Navneføljeton #7 Vi har et navn!

img_1667

Søndag aften i forrige uge highfivede min mand og jeg på noget ret vigtigt. Vi har et navn. Sgu.
Vi ved hvad hun skal hedde, og det giver både sommerfugle og ro i maven.

Dette bliver mit allersidste navneføljeton-indlæg, inden jeg afslører navnet. For som I ved, det skrev jeg nemlig lidt om sidst, kommer jeg ikke til at dele navnet herinde, før hun er her. Det er et navn som jeg allerede nu ved kommer til at få lidt modvind og løftede øjenbryn, men det er også ok, for sådan vil det nok altid være, det har vi i hvert fald aldrig undgået før, men det er sådan set fint, for vi er sikre og glade for vores beslutning og det føles virkelig fedt.

Men hvilke navne havde vi så ellers i seriøs rotation? DET har jeg jo lovet at dele. Og det løfte holder jeg selvfølgelig, selvom det på en eller anden måde er vildt mærkeligt at give endeligt ’slip’ på dem.
Dem der røg ud, lige inden allersidste slutspurt var:

Alva
Mona
Vera
Frida
Abby

Søndag for nogle uger siden som sagt, var vi nede på tre, efter vores lille udstregnings-spil, nemlig navnet vi har valgt, Abby og Vera. Og pludselig gav svaret sig selv. Helt tacky, men det gjorde det, og jeg glæder mig virkelig til at fortælle hvordan, for det er faktisk ret fint. Men, der går jo som sagt lidt tid før jeg kan/vil dele det, hvor længe endnu ved jeg af gode grunde ikke.

60 replies
 1. Caroline says:

  Vi var også lige ved at vælge Mona til en af vores piger. Det mødte overraskende stor modstand.. Samme med Ulla, der ellers også var en seriøs kandidat.. Men de røg i svinget i sidste øjeblik sammen med Astrid og Karen.. Venter i spænding på at finde ud af hvad Sneglebaby skal hedde!

  Svar
 2. Anne Mette says:

  Jeg har heppet på Aya hele vejen – det er jeg så vild med. Ved godt det kan lyde som om man Siger “ej ja”, men der er sgu pænt både at sige og på skrift. Jeg er SPÆNDT på hvad I er blevet enige om 😊

  Svar
 3. Louise says:

  Ih spændende!! Jeg har termin 14 dage efter dig og venter også en lille pige:)
  Har også tænkt om I mon er på Ebba – den er også på vores liste.. ligesom Uma er:)
  Tak for DK’s absolut bedste blog!

  Svar
 4. Marie says:

  Mon hun skal hedde Eva? Eller måske Inga ligesom min datter (det synes folk er lidt underligt). Ebba er også fint. Kamma? Ok, eg har ikke et liv, sidder også bare og gynger barn i slyngevugge… ja ja pointen er vel, at de bare skal rokkes lidt sommetider, det gælder så ikke for hende her.

  Svar
 5. N says:

  Forstår så godt at du ikke deler det før hun er her. Vi står selv i situationen hvor vi skal vælge et navn til vores datter, og har allerede måtte sande, at det helt klart er noget der skal blive mellem min kæreste og jeg. Så snart vi har nævnt tidlige overvejelser for andre, har vi set reaktioner, både i form af skæve ansigtsudtryk eller total overbegejstring, hvilket påvirker meget mere end vi har lyst til. Så nu bliver det mellem os (vi er i øvrigt helt tilbage ved nul efter den oplevelse).

  Svar
 6. Stelly says:

  YES! 😀 og hvor lyder det bare godt, at du forventer en del modvind – det betyder nemlig bare, at navnet nok ikke er et mainstream navn 😀
  Jeg håber stadig på en Billie eller en Cora <3

  Svar
 7. Mia says:

  Jeg har selv en lille Alva, så det navn er jeg naturligvis helt tosset med. 😉 Det var i øvrigt er navn jeg aldrig selv havde hørt før, før jeg gav min datter det. 😊 Nu har jeg efterhånden mødt en del Alva’er, selvom min egen kun er 1 1/2. Det er lidt skægt med sådan nogen “navneepidemier”. 😂 Heldigvis er Alva sødt, ligegyldigt hvor mange der hedder det, så I don’t mind. 😊

  Svar
  • Sneglcille says:

   Sådan er det tit. Jeg heppede på Alva længe. Det er så fint!

   Navnene Otto og Uma har virkelig også fået fart på de sidste par år 🙂

   Svar
 8. Katrine says:

  Jeg er bare 100% sikker på I har valgt “mit” navn, det jeg valgte da jeg var 14 til mit fremtidige datter. I dont blame ya, det er et smukt navn 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vela ER virkelig smukt. Men jeg tror, at jeg har drukket for mange shots på baren Vela, til at kunne kalde mit barn det 😛

   Svar
 9. Cecilie says:

  EiH hvor spændende!!

  Jeg vil også være med til at gætte lidt …. Jeg tror hun skal hedde Olga … eller Elvira 😀

  Svar
  • Cæcilie says:

   Jeg har en Elvira – så det synes jeg (selvsagt) også er et stærkt navn 😄 Dog ikke et vi som sådan har mødt løftede øjenbryn over…. Jeg glæder mig til næste navneafsnit – når Snegllille kommer til verden 😊

   Svar
  • Sneglcille says:

   Smukt! Vi kender fire små Ava’er, alle under to år, så jeg kan godt afsløre at det ikke er Ava vi er endt på.

   Svar
 10. Trylle says:

  Mona ville nu have været et godt navn til sneglebebs 🙂 Måske ligger en lille Tulla derinde <3 Uanset hvad, så er jeg sikker på, I bliver glade for navnet! 😀 


  Svar
 11. Cecilie says:

  Nu ved jeg det… det er da Yrsa!!! Jeg havde slet ikke tænkt på det, for det er “mit” navn hvis vi får en pige mere (tror jeg da) …. kom nu ud lille baby❤❤
  Ønsker dig en god fødsel – hjemme? Jeg fødte min Luna hjemme. Vidunderlig oplevelse.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det kunne det sagtens have været. Virkelig fint! Det er dog ikke der vi er endt 🙂
   Vi satser på en hjemmefødsel, men jeg er faktisk stadigvæk lidt i tvivl.

   Svar
 12. Mette says:

  Altså, jeg MÅ have mindst en pige (men brygger lige pt på en miniversion af min kæreste med ankomst en uge efter jeres mindstesnegl), for er blevet helt skudt i navnet Oda! Kan mærke, at det ikke går over. Så kækt! Ebba som nævnes er ogåa virkelig cute, men gætter på en Oda 😉

  Svar
 13. Kirsa says:

  Gætter på Rose eller Henny, men håber stadig på Eddie, Edith eller Tova 🙂 Jeg er stor fan af, at I tør give jeres børn de navne, som netop I kan lide. Kender nemlig alt for mange, som ikke tør det pga. andres negative reaktioner 🙁 øv! folk skal altså stoppe med at navne-shame hinandens navne!. Min far nægtede fx at kalde vores tvillinger (Buster & Thøger på 13) deres rigtige navne i over et halvt år, fordi han syntes, at navnene var så grimme. Så det blev tvilling 1 og tvilling 2 fra hans side 😛 Det har dog heldigvis ikke forhindret os i at vælge navne, som vi selv godt kan lide 🙂 Vores yngste på 9 hedder nemlig Aage (vi overvejede også Terkel og Vincent).
  Rigtig meget held og lykke med offentliggørelsen af navnet, og jeg hååååber, at ALLE tager godt imod navnet! <3 Og hvis de ikke kan lide det, så hold jeres mening for jer selv! Jeg plejer selv at sige noget i retning af “det er et rigtig flot navn til netop jeres lille vidunder”, hvis jeg ikke er helt betaget af selve navnet 😉 
Held og lykke med fødslen, jeg glæder mig til at se den lille og ikke mindst til navne afsløringen 🙂

  Svar
  • Shiri says:

   Hahhaha, jeg kender godt til besværlige færdre 😛 Da vi fortalte min far, at vi havde tænkt os, at vores datter skulle hedde Rigmor, var hans første reaktion; “NEJ, mit barnebarn får ikke lov til at hedde noget, der minder mig om Rigor Mortis (dødsstivhed)”. Han er læge.. Jeg er egentlig ret glad for, at vi valgte at fortælle ham navnet inden, for tænk, hvis han sagde det bagefter! Jeg synes stadig, at Rigmor er et smukt navn, men nu kan jeg slet ikke tænke på andet end en dødsstiv kvinde :/ tak far! 
Derfor lavede vi en ny navneliste med navnene Leudo, Caro, Margo, Verica og Flo, og så lavede vi en afstemning, hvor vores tre sønner, Elton, Norton og Carlon, fik lov til at stemme. De valgte Margo, og det er vi alle sammen glade for i dag – også min far 🙂
   Held og lykke med fødslen, jeg glæder mig så meget til at høre, hvad den lille kommer til at hedde 😀 og til at se hende selvfølgelig

   Svar
 14. Selma says:

  MONA ville være så fantastisk smukt til et sneglebaby!! Jeg gætter dog på, at I måske er endt på Hella, Vicki, Carly eller Gitta.
  Jeg er igang med at bage på baby nr. 3 (har termin om 5 uger), som er en pige. Jeg vil så gerne have en Mona!! Vi har dog besluttet, at vi alle fire skal være enige om navnet – jeg selv, min mand og vores to drenge, Arnold og Ernst Elmer. Ret umulig opgave egentlig 😛 Indtil videre er vi nået ned på 10 navne: Fina, Dana, Bea, Minna, Ada, Dina, Kitt, Mina, Winnie, Minnie.
  JEG GLÆDER MIG TIL AT HØRE, HVILKET SØDT NAVN, I ER NÅET FREM TIL! <3

  Svar
 15. Ilsa says:

  Isadora eller Romea ville være sødt! Men det ser ud til, at I er mere til få stavelser, så måske Lulla eller Kissa 🙂

  Svar
 16. Vilda Gunilla says:

  Jamen hallå, Alva er jo Madickens jungfru! 😀 Jag kommer ihåg andra namn från Astrid Lindgrens sagor:
  Agda, Barbro, Mio, Edla, Kata, Ylva, Malin, Benke, Huberta och Kajsa.
  Lycka till med fødselen, kära Cecilie <3

  Svar
 17. Camilla says:

  Hun skal da hedde Kamma, som vores nummer tre i rækken❤️😊
  Uanset hvad, kommer hun bestemt ikke til at kunne hedde andet, end præcis det I har besluttet

  Svar
 18. Lotte says:

  På en fjollet måde bliver jeg helt beæret. Jeg har to piger – Vera på 8 år og Dagmar på 7 år. Det er så dejligt når man finder det rigtige navn. Ved lillesøster havde vi længe Edith på tegnebrættet – det var egentlig svært at give helt slip på det og tror den lille dame var et par uger gammel før jeg helt kunne slippe det 😀

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *