Snydt, igen

Der er lang tid til D. 12. når…

Hver eneste dag, eller rettere nat, føles som starten på en fødsel. Seriøst. Veer hver eneste fucking aften/nat, af dem der føles ægte nok. Nogle nætter i timevis, andre bare lidt sporadisk her og der.

Jeg har intet imod at gå til terminsdagen, eller over, for mentalt kunne jeg faktisk godt bruge et par uger mere til at blive ordenligt klar, hvis jeg altså ikke konstant gik og følte at min krop var på vej i fødsel. Det forstyrrer sgu.

Uanset hvad ved jeg jo godt at jeg føder indenfor en meget overskuelig fremtid, så egentlig er det noget pjat at være i konstant beredskab, eller i hvert fald at lade sig gå på af det. Om jeg føder i morgen eller om 20 dage er jo i princippet underordnet. Siger min fornuft. Men.
Alt andet i mig er ved at gå til af ømhed, overanalysering af alt min krop gør, samt irritation over ‘den drilske tre’er’- kommentarer, og jeg fornemmer langsomt både selvironi og tålmodighed fordufte … ucharmerende.
Nå. Baby kommer når den er klar. Og det er fint.

!! Hvis min krop så bare gad styre sig lidt i mellemtiden. Tak.
…. ovenstående skrev jeg i nat. Da en række snydeveer atter holdte mig vågen. I dag er de væk (som sædvanligt) og humøret er også ret fint. Sådan er det meget for tiden. At jeg det ene øjeblik bare gerne vil have det overstået, til det næste overhovedet ikke vil føde, til at som lige nu forholde mig nogenlunde passivt, og ikke tænke så meget over hverken min krop, fødsel eller andet i den boldgade.

Jeg har sådan lidt en ide om at jeg føder D. 17. Fem dage efter termin. Om der er noget om det, eller om jeg underbevidst bare er ved at forberede mig på at jeg endnu engang går over de 40 uger, ved jeg ikke.
Men jeg ved, at lige så meget som jeg frygter at føde tredje gang, lige så meget er jeg begyndt at se frem til det her… og det venter jeg ærlig talt gerne på.

img_2248

16 replies
 1. Mette Rasmussen says:

  Åh, hvor kan jeg nikke genkende til det! Jeg er gravid for første gang og egentlig ELSKER jeg at være gravid – men jeg havde termin igår og det med en masse plukkeveer og andre tegn er nemlig mega forvirrende og gør at man bare gerne vil have der sker noget virkeligt!!

  Selvom jeg på ingen måde gider være social har jeg fundet ud af at hvis jeg bruger tiden på noget reelt så hjælper det på humøret. Igår brugte jeg tiden sammen med min mor på at sy ting til baby og så var jeg glad og hverken trist eller sur over at der ingen baby kom.

  Svar
 2. Jo80 says:

  Nyfødte babyer er intet mindre end magiske… deres bevægelser, lyde og duft. Mums! Og mon ikke du klarer den 3.fødsels som den rutinerede mama du nu er, no problemo. Jeg har født 3 gange og kunne slet ikke mærke 3.gang (løgn), og man føler sig edderdælme så mega sej i tiden efter, eller så sej som man nu kan være med en voksenble på! Uanset hvad er fødende kvinder freaking vilde!! Jeg synes den 17.marts virker som en fantastisk fødselsdag. 17/3-17! Hep hep!

  Svar
 3. Majken says:

  Den slags veer havde jeg i 12 dage ved min sidste fødsel. Jeg var grædefærdig, over at det ikke blev til noget, så tror godt jeg kan sætte mig ind i hvordan du har det. Tilgengæld, da jeg så gik til den første kontrol efter termin var jeg allerede 3-4 cm åben og havde født 3 timer efter. Alle fødsler er selvfølgelig forskellige, men det kunne jo være din krop stille og roligt er igang med at åbne op. Anyway, held og lykke med det, når det rigtig går igang 🙂

  Svar
 4. N says:

  Genlæste lige dit gamle indlæg om første nat med Uma, og det var mere end mine egne graviditetshormomer kunne klare. Klump i halsen og våde øjne midt i det åbne kontorlandskab. Som førstegangsfødende er det sådanne momenter, der giver sommerfuglene i maven et ekstra skub – aner ikke hvad jeg går ind til, men dine små glimt giver blod på tanden 🙂

  Svar
 5. Ane says:

  Åh ja, jeg kan forestille mig at det må være lidt svært at være i venteposition og samtidig forsøge at nyde den sidste tid.

  Jeg har selv fødselsdag d. 17. marts, så jeg synes det kunne være lidt sjovt hvis du føder den dag (som i øvrigt også er St. Patrick’s Day) 🙂

  Svar
 6. Gry says:

  Da jeg ventede nr tre søgte jeg desperat på nettet -i diverse debattråde- efter mødres data på hvornår deres (3) børn var født ifht termin. På den måde kunne jeg lave mine egne sandsynlighedsberegninger (som mere var en intuition end en beregning, da jeg er mega-sproglig-humanist)
  Well, mine tre unger er født hhv:
  Førstefødte 8dage over termin. Midterbarn 8 dage over termin (PÅ SKUDDAG god damn) og mindstemand er født 7 dage over termin. De har alle tre vejet i omegnen af 4200g.
  Nå, det er måske ligegyldig info. Ønsker dig alt godt med fødsel og babyinhalering før eller efter termin. Hvem tæller?
  Kh Gry, mor til Nete 7år, Mira 5 år og Tore 2 år.

  Svar
 7. Mette says:

  Du ser skøn ud Cille. Jeg kan tydeligt huske jeg stod i samme situation for et år siden. I sær den konstante vekslen mellem at nu måtte han gerne snart komme, til ikke at ville/turde føde! Vi har endda den samme terminsdato, så jeg tror selvfølgelig du går 6 dage over tid og føder den 18., hvor min søn bliver 1 år.. Held og lykke med det hele! 🙂

  Svar
 8. MML says:

  Kære Cille, håber din nat blir bedre. Har du tænkt på at holde lidt igen med hindbærbladeteen? Den er jo også ve-forstærkende (hvis! det virker 🙈) Jeg drak det også, men kun i ugen op til termin. Pøj pøj og sov godt 😴😴

  Svar
 9. Lizette says:

  Åh jeg husker det! Og uanset hvor cool man prøvet at være omkring kommentarer fra andre, snydeveer og forsøger at tænke at “baby kommer, når den kommer”, så er det altså svært at udføre o praksis, når man er så tæt på og fuld af hormoner. Jeg frygtede også min 4. fødsel, måske fordi den var forholdsvis tæt på den foregående, men det endte med at være en super oplevelse… Rigtig god fødsel til dig!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *