Plus tre, snydekopper og Fredagsfølger

img_3067

Her går det godt. Jeg er stadigvæk gravid, skulle nogen være i tvivl. Det vidner både min kropsform, mit humør og min vanvittige lyst til alt med sød chilisovs om.
Det er kun tre dage efter termin, så egentlig er det jo slet ikke så slemt. Meeeeen. MEN! I dag har jeg kunne mærke at min lunte begynder at blive lidt kortere og at min tålmodighed er ved at være opbrugt, eller i hvert fald at følelsen af ikke at vide, hvornår der sker noget, den begynder at hænge mig ud af halsen. Irrationelt som det er, for jeg VED jo godt at der ikke er længe til.
Det skal også lige siges, at den kære baby har lagt sig så dybt i mit bækken, at jeg næsten ikke kan gå oprejst, hvilket tærer lidt ekstra på tålmodigheden og den gode ja-hat.
På den positive side betyder al ventetiden, at der er tid til alt det jeg har udsat, samt praktiske gøremål, som at bestille flyttekasser, få styr på detaljerne til lejlighedsovertagelse, indkøbe de sidste fødselssnacks* (kommer hele tiden til at spise dem vi har), rydde op i børnenes legetøj, vaske tøj og den slags. Bloggen bliver lidt forsømt, ligesom at snapchat også bliver det, og så tager jeg faktisk heller ikke min telefon, eller svarer på sms’er, hvilket egentlig er ret usympatisk, men jeg har bare lige brug for at være vrissen og distræt her i mine sidste dage som babyhylster, tror jeg. Men i morgen vil jeg dog alligevel prøve at komme ud og få indåndet lidt forår, ligesom at der er et G, der skal optages til næste uges Podcast afsnit. G for GRAVID og GAL, måske.

*Fødselssnacks er bare et andet ord for kiks, frugt og slik, som jeg tænker at have klar til jordemoderen, min mand og mor, samt mig selv, når det går løs.

I øvrigt, Umas skoldkopper. Ikke skoldkopper alligevel. Ej, men det er simpelthen så åndssvagt, men omvendt ret heldigt. Hun havde i to-tre dage op til flere skoldkopper, eller det der lignede, fordelt flere steder på kroppen, og der kom flere til. Alt passede. Lige indtil at de forsvandt over natten. Væk var de i morges. Hvad det så var, finder vi nok aldrig ud af, men det vigtige er selvfølgelig også at hun er på toppen igen og ganske knopfri.

En sidste ting jeg lige skal huske at dele med jer, inden jeg tøffer i seng og ser et par afsnit af noget reality, mens jeg beklager mig over forsinket baby og ømt bækken til min stakkels mand, er at jeg for en gangs skyld har husket at både gemme sidste uges Fredagsfølger og uploadet den, til dem af jer, der synes det er sjovt – Den findes nederst i indlægget her. Og igen, til de af jer der har spurgt, føder jeg på en fredag (der er to tilbage at gøre det i, kan man sige) snapper jeg det selvfølgelig ikke, selvom det kunne være pænt underholdende (og en lillebitte smule grænseoverskridende for alle ikke mindst).

Nu godnat <3

9 replies
 1. Sofie R says:

  Hehehe jeg fødte i maj sidste år, og kan så godt huske de skide fødselssnacks. De (Kinder Maxi, selvfølgelig) lå så pænt i hospitalstasken, men jeg måtte købe nye i hvertfald 4-5 gange fordi de “forsvandt” hele tiden 😉

  Svar
 2. C says:

  Hej Sneglcille,
  Bare lige en heads up – skoldkopper kan sagtens komme igen, hvis de ikke “slog” rigtigt igennem første gang. Min lillebror havde skoldkopper på samme måde som Uma, da han var 1-2 år, men da han blev 11, kom de igen. Lægen sagde, at det var meget typisk, hvis første omgang ikke havde været så slem. Krydser selvfølgelig fingre for, at de ikke kommer igen! Og hey, jeg håber, at mini-sneglen snart bestemmer sig for at hilse på verden <3

  Svar
  • Louise says:

   Hej C. Skoldkopper kan nu altså kun komme én gang i livet http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/skoldkopper.htm (ja netdoktor er ikke altid super videnskabeligt direkte, men her har de ret). Men det er muligt at din bror har haft helvedesild (der skyldes samme virus) da han blev 11. Anyhow: Sneglcille: min lille datter på 10 måneder har også lige haft skoldkopper i meget mild grad. Det tog kun enkelte dage. Så det kaaaan være at Uma faktisk har haft det og været heldigt sluppet. Er der kommet sår-skorpe på pletterne? (For det burde være et godt tegn på skoldkopper ;)). Håber hun er ovre det once and for all.

   Svar
   • Katrine K says:

    Skoldkopper kan altså god godt komme flere gange – hvis første gang var så mild at kroppen ikke har dannet antistof nok!!! min ældste havde kun nogle få knopper første gang, da hun var lidt over 1 år (og vi har lægens ord for at det var skoldkopper begge gange) og fik det så igen da hun var 4 …

    Svar
   • Charlotte says:

    Louise, ingen regel uden undtagelser – man kan godt få skoldkopper flere gange:
    “Det er rigtigt, at man som hovedregel kun får skoldkopper én gang i livet. Det skyldes, at vores immunsystem husker – og når det så møder skoldkoppevirus igen senere, vil det ’skyde den ned’, blandt andet ved hjælp af immunglobuliner, som dannes af nogle af de hvide blodlegemer, inden det kan nå at blive til sygdom igen.
    Når det er sagt, så er der ingen regel uden undtagelser, slet ikke når det gælder kroppens mysterier. Så man kan faktisk få skoldkopper igen senere, men det sker stadig forholdsvis sjældent.
    En nyfødt babys immunapparat er endnu ikke fuldt udviklet ved fødslen. Derfor er de fra starten også beskyttet af immunglobuliner, som de har fået med fra deres mor. Når sådan et lille barn bliver smittet med skoldkopper, vil det ofte få et meget mildt forløb med kun få skoldkoppeelementer på huden.
    Men i og med barnet nyder godt af beskyttelsen fra mor endnu, opbygger dets eget immunsystem heller ikke nødvendigvis en fuld beskyttelse for fremtiden – og barnet kan så risikere at få skoldkopper endnu en gang senere.”

    Kilden er DR, men en læge der udtaler sig 😉 http://www.dr.dk/levnu/krop/kan-man-faa-skoldkopper-flere-gangek

    Svar
 3. MarieCecilie says:

  Jeg har haft skoldkopper 2 gange. Da jeg var 5 år og igen da jeg gik i 7. klasse (troede jeg skulle dø- nervøs teenager som troede det var mega bumseangreb).

  Svar
 4. Sara says:

  Mens vi venter på baby, kan du så ikke lave en DIY på at lave amme-åbning i Stine Goya kjolen?
  Har elsket den kjole som gravid (på din opfordring), og savner den!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *