Da C i den grad var for cykelhjelm

Dagen hvor jeg i podcasten siger højt og offentligt, at jeg ikke bruger cykelhjelm og heller ikke ved om jeg kommer til det, blev dagen hvor min mand og søn på vej til skole var vidne til et cykelstyrt af den grimme slags. Jeg håber virkelig at du, der faldt, er ok. Det lod til på min mand og ambulancereddernes melding, at det så værre ud end det var, gudskelov. Der var meget blod og du var bange og græd, siger Otto, og du må gerne beholde hans tæppe siger han også.

Jeg har forresten lige købt en cykelhjelm.

img_1883

 

34 replies
 1. Sidsel says:

  Rigtig god ide, den virker sgu, det har jeg selv været vidne til!
  Min familie har desværre haft ret sort uheld i forhold til cykelulykker, så jeg tager ingen chancer 7-9-13. jeg er selv blevet kørt ned 2 gange i KBH men er sluppet med hovedet i behold men ret slemme knubs 🙂

  Svar
 2. anette says:

  Uha sikke en oplevelse.
  Glemmer den ofte. .. dumt jeg ved det… og får dårlig samvittighed. ..
  når jeg så har den på kan jeg ikke se på mit hår, da det skal være løst…
  så god cykelhjelm til tykt langt hår søges… skide vær med flat hår bare den sider ordentligt og jeg kan havde samlet håret så jeg kan se.

  Svar
 3. Anne-Sofie says:

  God beslutning! Jeg arbejder på Rigshospitalet, dér hvor dem, der slår hovedet kommer ind- og jeg tør slet ikke andet, end at have min sorte hjelm på hovedet. Jeg har alt for meget at miste 😉

  Svar
 4. Line says:

  Jeg kører også med cykelhjelm. Det føles rart og trygt (selvom jeg ikke kan lide at have den på)…
  Min mand har mistet en kammerat, som styrtede på cykel og slog hovedet meget uheldigt ned i kantstenen 🙁

  Svar
 5. L says:

  Cykelhjelm FTW!! Som forældre synes jeg nærmest godt men kan snakke om, at det er ens pligt at bruge cykelhjelm. Når jeg tænker på, hvorfor jeg giver min søn cykelhjelm på, fordi en af de værste ting, jeg kan forestille mig er at skulle se ham som hjerneskadet på grund af et uheld. Så tænker jeg
  at det må være tilsvarede frygteligt at vokse op med en hjerneskadet mor eller far.

  Svar
 6. Mette says:

  Godt! Altså at du har købt hjelm 👍🏼. Værgreðe mig længe, så fik for nogle år tilbage en i gave af en veninde.. det tog mig et par uger at få den på og den har ikk været af siden, når jeg cykler. Og mindre end 6 måneder efter havde jeg mit første (ja første ikk sidste) styrt med hovedet ned i asfalten. Man slipper ikke for hjernerystelse – men kraniebrud og det ikk så ringe!

  Svar
 7. Kirstine says:

  Købte en cykelhjelm i maj. Kom i tanke om, hellere se dum ud end at være død. Oplevede en bil der åbnede døren op i mig og jeg måtte også med ambulance og blev syet i baghovedet, den dag i dag lider jeg til tider af migræne, men tænker tit hvad kunne der ikke være sket?

  Jeg ligger ikke mærke til alle andre der cykler med hjelm. De fleste har nok i dem selv. Kan tilføjes, man vender sig til det med tiden.

  Svar
 8. Lotte says:

  Har en veninde, der som netop nyuddannet brugte 1/2 år på at sidde og kigge ind i væggen efter et cykelstyrt. Hun kunne hverken læse, se fjernsyn eller noget i den stil pga. hjernerystelsen. Jeg har kørt med cykelhjelm, lige siden jeg fragtede hende på skadestuen, hvor hun ikke kunne snakke sammenhængende. Lidt trist at det var det, der skulle til for at få hjelmen på mit hovede. Men kører stadig med den her 8 år efter. Tillykke med hjelmen – er sikker på, at den klæder dig:-)

  Svar
 9. Anne says:

  Sej beslutning❤ Hvis du ikke orker hjelmhår, kan jeg varmt anbefale en Hövding. Den beskytter endda bedre end traditionelle hjelme. Og den virker! Jeg kom i nærkontakt med en kantsten for et par uger siden, og den pustede sig op lynhurtigt😊

  Svar
 10. Alexandra says:

  Yay for den beslutning!! Alt andet er sgu hul i hovedet.. (Undskyld udtrykket. No pun intended. Det var faktisk ikke før det stod på skærmen, at jeg så, det kunne misforstås som en kæk bemærkning)

  Svar
 11. Camilla says:

  Yay – hvor godt du har købt en cykelhjelm! 🙂

  Har også godt tænkt på hvor glad jeg er for at du ikke længere snapper mens du cykler – om det er vejret eller maven, ved jeg ikke – men det er skønt!

  Svar
 12. Mette says:

  Jeg er med på holdet af mennesker, der siger sejt med cykelhjelm. Jeg brugte indtil for nyligt ikke hjelm, men så flyttede min mexicanske kæreste til København og skulle lære at cykle igen. Så blev jeg mega-nervøs, hver gang han skulle ud at cykle uden mig. Nervøs som i at når manden var 20 minutter forsinket (og det er mexicanere tit), så var han enten smadret i stykker af en lastbil eller cyklet i havnen (han kan heller ikke svømme). Så jeg havde faktisk behov for at give ham både svømmevinger og hjelm på hver gang han skulle ud. Modsat så smågrinede jeg (måske lidt hånligt) hver gang han alvorligt sagde, at jeg skulle passe på mig selv, når jeg cyklede på arbejde. Men så en dag, så faldt brikkerne på plads, vi skulle da begge have en hjelm, hvis det gør den anden mere tryg ved vores færden. Et eller andet sted er det jo smukt, at der er en der virkelig gerne vil have at jeg lever og er sund og rask. Og tænk hvis din familie mistede dig eller hvis vi læsere mistede dig, det er godt nok mange mennesker, der holder af dig både tæt på og langt væk fra. Så fedt. Nice beslutning!

  Svar
 13. Ditte says:

  Jeg har brugt cykelhjelm siden jeg på min første dag som skolepsykolog mødte en dreng der var blevet kørt ned bagfra på cykel og havde slået hovedet så hårdt, at han nok aldrig kom til at tage en fuld afgangseksamen. Der besluttede jeg, at hvis mine børn skulle miste mig, så skulle det ikke være fordi jeg havde været for forfængelig til at køre med cykelhjelm.

  Svar
 14. Sanne O says:

  Som min gode kollega sagde til mig for en del år siden…. Det kan godt være, du ser dum ud med cykelhjelm, men du ser endnu dummere ud med en hjerneskade, Så kan det nok være jeg ræste ud og købte mig en hjelm. Den sætning tænker jeg stadig på, når fritsen trykkes i bund af min dejlige hjelm.

  Svar
 15. Allan says:

  Super god beslutning. Man kan være nok så god til at cykle, men man er altså ikke herre over hvordan andre begærder sig i trafikken, og om de er skyld i din ulykke.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *