Barsel?

Der er flere og flere som spørger ind til det der med barsel. OM jeg skal holde barsel, hvor meget, og hvordan, om min mand også skal, og så videre. Og da jeg om bare få dage runder 36 uger og dermed nok ville gå på barsel, havde jeg været ansat på normal vis, tænker jeg at det er meget passende lige at runde emnet og dele mine tanker og planer ikke mindst.

Det er ingen hemmelighed, at det er noget snørklet, at holde barsel som selvstændig, men det kan selvfølgelig lade sig gøre, hvis det er det man ønsker. Der er både mulighed for at modtage barselsdagpenge, hvis man opfylder nogle specifikke krav, man kan afholde en såkaldt deltidsbarsel, hvor man fortsat arbejder en smule og modtager et supplerende beløb, og ellers kan man betale den selv / arbejde videre.
Jeg kommer til at ramme den sidste kategori. Jeg afholder ikke en traditionel barsel, hvor jeg lukker min biks ned og holder helt fri. Det ville slet ikke give mening, for så skulle bloggen her også mere eller mindre fjernes i den periode, og det ved jeg, ikke ville fungere for mig. MEN mine arbejdsvaner og opgaver kommer til at ændre sig markant, og jeg drosler gevaldigt ned for alt, hvad der hedder møder og kampagner i en indtil videre ubestemt periode. Bloggen kører videre præcis som nu, hvor jeg blogger når jeg har lyst og tid, men jeg kommer til at gøre det hjemmefra, og lader, når jeg har født, min plads i Andedammen stå tom for en tid.

Min mand er lidt i samme grøft. Han holder fri i dagene efter fødslen, så længe vi føler der er behov for det.
Hans arbejdstider er i forvejen all over the place og han er heldigvis rigtig meget hjemme, og har for det meste mulighed for at lægge hans arbejdstid, sådan at det passer ind i vores rutiner med baby og børn og hverdag. Altså når han er i landet. For hvad så lige med al rejseaktiviteten? Det er i forvejen primært fra oktober/november til og med februar at der er mest af den slags, så det skulle automatisk gerne geare lidt ned med rejseriet. Men planen er, at når han igen begynder at tage rejsejobs ind, hvilket nok bliver omkring maj, så tager børnene og jeg med. I hvert fald, hvis der byder sig nogle lidt længere ture. De korte skal vi nok kunne klare med lidt hjælp fra bedsteforældre og venner, men der er også lagt i kakkelovnen (og banken) til at vi kan tage med, hvis det giver mening.

Fordi jeg har prøvet at få en baby før, to gange faktisk, ved jeg godt, at det kan være umuligt at planlægge noget som helst på forhånd, så jeg er derfor også realistisk, og er indstillet på muligvis at måtte sadle min business om på en eller anden måde, skulle det vise sig, at jeg slet ikke kan rumme at køre videre med mine projekter og bloggen, men jeg er optimistisk og jeg tror på, at jeg har truffet det helt rigtige valg. Som er; Ingen barsel i sin klassiske betydning, men en hjemmestrikket version, hvor jeg fra om tre ugers tid, og indtil jeg er klar igen, skuer ned for blusset på arbejdsfronten og går i babytilstand og tager det som det kommer. Jeg tror på at det er det rigtige for os.

img_1465

19 replies
 1. Tine says:

  Smukt billede, hvor ser du bare glad ud! Rigtig god hjemmestrikket barsel til dig, jeg er helt sikker på, at det nok skal gå godt 🙂 Ingen er ens og du har valgt det, der passer for jer! 🙂

  Svar
 2. Anne-Sofie says:

  Har du ikke lyst til at lave et shoppeindlæg eller to med ammevenligt tøj som ikke er deciderede ammetoppe, men som alligevel kan bruges. Synes det et svært at finde pænt tøj (toppe/trøjer/kjoler) med nem adgang til babserne. Og det rigtige ammetøj derude er bare så kedeligt😊

  Svar
  • Anne Mette says:

   Jeg vil bare indskyde at jeg aldrig har købt eller anvendt ammetøj og har ammet min søn til han er et år, uden at føle mangel. Det skal dog siges at jeg ikke er en kjolepige, så det har jeg ikke tip til. MEN, jeg brugte mine alm. Toppe/t-shorts, bluser mv. Så havde jeg bare en stroptrøje på inden under (ofte fra h og m), som jeg trak ned under den babs der skulle bruges og løftede den yderste bluse op til hagen. På den måde kunne jeg bruge alt mit alm. Tøj og uden at flashe maveskind m.m og manner tilmed ret tildækket 🙂

   Svar
 3. Johanna says:

  Jeg holdt ingen barsel med nummer to og det var det helt rigtige valg for mig..det kan godt lade sig gøre med lidt held angående den baby man får…high five- arbejde kan giv så meget optur!

  Svar
 4. Sidse says:

  Jeg elsker at høre om kvinder, som får arbejde og babyer til at gå op i en højere enhed. Jeg gik selv på 14 ugers barsel den dag jeg fødte – og jeg har desværre oplevet en del negative kommentarer på dette. Hvis vi en dag skal have en til, vil jeg formentlig holde max 8 uger, og håber det bliver endnu mere almindeligt med korte barsler inden da. Babyer rocks – også selvom man ikke har lyst til 1 års barselsorlov

  Svar
   • sidse says:

    Min baby har heldigvis en far;) Når drengen er 6 måneder starter han i vuggestue, jeg tager indkøring mens jeg arbejder og min kæreste starter arbejde igen:)

    Svar
    • Malle says:

     Nåh ja, jeg kunne måske også have spurgt lidt anerledes 🙂 Det var i hvert fald slet ikke negativt ladet. Dejligt at far også holder barsel, det var desværre ikke muligt hos os. Og endnu mere dejligt at I har fundet en måde, hvor alle er glade 🙂

     Svar
     • Sidse says:

      Det lød bestemt heller ikke negativt, så no worries:) der er ingen af os der har jobs hvor det passer ind at vi er væk, så vi tog halvdelen hver og starter tidligt i vuggestue.

 5. Louise. Mor her says:

  Det lyder som den helt rigtige måde at gøre det på. For mig er et års barsel også længe, så jeg har spicet det op med en eksamen (heldigvis først til juni) og noget frivilligt arbejde.
  Min sundhedsplejerske siger at man – selvom man er på barsel – skal være tro imod den man er, og hvis man får energi og glæde ud af at gøre noget andet end de fleste andre på barsel, så skal man gøre det.

  Svar
 6. Mette says:

  Ej, nu bliver jeg lige nødt til at kommentere – synes simpelthen at du altid ser så rar ud på billeder. Du ligner et gennemgodt menneske, hvilket svarer ret godt til det indtryk man også får fra dine skriverier og fra dine snaps.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *