Navneføljeton #2

img_6217

Se første del med drengenavne, vi af gode grunde ikke skal bruge, HER

OK! Vi har stadigvæk ikke et navn.
Jeg er lynende forelsket i ét. Desværre har min mand det ikke på samme måde, men han har heller ikke skudt det endeligt ned. Derfor er jeg heller ikke helt klar til at dele det med jer, for det kunne jo være! Vi har lige nu i alt fire navne i rotation, og jeg tror faktisk godt, at valget kunne falde på et af dem.
Der er derudover en virkelig lang brainstorm agtig liste af navne som vi har gang i, og så dukker der stadigvæk kandidater op lidt ud af det blå, så jeg tror umiddelbart ikke, at vi er i nærheden af en beslutning, hvilket både er en anelse frustrerende, men også lidt hyggeligt.

Selvom der er lang vej endnu, har vi til gengæld sådan helt endeligt fået streget nogle af de navne ud, som har været i spil. Der er forskellige grunde til, at de er blevet droppet. Nogle af dem har den ene af os nedlagt veto imod (den ene af os, er udelukkende mig. Hele to navne har jeg vetoet), og så er der bare nogle af dem, som vi er nået frem til (sammen), bare ikke dur alligevel.

Here goes. Seks, ellers virkelig fine, pigenavne som denne SneglLille nok ikke får:

Kaia
Luna
Rose
Nellie
Aia
Leonora

71 replies
 1. Stinne says:

  Jeg havde også Leonora på min navneliste til vores pige. Hun kom dog til at hedde Elmine.
  Hvad med Emma, Alma, Sophia eller Liva 🙂

  Svar
 2. Julie says:

  Kan godt lide navnet Aia, men jeg synes det ville være super fint hvis der blev tilføjet et d , så det blev til Aida 🙂

  Svar
 3. gravidgrahvad says:

  Fedt med mere navne-inspiration (særligt dit forrige indlæg, da vi venter en dreng).
  Ligesom I havde det perfekte drengenavn klar – og får en pige – så havde vi det perfekte pigenavn klar – og får en dreng.
  Nå, men hvis lillebror havde været en pige skulle hun have heddet Ellie/Elly (vi var ikke helt enige om stavemåden).

  Vi har stadig ikke fået barberet listen med drengenavne ned – eller dvs. det havde vi, men så blev vi i tvivl og nu er hele posen rystet igen. Jeg har ligesom dig lavet et indlæg med de navne, som han helt sikkert ikke skal hedde, men nu er flere af dem altså i spil igen. Puh, jeg håber vi snart kommer bare lidt tættere på. I morgen er jeg nemlig gået en uge over termin, så det skal snart til at være.

  Svar
 4. Ditte says:

  Søde Sneglcille, jeg ELSKER din blog. Men. Hvorfor er det, at alle mødre/mødre to-be (og fædre, muligvis) snakker om deres baby i tredjeperson? Eksempel: “hvad skal baby hedde”…altså, for det er vel din baby, ik? Ikke bare en random baby. Enlighten me. Jeg forstår det bare ikke, og det skurrer i mine ører. Man siger vel heller ikke “hvad skal datter have i julegave?” men “min datter”, ikke? I just don’t get it! Hjælp!
  Men derudover, tak for en skidegod blog, som jeg har fuldt i 4+ år nu 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det ved jeg sgu ikke. Måske fordi det er sådan lidt noget mærkelig noget med sådan en dims i maven, man ikke har mødt.

   Det er noget andet når ‘den’ er her. Vi siger jo heller ikke ‘datter’ men Uma, om Uma – Altså ‘hvad skal Uma have i julegave’ og ikke ‘hvad skal min Uma have…’ 😉

   Men jeg kender godt til undringen. Jeg får lidt knopper over lillepige/lillemand Og prins/prinsesse for eksempel. Så hellere ‘den’ og ‘baby/babyen’, hvor det for andre måske lyder åndssvagt eller endda lidt ufølsomt. Sådan er vi så forskellige, heldigvis 😀

   Svar
   • Ditte says:

    Puha ja! Min prinsesse og min prins. Det gør også ondt i mine ører! Undskyld mig, men jeg synes det er heeelt forkert at opfostre sine børn i den tro, at de er prinser og prinsesser. Jeg er udemærket godt klar over at jeg lægger for meget i det og at det selvfølgelig menes, at børnene er forældrenes prinser og prinsesser, men alligevel, come on. Jeg tror samtidig også at man skal guide sine børn til at holde en lille smule jordforbindelse og at der ingenting er galt i, at være en smule ydmyg og at ikke alt skal centreres rundt om dem – her tænker jeg også specielt på når børnene eks. bliver teenagere og voksne.
    Jeg har arbejdet i en børnehave (for snart 8 år siden) og der påpegede flere børn når de bla. blev stoppet i noget de ikke måtte, at “jeg må godt for jeg er nemlig min mors prinsesse og de må alt”. Gys!
    Er selv mor til en dejlig dreng på 6 mdr – den dejligste hvis du spørger mig. Det lader jeg ham vise og fortælle hver dag. Men prins bliver han aldrig 😉

    Svar
  • HC says:

   Før vi var sikre på et navn til vores kommende datter, brugte vi lidt “baby” og “bebs” som erstatning for et rigtigt navn. Kan godt høre, at det udefra kan lyde lidt upersonligt, men i vores tilfælde virkede det helt naturligt, for det var jo på en måde hendes navn i vores verden 😉

   Svar
 5. Camilla A G says:

  Det er ret hyggeligt at følge med i jeres overvejelser om navn. Det er så svært! Vi fik vores datter en måneds tid efter Uma kom til hos jer – og vi var ret meget i tvivl om hun skulle hedde Uma. Det er sådan et fint navn. Dog tog Elva første pladsen. Men er ret sikker på at hvis nr.2 bliver en pige er Uma et godt bud. Synes Uma og Elva spiller ret godt sammen 🙂 Bare som inspiration til jer også 😉

  Svar
 6. My:minMy says:

  Jeg var sikker på at jeg skulle ha endnu en pige denne gang, har allerede en Ellen og en Astrid (og en Erik men han er jo ikke en pige) Vi var blevet enige om Kirsten, Gry eller Dikte. Nu skal vi ha en lille Niels og med barn nr 4 må jeg nok indse at pigenavnene ikke kommer i brug mere her hjemme. 🙂

  Svar
 7. Hanne says:

  Hvis vi noooogensinde skulle få den idé, at føje endnu et barn til vores beskedne flok – og hvis det vel at mærke blev en pige – så skulle hun hedde Ava. Elsker det navn. Men, det kommer ret sikkert ikke til at ske og navnet blev også vetoet af nogen herhjemme 🙄
  Så må jeg bare gøre andre opmærksomme på, at navnet findes og at det er et af de fineste. Værsgo! 😃😄

  Svar
  • Avamor says:

   Uhh min datter hedder Ava og hun eeeeelsker sit særlige, men supernemme navn. Jeg fik kun “lov” til at få det da jeg lod navnesnakken ligge til lige efter fødslen og sagde (og mente) at hvis ungen ikke gad hedde det, når hun blev stor ville jeg hjælpe hende m at skifte navn (vi kører ikke med mellemnavne). Og så gik manden med til det, og vi har aldrig fortrudt. Og så er det vildt godt i udlandet også… men håber næsten ikke Sneglebabyen skal hedde det for det vil sikkert skabe en trend, hihi.

   Svar
   • Sneglcille says:

    Vi har hele tre små Avaer i vores omgangskreds. Så det ville alligevel ikke gå. Men jeg prøvede faktisk at få det på listen da jeg ventede Uma 🙂

    Svar
 8. Liv says:

  Jeg blev så glad for dit tidligere indlæg om navne da jeg netop havde fået en lille Karl – er meget glad for det navn.
  Er det for mærkeligt med Karla til pigen? Jeg synes også det spiller.

  Svar
 9. Josefine says:

  Det er også svært at vælge! Min datter hedder også Uma, og jeg står slet ikke overfor at skulle have en mere, men har nogle gange tænkt over hvis jeg ever skulle få en pige mere. Synes bare virkelig der er mange der desværre ikke passer sammen med Uma – synes også at Luna er vildt flot men at det minder for meget om Uma. Øv! Jeg synes egentlig det er flotteste med nogle der ender på E, altså at det passer bedst til Uma. Måske Isolde, det er ret fint. Håber I finder det perfekte navn:)

  Svar
 10. Malene says:

  Havana! Havana, Uma, Otto og Leo. Men okay nu hvor jeg skriver det sammen med de andre er det et meget langt navn ved siden af. Men stadig vældig fint😊

  Svar
 11. Simone Dusine says:

  Vores datter hedder Vilma – hvilket også ligger lidt tæt op ad Uma. Jeg har også Nellie og Kaya på min liste, dog består min nye liste mest af drengenavne, da vi satser på det som vores næste. Tosset. 😉 Men lidt pige inspiration ville være: Tillie, Fylla, Bine, Ilse, Lara.
  Håber I finder “navneforelskelsen” begge to. Og held og lykke! 😊

  Svar
 12. Ella says:

  Vigga, Elva, Elma, Elsa, Tinka, Mila, Fia, Loa, Nia, Isa, Bina, Tolou, Nova, Kida, Maika, Merle, Bodil, Hilda, Asta, Vally, Aida, Kari(s)

  Svar
 13. Sara says:

  Vi var helt i øst og vest da vi skulle vælge navn til vores dreng – men en dag var der et enkelt navn, som ingen af os veto’ed. Så det holdt vi ved.
  Jeg er meget spændt på om vi nogensinde finder et navn når vi en dag skal have en lillesøster/bror.

  Og så vil jeg da lige foreslå Ada eller Thelma – det synes jeg passer fint ind i jeres lille flok.

  Svar
 14. Luna says:

  Kom endelig med alle jeres ideer! Vi er nogen der skal føde i starten af januar, som stadig ikke aner (læs: ikke kan blive enige om) hvad lillesøster vol 2 skal hedde… Suk!

  Svar
 15. Louise says:

  Jenny synes jeg også er fint. Jeg overvejer det lidt som en hyldest til min yndlingsfaster når den tid kommer. Er dog ikke helt sikker på, om det så skal udtales med y eller i.

  Svar
 16. Lena says:

  Hvad med Edith? Det er et fint, men også stærkt navn. Ellers er der navne som Frej. Og Lily. Og Sille. Eller Sia. Og Ronja. Og Frigga. Eller Vigga. Drengenes navne slutter jo med O. Skal jeres datters slutte med A som ved Uma?

  Svar
 17. T says:

  Så hyggeligt et indlæg, altså 😊 Jeg elsker de gamle navne som Asta, Elise, Kamma og Isolde. Måske kunne du lave et indlæg (når bebs er kommet og navnet er valgt), hvordan i valgte det navn og hvad der gjorde, at i netop blev enige om det, indflydelse fra andre osv. Jeg forestiller mig at det er en lang og sej kamp at blive enige, men måske også kan være lidt barsk (hvis det sker), ag nogle skyder sit navne ned, når man fortæller at man godt kan lide det.

  Svar
 18. Dorrit Lyngsie says:

  Kig lidt på svenske pigenavne, de har nogle ret fine navne synes jeg. Ellers er jeg ret glad for Feline/Felina, Nynne og Frigg.
  Skøn blog som jeg synes er ret hyggelig:-)

  Svar
 19. siff nendel says:

  tak for en super dejlig blog …
  hvis Max Werner var blevet et pige, skulle han have været en Vibe…har altid godt kunne lide det, både på dansk og engelsk.
  held og lykke med navne jagten.

  Svar
 20. Mette says:

  Da min kæreste og jeg fik en datter i maj var vi på forhånd enige om, at hun skulle hedde Molly (efter at min kæreste havde vetoet Roberta, som var min favorit). Da hun så kom ud passede Molly slet ikke, så nu hedder hun Gry 😄 Det var ikke sådan, at vi gik om omtalte babyen i maven ved navn, men dem der spurgte fik at vide, at hun nok skulle hedde Molly. Efterfølgende da hun så blev til Gry, var der bare vildt mange som sagde “ej Molly var også bare SÅ grimt osv.”… Hallo! Mega bisset – vi synes jo stadig det var et fint navn, bare ikke lige til hende der kom. Folk er ikke bange for at være ret skarpe med meningen om navne 😱

  Svar
 21. Agnete says:

  Jeg skyder lige nogle forslag ud her:

  Eva, Sif, Elin, Mie, Vilde, Gry, Sonja, Edith, Bertha, Ane, Marin, Alva, Alice, Tilda

  Svar
 22. Petrine says:

  Petrine passer måske ikke heeelt sammen med jeres børns andre navne, men jeg slår alligevel et slag for mit navn, som jeg hadede som barn, men i dag er rigtigt glad for 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *