Navneføljeton #1

img_6217

Efter en hel del efterspørgsel har jeg besluttet mig for at skyde navneføljetonen i gang, langt tidligere end jeg havde planlagt. Det er jo sådan at vi endnu ikke aner, hvad baby skal hedde, så jeg er endnu ikke meget for, at afsløre hvilke navne, der er i spil, ikke før de er helt officielt slået hjem i hvert fald. Men jeg vil skrive lidt om vores tanker omkring navne og så vil jeg afsløre hvilke drengenavne vi havde talt om, hvis altså at scanningen havde afsløret en dreng. Det gjorde den som bekendt ikke, og vi er på udkig efter et pigenavn…
Men i første omgang som sagt lidt om vores drengenavne:

Jeg har i årevis vidst, at når eller hvis jeg skulle få en dreng mere, skulle han hedde Eddie. Det var min mand gudskelov helt med på, og jeg skal være helt ærlig at sige, at da vi fandt ud af at jeg var gravid gav det et lille sug i mig ved tanken om at jeg endelig skulle have en dreng mere, en Eddie.

Ugerne gik, og vi begyndte så småt at tale mere og mere om navne, både til piger og drenge. Eddie lå stadigvæk i toppen, men vi talte også om andre seje og pæne drengenavne, og en dag ud af det blå sagde Otto, at han havde tænkt over det med navnene og at han virkelig virkelig godt kunne tænke sig en lillebror, der hed Karl. Og pludselig synes jeg at Karl var det fineste navn, jeg nogensinde havde hørt, og den ekstra dimension i at Otto havde valgt det kunne også noget særligt. Igen var min mand enig, og det hele gav ligesom sig selv, hvis det altså så bare havde været en dreng  – Godt nok var min papsøn, Leo, en anelse gnaven ved beslutningen, da han ihærdigt holdte fast i at en lillebror klart skulle hedde Messi. Et navn han i øvrigt stadigvæk hænger fast i, og siger at en pige sagtens kan hedde.

Så altså, havde Snegllillen været en dreng skulle han hedde Karl eller Eddie.
Af andre favorit-drengenavne kan jeg nævne:
Egon
Topper
Sophus
Hugo
Karlo
Elmer
Sigurd
Bille

Fun fact: I en periode var navnet Karl Otto på tale da jeg var gravid med Otto, men fordi at min mand ikke er så begejstret for dobbeltnavne, røg den i svinget.
Dobbelt fun fact: Karl Lagerfeld hedder i virkeligheden Karl Otto Lagerfeld, Men det var nu ikke derfor at jeg var vild med det i sin tid.

85 replies
 1. Line says:

  Med termin om en uge har vi stadig ikke vores drengenavn helt på plads, men vi har tre navne i spil; Carl, Storm og Eddie. 😀👍🏼

  Svar
 2. Pernille says:

  Min førstefødte hedder Karl Anker, så jeg dør lidt af stolthed herover! 😍

  Min pige hedder Asta Agnete, og hvis jeg fik en pige mere skulle hun hedde Oda 😄

  Svar
 3. M says:

  Ihh, hvor spændende 😀 Eddie er vildt sødt. Jeg er dog mere på Karl-vognen, fnis. Har selv længe kunne lide det navn, selvom jeg er langt fra at blive gravid 😉 Bliver spændende at høre hvad pige-navne runden byder på.

  Svar
 4. Sus says:

  Eddie er også virkelig godt! Jeg har det på helt samme måde. Jeg var sikker på et drengenavn, Svend, men scanningen viste en lille pige. Drengenavne er bare nemmere, synes jeg…

  Svar
 5. Louise B says:

  Min første hedder Carl 😍💙 Verdens bedste navn.. hihi

  Lillebror som snart melder sin ankomst er vi dog ikke sikre på hvad skal hedde.. men Hans er ret højt på listen 😊

  Svar
 6. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Åh, der er altså mange gode! Og både Karl og Eddie er ikke værst.
  Mine favoritter er Erik, Anker og Niels-Peter i drengekategorien. Og det pudsige er, at efter 1,5 år i forhold med min kæreste, udbryder han (mens vi ser Den Lille Havfrue, for vi er Disneynørder😂🙈): “Erik! Prins Erik! Det er fandme et godt navn – det skal min søn hedde!”
  .. Så det kunne vist ikke være mere enighed herom 😉 Helt uden, jeg havde givet mit besyv med, havde jeg åbenbart formået at telepatere det.
  Så nu må vi se, om der en dag kommer en lille Erik eæler ej – men enige er vi hvertfald 😀

  – A

  Svar
 7. Sus says:

  Den kommende storesøster her har foreslået Alice som Alice i Eventyrland. Jeg er ret fristet til at gå med den 🙂

  Svar
 8. Anja says:

  Da jeg ventede min dreng, havde jeg Kaj på top 3 listen. Kaj, Otto og Holger. Men min kæreste nedstemte Kaj. Så baby endte med at hedde Sylvester 😛 Noget helt helt andet, end hvad vi gik og rodede med 😀

  Svar
 9. Gitte says:

  Min nr 1 da vores søn stadig var i maven var Topper, er helt vild med det navn, som den eneste virkede det til, så vi endte med Edison, også kaldet Eddie 😜

  Men vi havde virkelig svært ved drengenavnene, som i virkelig meget. Var Edison blevet en pige skulle han hedde Ella eller Rosa, jeg er dog senere blevet ret vild med Marlie 🙂

  Svar
 10. Kathrine says:

  Med tre uger til termin med babyboy (lillebror) har vi også tre navne i spil: Hugo, Hector og Halfdan. H-temaet er vidst helt tilfældigt 🙈 Var det blevet en pige skulle hun have heddet Hedvig, Karla eller Elin.

  Svar
 11. Anna says:

  otto, uma og roberta/ ellinor/barbara/ Jeres børn har det fineste yndigeste unikke ansigt så alle navne ville passe – måske ikke alt for gammeldags? . Otto og uma er meget lyd prægede / nemme enstavelser så synes personligt lillesøster skal hedde noget længere og mere roligt.

  Svar
   • Sára says:

    Det er sjovt hvor forskellig man er – jeg elsker også gammeldags navne, men de skal helst være laaaange. Måske fordi jeg selv bare hedder Sára og mine søskende hedder Elisabeth og Thorstein.

    For mig er det også vigtigt at mine børn får navne der kan laves til kælenavne. Min søster hedder til dagligt Ellie og min bror Thor.. Jeg er bare Sara og har altid hadet ikke at ha’ andre kælenavne end “S”.

    Min liste med pigenavne er uendelig lang og langt de fleste navne er faktisk med E.. Lidt underligt og slet ikke bevidst faktisk.

    Svar
 12. Oluva says:

  Vores dreng og pige hedder Odin og Røskva. Det var først efter vores datter var døbt at jeg fandt ud af at Røskva også stammede fra nordisk mytelogi. Så vi bliver nok nødt til at køre den videre nu 😛 Måske Tjalfe eller Frigg 😉
  Ellers kan jeg rigtig godt lide Eva og Elin som pigenavne 🙂

  Svar
 13. Jannie says:

  Otto, Uma og Erika
  Otte, Uma og Ellie
  Otto, Uma og Elke
  Otto, Uma & Emmelie

  Jeg er vildt med vokal navne, og mine drenge hedder Adam og Oskar. Fik vi en pige ville jeg slå et seriøst slag for Erika eller Ida

  Svar
 14. Nanna says:

  Fine navne.
  Vores lillebror fik navnet Bille. Hvis det var blevet en pige, så skulle hun have heddet Uma. 😉 fornemmer nogle fælles præferencer.

  Stort tillykke med sneglen i maven. Spændende og hyggeligt med navnespekulationer 🙂

  Svar
 15. Ditte K says:

  Orv, nogle fine navne. Topper er højt på min liste! Mine ungers tipoldemor hed Meta – det vinder mere og mere ind hos mig for tiden, selvom jeg ikke har nogen baby at navngive lige foreløbigt 🙂

  Svar
 16. Anja says:

  Vi venter også en pige og har ikke besluttet os for et navn endnu, det eneste vi kunne blive enige om indtil videre er Ellie. Jeg er blevet ret vild med det, selvom de kommende bedsteforældre ikke helt er enige, men så er det jo godt at det ikke er dem der bestemmer 🙂 Ellers har jeg på listen: Selma, Nora, Johanna, Mimi, Martha, Ella. Manden er bare ikke enig.

  Svar
 17. Stinne says:

  Vores datter hedder Elmine. Det er der vist nok kun 4 i DK der hedder. Ellers er jeg vild med Sophia, Josehpine og Liva 🙂

  Svar
 18. Sarah says:

  Jeg er selv lidt vild med pigenavnet Myrna – jeg lærte navnet at kende, da jeg var i Grønland, hvor en ældre – og meget sympatisk – dame, der agerer dommer i kredsretten, hedder det.

  Svar
 19. Trine says:

  Min datter hedder Ada – er i hvert fald kort… og et palindrom, som nogen godt kan lide. Vi overvejede Liv og Eva.

  Svar
 20. Hannah says:

  Vi har en Sigurd på 2 år, elsker det navn! Andre navne vi havde i spil og som stadig står på listen til når vi skal have nr 2 er: Conrad, Alfred og Harald. Får vi en pige næste gang skal hun hedde: Ingrid, Vera, Solvej, Edith eller Ghita…
  Er spændt på at høre hvad jeres lille skal hedde 😀

  Svar
 21. Anne says:

  Min dreng på 2 måneder hedder Elmer, og det har vi fået nogle lidt skæve blikke af. Dejligt at der da er nogen, som kan lide det😊 Får vi en pige næste gang skal hun hedde Elin efter min farmor. Glæder mig til at høre dine pigenavne!

  Svar
 22. Louise says:

  Jeg er 23 år, og ikke i nærheden af at skulle have en baby, men jeg har en masse navne til mine fremtidige børn allerede! 🙂
  Forhåbentlig får jeg børn med min nuværende kæreste, og vi kunne som udgangspunkt godt tænke os at opkalde en mulig fremtidig søn efter min kærestes morfar, Erik. Min altoverskyggende drengenavnsfavorit er dog Vilhelm! Ellers synes jeg Eskild, Viggo og Aksel er rigtig flotte drengenavne.
  Til pigen er jeg rigtig vild med Eleanor, Carla, Alma og Saga. Jeg kunne egentlig også godt tænke mig at opkalde min pige efter min bedstemor, Ellen, men det navn synes min kæreste bestemt ikke er pænt 😉
  Så mange overvejelser om noget der ligger langt ude i fremtiden, hahaha 🙂

  Svar
 23. Trine says:

  Er fuldstændig enig med dig at drengenavne er meget nemmere. Her har vi en Hjalte og Jeppe, som nu har fået en lillesøster ver i september. Havde hun været en dreng var det en Alfred (easy easy). Vi troede hun så var en thilde hele graviditeten indtil hun var født. Hmm… nu prøver vi med Vigga. Men føles stadig ikke helt rigtigt. Alfred havde været så nemt

  Svar
 24. Katrine O. says:

  Jeg har en storebror Anton og en lillesøster Ella 🙂

  Vi havde mange navne oppe til begge børn.
  Andre drengenavne, der var i spil: Theodor, Sylvester, Mathias, Elliot og Alfred.
  Andre pigenavne, der var i spil: Ellie, Ellinor, Alma, Asta, Astrid og Agnes (ja A og E navne er bare lige os).

  Jeg kender også børn, der hedder Elmer, Karl, Topper osv., men vi bor også på Vesterbro, hvor både gammeldags navne og mere usædvanlige navne er meget udbredt 🙂

  Svar
 25. Caroline says:

  Hvis jeg får en søn (engang), så skal han hedde Erik. Dét hedder min morfar og han er min bedste ven <3 ….. Hugo står ellers også på listen, jeg synes det navn er SÅ undervurderet!

  Svar
 26. Theavaskavulla says:

  Vi har verdens bedste lillesøster der hedder Kajsa 🙂 det navn giver søde unger, så det kan anbefales 😛 ellers er jeg vil med Sonja, men da den ene storebror hedder Harald mente min mand at det ville blive for royalt at de hed det samme som det norske kongepar… Tuva var også en seriøs kandidat, men da jeg selv hedder Thea syntes jeg at de lignede hinanden for meget… kan godt lide pigenavne der ender på A og ikke er for lange 🙂

  Svar
 27. Camilla Bækvad says:

  Vi har to drenge en Vilfred Emil og en Hjalmer Max.
  Af pige navne er jeg ret vild med Cleo, Ellen, Olga, Rasmine.

  Svar
 28. Katrine says:

  Fine navne 😊 Herhjemme har vi en Otto og en Emilia. Hvis vi havde fået en pige denne gang, så ville jeg gerne have haft Anna, Aya, Ava, Elvira eller Maggie. Eddie er da også rigtig sødt som pigenavn 😄

  Svar
 29. Julie says:

  Fine navne! 😃 Vi har lige fået en dreng for snart 5 mrd siden og vi havde meget svært ved at finde et drengenavn… Min kæreste synes det var vigtigt at navnet kunne sige på engelsk. Jeg har længe været vild med navnet Cody. Var dog bange for om det var lidt for specielt. Men da han kom ud var han bare en Cody! Min kæreste er også helt vild med navnet og nu kunne han bare ikke have heddet andet! 😍 Hvis vi får en pige næste gang har jeg bl.a disse navne på listen:
  Madison (min klare farvorit), Marlie, Aya, Summer, Gaia, Brooklyn, Maya, Wilma, Lara, Mackenzie, Zoey og Olivia.. Så ja vi er åbenbart lidt til de specielle og amerikanske navne 😜😉
  Tak for en fantastisk blog! 😃👍🏼

  Svar
 30. Emma says:

  TOPPER!! Det er måske det bedste navn nogensinde. Hvorfor har jeg aldrig tænkt på det? Det er i hverfald noteret til når det engang bliver aktuelt :)))

  Svar
 31. Gry says:

  Åh, der er nu ikke noget som en god navnesnak, også selvom man ikke skal have flere børn 🙂
  Her har vi to piger på 7 og 4 med “kompromis-navne”. Vi kunne simpelthen ikke blive enige. Vores datter på 7 ville jeg have skulle hedde Elin, Min mand var på Sine. Hun hedder Nete!
  Vores datter på 4 ville jeg have skulle hedde Linn, min mand var på Sara! (For vi havde tilsyneladende begge rykket os, bare ikke sammen!!!) Hun blev en Mira. Og vi er naturligvis blevet virkelig glade for begge navne. Vores yngste blev en dreng og her var der aldrig nogen tvivl – han hedder Tore!
  Og ja, der er et fire-bogstavs-tema – det kan vi (uden at have aftalt noget om dét) tilsyneladende rigtig godt lide!!! <3
  Held og lykke.

  Svar
 32. Søs says:

  Jeg har en Karl og en Ester herhjemme – er også vild med Otto og Alfred 😊 Hvis jeg engang skulle være så heldig at få en pige mere, ville det højst sansynligt blive en Ingeborg 💕 (-skal bare lige finde en “donor” først 😜)

  Svar
 33. Katrine says:

  Uuuhh synes det med navne er spændende og ikke mindst overvejelserne bag. Selv er jeg vild med pigenavnet Alva, da jeg synes hun er den sejeste og sødeste i Astrid Lindgrens bøger om Mädicken. Men da jeg valgte at kalde min ældste for Aske, så blev det aldrig til noget, da jeg ikke synes, de begge skulle begynde med A.

  Svar
 34. Amalie says:

  Ih sikke nogle Über lækre navne! Karl og Eddie er så fine og helt perfekte- en meg fed navne liste på drenge – godt arbejde 😉 .. ved ikke hvorfor, men tænker måske at en Emmy kunne være noget for jer, ikke direkte et bodega-navn, men lidt fra den tid? Men ellers så kunne noget som Aura, Lea eller måske Tone også være lidt fint?

  Svar
 35. Emma says:

  Okay det her er seriøst ikke godt for mig. Jeg har lavet navne lister til mine kommende børn i 8 år eller noget. Og når DU så begynder også ender det jo helt galt 🙈 Ej det er simpelthen så hyggeligt og spændende at følge med. Der kommer lige nogle af mine også (nu når alle andre også gør)
  Drenge: Birk, Topper, Eske, Falke og Knud
  Piger: Mynthe, My, Sigga, Vilde, Ene og Bjørka
  Listen er lang 🙈

  Svar
 36. Laina says:

  Når kommentarerne er ligeså spændende at læse som indlægget 😊
  Jeg er vild med navne. Vores datter hedder Odine, og det tog laaaaang tid at finde det, så navneføljetonnerne er virkelig hyggelige at følge med i!

  Svar
 37. Alda says:

  På Island (og Færøerne) er pigenavnet Edda ret almindeligt 🙂 Det udtales som Eddie, bare med a.
  Edda bruges også tit som kælenavn for Edith 😉

  Svar
 38. Marie says:

  Fine navne! Jeg er også til de gamle navne, af bodegatypen, og ville egentlig gerne have en Tove. Min mand kan bare ikke lide det… Vi er nu nede på 4 pigenavne – startede med 23 – så der er håb! Selvom vi nok først beslutter os, når hun kommer til januar, vi er en kende vægelsindede begge to. Vores søn på 4 hedder Ejnar (:

  Svar
 39. Bina says:

  Kort bemærkning, da jeg bare lige vil slå et lille slag for pigenavnet Noa ….altså ligesom Noa Noa.. 😉 fint enkelt og kort. Pøj pøj med maven

  Svar
 40. Ulla says:

  TAK for navneføljetonen! 🙂 Jeg elsker elsker elsker navne, f.eks. Elma, Fina, Erla, Bera (betyder hunbjørn-unge på islandsk)
  Elia, Milja, Fanny, Hilma,
  Ines, Elda, Mina, Palma, Sigga, Tita, Esta,
  Vera,Yrsa, Ina

  Svar
 41. Malene says:

  Får jeg en dag en søn mere skal han hedde Max.
  Har i forvejen Jens på 9 og Frede på snart 5.
  Får jeg en dag en pige vil jeg kæmpe med næb og kløer for at få lov at kalde hende Elvira.
  Super fine drengenavne I også har på listen. Topper er så blæret et navn 🙂

  Svar
 42. Sandra says:

  Vi har en Olivia og en Andrea og venter nu en lille ny til foråret – kønnet kender vi ikke endnu, men vi tænker på Elliot til en dreng eller Emilie, Ellie eller i den dur til en pige 😊

  Svar
 43. Camilla says:

  Vi havde disse navne i spil til vores dreng. Han hedder Georg💙
  Konrad
  Charlie
  Bror
  Svend
  Georg
  Herman
  Otto
  Lauge
  Walter
  Oswald
  Manfred
  Vitus
  Pigenavne havde vi
  Isolde
  Marta/Martha
  Roberta

  Svar
 44. Sisse says:

  Eddie er virkelig et godt navn både til en dreng og en pige. Vi har Elton ret højt på vores navneliste – det giver også lidt sjove reaktioner, men jeg synes, det er et skønt navn! Ellers overvejer vi Carl eller Loui 🙂

  Svar
 45. Lils says:

  Elsker dine navne. Vi har en lille Egon, og synes det er et fantastisk navn til ham. Dog også et navn, som rigtig mange har en holdning til, hvilket er lidt trættende. Jeg går jo heller ikke rundt uopfordret og fortæller folk min holdning til deres navn (måske skulle det prøves en dag). Min gudfar, som jeg ikke havde set i flere år, kom for nyligt hen til en fest og sagde “Ja, din far går jo og kalder jeres søn Egon, men hvad hedder han RIGTIGT?”. Og mængden af “skide godt Egon” og “Egon for fa’en” kan også blive lidt fladt i længden. Af samme grund har vi lidt tryghedskedeligt også kaldt ham et mellemnavn fra top-50 listen, hvis han en dag selv skulle gå hen og blive træt af det (eller nærmere af folks holdninger). Vi overvejede også Folke, Pontus og Herman. På pigelisten var Hannah og Cleo. Egon gik i øvrigt i vugger med en Eddie, en Uffe og en Anker også <3

  Svar
 46. Pernille says:

  Jeg er jordemoder og arbejdede engang sammen med en sygehjælper på barselshotellet. Hun hed Eddy.. Og var så skøn, at der faktisk var et enkelt nybagt forældrepar, der valgte at kalde deres lille pige for Eddy. Hvis I nu vil have en pige version af Eddie 😉

  Svar
 47. Line says:

  Vi er på Esther til en pige og Erik til en dreng. Agnes, Dagmar er også i spil til en pige. Lige som Eskild er det til en dreng. Det er virkelig hyggeligt med sådan en navne føljeton- jeg er vild med at læse alle kommentarerne. Jeg er også gravid, men vi kender endnu ikke kønnet, så det er fedt med inspiration på begge fronter 🙂

  Svar
 48. Camilla says:

  Jeg har en skøn Carlo på 5år. Havde nr 2 blevet en pige, havde hun skulle hedde Petra, selvom jeg også altid har været vild med navnet Iben:)

  Svar
 49. Paya says:

  Fine drengenavne. Jeg er sikker på, at jeres pige også kommer til at hedde noget fint! Jeg har selv en Carl og en Unna 🙂

  Svar
 50. Anna says:

  Da Uma var mindre synes jeg simpelthen sådan, at hun lignede en Ellie. Ved ikke hvorfor, men måske det kunne være en idé til den lille? Det passer også godt til Otto og Uma (og Leo!), og så er det jo ret så tæt på Eddie😉

  Svar
 51. Ebba says:

  Sikken nogle flotte navne, du har på listen 🙂 Vi har selv en Karl Leo, Zea Maya og en Viana Juno. Yngstebarnet har endnu ikke fået navn, men naven højt på vores liste er: Billa, Lola, Vilma, Aloha, Erica, Tinka, Ailo, Kornelia, Loah, Noor og Vigga/Wigga. Held og lykke med at finde det helt rigtige navn til nyeste sneglen 🙂

  Svar
 52. Camilla says:

  Vi har en Silje og en Frej. Og havde navnet Linn helt klar til vores treer, der så blev en dreng. Nu er han verdens dejligste Wille.. Så Linn! Af andre yndlings havde vi Hedvig, Inger, Sigrid, Vilde og Sibille. Held og lykke med at finde jeres bedste navn. Det er en ekstra lille udfordring med 3’eren at få navnene på alle bundet sammen – hvis man går op i det 😊…

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *