Los Angeles … Med børn.

img_1758

Langt om længe! For præcis et år siden, i februar 2016 var vi i Los Angeles i to uger – og jeg har lige siden ville skrive det her indlæg, men altså I ved hvordan det er en gang imellem, ikk?! Intentionerne er der, men tiden flyver, og pludselig er der gået et år. Men altså nu er jeg klar. Jeg ved ikke om jeg vil gå så langt som at kalde det en guide, da det nok nærmere er en beskrivelse af, hvad vi foretog os i de 14 dage vi var der, og hvad der fungerede for os.

I kan læse lidt om at flyve langt med børn HER og HER.

Som I nok ved, bruger man virkelig meget af sin tid i en bil, når man er i LA. Altså virkelig meget! Derfor vil jeg også anbefale at man, særligt når man har børn med, lejer en forholdsvis stor en af slagsen. Godt nok er det lidt noget pis i forhold til parkering, men det er fedt med god plads, når man kører 3-5 timer hver dag.

savn-rastloeshed-og-mere-feber1-1

at-rejse-med-boern-fly-og-lufthavn6

Hver morgen kørte vi enten til Gjusta og spiste i deres virkelig seje gårdhave, kørte forbi Gjelena og hentede mad til at tage med (kaffe, avocado toasts, breakfast pizza og grøn juice blev lidt vores ‘the usual’), eller satte os på Superba, for at spise morgenmad. Sidstnævnte er superhyggeligt og lækkert. Der er barnestole, absurd lækker mad, god kaffe og virkelig venligt personale, lige med undtagelse af en enkelt dag, hvor vi blev mødt af indbegrebet af attitude fra en meget smuk ung mand, der himlede med øjnene og hellere ville kigge i sin telefon end at betjene os. Men det skete kun en gang, og skulle efter sigende være en sjældenhed, de fleste steder faktisk. I det hele taget er service og høflighed i top, både hvad angår butikspersonale og mennesker – Og især når man har en baby på armen. Jeg har aldrig før talt med så mange mennesker på så kort tid.

snegleneila-dag-72-1

c2

img_1752

Strand og kanalerne
Jeg er ikke så pjattet med Venice Beach stranden, eller altså det er en lækker strand, ingen tvivl, men promenaden, som eller er et af de steder alle siger man skal se. Det kunne jeg faktisk godt have været foruden. Jeg fik simpelthen fnidder af alle de mennesker, der er der. Til gengæld elskede jeg Santa Monica Beach og pier, der ligger i forlængelse af Venice. Hold kæft, der er lækkert! Der er også både legeplads, græsarealer, forlystelser og masser af sand som børnene kan fyre den af i.
Det kan også anbefales at køre til Malibu, hvor der er den ene lækre strand efter den anden. Det gjorde vi faktisk en hel del den sidste uge vi var der, hvor vejret virkelig spillede med musklerne.

snegleneila-dag-71-1

snegleneila-dag-73

snegleneila-dag-75

Er det ikke strandvejr, eller trænger man til at bruge benene lidt, kan det anbefales at smide baby i en klapvogn og gå tur ved kanalerne. Her er der skøre, fine, sjove, grimme og smukke huse i rækkevis, og man får lidt et skud Europa-følelse når man går der ved vandet, væk fra biler og halløj. Her brugte vi faktisk noget nær fire timer en dag på bare at tulle rundt og kigge og snakke. Så fint.

fredagsfoelger-50

FullSizeRender(61)

Mad:
De fleste dage kørte vi, efter morgenmaden, i Whole Foods og tankede op på skåret frugt, nødder, kiks, snacks og alverdens kageværk,  som vi så snackede i et væk dagen lang. Uma fik ligeledes spist sig igennem cirka alle varianter af øko-babymad på tube, og det er ikke så lidt. Vi drak virkelig meget kaffe fra især Groundwork, der uden tvivl laver den bedste Iced Almond Latte jeg har smagt. Vi besøgte også en del isbutikker til stor glæde for Otto. Blandt andet Ben & Jerrys og Nice Cream (der er ejet af en dansker faktisk). Når sulten igen meldte sig hos alle mand op ad eftermiddagen købte vi enten mad med hjem til huset, In-n-Out burgere blev det til et par gange, eller gjorde endnu et pitstop i enten Whole Foods eller Erewhon og købte ind til at lave mad derhjemme (vi boede hos nogle venner i Culver City).

los-angeles-dag-9-can-we-stay-please2

Aktiviteter:
Der findes et hav af muligheder, såsom forlystelsesparker, filmstudier, shopping, legepladser, ALT muligt. Men vi benyttede os faktisk nærmest kun af gratis fornøjelser. Vi hikede en del (altså det vi på dansk kalder at gå tur), der findes nemlig de mest vidunderlige naturområder og ruter med forskellige Canyons og huler. Vi så blandt andet Batmans hule, hvorfra man også kan skimte Hollywood skiltet, og så gik vi en del i Runyon Canyon. Der er virkelig mange muligheder, og man kan sagtens have børn med. Bare husk godt fodtøj, snacks, vand, en bæresele og/eller en let klapvogn.

los-angeles-dag-9-can-we-stay-please3

los-angeles-dag-9-can-we-stay-please1-1

savn-rastloeshed-og-mere-feber0-1

los-angeles-dag-9-can-we-stay-please4

Jeg blev ret forelsket i det område, der hedder Topanga, der er sådan et lidt bohemet område i bjergene, hvor der i øvrigt bor en hel del Europæere viste det sig. Og jeg nåede da også at drømme mig til et lille hus der, bare et års tid.
Her tilbragte vi en dag med blandt andet at Hike, og shoppe (!) for der ligger den fineste genbrugsbiks jeg i mit liv har sat benene i.

img_1759

Den hedder Hidden Treasures, og man kan nemt bruge en halv dag derinde. Otto synes også, at det var virkelig interessant og forelskede sig i alt fra sherifstjerner til hatte og seje bælter, og hjalp mig med at finde smukke kjoler og fede jakker. Min mand nød solen og vågede over en sovende Uma udenfor imens.

img_1755

Lige overfor Hidden Treasures ligger der en frokostrestaurant i de flotteste omgivelser som man passende kan besøge inden eller efter (eller imellem) shopping. Den hedder Inn of The Seventh Ray.

img_1760

Jeg ville ikke tøve med at tage afsted endnu engang. Og gerne længere end to uger. Af praktiske råd vil jeg sige at sådan noget som forsikring selvfølgelig skal være i orden. Vi måtte et smut på en Health Clinic med Uma, der fik høj feber, og det samme gjorde sig gældende da Freelancer og Otto var afsted sidste år, hvor Otto blev indlagt med lungebetændelse. Det er virkelig vigtigt at have styr på den slags. Derudover, lad være med at lægge for mange planer de første dage. Jetlag kan være ret voldsomt for de små. Det tog i hvert fald Uma, der var lige knap et år dengang, nogle dage at omstille sig, og jeg er så glad for at vi brugte de dage i et roligt tempo, særligt da hun jo blev syg også.
Spis en masse is, drik en helvedes masse Cold Brew kaffe og nyd det for fanden. Los Angeles er fed.

17 replies
 1. Mette says:

  Elsker LA, og dit indlæg sendte mig lige en tur tilbage ❤❤
  Den blå kjole med det hvide mønster, du har på, på det øverste billede, hvor er den fra? 😍

  Svar
 2. Camilla P says:

  Jeg kan anbefale Manhattan Beach, hvis man bare gerne vil have “ro på stranden” knap så forlystels fyldt – og knap så turistet. Men meget dejlig.
  Jeg elskede desuden lige som du Santa Monica.

  Svar
 3. Mie says:

  Hvordan kan det allerede være et år siden? Føles som et par måneder. Shit, det er sådan man bliver gammel.. 😂

  Svar
 4. Tine says:

  Tusind tak for der her indlæg! Vi flyver til San Francisco og LA i 14 dage til april med vores datter på 20 måneder. Jeg skal helt klart tjekke de steder ud, som du anbefaler 🙂
  Da I for et år siden rejste til LA, gav det mig modet til at rejse til Prag med vores dengang 9 måneders pige. Dét, og en lækker sommerferie på Rhodos, har givet mig mod på at rejse endnu længere væk med hende.

  Svar
 5. Charlotte Kam says:

  Tak for et fedt oplæg 🙏🏼 Vi har loge booket billetter til to uger i oktober 2017 – to voksne og to børn (4,7) – det bliver Mega fedt 😜 Alle glæder sig.
  Kan læse at i kørte rigtig meget i bil. Men hvilket område boede i i?

  Svar
 6. Elisabeth says:

  Hej Snegl!
  Nu faldt jeg lige over dit indlæg, da vi skal til LA med vores 1 årige datter til juni. Har du nogle anbefalinger til børnevenlige steder at bo? Boede I på hotel eller air bnb?
  Håber alt går godt for din lille (store!) familie. Knus fra Jylland

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi boede hos nogle venner 🙂
   Jeg tror umiddelbart air bnb er at foretrække med børn.
   God tur!

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *