Julemagi, omrokering, snot og klejner

img_9427

Fire dage til jul. Altså 4!
Ingen julestress her dog, mere bare overraskelse. Men ligesom at jeg heller ikke stresser over juleaften, har jeg heller ikke meget af den der julemagi tilbage. Heldigvis har Otto nok til os allesammen. Han glæder sig helt overdrevet, og den glæde smitter heldigvis lidt af på resten af huset.
Men det er som om at den der julestemning, der ellers havde fået godt og grundigt fat i mig, på en eller anden måde forduftede igen og efterlod en seriøst redebygger-trang og en massiv mængde snot og ondt i halsen. Hvis I har fulgt med på Snapchat ved I, at vi (stadigvæk) er ved at lave vores lejlighed mere funktionel. Vi har simpelthen indset, at vi ikke finder vores drømmebolig lige nu og her, i hvert fald ikke uden, at skulle hive nogle seriøse klejner op ad lommen, og da det er et lidt usikkert qua vores erhverv, hvor mange og hvor store klejner vi hver især får ind i bageriet hver måned og begge er typerne, der godt kan lide at bruge dem vi får, er det måske ikke det smarteste at sætte os mere stramt i det end højest nødvendigt. Og ja, det er selvfølgelig penge jeg taler om, og ja, nu har jeg selvfølgelig lyst til klejner. Pis.

Så nu er der altså gået ‘Sneglehus: Version jeg ved ikke hvor mange’ i den, og vi brugte hele dagen i går på at rykke rundt, smide ud, sortere ud, google skabsløsninger, bande over vores skæve gulve og manglende døre, drikke kaffe, male vægge, høre Mads og Monopolet og gå adskillige ture på skiftevis loft og i skralderum. Der er lidt vej endnu, men vi har for eksempel nu endelig en virkelig funktionel stue, med både en stor sofa (Muuto rest 3-seater, som vi har købt brugt) og det smukkeste (og ret store, men vi har også VIRKELIG mange børn efterhånden) spisebord fra Handvärk samt en virkelig ryddelig reol, kun med ting i vi rent faktisk bruger. Nu mangler vi så bare lige de andre rum, særligt børneværelset skal have en kærlig hånd, men jeg glæder mig faktisk til det. Og skal helt ærligt indrømme, at med det foreløbige resultat herhjemme, føler jeg mig helt nyforelsket i min lejlighed, hvilket er ret forfriskende, da jeg jo for bare et øjeblik siden ledte med lys og lygte efter en yngre, større og mere rummelig model på det sobre Østerbro. Men lige nu, i skrivende stund, ved mit nye bord, i min meget skæve stue, med bilerne fræsende ned af Vesterbrogade udenfor, har jeg igen sommerfugle i maven over vores gamle vakkelvorne rede, og giver den gerne nogle år mere.

Nå, nu gælder det jagten på noget julestemning, lidt julegaveindkøb, hygge med min juleferieramte dreng, forberedelse til en kvartalsfødselsdag med 1. klassen i morgen, og så skal jeg klart have fat i nogle klejner! Altså de palminkogte slags.
De andre har jeg brugt.

God dag derude

18 replies
 1. Lone Sole says:

  (Jeg er vild med bordet! og det har kosten klejner! 🙂 ) og tillykke med nyforelskelsen. Vi er ved at bygge nyt, og derfor så langt fra Vesterbro som man nok kan komme. Men vi opgave af finde kærligheden på ny i vores gamle hus. Men det kan nu altså også noget, sådan nogle gamle skæve lejligheder. Håber du finder julestemningen igen. Klejner hjælper altid, er min erfaring.

  Svar
 2. Mette says:

  Tak for en dejlig blog. Må jeg spørge hvad i gør med fordeling af børn på værelser? Vi bor selv i en vesterbrolejlighed med begrænset plads og kunne godt bruge noget inspiration i den retning!! Overvejelser om hvad man kan byde i store ift værelses-deling med små søskende osv:)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Lige nu deler de lejlighedens største værelse alle tre. Drengene sover i køjeseng. Uma i en tremmeseng. Drengene må gerne lukke døren, når de skal lege med smådimser, eller trænger til at få fred fra deres søster. Så leger hun bare i stuen, hvor hun også har en kasse med legetøj, der er hendes. God løsning nu. Om nogle år, not so much. Så enten flytter vi, eller sætter en væg op.

   Svar
 3. Anne says:

  Det ser virkelig godt ud – og hvor er I effektive (jeg var ved at falde ned af stolen på Snapchat, da du gik fra rod/kaos til en færdig stue på så kort tid).
  Kan vi få lov at se/høre mere om reolen – og gerne skabet når I kommer der til.
  Og et sidste spørgsmål: Hvornår rykkede I egentlig Umma ind til drengene? Her tænker jeg også at børnene skal dele værelse, men jeg er i tvivl om hvor tidligt vi kan stille den lille ind til den store (natteroderi mm).

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ja, det var jeg også lidt selv. Vi gav den gas 😀
   Reolen er bare sådan en bogkasse-ting med ni rum i forskellige størrelser, som vi for længe siden fik en snedker til at bygge ud af MDF plader, og så har jeg selv malet den. Så snart vi har fundet en skabsløsning, skal jeg nok sige til. Tror det bliver noget med at vi får det bygget, for alt er skævt og kringlet herhjemme, så det er nok den pæneste (men deværre også dyreste) løsning.

   Uma rykkede ind til drengene da hun ikke længere fik mad om natten, så det har været lige omkring da hun var 10-11 måneder vil jeg tro. Hun vågner generelt ikke så ofte om natten længere, det er max 2-3 gange jeg må derind, hvis overhovedet, og når hun gør er det kun et øjeblik, hvor hun enten ikke kan finde sutten, eller skal have en slurk vand, og drengene vågner ikke af det. Faktisk synes jeg, at hun (og vi) sover bedre efter hun er rykket derind. Så jeg vil sige, at så snart den lille ikke har sådan deciderede opvågninger i løbet af natten, kan man sagtens gøre det.

   Svar
   • Anne says:

    Tak for svar😊 jeg er spændt på at se og høre om skabet – tror også vi må ud i den dyre løsning, desværre. Men nu har vi haft to halve løsninger der ikke har fungeret optimalt, så den løsning er også dyr i længden🙈

    Svar
 4. Signe says:

  Jeg så dig i dag ved jordemoderen. Det er mig med samme terminsdato, så det giver jo ligesom god mening. Jeg gik direkte på toilettet da jeg ankom, og da jeg kom ud, var du blevet kaldt ind. Ellers havde jeg måske turdet sige hej, selvom det virker lidt mærkeligt 🙂

  Svar
 5. Sandra says:

  Super relevant indlæg… Står i samme situation med en lille-bette lejlighed i København og familieforøgelse i det nye år og vi har indtil videre opgivet at finde noget større – det er jo rockerdyrt. Måske du vil lave et uddybende lejligheds-indlæg med billeder og hvad I gør med en bette på vej og hvad har af baby-stuff i lejligheden og hvad I gør med de andre børn i lejligheden?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Skal nok uddybe lidt, når vi nærmer os et resultat. Det er et puslespil, men med tålmodighed, køjesenge og funktionelle opbevaringsløsninger går det forhåbentlig an.

   Svar
 6. Mia says:

  Hej Cille😊
  Nu ved jeg, at I har ledt efter bolig et stykke tid, men har I egentlig måtte høre for “alle de børn, i en lille lejlighed”?
  Vi har selv to store drenge der deler værelse (bor i en 3V lejlighed), og når vi har nævnt en evt baby, har flere endten rynket på næsen, eller spurgt hvornår vi skal flytte??
  Vi skal ikke flytte nu. Måske om 2-3 år. Men lige nu er lysten og overskuddet til baby.
  Er nok bare lidt nervøs, for hvad folk vil sige, når nu hvert barn ikke kan få eget værelse-hvilke i år 2016 nærmest er børnemishandling…

  P.s. Tak for en fed blog 😊

  Svar
 7. Nikoline says:

  Hej Sneglcille.

  Først vil jeg sige, at jeg elsker din blog og det liv du skildrer. Det er sgu egentligt bare leverpostejsagtigt ligesom alle andres, men tilsat en KÆMPE portion kærlighed og optimisme, og så bliver det jo mere eller mindre perfekt.Og så skriver du så pokkers skønt og “down-to-earth” på den fede måde.

  Dernæst vil jeg sige: Jeg drømte om dig i nat (eller om dig og Michael). I boede i lejligheden på Vesterbro, men af en eller anden grund, skulle du flytte i en stuelejlighed med direkte adgang til gaden. Men I var selvfølgelig stadig sammen og en familie. Noget med dit lejemål var ophørt, hvilket ikke helt giver mening. Kan huske jeg spurgte dig, om du var glad for at bo i den nye lejlighed, hvor du synes det var helt fint. Men kunne godt se på dig, at du savnede 2. salen på V. Senere var dig, mig og M til noget havereception, hvor vi spiste honningkager og drak kaffe. Og hvor min kusine var gravid (det er hun i virkeligheden) også var der, som kendte dig. Meget underlig drøm. Men du/I virkede jo SÅ søde! Hehe.

  Så er der lidt at grine af. RIGTIG glædelig jul og god dag.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *