Vant til at savne?

Jeg forsøgte meget ambitiøst, at gøre noget lidt ekstra ud af morgenen i morges. Med pandekager og køkkensnak.
Stemningen i det lille sneglehus var som alle andre morgener, og den eneste der lod til at være påvirket af, at jeg skal være bortrejst i små tre dage, var undertegnede. Otto kyssede mig nonchalant farvel med ordene ‘Vi ses på lørdag, mor’ inden han piskede ud af døren med sin skoletaske på ryggen. Intet ekstra langt kram, ingen spørgsmål, bare farvel.
Uma forstår selvfølgelig ikke, hvad tre dage er, eller at jeg skal afsted. Men jeg har sagt det til hende, bare for en sikkerheds skyld. Så heller ikke hun bed mærke i at noget var anderledes i dag, udover det med pandekagerne.
Lyder jeg skuffet? Det er jeg virkelig ikke. Nærmere lettet.
På den anden side satte det nogle tanker i gang omkring det der med at savne. Det slog mig, at savn og adskillelse i vores familie er blevet en almindelig og hyppig følelse. For jeg er slet ikke i tvivl om at de kommer til at savne mig, og jeg ved at de savner Freelancer, når han er væk, men, og her mener jeg især Otto og jeg selv, for os er det ikke længere en ‘Big deal’.
Det er ret tankevækkende, synes jeg. At vi har vænnet os til savn. Det lyder på en måde trist, men faktisk oplever jeg det positivt. Der er noget pondus og noget selvstændighed over det og jeg tror faktisk, at det giver vores børn noget virkelig godt med i rygsækken, sammen med al kærligheden. Det håber jeg.

… Ja, bare lidt morgenrefleksioner her fra 2. sal, mens min vaskemaskine tager sine sidste omdrejninger med det tøj jeg skal have med til NYC senere i dag. Fik jeg sagt, at jeg er fan af eftermiddagsflyvninger?

God dag til jer. Jeg kommer til at være meget aktiv på de sociale medier de næste dage. Primært Snapchat, men også Instagram, naturligvis. Så følg mig endelig, hvis I vil med til New york. Navnet er @sneglcille

img_1249

5 replies
 1. Skildpadden says:

  God tur!

  Og gode refleksioner. Jeg er helt enig. Jeg er ligesom jer vant til at savne fra helt lille af. Og har lært det ikke er en dårlig ting. Kærlighed og savn er begge ting der viser sig i forskellige former og som er gode at have med som ballast.

  Svar
 2. T says:

  Du har ret – og det siger alt om, at dine børn er “trygt tilknyttet” til jer som forældre. De stoler ganske enkelt på, at I altid kommer hjem! Hurra for, at I har formået at skabe netop den tryghed – det er absolut ikke en selvfølge!

  Hav en vidunderlig tur til NY!

  Svar
 3. Anne Mette says:

  Uden at lyde som en stalkeragtig freak, så gad jeg fandme godt være din veninde! 🙂 Du har så mange fine betragtninger om ting og du virker som et skide godt, groundet menneske og en fantastisk mor. Nyd din tur – du fortjener at være den der er savnet denne gang <3

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *