Vlog uge 18: Scanning uden Freelanceren og det man ikke vil se som gravid.

Jeg er i dag 19+1 i min graviditet og weekenden bød på lidt af en rutschebane-tur følelsesmæssigt, godt hjulpet på vej af mine hormoner. Fredag gik det op for os at vi havde keglet rundt i nogle datoer og at min mand, den kære freelancer, ikke kan komme med til misdannelsesscanningen i næste uge. Jeg gik straks i gang med at male fanden på væggen, men efter at have sovet på det besluttede jeg mig for at beholde tiden og i stedet invitere min mor med, og det glæder jeg mig helt til nu. Søndag formiddag fik jeg mig en forskrækkelse, da jeg begyndte at bløde. Ikke meget, men nok til at jeg blev en anelse forskrækket. For det er bare noget af det man ikke har lyst til at se, når man er gravid, men fordi at jeg har prøvet det i mine to tidligere graviditeter, endda ret meget, tog jeg det sådan nogenlunde roligt, og så det an i løbet af dagen. Der var masser af liv at mærke, og ingen smerter, og efter en snak med Cana, der også beroligede mig yderligere, kunne jeg snildt falde i søvn i går, og allerede nu lader det til at være overstået. Som jeg også siger i videoen overvejer jeg at skrive lidt mere om det med at bløde under en graviditet, for det er bare så skide skræmmende, og jeg har selv gennemsøgt nettet for svar og gode historier, når det er sket for mig, og det med de gode historier vil jeg faktisk gerne bidrage til – For det behøves faktisk ikke at være et dårligt tegn, eller noget farligt, selvom man selvfølgelig altid skal tage sådan noget alvorligt. Nå, men uden mere vrøvleri (på skrift i hvert fald), kommer her sidste uges Vlog.

RESUME:
Om uge 18. Ja, altså jeg skriver jo det meste i introen øverst i indlægget, men derudover fortæller jeg at min vejrtrækning driller mig en del, eller at jeg i hvert fald bliver ekstremt nemt forpustet og stakåndet, og pludselig synes at min ellers meget korte cykeltur til arbejde hver dag er meget lang. Jeg vokser fortsat ret hurtigt, og det samme gør baby kan jeg mærke, for der er virkelig kommet knald på aktiviteten og jeg mærker hende tydeligt hver eneste dag.

12 replies
 1. Sandie Juelsgaard says:

  Kære Cille
  Det er så ubegribeligt skræmmende at bløde under sin graviditet.
  Jeg er også gravid (23+4) og har også prøvet det. Buster, som min søn i vente skal hedde, trives i bedste velgående.
  Jeg har pga af et par dårlige graviditetsoplevelser lavet en blog:
  ingenkæremor.dk
  Jeg finder meget inspiration hos dig (og Andedammen) og måske kan jeg her gøre noget for dig?
  Jeg vil gerne gøre meget mere ved bloggeriet, men ved ikke helt hvordan jeg skal nå ud over rampen. Tak for dejlig læsning. De bedste hilsner Sandie

  Svar
 2. Skalotteløg says:

  Jeg kan godt forstå, du blev øv over, at han ikke kan komme med 🙂 Det er jo en kæmpe oplevelse hver gang, som man gerne vil dele med ham, der har lige så mange aktier i det som en selv.
  I min første graviditet, var der også en scanning, min mand ikke kunne være med til, og ser tog jeg også min mor med. Det var en kæmpe oplevelse for hende (ikke mindst fordi, man jo ikke fik tilbudt scanninger, dengang hun selv var gravid), og hun snakker stadig om, hvor vildt det var, og hvor taknemmelig hun er for at have fået lov til at opleve det.
  Det var en god dag. Bagefter spiste vi frokost sammen og snakkede hele scanningen igennem en milliard gange.
  Denne gang havde jeg min mand med, og det var sgu lidt et antiklimaks. Han reaktion var bare, at det stadig var lidt svært at sætte sig ind i, og han havde hverken behov for at snakke om scanningen eller se billeder bagefter. Ville faktisk have foretrukket at have min sentimentale mor med i stedet 😉

  Svar
 3. Marie says:

  Æj, du virker simpelhen så sød og som verdens bedste mor! Elsker at være fluen på væggen i dit og din “lille” families liv 🙂

  Svar
 4. Helene says:

  Når jeg havde sex under mine graviditeter blødte jeg bagefter. Jeg fik at vide fra lægen, det var på grund af sarte slimhinder og der intet var at være bekymret over . Har to raske børn idag 👍

  Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg har som sagt prøvet det et utal af gange, så ved at alt er i den fineste orden, men man bliver sgu alligevel bare lidt forskrækket.

   Svar
 5. Maiken says:

  Måske er det bare fordi jeg er kvinde, for jeg har hverken børn eller er gravid men jeg synes det er SÅ hyggeligt at følge med i din graviditet (og din blog!) 🙂 Jeg er sikkert ikke den eneste der spørger efter det men må vi ikke se maven i ny og næ?

  Svar
 6. Karen says:

  Åhh kender det alt for godt – jeg har selv blødt dagligt frem til uge 15… Det er simpelthen så ubehageligt, og har haft meget svært ved at glæde mig over min graviditet (for tænk nu hvis det gik galt!) Min blødning er heldigvis stoppet, og efter jeg mærker liv hver dag er det dejlig betryggende 🙂
  Dejligt du har en jordemoder-livline, Håber din MD bliver god 🙂

  Svar
 7. Anne says:

  Hej Sneglcille!
  Jeg er selv førstegangsgravid i 12. uge og har efterhånden (plet)blødt en hel del gange selv. Og ja, man googler jo, og der er den ene skræmmehistorie efter den anden – så meget af min graviditet er indtil nu gået med bekymringer.. (Min kæreste har nu givet mig google-forbud, og det hjælper lidt 😉). Det ville være så dejligt med nogle mere positive graviditetshistorier på nettet! Og ja, jeg tror at det er meget mere almindeligt at bløde under graviditet, end man lige umiddelbart tror. Vi har været til en scanning, hvor der var fint hjerteblink, og i næste uge skal vi til nf.
  Held og lykke med din graviditet!
  /Anne

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *