pludselig var du stor

Længe sang jeg ‘Se den lille kattekilling’ for dig hver aften. Hver. Eneste. Aften. Du sagde du ikke kunne sove uden. Når du en sjælden gang nær glemte det, huskede du det alligevel lige inden dine øjne faldt i.
Jeg tænkte tit på, hvor længe det mon ville være sådan. Men jeg elskede det.

Årene er gået, faktisk er de fløjet. Og jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har sunget den for dig, og i dag da jeg sang den for din lillesøster for første gang, fordi hun ikke ville sove, begyndte jeg at græde, og kunne ikke stoppe igen.

Ikke fordi at jeg er ked af det. Ikke fordi at jeg ikke vil have at du bliver stor. Ikke fordi at du kan sove uden sang, og uden mig nu. Men.

Pludselig synes jeg at tiden er gået for stærkt og jeg har lyst til at spole den tilbage. Tilbage til da det bare var os. Bare i et øjeblik.

Dagene går, ugerne, månederne, årene og det bliver de ved med. Det er klart. Du er stor nu, men stadigvæk lille lidt endnu, og så er du min. Altid

Jeg har nok sunget Se den lille kattekilling for dig for sidste gang, men det er også ok. For vi skal så meget andet.

Store lille Otto. Jeg elsker dig.
Mor

img_6212

34 replies
 1. Maria says:

  Mit sentimentale mor-hjerte smiler (og græder lidt) Og øjnene løber over. Det er den fineste kærlighedserklæring, du der har forfattet.

  Svar
 2. Malene P says:

  Så løber tårerne ned af kinderne… Så fint skrevet og kan så meget nikke genkendende til det. Det tror jeg alle med børn kan 🙂
  Da jeg så det billede af Otto og dig tænkte jeg, at han er blevet helt vildt stor.. Jeg har fulgt med stort set fra starten og er pjattet med at følge dig og dine:) Jeg ser frem til at følge Jer fremadrettet.. En masse god karma og kram til dig

  Svar
 3. Anita says:

  Sidder og ser billeder fra min datters fødsel lige nu. For at mindes den helt særlige tid, dér hvor vores verden ændrede sig. 2 år siden nu, og dit indlæg ramte også mig. Så fint!

  Svar
 4. Sophie says:

  Har selv en lille Otto på 3 mdr herhjemme … tak, fordi du fik mig til lige at stoppe op og nyde tiden 🙂
  By the way… Det ser ud som om, at du/I gør det ganske fantastisk som forældre 🙂

  KH. Sophie

  Svar
 5. Ida says:

  Ih nu hyler jeg! Jeg blev mor for første gang i juni 2016 og jeg synes allerede, tiden flyver af sted.Min lille pige bliver så stor og samtidig er hun jo stadig en lille baby på knap 4 måneder. Men hun har mod på verden og sidder helst ikke stille for længe ad gangen -hun har fart på. Jeg vil prøve at nyde timerne med hende lidt mere <3

  Svar
 6. June says:

  En moders kærlighed! Dine ord gav mig en tåre i øjenkrogen. Mit lille store menneske (Valdemar der snart fylder 10), er pt i Spanien med sin mormor og morfar og jævnaldrende kusine! Jeg ved at han har det godt og at han bliver passet godt på, men nøj hvor jeg savner ham helt ind i knoglerne lige nu! ❤

  Svar
 7. Celena says:

  Oh! You warm my mother’s heart! I am often brought back to gentle moments that I had with my boys. These memories bring tears to my eyes- tears that mix joy, love and a little bit of regret at how fast time flies.
  Your post brought back those same watery eyes 😉 xox

  Svar
 8. Karoline says:

  Min lille dreng bliver 6 måneder i dag og det er helt vildt og ikke til at forstå. Det er jo på mange måder et splitsekund siden, han kom til verden. Meget smuk kærlughedserklæring til din store lille Otto

  Svar
 9. Marie says:

  Ih, så fint. Tårene triller ned og jeg mindes dengang min mor sang for mig, da jeg var lille. Glæder mig til, jeg selv får børn <3

  Svar
 10. Camilla F says:

  Så smukt skrevet!
  Herhjemme har jeg sunget elefantens vuggevise for sønnen hver aften i 8 år. Han nyder det stadig hver aften og falder stadig i søvn, mens jeg synger næsten hver aften. I løbet af dagen er han stor, stærk og selvstændig. Men det bedste tidspunkt på dagen er stadig, når han siger “mor syng” og derefter lukker sine smukke øjne og falder til ro. Ens små børn, der bliver til store børn, det er livets bedste gave❤️

  Svar
 11. Mette H says:

  Jeg læste overskriften og klikkede videre til indlægget velvidende at dette ville blive en tåretriller. Jeg har skimmet indlægget hurtigt og må allerede stoppe for jeg sidder i toget på vej til arbejde og har ikke brug for at ligne en der har tudbrølet. Men jeg vender tilbage, læser det igennem igen, og går ind i min egen følelse af netop det du beskriver. Min lille store dreng. Tak for godt skriv.

  Svar
 12. Marie says:

  Så smukt! Min 7-årige dreng gør heldigvis stadig krav på en godnatsang hver aften, og hver gang jeg synger for ham prøver jeg at nyde det ekstra meget, for hvem ved hvornår det er den sidste?

  Svar
 13. Katrine O. says:

  Åh det går lige i hjertet og rører mig så meget! Du har ret… de bliver store så hurtigt og man får nogen gange lyst til at skrue tiden tilbage, bare for en kort stund❤️

  Svar
 14. Nicoline says:

  Puha sidder med tårer i øjnene. Fylder 18 om et par uger og den milepæl sætter altså også nogle tanker i gang om, hvordan tiden går. Du skriver så smukt!

  Svar
 15. Tanja says:

  Vi er igang med vuggestuestart, som virkelig minder mig om, at tiden flyver, og at min lille dreng allerede forventes at være stor og kunne klare sig selv uden mor og far. Du ramte lige ind i et skrøbeligt hjerte.

  Svar
 16. Rikke S says:

  Sikke et fint indlæg! Sidder med tårer i øjnene og min sovende store lillebabypige i armene.
  Tak for dine altid smukke ord!

  Svar
 17. Karina Simonsen says:

  Så sidder man der med en lille tåre i øjenkrogen! 🙂 Mine børn er 17, 14 og 11 – og jeg forstår slet ikke, at hende den lille (den ældste) nu går i gymnasiet! 😀 (PS: Men det er også skønt at have store børn!)

  Svar
 18. Thilde says:

  Åh! Jeg får altid rejsefeber når jeg skal ud og rejse, det skal jeg lige om et par timer, og så bliver jeg altså lidt emotionel. Dit fine indlæg satte lige spark i dén side, hvor er det fint!

  PS. hvis du gider uploade din opskrift/fremgangsmåde til din bolo på bloggen, vil det ikke gøre noget 🙈 det ser vildt lækkert ud!

  Svar
 19. Mette says:

  Du rammer! Lige i hjertet!
  Av, hvor kan jeg genkende dine følelser.
  Har en stor (lille) dreng på 5 og en lille ny gut der sparker i min maven og som vi snart skal lære at kende.
  TAK for altid fine ord <3

  Svar
 20. Emilie says:

  Ej stop!!
  Det er alt, alt for sødt ❤️
  En ambivalent følelse jeg tror de fleste mødre kan nikke genkende til.
  Tak for altid godt skriveri

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *