I øvrigt #73

 • Er det måske bare mig, men for fanden, hvor er radioværter skabede at høre på. Vi har altid radioen kørende på kontoret og jeg tager mig selv i flere gange dagligt, at blive alvorligt irriteret.
 • Kom jeg den anden dag i tanke om, at min mor bildte mig ind at chokolade, var en af ingredienserne i russisk salat da jeg var barn. Sikkert for at lokke mig til at smage. Det har jeg så troet på indtil jeg var 25.
 • Har jeg det som om, at jeg har delt ovenstående punkt med jer før.
 • Har nogen købt snebolde og mini-skilpadder til kontoret, og jeg kan naturligvis ikke styre det. Overhovedet.
 • Er Lukas Graham (og dermed min svoger) nomineret til 3 grammys, og mine graviditetshormoner kan slet ikke holde til det. Jeg tudbrølede da vi fandt ud af det. Tænk, hvis de vinder over Beyoncé.
 • Havde jeg været græsenke i lige præcis otte timer da telefonen ringede og Ottos skolelærer bad mig hente en feberramt Otto.
 • Lå der seks børn på række i klasselokalet, alle sovende. Influenzaepidemi?
 • Var Otto for første gang alene hjemme. I 10 minutter, mens jeg hentede Uma, på den anden side af gården. Jeg har sjældent haft så høj puls. Otto var upåvirket.
 • Måtte vi på grund af førnævnte sygdom gå glip af julefest i Umas vuggestue, der dog forbarmede sig over den hurtigttalende svedige græsenke, og gav hende æbleskiver og godteposer med hjem.
 • Har jeg sådan lyst til sennep. Dijon.
 • Lader det til at Umas ordforråd vokser med mindst et ord om dagen, og jeg kan ikke helt følge med.
 • Kan hun stadigvæk ikke sige mor. Men kalder mig i stedet ‘attafar’, oversat:  ‘Den anden far’
 • Blev jeg af flere anbefalet at prøve Tums imod min halsbrand. Det er sådan nogle slikagtige tabletter med frugtsmag. Og de virker bestemt, men jeg blev vist lidt ivrig, og det var måske lige i overkanten af købe tre store æsker. Oh well.
 • Sad der en blue jeans lakrids fast på mit jakkeærme i dag. Jeg opdagede det først her til aften.
 • Har jeg ikke spist Blue Jeans i over en uge.
 • Overvejer jeg lidt at udfordre min ekstreme champignon-lede med denne her opskrift juleaften.
 • Stavede jeg champignon forkert fire gange, inden jeg gav op og googlede den lede svamp

img_9042

32 replies
 1. Lene Balch Olsen says:

  Ellers kan jeg anbefale denne opskrift på champignon paté, det er en af dem vi altid vender tilbage til og den smager SÅ godt 🙂

  Svar
 2. Mia says:

  Herhjemme vokser min datters ordforråd også være eksplosivt for tiden, og lige nu er hun pludselig blevet verdensmester i anatomi;
  Øre, øje, hoved, mave, knæ..

  Hun lærte egentligt ret hurtigt at sige mor, men hun sagde altså både nice og Batman (og vistnok også is) før mor. Priorities? 😂
  Attafar er altså ret sødt, synes jeg. 😍

  Svar
 3. Chrizzy says:

  Jeg har været vegetar i 12 år, og har derfor efterhånden opbygget en vis erfaringen i at navigere i vegetarvenlige juleretter. Og for mig er der kun én rigtig ting at spise juleaften: Nøddefrikadeller! Min mor laver dem troligt til mig hvert år (tak mor), og de er ligeså hellige på julebordet for mig, som flæskestegen og anden er det for de andre. En kæmpe fordel er, at de smager fantastisk sammen med rødkål, brunkartofler og hvad har vi! Og så kan man med fordel lave en stor portion, så man også har til julefrokosterne i juledagene, for de smager også fortræffeligt på rugbrød (og med mere rødkål). De er så nemme at lave, at det næsten gør helt ondt. Men de virker sgu!

  NØDDEFRIKADELLER:
  500 g kogte kartofler, 150 g hasselnødder, 1 æg, salt og peber, fedtstof til stegning.

  Mos kartoflerne og rør dem op med æg og hakkede nødder. Smag til med salt og peber. Form til frikadeller og steg dem gyldne på en pande.

  Ligger også inde med en opskrift på en ond vegetarisk “brun sovs”, men der er vist nok ok meget rødvin i, og jeg ved ikke helt, om det er ok i forhold til den ubagte baby?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er præcis sådan noget der jeg er ude efter. Meget gerne opskrift på sovs også. Alkoholen fordamper vel 🙂
   Tak!

   Svar
 4. Christine says:

  – må lige kommentere på dit første punkt: so true! 🙂 Som i, hvor er mange radioværter enormt irriterende at høre på, især morgenværterne 🙂 Jeg skriver eksamensopgave og hører P8 Jazz, lidt gammelmor-agtigt, men dælme hyggeligt.

  Svar
 5. C says:

  Haha elsker denne her sætning:

  Var Otto for første gang alene hjemme. I 10 minutter, mens jeg hentede Uma, på den anden side af gården. Jeg har sjældent haft så høj puls. Otto var upåvirket.

  “I øvrigt” er det fedeste!

  Svar
 6. Karen says:

  Hvis du bliver træt af de det Tums, så reddede Balancid tyggetabletter mig til sidst i graviditeten. Var nær ved at tude en nat jeg vågnede og opdagede at der ikke var flere på natbordet. 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Dem har jeg brugt troligt gennem hele min sidste graviditet. Og også denne, men det er som at de ikke virker så godt for mig længere. Måske jeg har brugt dem for meget :/

   Svar
 7. Cæcilie says:

  For andet år i træk bliver det til linsesteg hos mig: http://www.susygrundahl.dk/vegansk-linsesteg/
  I Sønderjylland laver vi kartofler, sovs, chips, gammeldags hvidkål, rødkål, and og kalkun. Men til min veganske juleaften bliver det linsesteg, kartofler og så veganiserede udgaver af resten. Det er rigtig rart, at vi kan sidde og spise mere eller mindre det samme juleaften.

  Og tillykke med Mark! Jeg må indrømme, at jeg også blev lidt rørt over nyheden. Jeg bor i udlandet, så alt dansk betyder pludseligt lidt ekstra og stoltheden over alt dansk er lidt større 🙂

  Svar
 8. Celina says:

  Min datter (på Umas alder minus 1,5 uge) er først nu begyndt at sige mo for mor. Til gengæld har hun kunne sige ka for kaffe i flere måneder. Tror hun har hørt “Nej, det er mors (eller fars) kaffe” lidt for mange gange.

  Svar
 9. Signe says:

  Tums? Hvis det virker, skal jeg have det. Villig til at gøre alt mod den lede halsbrand! Link? (Der er mange slags Tums på amazon…)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *