Hverdagsmakeup … Det bruger jeg lige nu.

INDEHOLDER AFFILIATELINKS (markeret med *)

img_1228

I woke (overhovedet ikke) up like this… Men jeg foretrækker dagsmakeup, der er nogenlunde nedtonet, og vil helst se ud som om, at jeg bare er trillet ud af sengen helt uden mørke render og med masser af glød og lange vipper. Sådan hænger det naturligvis ikke sammen, slet ikke efter jeg har fået børn og er blevet ældre. Hvor jeg som ung snildt kunne gå uden makeup og stadigvæk se både udhvilet og glowy ud, eller blot nøjes med en lille blush og lidt mascara, er det lidt anderledes i dag. Dermed ikke sagt at jeg går med makeup hver dag, det gør jeg langt fra. Men når jeg gør, skal der altså lidt mere til end før børn og år på bagen.
Det taget mig ikke meget længere end 5-10 minutter dog, og det er både nemt og lige til, så lad jer ikke afskrække af de mange remedier jeg lige om lidt introducerer jer for.

img_1158

Jeg har vist sagt det før; At jeg drages mod produkter, der lover glød. Det ses i min makeupsamling. Både primeren fra Sephora, samt foundationen fra Lumene* hedder noget med glow og er begge mine trofaste morgenmakkere for tiden. Ind imellem springer jeg den fra Lumene over og nøjes med primeren sammen med concealer, men oftest går de hånd i hånd. Ingen af dem dækker vildt meget, men giver bare den der glød og ensartethed jeg er så glad for.

img_1199

img_1200
Den matterende foundation fra Nars* blander jeg med Lumene foundationen* på dage, hvor der er ekstra brug for dækning, eller hvis min hud fedter, hvilket den nogle dage godt kan finde på.
Så er der de mange concealere I ser, og ja, jeg bruger alle tre. Jeg har tidligere fortalt om og rost Shiseidos eye zone corrector*. Den er jeg stadigvæk meget begejstret for, men da den var tom og min farve var udsolgt, måtte jeg søge nye græsgange. Det blev til en kombination af en anden favorit, nemlig concealeren fra Ellis Faas (den sølv raketlignende pen på billedet) og Sandstone i farven N45. Jeg bruger Ellis Faas over den magiske lille fætter jeg om lidt fortæller om, og Sandstone til ujævnheder, rødme og små blodsprængninger (igen en lille graviditetsbetinget hudven jeg har fået mig). Så er der mine mørke mørke render under øjnene, og nu bliver det nok lidt langt, men de har også fulgt mig længe. De har altid været der, altid, men er uden tvivl blevet mere tydelige med alder og børn. Egentlig gør de mig ikke det store, ikke længere. Engang var det virkelig et issue for mig, og jeg havde lyst til at tude, hver gang jeg hørte ‘Du ser træt ud?!’, hvilket var og er tit – I øvrigt virkelig uhøfligt at sige til folk. Nå. Selvfølgelig ville det være fedt, hvis de ikke var der, men det er de, og det er næsten lige meget hvor meget eller lidt jeg sover, og/eller hvad jeg spiser og drikker. De er der bare. Jeg har på et tidspunkt fået tilbudt at prøve en behandling, hvor der ville blive sprøjtet et eller andet ind under huden under øjnene, som  skulle fjerne det mørke, og selvom det da er smart og at jeg for ti år siden sikkert havde løbet afsted for at få det gjort, havde det fandtes, er det ikke noget, jeg har lyst til at prøve nu. Jeg lever med det, og så snyder jeg dem væk, når de er rigtig slemme eller når de går mig på.  Hvilket bringer mig til min seneste opdagelse; NYX dark circle concealer correcteur*. For fanden! Ja, undskyld mit sprog. Men denne her lille bitte krukke har seriøst gjort en gigantisk forskel for mig og mine render. Jeg dupper den på under øjnene, efter at jeg har taget min primer og/eller foundation på, og den fjerner seriøst alt mørkt.

Derefter er det tid til en lille smule af førnævnte Ellis Faas for at udligne den smule orange som Dark circle banditten har i sig (og som vist nok er det, der er det magiske ved den når alt kommer til alt).
Til sidst i huddelen her bruger jeg en flydende highlighter fra Benefit (Den hedder Shy Beam og kan købes hos Sephora). Lidt på kindbenene og lige under mine øjenbryn.

Næste skridt, og jeg håber I er med endnu. Som sagt før kan jeg tale rigtig meget og længe om sådan noget stads. I låve it!
img_1198Øjenbryn. Jeg har længe brugt en øjenbrynsblyant, denne* fra L’Oréal, og den var og er også god, men er væk. Så nu er jeg hoppet over til denne brow artist sag*, der også er fra L’Oréal. Den indeholder to ting, nemlig en øjenskyggeagtig pudder og en mere fast voks, der også er brun. Jeg bruger både skyggen og voksen, som jeg påfører med en lille pensel – Og jeg kan godt høre at det lyder meget omstændigt. It’s not. Det er bare at dyppe og tegne, præcis som var det en blyant man brugte. Og så bruger jeg til sidst browfix-gelen fra Tromborg.

img_1197
Og så er vi nået til GLOW, og helst masser af det. Min elskede Tromborg er taget på forlænget vinterferie, da den gør sig bedst på lidt brunere hud, og har i stedet overladt sin arbejdsopgave til ovenstående.
Bronzer fra Sephora, blush fra Benefit og en highlighter (som nogen har tabt på gulvet, det var mig) fra Sandstone.
Jeg påfører det i den rækkefølge jeg netop har remset dem op, med børsten fra Real techniques*.

Så er det tid til mascara og muligvis lidt øjenskygge. Jeg har forlagt min Mac øjenskygge (jeg smider generelt mange ting væk, åbenbart), der ellers havde den perfekte sandagtige farve, så nu bliver det max til lidt bronzer på øjenlågene i hverdagene og så et par lag mascara. Jeg skifter mascara konstant, men for tiden er jeg ret glad for ‘Maybellines The falsies push up drama’*

img_1196

Til sidst får mine læber lidt fugt, det er også vidt forskelligt hvad jeg bruger, jeg har både læbepomader fra EOS, Sephora, gode gamle Carmex og mange andre, så det kommer lidt an på, hvilken jeg lige har inden for rækkevidde, og så til sidst denne mega pæne farvede sag fra Shiseido*.

img_1229

Såååeh, That’s it. Shit, altså. Det lyder af meget når det sådan  bliver remset op. Kunne nok også være mindre, men når man elsker den slags, og har prøvet alverdens ting og sager, så er det med at gå med hvad der virker. Og alt det her, er hvad der fungerer for mig lige nu, og det er altså nemt og hurtigt. Faktisk.

img_1233

28 replies
 1. Linnea says:

  Dejligt indlæg… elsker fif med makeup fra folk der har erfaring. Det lader til du har kendskab til, hvad der virker 🙂 Kunne du egentlig ikke lave et indlæg med din tid som model incl. en masse billeder 🙂 ??
  kram

  Svar
 2. Karoline says:

  Seriøst, du er bare så pæææææn! Er altid forundret over i dine snaps hvor hurtigt du klarer din makeup og bare ligner en million. For ikke at tale om håret. Nå, lille spørgsmål. Jeg fatter hat af hvad concealer, primer, foundation og pudder kan. Hvad er forskellen? Somebody – enlighten me! God mandag 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Tak.
   Altså det er jo også en større videnskab, men altså, kort fortalt: Concealer dækker alt det ‘grimme’ og bruges kun de steder, der virkelig trænger (mørke render, urenheder, røde pletter mm.), foundation bruger man i hele ansigtet, som en slags farvet creme – og kan findes i et hav af forskellige dækkeevner, og får ligesom bare det hele til at se mere ensartet ud. Pudder gør huden mat og får makeuppen under til at sætte sig.

   Svar
   • Karoline says:

    Kæmpe tak ❤ Forsøger at gøre lidt mere ud af mig selv i hverdagen og synes jeg kommer længst ved at tage mig lidt godt af huden. Skal helt sikkert kigge nærmere på de produkter du nævner. God tur til NY 😘

    Svar
 3. Sofie says:

  Wooooow okay! Sejt. Og omstændigt.
  Min hud er sindssygt hvid og gennemsigtig. Altså som i at blodkar er meget synlige over det hele, og det får mig ofte til at se ret træt ud. Jeg er SLET ikke til foundation eller noget andet i den dur, men gerne ensartethed har jeg lyst til. Kan du give et tip til hvad ala et eller andet jeg kunne overveje? Det lyder som om du er guruen på tværs af typer, mærker, dimser, dutter og jeg ved ikke hvad. Kram.

  Svar
 4. Hannah says:

  Super indlæg med masser af gode tips! 🙂 Jeg fatter dog ikke så meget i forhold til hvad der er forskellen er på de forskellige produkter og hvordan de skal bruges og hvornår. Vil du lave et mere grundlæggende indlæg for makeup-dummes?

  Svar
 5. Janne says:

  Super timing med dette indlæg: jeg så dine snaps tidligere i dag og tænkte, at jeg godt gad vide hvad du gjorde for at blive så smuk – så tak for tips! 🙂

  Svar
 6. Therese says:

  Din highlighter kan hurtig fikses med en omgang husholdningssprit – du knuser de stumper der nu er i bøtten, hælder en smule sprit i til det er en samlet masse, fjerner det overskydende væske med køkkenrulle og så skal den ellers stå åben i 24 timer – har prøvet det et par gange selv og det virker!

  Svar
 7. Henriette says:

  Åh ja synes også mine makeup rutiner vokser med alderen… Men faktisk synes jeg det giver mig en tiltrængt mig-pause med alt det spartlen og mailen 😉 Jeg bruger også concealeren fra NYX og den er fantastisk! Og meget drøj 😉 Kan du mon anbefale en god dagligdags pudder?

  Svar
 8. Lika says:

  Skal lige spørge dig – har du ikke lyst til at lave en video, hvor du viser, hvordan du bruger din blush – som jo nu er en anden end den bronzer fra Tromborg, som du ellers har vist, hvordan du bruger? Jeg har det nemlig på samme måde – der skal lidt nogen andre nuancer til nu her, hvor huden let kan komme til at se lidt underlig ud, hvis man er for gavmild med bronzeren. Jeg bruger også den fra Tromborg.

  Svar
 9. Tine Dyhrberg says:

  Hej, super indlæg! Fedt med lidt nye ideer til hverdagsrutinen (også working mon) jeg vil prøve at kopiere lidt af det og har kigget lidt på de forskellige cremer du anbefaler…men hvilke farver vil du anbefale til vores lyse (min hudfarve er vist meget lig din) hud?
  Kh Tine

  Svar
 10. Malle says:

  Du får det til at lyde så nemt 🙂 Jeg er rimelige lost og har seriøs brig for hjælp mht valg af farve på concealer osv, er der et sted i Kbh du kan anbefale? Mac, Illum, Magasin?

  Svar
 11. Ida says:

  Dejligt med fifs og tricks.Du ser godt ud!
  Har du gjort dig nogle overvejelser om makeup i forbindelse med graviditet. er der noget du ikke brugre eller hvad tænker du ift til det. Det samme gælder egentlig ift. hår. Du havde en fin tutorial på et tidspunkt, hvor du viste dine produkter frem. Kunne være et indlæg jeg er meget indteresseret i. Det skal ikke forstås fordømmeden eller noget, jeg er bare nysgerrig….:)

  Svar
 12. Camilla says:

  Jeg kommenterer aldrig, men ELSKER de her indlæg, er det okay hvis man allerede har læst det 5 gange;-) stemmer for en opdateret video

  Svar
 13. Karin says:

  Tak for et fint indlæg…kunne godt tænke mig selv at kunne finde ud af at gøre lidt mere ud af mig selv til hverdag. Har lige et lille spørgsmål. Hvad bruger du/gør du når det hele skal af igen?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *