30+3 status

Med under 10 uger til termin fylder jeg godt i landskabet efterhånden, også mere end jeg lige havet håbet på. Heldigvis er de dejlige mennesker jeg omgiver mig med og møder på min vej er søde til at sige, at de ikke lægger mærke til hverken den ekstra hage eller de ekstra polstrede lår og bløde arme, der er fulgt med maven. Det sætter jeg pris på, for jeg må være helt ærlig at sige at vægtøgningen er en anelse svær for mig at sluge, også selvom jeg godt ved, at det i virkeligheden sikkert slet ikke er så slemt som jeg selv føler det og at det med min BMI og ellers forholdsvis sunde livsstil er ret ligegyldigt med vægten. Men jeg er sgu nok bare lidt mere forfængelig end jeg vil indrømme.

Det hjælper heller ikke, at min træning er gået lidt i stå. Det er sket i takt med at plukkeveerne er taget til og den forbandede pletblødning igen viser sig grimme ansigt i tide og utide. Jeg er nu ret tryg generelt, da det er sket i alle tre graviditeter, og jeg er da også overbevist om, at alt er som det skal være, men der er ingen tvivl om, at det nager lidt på overskud og nerverne når min krop lukker ned og tvinger mig ned i tempo. I forgårs var det så slemt, at jeg et øjeblik lå i mørket med plukkeveer, der bed til, og tænkte om det mon var rigtige veer, da jeg aldrig har oplevet dem så kraftfulde tidligere. Men dagen efter var de rigtig stride af dem væk, og jeg slog det atter hen og droppede at ringe til jordemoderen som jeg ellers havde lovet både mig selv og min mand at gøre. Derfor blev jeg også virkelig glad for at læse dette indlæg hos Heidi i dag. For selvom jeg drikker mere vand end en tørstig kamel, og hverken er forstoppet eller stresset, gav det alligevel mening, en anelse mere ro, og tro på, at min intuition om at alt er fin, nok er god nok.
Foruden ovenstående, tabt nattesøvn og manglende mavemuskler, har jeg ikke noget at sætte en finger på. Der er masser af liv bag maveskindet, jeg oplever hverken kvalme eller træthed udover det sædvanlige, trods væsentlig mindre søvn end normalt, og jeg er glad og helt vildt spændt.
Jeg er begyndt at tænke virkelig meget på fødsel og for første gang nogensinde er jeg faktisk begyndt at snuse lidt til muligheden for en hjemmefødsel, noget som ellers tidligere på ingen måde har tiltalt mig, men alle de tanker og overvejelser kommer jeg meget mere ind på i et mere uddybende indlæg senere på ugen.

img_0179

28 replies
 1. cp says:

  Kan varmt anbefale at føde hjemme! Jeg fødte barn nr to i stuen og planlægger også at tredje fødsel om nogle mdr skal foregå hjemme.Det var simpelthen så trygt og ustresset og rart – også bagefter, hvor der var ro, og hvor vi ikke skulle noget (okay, min mand ryddede op, så han var egentlig ret meget i gang, men det ænsede jeg ikke rigtigt). For mig gjorde det en kæmpe forskel at jeg ikke skulle vurdere, hvornår jeg var klar til at tage på sygehuset, at jeg ikke skulle ud i bilen og stavre hen over en parkeringsplads, og ikke mindst at jeg ikke skulle forlade sygehuset få timer efter jeg havde født men bare kunne lægge mig i min egen seng. Det kræver lige lidt planlægning ift de andre børn, evt fødekar, afdækning mv, men det er efter min mening det hele værd.

  Svar
  • Tilde says:

   Jeg kan kun tilslutte mig at hjemmefødsel er genialt! Jeg har lige (som i for tre dage siden) født nr 2 hjemme i vores stue og det var sådan en god og rolig og meget nemmere fødsels end den første som var på hospital. Jeg ved godt at det hele ikke kan tilskrives hjemmefødslen, men det var virkelig virkelig en god og meget mere afslappet oplevelse 🙂

   Svar
   • Marie says:

    Jeg stemmer i. Har også født hjemme og det var fantastisk. Total dejligt og trygt at være i eget hus. Ville til en hver tid gøre det igen. Fødte i et lånt fødekar og det betød også at der ingen rengøring var bagefter.. Vandet skulle blot lukkes ud i afløbet. (Blodige håndklæder blev bare smidt væk) Held og lykke søde Sneglcille.

    Svar
 2. Skalotteløg says:

  Jeg overvejede også en hjemmefødsel, men det var min mand ikke tryg ved, så vi tog på sygehuset, og det er jeg egentlig glad for… Der var ligesom bare blod udsovet det hele, og jeg var i hvert fald glad for, at jeg kunne gå ud og tage et bad bagefter, smide det beskidte tøj på gulvet, kravle i noget nyt og så skride fra oprydningen.
  Men overvejede som sagt, for som en anden siger i kommentarerne, så er det helt sikkert rart det det med, at der er ro og trygge omgivelser, og man bare kan blive liggende, hvor man faldt 😉

  Det hjælper nok ikke så meget på selvfølelsen, men jeg synes (også), du ser fantastisk ud 🙂
  Og du ved jo, det ryger af igen bagefter. Det har det da gjort to gange, så det gør det sikkert igen – du skal bare holde ud lidt endnu 🙂

  Svar
  • Østfronten says:

   Det er forskelligt fra fødsel til fødsel, men her var der absolut ikke ‘blod ud over det hele’. Der var lidt, men ikke mere end at alt ’snask’ blev inde på det underlag, som man får som en del af et hjemmefødselssæt af sin jordemoder. Desuden så tager jordemoderen det hele med sig når hun går. Man skal ikke selv rydde op – udover at vaske sit eget sengetøj efterfølgende, medmindre man bare køber noget i genbrugsen der kan ryge direkte i skraldespanden 🙂

   Svar
 3. Lika says:

  Først vil jeg sige, at du ser fantastisk ud og at alt det, du nævner på ingen måder kan ses. Seriøst. Nej, det kan man ikke. Dernæst – jeg forstår godt dine tanker om en hjemmefødsel. Kender flere (3.gangsmødre) der har haft en med stor succes. Jeg ønsker det også selv, næste gang – hvis jeg skulle være så heldig at blive gravid med nr. 2 (om noget tid…) – jeg glæder mig til at læse dine overvejelser 🙂

  Svar
 4. Birgitte says:

  Jeg fødte også hjemme 2.gang og planlægger at gøre det igen næste gang. Kan virkelig anbefale det!

  Svar
 5. Isabella says:

  Du bærer din graviditet rigtig flot Sneglcille 🙂

  Jeg kan også stemme i med at hjemmefødsel er fantastisk! Jeg fødte mit første barn hjemme i stuen her i november, og det var virkelig trygt og roligt. Jeg brugte et fødekar under fødslen til smertelindring og til at føde i, hvilket jeg bestemt kan anbefale – det hjalp meget at komme derned i. Held og lykke med det 🙂

  Svar
 6. Tina KH says:

  Godt nytår smukke:-)
  Der er altid noget skøn udstråling over en smuk gravid kvinde:-)
  Ønsker dig held og lykke den sidste vej!

  Svar
 7. Louise says:

  Jeg vil også SÅ meget anbefale hjemmefødsel. Jeg fødte mit første barn hjemme og det var en rigtig god oplevelse. Jeg fødte ret hurtigt og var lykkelig for ikke at skulle ud i en bil med bragende veer – og da du nu er tredjegangsfødende er der jo en vis sandsynlighed for at det går temmelig stærkt for dig. Det er skønt at jordemoderen kommer til en fremfor omvendt! Derudover vil jeg sige (er selv jordemoder) at der altså ikke er særlig meget blod og svineri til en hjemmefødsel – vi passer meget bedre på end på en fødestue hvor der er linoleumsgulve og rengøringspersonale 😉 Jeg kan anbefale malerfilt til afdækning – det er blødt på oversiden og har plastik på undersiden, og så koster det kun 70kr for 10 meter i røverkøb. Uanset hvad du ender med ønsker jeg dig en rigtig god fødsel 🙂

  Svar
 8. Marie O says:

  Jeg skal føde hjemme her anden gang, og jeg glæder mig! Min mand er helt med på den – han var lidt skeptisk til at begynde med, men hjemmefødselscafe og en enkelt snak med min jordemoder, har gjort ham helt tryg. Han var mest bange for, om vi løb nogen form for risiko, men nu ved han (fra andre end mig), at man straks bliver anbefalet at tage på hospitalet, hvis der skulle være noget. Som en jordemoder sagde: det kan godt være, at man hører historier om, at det der akutte kejsersnit, det havde ingen set komme – men JO det havde jordemoderen. Hvis der er nogen fare på færde, så ved de det. Min første fødsel gik ret hurtig, så det spiller også ind for os. Samtidig er det bare så rart ikke at skulle ud her i januar, og så fedt, trygt og roligt selv i højere grad at kunne styre slagets gang. Desuden hører vi på grund af ændrede optageområder nu til Herlev, og jeg hader det sted! Selvom personalet har været fantastisk professionelle og søde hele vejen igennem. PS. du ser fantastisk ud. Kender alt for godt det der med føle sig lidt tyk og slasket, men jeg kan absolut ikke se det på dig (helt ærlig snak).

  Svar
 9. Cassandra says:

  Optursgravid, der stadig ser bragende godt ud! Hvis du skulle have glemt det fra dine to første graviditeter, kan du læse på min MEGET NYE BLOG, hvad du kan se frem til 😉 Sagde den førstegangsmoderen til tredjegangsmoderen høhøhø. Sneglcille, jeg elsker din blog, jeg håber, du vil tjekke min ud 🙂 Kh reklamedamen. Åbenbart. http://runforchocolate.dk

  Svar
 10. F says:

  Du ser så smuk ud! Måske en ret provst spørgsmål, men hvor lang tid tog du om at blive gravid? Jeg har prøvet med min kæreste i en måned og havde håbet det bare skete. Så nu er jeg bange for, at jeg ikke kan blive gravid.. og at det er mig der er noget galt med. Hans sædkvalitet er nemlig i top. Er så nervøs for, at det ikke sker, og at vi skal ramme ægløsningstidspunktet right on for at blive gravide.

  Svar
  • Mette says:

   Giv det tid’ kun de færreste bliver gravide så hurtigt og det er helt normalt at gå i måneder inde der sker noget. I gennemsnit prøver far i 6 mdr inden det lykkedes så endelig ikke tænk for meget over det:) Held og lykke

   Svar
 11. Sanne says:

  Fødte hjemme ved anden fødsel, og det var mit livs bedste beslutning. Det var så stille og roligt. Klart anbefalelsesværdigt.

  Svar
 12. Marie says:

  Hjemmefødsel – gør det 🙂 Jeg fødte min dreng hjemme og har aldrig fortrudt – det var så stille og roligt og rart ikke at blive smidt hjem fra sygehuset 🙂

  Svar
 13. Malene says:

  Spændende med mulig hjemmefødsel!
  Jeg har termin om under 2 uger, og planlægger hjemmefødsel. Synes det giver så meget mening for os at gøre det sådan – ikke fordi jeg har noget mod hospitaler (jeg læser til læge ;-)…), men fordi det højst sandsynligt ikke er nødvendigt at være der. Og så er hjemmefødselsjordemødrene på Hvidovre bare så søde og seje!

  Svar
 14. Mette says:

  Glæder mig til at høre dine tanker om hjemmefødsel! Jeg er gravid for anden gang og går selv med tankerne.. især fordi Riget ikke tiltaler mig synderligt med alle de rygter der går om pressede jordmødre..
  Men jeg må indrømme er jeg måske er for blufærdig i forhold til naboerne. Jeg havde ret fod lyd på første gang og er virkelig nervøs for at jeg ikke ville kunne slappe af og bruge lyden (som hjalp mig) pga. hensynet til naboerne. Tænk hvis man går i fødsels midt om natten – åh Gud.. Men på den anden side må det da være så rart som flere skriver at der ikke er en masse transport og risiko for at blive smidt hjem igen..

  Svar
  • Sneglcille says:

   Tror det der tiltaler mig mest er at slippe for transporten. Jeg synes IKKE det er fedt at skulle flyttes på med veer. Ike bare turen ud på hospitalet, men også når man ankommer. Ved min sidste fødsel blev jeg (med en ret heftig vestorm igang) kørt fra den ene stue til den anden, tre gange. Det var skrækkeligt.
   Jeg larmer også når jeg føder, men tænker, at jeg bliver ret ligeglad når det kommer til stykket, hvis det ender med en hjemmefødsel.

   Svar
   • Mette says:

    Lige præcis også min tanke! Hvis man føder hjemme ved man hvor og skal ikke forholde sig til usikkerhed omkring plads og tid. Jeg synes det er så fantastisk at man har muligheden.
    Håber du vælger det til, helt egoistisk for at kunne læse din beretning før jeg selv når der til (har termin i maj) 🙂
    Og så håber jeg selvfølgelig at du får en god oplevelse med det. Respekt for at være ligeglad med larmen, håber selv jeg kan nå dertil.
    Hurra for endnu et sneglebarn! 😉

    Svar
   • Louise says:

    Jeg larmede SÅ meget da jeg fødte hjemme og jeg var fuldstændig ligeglad.Vi havde hængt en seddel op inden, og der er ingen der har nævnt mit larm bagefter, de har bare ønsket tillykke 🙂

    Svar
 15. Nanna says:

  Jeg fødte min nr. 3 hjemme i lejligheden på Vesterbro – største, skønneste oplevelse. Kan VARMT anbefales. Sig til hvis du får brug for at låne er kar 😉✊🏽

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *