PregCille status 33+1

Tænk, at det bare er små syv uger til min termin?! Vroooom, det er gået stærkt, og alligevel synes jeg, at det er hundrede år siden, at jeg en søndag i juli tog en test for at fjerne al mistanke om graviditet (ikke så effektivt, kan jeg afsløre).
Som jeg ikke har lagt skjul på, tester den mig sgu lidt denne her graviditet. Om det er fordi at det er tredje gang, fordi jeg er blevet ældre, fordi det er under to år siden sidst, eller om graviditeter bare er forskellige, det ved jeg ikke. Men den er lidt strid, og jeg skal virkelig hanke op i mig selv nogle dage for ikke at vræle af træthed og ubehag. På en eller anden måde er det ret betryggende at jeg trods alt har en fornemmelse af, hvad der venter og at det helt klart er de 9 måneders slæberi værd. Uden tvivl.

Jeg vil ikke gentage mig selv mere end nødvendigt, men jeg oplever altså, som I nok har gættet, fortsat en del plukveer, jeg sover dårligt om natten og for at det ikke skal være løgn har jeg endnu engang fået graviditetsbetinget nældefeber, eller Puppp som det også hedder og det er eddermame ikke for sarte sjæle – Heldigvis når jeg langt med antihistamin og kløestillende salve. Sexet.
Cravings har I spurgt ind til. Pt er det hyldeblomstsaft, der rocker min båd. Iskoldt helst og gerne meget af det. I det hele taget er jeg ENORMT tørstig konstant, og drikker nok 3-4 liter væske hver dag (primært vand). Godt for krop og baby tænker jeg, lidt stressende for min blære og i forvejen pressede nattesøvn, men altså.

I forhold til fødslen har jeg stadigvæk ikke besluttet noget endeligt, men jeg har sat mig selv en deadline, hvor jeg skal have taget en beslutning, og den kommer snigende, så jeg kan nok snart sige meget mere.
Jeg har genfundet mit smertefri fødsel materiale fra sidst, og prøver mentalt at spore mig ind på nogle af de ting, der virkede sidst, samt det, jeg gerne ville have været bedre til. Og nej, ingen fødsler er ens og man glemmer alligevel både hvem man er og hvad man har læst når det først går i gang, men efter at  have oplevet præcis hvor meget det rent faktisk gjorde sidst, at jeg havde læst og øvet teknikkerne, så giver jeg det en seriøs skalle denne her gang – Det skader i hvert fald ikke. Så meget ved jeg.

Selvom det hele er meget virkeligt nu, med stor mave, aktiv baby indeni den, tanker om fødsel og den slags, er jeg alligevel ramt af præcis samme følelse som både første og anden gang, hvor jeg alligevel ikke helt kan forestille mig at der om cirka to måneder lander et barn, der kommer til at vende vores verden på hovedet præcis ligeså meget som de andre to har gjort og gør. Man ved det jo godt. At der kommer en baby, at hun kommer til at betyde alt, at kærligheden bliver ligeså vanvittig stærk som til de andre, men det er svært at forestille sig at det rent faktisk sker.

Praktisk er vi ikke specielt godt med. Jeg shopper lidt tøj til hende ind imellem. Der er blevet bestilt en slyngevugge (of course!!), jeg brugte min lørdag aften, mens resten af byen drak shots iført stilletter, på at netshoppe fødebind, ammebrikker og Lansinoh salve, og så har jeg i sinde at få bestilt en ny newborn del til vores barnevogn, da der mangler en del af den vi havde til Uma og jeg efterhånden har opgivet at finde den. That’s it. Men igen. Vi når det, og hvis ikke, så går det nok også. Bare baby kommer, så skal resten nok følge med.

img_0980

25 replies
 1. Line says:

  Jeg vil bare lige sende en anbefaling din vej: BbHugMe-puden er guld værd!! Den har reddet min nattesøvn. Det er en lang pølse af sådan nogle kugler, der kan formes efter kroppen. Den kan støtte under maven og ligge mellem benene og er i det hele taget bare en skide god sovemakker. Den er lidt dyr, men pengene værd! 🙂

  Svar
 2. Line says:

  Skal i egentlig have en søskendevogn? Eller hvad er tankerne omkring det? Her bliver der 26 mdr i mellem og jeg kan simpelthen ikke finde ud af om det er need to have eller nice to have – så indtil videre er det ikke noget vi køber før end vi ved om behovet er der.

  Svar
  • Pernille says:

   Vi har 27 måneder mellem vores og har ikke haft en søskendevogn, men bare et ståbræt til at klikke på vognen – det har fungeret rigtig godt. Har max savnet en søskendevogn 2-3 gange og nu er lillesøster allerede 5 måneder 😊

   Svar
  • Sneglcille says:

   Vi ved det faktisk heller ikke. I første omgang skal vi ikke, men som du selv siger, er det vildt svært at vide om behovet er der.

   Svar
   • Kathrine w says:

    Jeg har 20 mdr imellem mine og blev i sidste ende nødt til at købe en søskendevogn. Egentlig udelukkende fordi min mand rejser rigtig, rigtig meget og jeg havde svært ved at komme ud døren med begge to alene og uden en vogn. Se hvad der fungerer for jer og arvingerne på Trianglen har bugaboos med dag til dag levering 🙂

    Svar
  • Line says:

   Der er 21 mdr. mellem vores to, og vi har en søskendevogn. Det er GULD værd. Vors store sover stadig lur, så når vi er på ture mv. er det få fedt, at der er plads til begge to. Vi har en Bugaboo donkey. Den kører som en drøm, kan komme igennem alle døre, være med i bus mv. Desuden kan man fjerne det ene sæde og skubbe den sammen til en enkeltklapvogn, når man kun skal afsted med én, eller når den store engang ikke har behov for klapvogn længere. Jeg tror faktisk, det er en af vores bedste investeringer til børnene 😉

   Svar
 3. Pia says:

  High five fra en fellow 3. gangs preggo i uge 35!
  Stride plukkeveer, manglende overskud og et bækken der brager og knager er også gældende her. Nattesøvn har jeg forlængst opgivet! og både mand og børn ved at de skal træde særdeles varsomt for tiden.Stakkels dem.

  Anyways, du er ikke alene. Det er virkelig lort lige nu, men lige om lidt er der en nuttet baby og et fuldstændig afklaret sind om at det var allersidste graviditet ever!

  Ha’ en pissegod dag!

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er altid rart at høre man ikke er alene.
   Og jeg er også med på den der med sidste graviditet. No more.

   Pissegod dag til dig også !

   Svar
 4. Trine says:

  Jeg tænker, at en strækvikle vil være guld værd, når ens arm bliver for få, og man også har to/tre andre børn, der skal hjælpes 🙂 blot et lille tip – vores reddede mig (selvom jeg kun har en, men tilgengæld havde han en form for kolik)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Med Otto var en strækvikle virkelig også et hit. Uma lærte aldrig at holde af den. Jo, altså da hun var helt lillebitte, men allerede ret tidligt gad hun ikke være i den, hun blev decideret hidsig. Bæresele blev heller aldrig aktuelt, så den solgte jeg (var jo færdig med at få børn. HA!). Strækviklen har jeg dog endnu, så den får klart en chance mere.

   Svar
 5. Hald says:

  Der er 26 mdr mellem vores to, og vi købte en søskendevogn. En Bugaboo Donkey. Og jeg er sindssygt glad for den, og har ikke fortrudt et sekund.
  Jeg tænker, at det afhænger lidt af det barn, man allerede har, om det er nødvendigt med en søskendevogn.
  Min datter på 2 har pænt meget krudt i røven, og bare tanken om at have hende på et stå-bræt, gav mig sved på panden, da jeg er ret sikker på, at hun ville hoppe af ved hver given lejlighed eller ende inde under barnevognen. Som det er nu, har jeg bedre styr på hende, og hun kan sidde ned uden problemer, når hun er træt 😊 Men som sagt så er hun også den vildeste krudtugle 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Uma vil helst gå og er faktisk ret god til at holde i hånd og ikke stikke af (endnu, det kan jo ændre sig – Hun har personligheden til at blive typen der smutter), og ofte ender vi med at køre en tom klapvogn rundt, med hende ved siden af, så umiddelbart tænker jeg at vi ikke får brug for det. Men igen, man ved fandme aldrig.
   Jeg noterer mig Bugaboo Donkey (fantastisk navn i øvrigt), for du er ikke den eneste, der har nævnt netop den. Tak.

   Svar
 6. Line says:

  Hej Cecilie.
  Jeg ville bare lige give dig en klapsalve over den virtuelle for en superfed blog. Elsker at følge med i sneglelivet, og du giver mig et smil på læben med dine graviditetsopslag:) og.. hold op hvor ser du knald godt ud på det billede!!!! Piiiiiiift for en lækker mama;)

  Svar
 7. Louise says:

  Fødebind? 😳 det er vist gået min næse forbi… Er selv gravid (1. gang) og fødebind anede jeg ikke, men tænker at det er en god ide at købe hjem når nu du som 3. Gangs fødende gør det? 🙈😄 Er det til blødningen i de efterflg dage?

  Svar
  • Rutsje says:

   Ja og til når vandet evt går. Jeg brugte bare nogle newborn bleer fra de gratis babypakker, da mit vand gik. Efter fødslen kan jeg kun anbefale libresse – det var også dem de havde på sygehuset her 🙂 pøj pøj og god fødsel 🙂

   Svar
  • Sneglcille says:

   Det er lige præcis hvad det er til. De første dage efter er almindelige bind simpelthen ikke nok. På apoteket kan man købe fødebind, og ellers kan Tena med høj sugeevne benyttes. Bare en pakke eller to, så der er til en lille uges tid (og store trusser), derefter kan natbind bruges og til sidst almindelige. Det har i hvert fald været proceduren her tidligere. Sådan en fødsel bringer mange sexede ting med sig 😀

   Svar
 8. Maria says:

  Kære Cecilie
  Jeg er gravid i uge 26, og har også netop fået konstateret PUPPP. Begge sider af maven og om mod både lænd og mave er hårdt angrebet – det ser ganske forfærdeligt ud 🙁 Kan se du brugte Antihistamin – var det helt almindelige allergipiller? Lægen har anbefalet mig at prøve det, men apotekerdamen sagde til mig, at det ville hun ikke gøre som gravid. Jeg er forvirret, grædefærdig og ved at blive skør af al den kløe :/ Jeg vil meget gerne høre, hvad du brugte – også af salve – til at holde det ud?
  PS. Tak for din skønne, skønne blog!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *