Nytårsaften og 1. Januar done wrong, men så alligevel mega right

img_9921

Som forudset og ønsket blev årets sidste dag og aften ret low key, omend lidt kaotisk, og meget lidt glam – Perfekt! Da klokken var 20:30 sov børnene og de voksne slugte et par afsnit Suits og en håndfuld flødeboller som vi skyllede ned med kransekage, Möet og San Pellegrino, inden vi brugte en times tid på at rydde op i køkkenet og fjerne serpentiner og konfetti fra alle flader, til lyden af gårdens mange fester.

img_9934

Lidt inden at klokken slog midnat, indtog vi sofaen igen, og få minutter efter eksploderede himlen over os og vækkede ældstebarn, der fik lov til at tilbringe resten af natten i vores seng, efter at have set på fyrværkeri ud af vinduet med sin far. Ved halv to tiden sov vi alle igen, men jeg fortrak dog til sofaen ved 4 tiden da min tykke mave og jeg følte os en anelse maste ved siden af den lange syv årige og dennes far.

img_9972

Alt i alt et perfekt nytår som vi gerne gentager næste år, enten det, eller også udskifter vi kulissen med et sommerhus et sted, eller endnu bedre en strand og noget varme!

img_9935

I dag sov de fleste længe. På nær Uma og jeg, der brugte morgenen på at bygge tårn, læse bøger og se Bamses billedbog, inden vi lavede røræg og ristede brød til resten af husets beboere. Og derfra så jeg ellers frem til en hel dag iført strik og Jersey, med intet andet på programmet end lidt burgerspisning og PlayStation med drengene.
Jeg har jo også tidligere her på adressen og andre steder skrevet side op og ned om den falske dag, D. 1. Januar. Om at den helst skal bruges til så lidt som muligt, og om at børn ikke altid har forstået det koncept. Men at det dog kan lade sig gøre.
En ting er børnene. Noget andet er min mand.
Manner, han er dårlig til 1. Januar. Han fik lokket os alle i tøjet og på tur. En iskold en. Til Charlottenlund. Hvor vi gik tur på stranden og fortet.

img_0025
Frisk luft d. 1. Januar ??!! Det er jo nærmest blasfemi. I hvert fald for en sofakartoffel som mig.

img_0023

Jeg fik nu alligevel både min sofatid, dynerne og den snaskede mad, som jeg drømte om. Og så fik jeg også en glad mand, børn med røde vindbidte kinder og den anbefalede mængde daglige motion, og alt det er sgu en meget fin kombi.
Så måske vi gør det igen i 2018, måske…

Lige i skrivende stund er der i den grad dømt 1. Januar. Drengene spiller PlayStation, min mand læser for Uma i køjesengen og jeg er kravlet under dynen i sofaen med min telefon.
Når børnene sover, vil jeg nok kigge på lidt udsalg online, og muligvis, hvis det lykkes mig at finde ingredienserne til det, lave mig den chokolademousse som har fyldt mine tanker de sidste dage.

Jeg håber både at jeres aften i går og dag i dag har været præcis som ønsket, eller måske bedre …

Godt nytår fra mig, jeg glæder mig til at dele 2017 med jer.

img_0007

4 replies
  1. Anna says:

    Vores 1. januar er forløbet lige efter bogen: Sove længe, sove middagslur, se skihop og nytårstaffel fra sofaen og i øvrigt spise mad af tvivlsom kvalitet. Men så knækkede filmen for en halv time siden, da min mad meddelte, at hans mor ville komme forbi med en blomst 😩 Hun kommer aldrig “lige forbi”, så nu skal min sidste feriedag gå med at have gæster 😤

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *