Beauty: til mødre og andre trætte typer

INDEHOLDER REKLAMELINKS

img_4636

Jeg er træt. Mit hår er træt. Min krop er træt. Og mit ansigt er træt.
Med huset fyldt med henholdsvis; Et skolebarn, en papsøn, en trodsalderramt type og en nyfødt, kombineret med en snarlig flytning og et arbejde, er der ikke så meget at sige til det, og heldigvis kan kaffe rigtig meget. Men jeg er også bare sådan en, der har det bedst, når jeg føler at jeg ser godt ud. Jeg er med andre ord en anelse forfængelig (det er løgn, jeg er meget forfængelig), og kan faktisk mærke på mit humør og overskud, hvis jeg ikke har fået gjort noget ud af mig selv. Jeg prioriterer det højt at gøre det, men der er ingen tvivl om, at tiden jeg har til det er sparsom. Derfor går jeg ret meget op i, at de ting jeg gør/bruger skal være effektive og vise resultater. Med knap otte år som mor på bagen, kan jeg efterhånden kalde mig en form for ekspert på området – Det område, hvor man skjuler at man er pissetræt. Og den slags skal man ikke holde for sig selv. Så her kommer nogle af mine go-to’s:

 • Ansigtsbørste … Samme koncept som kropsbørsten som jeg også sværger til. PRØV DET! Man børster simpelthen bare huden i ansigtet, og allerede efter et par gange kan jeg se en kæmpe forskel. Jeg ligner faktisk en, der har sovet. Eller min hud gør. Den koster 300,- HER
 • Jeg eeeeelsker masker og har mange favoritter (jeg brygger på et indlæg dedikeret til masker), men hvis nu jeg kun måtte vælge én, så tror jeg at det skulle være Skin regimens Comfort Zone night renewer. Den virker bare. Jeg bruger den en gang, eller to om ugen, altid om aftenen – Jeg bliver nemlig en anelse rød af den, men efter nogle timer, er min hud totalt flot. Den er pebret i prisen, men jeg vil næsten vædde med, at du også bliver fan. Den kan købes i Magasin HER
 • Tørshampoo … Ja, det er jo ingen hemmelighed, at jeg har et gigantisk forbrug af tørshampoo. Jeg har flere favoritter – Lige for tiden er det denne her jeg bruger.
 • Concealer… Fordi, well, kroniske mørke render og søvnmangel. Jeg sværger til denne og denne. Ofte sammen, og lagt på med en beautyblender.
 • T-zone peeling. Til, eller mod de urenheder, som jeg får både på grund af hormonelle forandringer og manglende søvn, og lidt for meget sukker. This works. Jeg bruger den morgen og aften under min creme, og som quick-fix direkte på bumser, når de dukker op. Min mand sværger også til den. Den koster 195,- HER
 • Selvbruner… Man ser altså lidt mere frisk ud med en anelse kulør, synes jeg, og min favorit til den opgave er lige nu denne fra James read. Det er en natmaske, så man smører den i ansigtet inden man går i seng, og når man vågner næste morgen er man gylden og ret læks. Jeg bruger den over min natcreme en-to gange om ugen. 225,- HER
 • Hurtig afrensing /micellaire. Jeg har ikke tid, og er ofte for træt til at rense min hud om aftenen, men det skal gøres. Derfor er jeg blevet meget glad for miccelaire afrensere, som er sådan noget smart fransk rensevand, der ikke skal vaskes af. Så man kan rense af med micellaire på en vatrondel og så gå direkte til serum og creme efterfølgende. Der er mange (!) versioner derude, så det er bare med at prøve sig frem. Jeg synes at Bioderma er den bedste. Den kan købes på apoteket, og HER
 • BB cream. Denne fra L’oréal køber jeg igen og igen… Det er en fugtgivende Beauty Balm, som har en lille smule farve i sig. Den er ikke foundation-tung, men gør bare huden lidt mere ensartet og glowy. Jeg bruger den som den er, over en dagcreme og sammen med concealer i hverdage, og med foundation over ved særlige lejligheder (eller ekstra-trætte perioder). Den koster lige omkring 100,- i Matas og HER 
 • Blush/bronzer er også et genialt quick fix. Jeg har nok i omegnen af 10-15 forskellige slags, som jeg varierer imellem. Lige for tiden er det denne her fra Benefit, jeg bruger mest. Den er mere lyserød i farven, end dem jeg normalt går efter, men det gør altså noget godt synes jeg. Den koster 192,- HER Er man til de mere brunlige blushes, kan jeg anbefale denne her.

… Næste gang taler vi om (mere) makeup og om cremer. Måske i en video. Jeg kender i hvert fald en, der lige har bestilt et kamera. (det er mig)

22 replies
 1. Marie says:

  Ved du egentlig hvad der er forskellen på Pudderdåsernes T-zone peeling og så deres AHA-serum? Jeg bruger serummet, og det er altså også virkelig effektiv synes jeg, særligt til min sarte hud, som ikke tåler de mere grove eksfolieringstyper. Men jeg har et par gange stået i Matas og tænkt hvad filan forskellen egentlig er. Der er jo sådan noget frugtsyre i dem begge og de skulle begge fungere som en mild eksfoliering. Måske du kender svaret? 😀

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg mener, at det er noget med, at t-zone peelingen går dybere i huden. Men jeg spørger lige de søde dåser for en sikkerheds skyld.

   Svar
  • Helene says:

   Hej Marie
   Du har ret i at begge produkter indeholder syre, men T-Zone Peeling, som Cille nævner, indeholder Salicylsyre (BHA), mens AHA Serum, som du bruger, indeholder frugtsyre. Begge dele eksfolierer huden, men T-Zone Peeling er bedst til urenheder, ung eller sært hud, hvor AHA Serum er lidt mere til den tørre, ældre og lidt triste hud. Det er den meget sort/hvide forklaring. Du kan læse rigtig meget mere om vores oh andre produktet på bloggen.
   Kh. Helene

   Svar
   • Marie says:

    Tusind tak for det meget fine svar!
    Jeg er 27 og har ret sart + tør hud, med tendens til sådan nogle grimme tørre pletter som skaller. Jeg døjer til gengæld ikke rigtig med de store urenheder, hvilket nok også forklarer hvorfor jeres AHA serum fungerer så godt for mig selvom jeg har ung hud 🙂
    Jeg påfører den under min dagcreme og på den måde synes jeg, at jeg undgår de der afskallende plamager som jeg godt, især om vinteren, kan have en tendens til at få. Jeg er virkelig fan af jeres rene, enkle og prisvenlige produkter, så tak for dem!

    Svar
 2. Mette says:

  Som en mor med en 7 uger gammel baby, synes jeg at det kunne være megafedt hvis du måske havde lyst til at skrive lidt om at komme tilbage til sin pre-graviditetsvægt (og i sit gamle tøj). Ligesom dig ammer jeg ikke og de sidste kilo kommer for mig nok til at kræve en ekstra indsats 🙂

  Svar
  • Marie says:

   Ja det kunne være så godt!! Jeg har også taget rigeligt på under denne graviditet og du så fantastisk ud under graviditet og også kort tid efter – gode tips ville være så skønt 😊

   Svar
 3. Sanne says:

  Ligesom dig er jeg træt mor. Jeg bruger også t-zone peeling. I øvrigt alle dåsernes produkter er vildt gode. Bruger også masker og dermaroller et par gange om ugen. Det bedste om aftenen til at fjerne makeup er og bliver nu en god gammeldags vaskeklud, synes jeg, fordi den også eksfolierer lidt. Har du set, at clinique har lavet en foundation, der hedder blend it yourself? Det er ren pigmentering, så ideen er, at man blander nogle dråber i sin dagcreme 1, 2 eller 3 alt efter dækning. Det synes jeg lyder ret smart og overvejer at prøve det.

  Svar
 4. Rikke says:

  Jeg ELSKER den her type indlæg fra dig!!!! Tak! Jeg har før købt makeup anbefalet af dig og jeg er SÅ glad for det. Så nu må jeg shoppe lidt igen!

  Svar
 5. Ann says:

  Jeg er så dårlig til alt det der dulle-grej, men jeg melder mig ind i træt-mor-klubben, så indlæg som disse er skønne!
  Hvordan børster du dig i ansigtet? Måske der kunne komme en video med det 🙂

  Svar
 6. Iben says:

  Tak for tips. Jeg har en dreng på halvandet år og en bebs mere på vej med ankomst om tre måneder. Jeg synes, at fugerne under mine øjne er blevet virkelig dybe. Hvordan ser de ikke ud om tre måneder🙈

  Svar
 7. Emma says:

  Jeg eeelsker de her indlæg og har virkelig købt meget som du har anbefalet igennem tiden 🙂 Dog virkede T-Zone hverken på mig eller min kærste, virkelig øv, men heldigt for dem det virker på! 🙂
  Tak for godt indlæg, glæder mig allerede til det næste 🙂

  Svar
 8. Nina says:

  Hej cille. Så gode dine skønhedsindlæg. Bruger du selvbruneren i ansigtet kun? Er der så ikke stor forskel fra ansigt til hals/resten af kroppen? Eller er det så naturligt at det ikke virker voldsomt?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg bruger den kun i ansigtet (og ned på halsen). Den farver ikke så meget, at der er en decideret overgang 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *