OPSKRIFT: Linsebolo

img_8560

I har længe bedt om denne her opskrift, og jeg har lige så længe lovet og lovet at få den delt. NU sker det.
En vegetarisk version af bolognese, som er en ret, jeg personligt holder meget af. Det samme gør min familie.

Det tager cirka 50-60 minutter at lave den. Jeg laver altid en stor portion (ligesom opskriften herunder, der er til 2 voksne og tre børn + rester. Men den kan snildt halveres, hvis man kun er to eller tre) så der er rester til dagen efter, hvor vi enten bruger den i wraps med grøntsager i eller koger den op med en omgang bønner, lidt ekstra krydderi (spidskommen, kanel, kako og chili) og en dåse flåede tomater, og spiser den til brune ris som en slags Chili Sin Carne.

Der findes et hav af måde at lave den på. Jeg gør sådan her:

Linsebolo til 4-5 personer

Olivenolie
200 gram linser (jeg bruger røde. Dem kan mine børn bedst lide)
1 flaske mosede tomater
1 squash
2 gulerødder
1 stort løg, eller 2 små
1 fed hvidløg, eller to
1 liter grøntsagsbouillon
1 tsk oregano
1 tsk timian
1/2 tsk chili (kan undlades, eller erstattes med lidt paprika)
1 tsk balsamico
1 tsk sukker
salt og peber
Din foretrukne pasta (vi bruger for det meste fuldkorns-penne eller -muslingeskaller)

Sådan gør du:

Løg, hvidløg, squash og gulerødder rives (eller hakkes i foodprocessor/minihakker)
Et skvæt olivenolie varmes op i en gryde
Tilsæt de hakkede grøntsager og rør rundt i et par minutter
Tilsæt oregano, timian, lidt salt (jeg bruger urtesalt), chili og linser, og rør rundt

img_8563
Hæld al grøntsagsbouillonen over og kog op.
Tilsæt herefter de mosede tomater
Rør rundt. Skru helt ned for blusset og lad det hele simre i minimum 30 minutter – rør et par gange undervejs.

img_8564
Når de 30 minutter er gået, sættes der vand over til pastaen.
Nu tilsættes balsamico og sukker til bolognesen, den koges op og smages til med salt og peber, og evt. lidt frisk basilikum, hvis man har (jeg har sjældent – Kh basilikumsdræberen).

img_8562

Retten hygger sig på laveste blus, mens pastaen koges og drænes, og så er der sgu serveret.

img_8561

Jeg håber, I vil prøve at lave den, og at I kan lide den. Jeg ville så gerne have kræset lidt mere for billederne, men de blev taget i en fart, og i et virkelig sølle lys, og så er det jo altså ikke verdens smukkeste ret, , så sådan blev det.  – Men den smager virkelig godt og det er trods alt det vigtigste.

24 replies
 1. Nina says:

  Bare et lille tip. Jeg bruger altid beluga linser til min vege-bolo, da de har et højere indhold af protein og mere bid i. Man kan også bruge et mix 🙂

  Svar
 2. Mia says:

  Jeg har forsøgt at lave den her ret efter hukommelsen, efter at du viste den frem på Snapchat for noget tid siden.. og den er et hit! Både min mand, min datter og jeg skovler den nærmest ind. 😉 Tror snart, vi skal have retten igen. Tak for den. 👌

  Svar
 3. Line says:

  Jeg lavede den ud fra dine snaps for lidt tid siden – og jeg ELSKER den. Vi har også brugt bladselleri i herhjemme, som du havde med på snappen – super lækkert! Tak for inspiration 🙂

  Svar
 4. Line says:

  Lyder som en lækker opskrift. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve at spise kødfri 1-2 gange om ugen, bare for at variere maden lidt og måske også spare lidt penge.. hvilke vegetarretter er ellers gode, synes du? – og hvor køber du linser? Er der noget specielt man skal gå efter? 🙈 Hilsen hende den helt nye i kødfri-verdenen.

  Svar
  • Cathrine Brandt says:

   Hej Line.
   Jeg tillader mig lige at svare her. Hvis du har lyst til endnu mere inspiration til vegetariske aftensmadsretter, så er du velkommen til at komme kigge forbi min blog.
   Jeg kan særligt anbefale kikærtebøffer, chili sin carne, one-pot pasta, Dal Bhat og karrygryde med kikærter.
   Bare en lille hilsen.
   God weekend!

   Svar
 5. Mia says:

  Den er så lækker! Jeg tog et screenshot da du lavede den på snappen, og vi har fryseren fuld af den nu. Den er perfekt her med en nyfødt baby, en mor der vil tabe sig og far der er lidt for kødglad – vi kan oprigtigt ikke “smage” at den mangler kød.

  Og hey, tøj der kan knappes op og bryster hives frem i, er det noget der kan komme et indlæg om? Både til det ammende folk og til dem der bare godt kan lide at slippe babserne fri 💪

  Svar
 6. Emma says:

  Ej…. har glædet mig så længe til at lave den her ret. Idag blev endelig dagen hvor jeg lige fik handlet osv. Så koger jeg fandme de skide linser først og kan slet ikke begribe hvordan dine ikke ser så smattet ud som mine….. Floooot Emma

  Svar
 7. Marie says:

  Tak for en lækker opskrift. Har lavet det i dag og der var rigeligt til to portioner i fryseren også. Perfekt.
  Det smagte virkeligt godt og hele familien spise det uden at mangle kødet.
  Kom endelig med flere vegetar opskrifter😊
  God aften.

  Svar
 8. Christina says:

  Den kan hvis der er rester forvandles til en udemærket tomatsuppe, bare lidt ekstra tomat og så en stavblender…., så er der suppe….

  Svar
 9. SK says:

  Super opskrift! Jeg fik den serveret for nogle dage siden, dog med porre tilsat. Det var så lækkert at jeg var nødt til at lave den selv. Det er så meget bedre end den almindelige linsegryde jeg ellers kender.

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] flere opskrifter her: Burgerbøf med sorte bønner Cashewflødepasta LinseBolo Rå barer med chokolade Quinoadeller med […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *