Status uge 31+5 …

Hvordan det går?
Fiiiiint! Svarer jeg når spørgsmålet dukker op. Og det er også rigtigt. Baby vokser stødt og fint og har et aktivitetsniveau som Ole Henriksen på speed. Jeg oplever meget få gener og er på papiret en sund og rask gravid, med helt almindelige preggo-issues som halsbrand og dårlig nattesøvn, men ellers ikke noget udover det sædvanlige. Altså bortset fra at der bare lige er én ting, som driver mig til vanvid.
Plukveer. Ja, eller plukkeveer som det vist hedder, men som også er et ord jeg ikke kan forene mig med.
De er det hele fucking tiden. Nogle dage vil jeg gætte på at jeg har 30-50 af dem, andre 10, men de er der, hver dag.

Med Uma havde jeg i de sidste uger op til termin snydeveer af den slags, hvor jeg flere gange troede det var ved at være alvor. Dem har jeg også denne gang, de er bare kommet noget tidligere. De er indimellem virkelig ubehagelige og kan gøre en helt almindelig arbejdsdag næsten umulig at gennemføre – Så er det her at jeg priser mig lykkelig for at en stor del af mit arbejde kan udføres liggende, og ellers for det meste kan udskydes til et andet tidspunkt, hvor min livmoder ikke er helt spændt op og øm.

Jeg tror nu ikke, at jeg føder før tid, eller at der på nogen måde er noget under opsejling. Men jeg skal da ærligt indrømme, at det sætter gang i en del hvad-nu-hvis tanker, særligt eftersom at min mave på det sidste er sunket en del og jeg slet ikke er i tvivl om, at hun ligger ret lavt, hvilket jo er godt, omend lidt tidligt i forhold til hvad jeg har prøvet før. Alt det gør blandt andet at jeg er en lillebitte smule nervøs for at skulle være græsenke i slutningen af næste uge – og derfor har jeg også arrangeret et lille besøg hos jordemoderen i starten af næste uge, hvor jeg håber hun lige kan forsikre mig om, at der er lukket og slukket og ikke er en fødsel på vej lige nu og her.

Så det er status. Jeg er overvejende glad og tyk, det samme lader det til at den lille mavefidus er, så eneste klage og ønske jeg har er bare at de der lede sammentrækninger godt lige kunne tage den lidt med ro, hvilket det ikke lader til at de har tænkt sig at gøre, så det må jeg gøre i stedet. Tage den med ro altså.

img_0446
AFFILIATE: Mørkeblå prikket kjole HER (Gå to størrelser op hvis du er gravid. Min er en UK12)

11 replies
 1. Lea says:

  Hej Cecilie
  Har du undersøgt om bindevævsmassage hos en (privat) jordemoder kan afhjælpe plukkeveerne? Under min sidste graviditet havde jeg også virkelig mange plukkeveer, og har denne gang en aftale med min jordemoder (er i kendt jordemoderordning) om at få bindevævsmassage, hvis det bliver slemt igen. Det skulle være super effektivt.

  Svar
 2. Sara says:

  Wauw, du ligner en million på det billede – gid jeg kunne se sådan ud, når jeg engang bliver gravid. Ha’ en dejlig rolig weekend!

  Svar
 3. Charlotte says:

  Er du blevet tjekket for blærebetændelse? 😊 Det kan give de ledeste plukveer, uden at du har nogen andre gener..

  Svar
 4. Trine says:

  Det er aldrig lykkedes mig selv at gøre det, men jeg vil anbefale dig at tage det med ro og være blid ved dig selv. Det er en hård opgave for kroppen at få to børn så tæt på hinanden – og du har fortjent at slappe af og passe godt på dig selv. Det er jo også dét, de plukveer siger …
  Og jeg er enig: Du ser virkelig smuk ud. God weekend

  Svar
 5. Nina says:

  Tak for en virkelig dejlig blog!
  Jeg sidder og læser til eksamen i obstetrik og der står der “plukkeveer eller plukveer”, så du kan godt vælge 🙂 Jeg er enig med dig i at plukveer lyder meget bedre.

  Svar
 6. DorteS says:

  Jeg havde også 50+ plukveer under min sidste graviditet i en periode og var til undersøgelser for alt muligt, plus sygemeldt en periode. Så fik jeg anbefalingen fra en privat jordemoder, at jeg skulle tage en pille Magnesium hver dag. Og efter fem dage var plukveerne væk! Ingen læger eller sygehuse ville komme med anbefalingen (eller afvise det), men det er velkendt, at magnesiummangel kan give muskel-sammentrækninger og kramper. Og livmoderen er jo også en slags muskel. Du skal dog ikke kaste dig ud i det, medmindre du er blevet tjekket for blærebetændelse. Men det er du jo.

  Svar
 7. Bettina says:

  Lige et spørgsmål der slet ikke er relevant for indlægget, håber det går alligevel.
  Jeg har jo set, at alle jer “andedamer” drikker kaffe lavet på en nespresso maskine. Jeg har selv en nespresso maskine og står for at skulle købe nye kapsler. Så spørgsmålet er: hvor køber i kapsler hver i sær og hvilke er jeres favorit smage?
  Tak for en skøn blog 👍😄

  Svar
 8. Dianna says:

  Der er jo som sådan ikke noget galt i at have mange plukkeveer nu, og slet ikke som 3. Gang. Men du skal bestemt være OBS. I begge mine graviditeter er de startet ml uge 12-14 (så virkelig tidligt) og pisse belastende. I min sidste graviditet var jeg til tjek i uge 30, og det resulterede i indlæggelse og efterfølgende 99 % sengeliggenhed (er det et ord) resten af graviditeten. Jeg måtte højest gå på toilettet, da min livmoderhals kun var 1 cm. Jeg måtte ikke engang lave min egen mad. Det var så røvhårdt. Så pas godt på dig selv, og insister på at blive tjekket, hvis du føler, de kunne lave ballade.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *