har spurgt ind til, hvordan amningen forløber denne gang, da jeg jo med Uma måtte stoppe efter få uger. Starten denne gang var præcis lige så hård og smertefuld, og det videre forløb har ikke været, som jeg havde håbet. Jeg har dog fået en del hjælp og vejledning, og er mentalt meget mere rolig denne gang, så det at skulle supplere med modermælkserstatning og nok også erkende at jeg heller ikke denne gang kommer til at amme, har været tusind gange nemmere at acceptere. Så lige nu kører vi flaske kombineret med hyggeamning, og det er en fornøjelse, og slet ikke en kamp, eller et nederlag, som sidst, hvor jeg følte mig uduelig og var ked af det og flov meget længe. Jeg er tværtimod denne gang enormt stolt over, at jeg har taklet det som jeg har gjort – Men det kommer der meget mere om på et senere tidspunkt.

I det hele taget er det virkelig fedt, at prøve det hele endnu engang. Og at hvile i det. Jeg var en af dem , der synes det var hårdt at blive mor første gang. Jeg havde selvfølgelig også en meget anden virkelighed end de fleste, men jeg tror, eller jeg ved, at det for mange, uanset alder og situation, kan være en hård omgang at få sit første barn.
Anden gang var knap så overvældende, men alligevel en prøvelse, særligt at skulle “starte forfra” så mange år efter første gang, og så tog det lidt tid for alle at vænne sig til at have en baby i huset… Tredje gang har for mig været noget HELT andet. Selvfølgelig har der været en masse hormonelle udsving, og jeg er udmattet og har haft ondt og været rundtosset, men på en helt helt anden måde end de to andre gange.
Loulou er gledet så fint ind i vores familie, og jeg må sige, at det der man siger med at det er sværere at gå fra 1 til 2 børn end fra 2 til 3, er helt rigtigt (indtil videre). Der har ingen betydelige reaktioner været fra de andre børn – Altså udover at særligt Uma har brug for lidt ekstra opmærksomhed og for eksempel er begyndt at komme ind til os om natten, efter at have sovet (igennem) i sin egen seng i 18 måneder, men det er faktisk det eneste. Også i de weekender hvor Leo er her, går det strygende. – Og jo, det er da noget med at skulle holde tungen lige i munden, når vi pludselig er seks mennesker i huset, men altså, det er sgu ret fedt også. Jeg føler mig heldig.
Det eneste jeg synes, har været lidt svært, er det der med de mange opvågninger – Vi har jo som sagt været ret heldige med Uma, der har sovet meget godt om natten siden hun var helt lille, med undtagelse af nogle få perioder, så det kræver lidt tilvænning, at skulle op og skifte ble og give mad hver nat, og jeg kan godt indimellem få et sug i maven, når jeg tænker på, at jeg ikke har barsel så længe endnu (efter påske er planen, at jeg skal tilbage på næsten fuldt blus) men heldigvis findes der kaffe og kulhydrater og sukker, og en mand med overskud til at aflaste, og ikke mindst gribe mig, når det bliver for tungt.
Med andre ord; Det går godt, og jeg er sgu ret lykkelig.

img_3840

17 replies
 1. Camilla/Fabelmor says:

  Dejligt at høre, at det går nemmere 3. gang. Jeg håber lidt på det samme, når jeg til sommer får mit 2. barn. Jeg er spændt på at høre dine erfaringer med at arbejde hjemme, mens du passer lille baby. Jeg gjorde det selv fra min søn var 6-10 mdr. (der er et indlæg på vej på min blog om det i øvrigt) og det synes jeg godt nok var hårdt! Men har aldrig prøvet det med så lille et barn. Det kan der nok både være fordele og ulemper ved. Mh Camilla/Fabelmor

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg er også spændt på, hvordan det kommer til at gå 🙂 Jeg skal nok fortælle mere løbende.

   Svar
 2. M says:

  Kæft hvor er jeg glad for at læse både dette og det forrige indlæg om amning! Jeg har tvillinger på 10 uger og måtte simpelthen opgive amningen efter 3 uger, da vi nåede derud hvor jeg og de græd til hver amning, men hold nu op jeg følte mig som verdens værste mor, selvom jeg efterfølgende har pumpet ud i 2 måneder..
  Så tak fordi du viser at amning ikke altid bare er nemt og ikke altid er det værd!

  Svar
  • Malene says:

   Hvor er DU SEJ, at du giver dig i kast med amning af tvillinger! Og endnu mere sejt at du malker ud! Det synes jeg nærmest ikke der var overskud til med et barn! Mor-respekt herfra!

   Svar
  • Sneglcille says:

   Det gør mig glad, at du har det sådan. Det er en af grundende til, at jeg siger det højt. Og hvor er du sej, altså.
   Helt seriøst. Knus til dig

   Svar
 3. Louise says:

  Jeg måtte også stoppe med at amme efter små tre uger med mit første barn, så jeg havde ingen forventning om at det ville lykkedes med barn nr. 2. Specielt ikke da erstatning blev nødvendig efter 14 dage. Nu er han 5 mdr og jeg ammer stadigvæk og han får den samme mængde erstatning, som han fik i starten. Min produktion er altså røget i vejret. Samtidig med at vi har haft flaskerne som en buffer.. hvilket har givet mig mulighed for at komme ud af huset velvidende, at far kunne klare maden selv. Fantastisk kombi hvis du spørger mig 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Sejt <3 Der er heldigvis fordele ved både det ene og det andet, og det er rart at nå dertil, hvor man kan se fordelene frem for ulemperne (og stopper med at banke sig selv i hovedet over det – Sådan har det i hvert fald været for mig).

   Svar
 4. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Dejlig opdatering – er sikker på de får stor glæde af hinanden nu og resten af livet 💓. Som man kan se på vores sidste blogindlæg, er søskende – trods stor aldersforskel – simpelthen det fineste man kan give sine børn. Nøj, jeg er glad for mine!

  – A

  Svar
 5. Skalotteløg says:

  Har også tænkt på, hvordan det mon gik med amningen denne gang, men har ikke ville spørge, fordi… ja, det er sgu lidt et tabu, altså. Det burde det ikke være, så det er bare så godt, du tør sige det!
  Jeg synes, du var sej for to år siden, og jeg synes, du er lige så sej nu! Man skal gøre det, der virker 🙂

  Svar
 6. TinePJ says:

  Det er så fedt, den måde du sætter ord på både det gode og de ting der (desværre!) er tabubelagt. Du giver mig modet på en 3’er 😄

  Svar
 7. Maria says:

  Så sejt som du tager det med amningen. Vi gør alle det bedste vi kan. Give your self some love. PS. Din søde lille datter minder mig om en af bikarakteren i mummitroldene… #dulaverdevildestetegneseriebørn

  Svar
 8. Mette says:

  Hvor er det bare sejt at du tager det stille og roligt med hensyn til amning! Kan godt forstå at du er stolt af dig selv. Og tak for at du er åben omkring det! Sætter så meget pris på det.

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *