I øvrigt #efterfødslen

img_3163

 • Er det så skørt at tænke på, at jeg for en uge siden på det her tidspunkt ikke anede, at jeg ville føde 10 timer senere.
 • Fik jeg meget ros for at se godt ud, for en der lige havde født, da jeg snappede i dagene efter fødslen. Tak! Jeg har det også godt. Men in all fairness skal det måske lige nævnes, at jeg altså var iført netunderbukser og en slags voksenble-anordning. Det kan en efterfødsels-glow og en god concealer trods alt ikke gøre meget ved.
 • Er min krop først i dag ved at finde sig selv. Maaaan, hvor har jeg været øm i alverdens muskler og led. For ikke at tale om bryster, der starter helt oppe i kravebenet, og de grumme grumme efterveer. Utroligt nok er det eneste sted jeg nærmest ikke har ondt, det sted man skulle tro gjorde mest ondt, altså eftersom at knap fire kilo barn har taget turen igennem det. #LynFødselsWin
 • Bliver man, som det muligvis fornemmes, ret loose omkring at omtale sin krop og dens normalt ret private dele.
 • kan det godt være at følelserne sad udenpå da jeg var gravid, men hold nu kæft for en rutchebane det er her på den anden side. Jeg har sjældent grædt så meget som i den sidste uge. Både af lykke, af frustration, udmattelse, ekstase, smerte og af well, ingenting.
 • Havde jeg glemt hvor ubehageligt sådan en navlestrengs-stump kommer til at lugte efter et par dage. Ret forstyrrende når ens lille yndige bløde baby lugter af råddenskab. Jeg måtte derfor også vække min sovende mand for at dele nyheden om at den endelig var faldet af, under et natligt bleskift. Jeg er ikke helt sikker på om han delte min begejstring. Måske fordi at klokken var halv fire.
 • Nævner dem lige igen: Efterveer. Fuuuuuck! Vil seriøst hellere føde ti voksenbabyer, end skulle opleve en efterve mere. AV!
 • Beklager jeg den klamme voksenbaby reference. Jeg kan heller ikke få det billede ud af hovedet nu.
 • Havde jeg måske også glemt præcis, hvor meget man er oppe om natten med sådan en lille størrelse. Ræk mig lige kaffen!
 • Er de store børn totalt eksemplariske i alt det her. Otto er pavestolt, og render rundt for at hjælpe til, når han altså ikke kigger forelsket på sin nye lillesøster, Leo synes hun er sød, men er mest interesseret i, hvorfor hun ikke taler endnu, hvornår hun begynder at gå og om hendes hår er ægte, Og Uma, er totalt upåvirket af at der pludselig er en baby.
 • Har jeg købt en strækvikle. Sådan en koster 700 kroner (!) Det er et stykke stof!
 • Var ovenstående totalt pengene værd.
 • Sover Loulou en del i løbet af dagen stadigvæk, og jeg burde nok sove når hun gør det. Men jeg vil hellere netshoppe, blogge, og kigge på at hun sover. Jeg satser på at det ændrer sig, når endorfinerne har lagt sig og søvnmanglen for alvor slår til.
 • Har jeg en vanvittig appetit, og kværner flere kalorier i løbet af dagen end en fuldvoksen mand.
 • Er jeg mor til tre. TRE! Om jeg fatter det?!

 

30 replies
 1. Lika says:

  Det lyder altsammen mega fantastisk og mega hårdt. Man glemmer garanteret meget af natteroderiet, når ens barn snart nærmer sig to års alderen, tænker jeg. Hvordan føles efterveer? Og hvornår oplever man sådan nogle – efter fødsel af nr. 2 barn eller først senere?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Sandt. Det er en stor cocktail af lækkerhed og udmattelse 🙂
   Efterveer føles ligesom rigtige veer, bare uden formål (altså de hjælper vist til at livmoderen trækker sig sammen, så de har et formål, men det er bare svært at hvile i). De bliver værre for hver fødsel er min erfaring. Jeg havde for eksempel ikke en eneste første gang, anden gang havde jeg en del, og denne gang har det været ganske forfærdeligt, Jeg tror faktisk jeg har haft flere efterveer end egentlige fødeveer.

   Svar
   • Lika says:

    Av for ******. jeg synes, at det der var mest forfærdeligt og gjorde aller mest nas ved min fødsel var veerne. Jeg håber, at der findes en vejrtræknings-teknik, som man kan bruge og som gør veerne lettere at håndtere.

    Svar
 2. Maria says:

  Kære snegl! Du er så sej, og jeg bøjer mig i støvet for, at du har gjort det igen! Kæmpe stort tillykke! Og navlestump: det er det mest absurde i verden. Hvorfor sætter de (kommunen?) en fæl og rådden ansjos i navlen på det mest nuttede og forsvarsløse i verden? Naturligvis skal propperne springe, når den skrider. Kram og tillykke igen fra den gamle maskinmester.

  Svar
 3. Jannie says:

  Spørger du mig (det gjorde du ikke, men alligevel) – så er hormonerne vand under graviditeten i forhold til efter graviditeten.
  PS. Ingen havde fortalt mig det ved min første fødsel, før jeg fortalte sundhedaplwjersken at jeg havde Google “fødsels depression” en milliard gange siden fødslen – det vendte stille og roligt efter 10 dage.
  Samme mønster ved andet barn – hvor skal det være sådan?

  Svar
 4. Ditte says:

  Det dejligste ægte indlæg! ❤ Og stort tillykke.
  Jeg glæder mig, det er min tur indenfor den næste måned med nr 2.

  Svar
 5. Caroline says:

  Hvis du synes strækviklen var dyr, så skal du skisme passe på med at bevæge dig ud i fastvikle verdenen.. Der er så mange smukke (og dyre) muligheder så man tror det er løgn

  Svar
 6. Trine says:

  Enig med dig me de efterveer! Havde overhovedet ingen første gang, men anden gang! Avavavavav!!!
  Ifht. Strækviklen – det har seriøst været det bedste køb – vi har en snart to årig, som ikke kan det der med at udsætte sine behov to sekunder, så når man står med en lille baby så er det guld værd at kunne tage baby i viklen og have to hænder fri til den 1 årige 🙂

  Svar
 7. Marina / cand.mor says:

  Argh men jeg kravlede ud på toilettet nat nr. 2 efter fødslen af lillesøs, fordi jeg troede, at jeg skulle kaste op af smerte. Og det var kun barn nr. 2-efterveer – du er på nr. 3. Avs.for.helvede. Håber de snart går over og tillykke med Loulou endnu en gang.

  Svar
 8. Anne-Sofie Melchior says:

  Der var seriøst INGEN der havde fortalt mig at efterveer bliver værre og værre efter hvert barn. Shit det gør nas! Og jeg har endda ‘kun’ født to!
  Du er for sej, og nøj hvor jeg elsker at du deler så meget af det hele allerede.
  Tak for det! Og tillykke til LouLou med hendes første uge!

  Svar
 9. Loulou S. says:

  Tillykke med Loulou!! 😍 Hvor er det fedt, at jeg har fået en navnesøster – det sker jo ikke særlig tit 😜 Jeg er opkaldt efter min mormor, og har egentlig altid følt mig ret “alene i verden” med mit navn. Blev mobbet en del med navnet som lille, og som voksen har jeg ikke tal på, hvor tit jeg har skullet forklare folk, at “Nej, Loulou er ikke en forkortelse/ kælenavn for Louise etc.”, “Nej, Loulou er ikke et hundenavn”, “Det staves Loulou, og ikke Lulu”, “Det udtales Loulouuuu på den franske måde”… Jeg håber (og er ret sikker på), at min kære, kære navnesøster bliver gladere for navnet, end jeg har været ❤️
  og forresten, hvor virker Leo bare som en sjov type! 😂 også dengang med bindene på toilettet 😄
  Hav en rigtig god dag, Cecilie ig skønne Loulou

  Svar
 10. Tine says:

  Stort tillykke med Loulou. Strækviklen er et fantastisk redskab til at bære de små tæt ved hjertet og samtidig være nærværende sammen med de store <3
  Hvis det har interesse, vil jeg foreslå at du kigger forbi "Slyngegalleriet" på Facebook. Det er en fantastisk gruppe af vikle-mamas (og enkelte seje fædre), der deler ud af god vikle-karma, masser af næstekærlighed og gode råd, hvis man søger sådan nogle.
  Kram fra en af vikle-nørderne 😉

  Svar
 11. Emilie says:

  Stort tillykke med smukke Loulou med det perfekte navn! <3 Dejligt at følge med på snapchat og her på bloggen. Jeg fødte også hjemme og var så glad for det. Hvordan var det for dig at føde hjemme? Har læst fødselsberetningen, men tænker mere på hvad du egentlig synes om at føde hjemme? Kunne også være sjovt at høre om det i forhold til hospitalsfødsler. Kram!

  Svar
 12. Sofie says:

  Hahaha jeg var nødt til at google strækvikle, i mit hoved var en maskine man bruger til at strikke med, og det gav derfor ingen mening at du skulle købe sådan en nu.

  Svar
 13. Camilla says:

  Tillykke, altså! Hvor ser hun bare dejlig ud. Og hvor ligner hun bare sin smukke storesøster.

  Vikler er røvdyre, men først virkelig dyre, når ens baby ikke vil være i en. Min ville kigge og rode rundt fra dag to, og blev monstervred, når jeg forsøgte at putte ham i hyggen. Han må være den eneste. Alle påstod, at ‘alle babyer ELSKER vikler!’ Ikke Konrad, åbenbart. Øv. Tænker mine arme stadig 😉

  Igen! Tillykke!!

  Svar
 14. Tine says:

  Efterveeer! Av, dem kan jeg godt huske…
  Jeg har fået 3 børn, eftrr nr 2 var de forfærdelige. Jeg tog smertestillende hvilket jeg ellers aldrig gør. Efter nr 3 havde jeg ingen

  Svar
 15. Kirstine says:

  Hej:-)

  Ved godt det indlæg ikke hører til her, men hørte jeres voksen ABC I dag, i dsg hørte jeg B. Har aldrig fået sagt tak til dig, men jeg tror virkelig og har sagt det mange gange højt, at netop DU er årsagen til jeg havde en god barsel.
  Jeg læste dit indlæg om din barsel med uma vs otto, hvordan det havde været. Jeg tænkte tit på det, især DS jeg startede i mødregruppe og det var helt forkert, havde ondt i maven når jeg skulle afsted, Læste dit indlæg igen og fik faktisk modet til at sige fra, fik modet til at sige rytmik og alle andre ting skulle ikke fylde. Men hvis en dag på sofaen var det vi trængte var det det vi gjorde.

  Håber du får en god barsel denne gang også, også selvom det bliver anderledes.

  Svar
 16. Tina says:

  Glemmer man natterroderier så hurtigt? Min dreng er 8. Mrd og vågner stadig meget om natten, er så træt og tænker dette gemmer jeg aldrig 😉 “jeg har ikke sovet i et år”

  Svar
  • Pernille says:

   Det er det samme med min 8 måneders… hun sover så dårligt og har altid gjort. Storebror var også en værre natteroder, og sover desværre stadig ikke igennem, i en alder af 3 år…

   Svar
 17. Maj says:

  Jeg elsker at følge med, både her, på Instagram og snap – tak fordi du vil dele et lille glimt af Jeres liv❤ Jeg synes virkelig Leos kommentar om Loulous hår er det sjoveste – jeg kan lige se en nybagt storebrors to, stå og ae lillesøster lidt på håret, for så lidt skeptisk komme i tanke om, om det nu også er helt ægte, det hår 😂😂😂 Hun har også en imponerende hårpragt, den smukke yngste – tillykke til Jer alle ❤

  Svar
 18. Eva says:

  Det er så fint. Tak fordi vi må følge med ❤
  En ting jeg har tænkt på: det der hindbærbladste. Havde det nogen effekt? Du har jo født før så du må jo være den mest rigtige at spørge 😊

  Svar
 19. Julie says:

  Tillykke med den søde lille mini-snegl! Og når det så er sagt, har jeg optur over,at du har overskud og tankevirksomhed til at skrive så mange og så SJOVE og velformulerede indlæg lige efter fødslen af tredje barn. Din kommentar om de ti voksenbabyer var det klammeste og sjoveste, jeg længe har læst. Jeg grinede så meget, at jeg var lige ved at vække min egen sovende tredje Baby.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *