I øvrigt #75

 • Skrives dette på endnu en søvnløs nat. Tak for rådene ellers. Men mest tak for at lade mig vide, at jeg ikke er den eneste. Det er på en måsde hyggeligt at vide, at vi er flere med samme skavank.
 • Craver jeg Thousand Island dressing i de her dage, hvilket især er mærkeligt, da jeg vist egentlig aldrig har smagt det
 • Er der en favoritvideo på vej til jer. Godt nok med lidt lav lyd, da min mikrofon står på kontoret, og jeg har filmet den herhjemme. Den kommer i morgen.
 • Skal jeg spise ude resten af årets aftener. Altså på nær den allersidste. Der laver vi tre-retters – I børnehøjde, så noget med frikadeller, sovs, chips og cheesecake.
 • Har min mand endnu en udlandsrejse. I slutningen af januar. Og selvom det er hele seks uger inden termin, og kun drejer sig om fem dage, synes jeg pludselig at det er en virkelig dårlig ide. Måske fordi at min mor, der er min anden fødselsmakker, også er udenlands i samme periode.
 • Flippede jeg muligvis lidt mere ud end, hvad der var retfærdigt, på førnævnte mand her til aften, over førnævnte tur. Jeg har i hvert fald en anelse skam i knoglerne som jeg sidder her i mørket og skriver.
 • Synes jeg bare pludselig, at jeg er både tyk og kedelig, og at det er mega skod at have en mand, der rejser til den anden ende af jorden i tide og utide, når det mest spændende jeg har oplevet i denne måned, var at der var to blommer i det æg jeg slog ud, da jeg skulle bage kanelsnegle
 • Kan jeg bedre lide mig selv når jeg ikke er bitter og sølle
 • Er vi ramt af en decideret luse-epidemi herhjemme. Det er SÅ klamt. De vil bare ikke dø, de små svin.
 • Jvf. ovenstående punkt har drengene i fællesskab besluttet at lade deres lokker falde på årets sidste dag. -Personligt sætter jeg min lid til Teatree oil.
 • Gad jeg måske godt, at de havde lavet den aftale inden jeg betalte 300 kroner for at få Otto klippet i sidste uge.
 • Har denne her ferie været både tiltrængt og lækker, men jeg glæder mig nu til at hoppe lidt ud af det rolige joggingbukse-tempo og tilbage på min pind i Andedammen. På tirsdag på tirsdag på tirsdag
 • Apropos joggingbukser, er det eneste tøj jeg har shoppet den sidste tid, bløde, store behagelige sager. Fik jeg sagt at jeg glæder mig til at få min talje igen?
 • Fandt jeg to ret store chokoladejulemænd i vores grydeskab i aftes. Jeg havde købt dem til at putte i drengenes julesokker. Men de er altså taget ned for længst, så… Julemændende skulle jo nødigt gå til spilde, så jeg spiste dem selvfølgelig. Eller bare den ene. For nu.
 • Autocorrectede min telefon ‘tykke nisse’ til ‘tykke nosse’ på Snapchat og jeg overvejede længe om jeg bare skulle gå med det.
 • Ved jeg at jeg også har gemt en Twix et sted. Hvis bare jeg kunne huske hvor.
 • Er vi helt på bar bund hvad angår navne til hende, der ankommer om 10 ugers tid, og det lader lidt til, at vi bare lige skal stoppe med at tale om det lidt.
 • Tror jeg til gengæld faktisk måske at den navnløse baby har lagt sig med hovedet godt placeret det rette sted. Jeg har i hvert fald to fødder i ribbenene non-stop.
 • Har jeg altid troet at det hed Hasselbagte kartofler. Det gør det ikke siger google. Det hedder Hasselback kartofler. Hvorfor fik jeg ikke spurgt om, men når jeg tænker over det, giver ordet hasselbagt alligevel ikke mening.
 • Er denne ‘I øvrigt’ blevet meget længere end først tænkt, og selvom det nok bliver årets sidste og jeg faktisk slet ikke er træt, runder jeg den af nu og går i seng, hvor jeg vil sige undskyld til min mand.

img_9723

 

11 replies
 1. ME says:

  Kartoflerne er opfundet på Restaurang Hasselbacken i Stockholm – that’s why 🙂

  Hilsen en med-preggo, der i dag er gået seks dage over termin. Jeg overvejer bare at lade ungen blive derinde – det er jo åbenbart det, hun helst vil :s

  Svar
 2. AM says:

  Måske bør du droppe tea tree oil til de lus og købe et rigtigt lusemiddel. Fx linicin der hovedsageligt er silikonebaseret og stopper endetarm og luftveje hos lusene – dvs ingen resistens og garanteret død hvis anvendt korrekt og man genbehandler efter 7 dage da det ikke virker på æg og efter 7 dage er æg klækket med lus endnu ikke så store at de har lagt nye æg. Win win. Og gift kan det vidst ikke helt kategoriseres som.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ork, det er vi skam igennem. Tredje runde i går. Både hedrin og linicin.
   Tea tree er bare forebyggende, siger nogen. Jeg prøver glædeligt.

   Svar
 3. Lise says:

  Har været der med luse epidemi😱. Man kan købe et kæmme sæt på apoteket, og nu kæmmer jeg ungerne præventivt en gang om ugen. Det holder lus væk, vi har ikke haft lus hjemme i mere end et år 👍

  Svar
 4. Marianne Luna says:

  Det bedste lusemiddel jeg kender – og som lusene ikke kan blive resistente overfor, er opfundet af min onkel:
  Lav en mætte saltvandsopløsning (altså så meget salt i vandet, at ikke al salten kan opløses) – bare med det billigste køkkensalt. Tag en kop/something og hæld saltvandsopløsningen i håret, så det når al håret og hovedbunden. Tør håret med en varm føntørrer, til det er knastørt.
  Vask herefter håret, og giv det en god hårkur. Saltvandet udtørrer trods alt lidt, men i forhold til giftige lusemidler, som de ofte er resistente overfor, er jeg mere fan af denne løsning. Det, den gør, er simpelthen at udtørre både lus og luseæg, for saltvand i æggene udtørrer sammen med føntørringen, og når der ikke er mere væske, så dør de.

  Svar
 5. Helene says:

  Hej Cille,
  Glædelig jul …

  Min lyshårede datter led meget af lus i sit lange lyse år.

  Det der hjalp os var en mega billig balsam og tættekam. Æggene slipper med balsamen. Også forebyggende med tea tree Oil.

  Jeg brugte tættekam, samt mascare kam , æggende de bitte små gled af. Hun duftede godt og det var ikke giftigt.

  Svar
 6. Stine says:

  What!? Jeg var da SIKKER på, at det hed hasselbagte kartofler indtil jeg læste det her. Nå. Så ved jeg det..
  Er i øvrigt stadig vild med dine “I ØVRIGT” – de indlæg er ALTID gode.Håber I kommer luse-frie gennem nytåret.

  Svar
 7. Julie says:

  Jeg synes, I skal kalde den lille pige Ursula. <3 Det er så fint. Hvis jeg skulle have flere børn (det skal jeg ikke), og det blev piger, skulle den første hedde Nora, og den næste Ursula. Eller omvendt. Nå, men det skal jeg jo ikke tage stilling til – men smag lige på det. Det er altså et herrecool navn.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *