Cheat day, Tivoli, brandsår og de rigtige M&Ms

img_8625

Hvis nu jeg var en af dem, der havde såkaldte cheat days – Ville denne lørdag være lige præcis det. Jeg tror faktisk ikke jeg har indtaget skyggen af noget grønt, så skulle det lige være det halve æble jeg spiste i min morgen yoghurt, og den smule iceberg salat, der var i min falafel sandwich, desværre har jeg vist lidt for mange af den slags dage, til at man kan kalde det en cheatday. Det er mere bare en day.

Vi har været i Tivoli (inviteret af Tivoli) alle fem, og netop fordi at indgang og turpas var betalt af Tivoli, gik vi all in på alt andet. Candyfloss, churros, pandekager, varm kakao MED flødeskum, og så en pizzasandwich på vej hjem …

img_8681

Jeg har det i skrivende stund en anelse kvalmt. Både på grund af ovenstående, og så også på grund af det brandsår jeg fik på hånden i starten af ugen, på mit nye krøllejern. Det er en ret dyb 2. grads forbrænding, der ligesom bliver værre og værre. I dag havde jeg ikke flere plastre og tænkte, at det nok gik. Det resulterede i at såret sprækkede og en masse andet klamt, som jeg ikke vil gå i detaljer med, skete. Derfor har jeg lige brugt den sidste halve time på at rense, smøre og pakke det ind. AD.

Fordi at jeg i forvejen er gået amok i knap så sunde sager i dag, og nu også har ondt af mig selv på grund af min indbundne og ret dunkende hånd, tænker jeg, at jeg lige så godt kan dykke ned i de der M&Ms min mand og Otto havde med hjem fra LA. Det er nemlig de helt rigtige denne gang. Der er både dem med mint og dem med mandler, præcis som jeg bedst kan lide det.

… Og således fik I denne lørdag aften noget af en blandet landhandel fra min hånd. Det må være al den lækre sukker og transfedtsyrer, der har sat ind. Hav nu en fantastisk lørdag, og please drik et kæmpe glas gløgg, hvis I får muligheden. Hele Tivoli duftede af Gløgg og jeg gad så godt lige at have fået et skud. Det er virkelig en drik, der er groet på mig de sidste par år, særligt hvis det er en ekstra stærk en af slagsen – Såeh, spice den gerne op med et skud rom og send mig en kærlig tanke (eller gå med snaps og send en lignende tanke til Preben – Han holder jo fri i år, den stakkel.)

God aften

14 replies
 1. Lana says:

  Du burde få en læge til at se på din forbrænding. det lyder som om du har fået en infektion i såret. God bedring.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Ja, det er i hvert fald på vej i den retning. Håber jeg kan få rettet op på det selv. Ellers tager jeg til lægen igen. Tak 🙂

   Svar
 2. Ditte says:

  Det er en rigtig dårlig ide at pakke et sår ind – det behøver jo luft for at hele og under plasteret bliver det ligesom bare meget fugtigt.
  Jeg brændte mig “slemt” for nogle mdr siden og det gjorde konstant så ondt, at fingeren var i en kop med isterninger hele tiden. Jeg smuttede på apoteket hvor man kan købe brandsårsplaster. Det bedøver så den dunken og konstante svien holder oppe. Og så heler det perfekt under pga. små huller. Tror jeg gav 100 kr for et ark, men det fortrød jeg bestemt ikke.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er lægen, der har beordret det pakket ind. I minimum 10 dage. Det er en dyb 2. Grads forbrænding, og den må helst ikke få luft, åbenbart. Hvilket jeg i dag lærte, på den hårde måde, at der er en grund til. Av.

   Svar
   • Sofia says:

    Når det er så lille og udsat et sted, er det netop bedst bare at pakke såret ind – men det er vigtigt at det self. pakkes ind på den rigtige måde og med de rigtige remider. Dog er det ikke helt rigtigt, at man nødvendigvis skal pakke en 2. grads forbrænding ind. Store forbrændinger som kræver indlæggelser f.eks børn med skoldninger af te/kaffe, ligger ofte til exposure behandling. Det betyder egentlig bare, at de/det ligger frit uden tøj på, uden dyne eller andet der kan ramme såret i 10-14 dage indtil der er dannes skorpe og ny fin hud er kommet inden under.
    Godt du har været ved lægen, for Brandsårsbehandling er aldrig sort/hvid og som jeg kan læse i kommentarerne, så kommer der (i aller bedste mening kan jeg se) en del gamle råd på banen som ikke nødvendigvis ville være god for din sårheling.
    Håber du snart får styr på dit sår!
    Mange hilsner fra brandsårssygeplejersken 🙂

    Svar
 3. Julie says:

  åh yes! De eneste rigtige m&m’s er dem med mint og mandler! Min lokale kioskmand har dem, men de koster nærmest 2 kr pr m&m 😳 Så de bliver virkelig nydt når der kommer en pose med hjem

  Svar
 4. Kristine says:

  Luft til sår er en gl myte. De skal helst holdes en smule fugtige – netop så det ikke sprækker. Så du gør det helt rigtige! Kan anbefale ‘englehud’ fra apoteket, Gennemsigtigt helt tyndt plaster, der er genialt til væskende sår. Og så kan man se helingsprocessen igennem 🙂

  God bedring!

  Svar
 5. Stine says:

  M&M med mint kan købes i mange af de der slikbutikker, som skyder op overalt. Jeg ved at den, som ligger på vesterbrogade lige efter Gasværksvej har dem 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det ved jeg, også dem med mandler. De er bare skidedyre og så er det lidt sjovere, når de kommer fra de store poser hele vejen fra USA 😛

   Svar
 6. CecilieRH says:

  Et brandsår er lidt særligt ift andre sår, og de skal ganske rigtigt ikke have luft. De heler nemlig nedefra og har godt af fugtigheden. Jeg har selv haft en, og jeg havde godt gavn af et skumplaster med aktivt sølv i.
  Det lyder som en skøn lørdag – jeg derimod vil hoppe i min tredje nattevagt om 1,5 time.
  Kram fra sygeplejersken

  Svar
 7. Malene says:

  Manukahonning!!! Seriøst – det er det vildeste! Til alt muligt – også brændsår. Desværre hjælper det ikke på det chok man får når man ser prisen men det er det bedste køb længe her i hjemmet. Min mands hæl var fx flækket i huden og intet hjalp og det gjorde ondt. Smurte det med Manukaen om aftenen og igen om morgenen og bom helede det (og gudskelov for det for han havde betalt for den dyre krukke efter overtalelse fra mig).

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *