Tre børn! Du er sindssyg. Ja, måske.

Jeg har kort været inde på det før, og i dag går jeg så virkelig i dybden med det ovre på Bahne-bloggen HER.

Fuck da, hvad andre siger og tænker. Jo jo, men når det oftest er folk man kender og elsker og stoler på, der kommer med den slags udtalelser, så er det faktisk svært at være ligeglad. At jeg måske hellere skal tage det som et skulderklap fremfor en mavepuster, kan vi godt blive enige om. Men lige det er jeg ikke altid verdensmester i, sådan generelt.
Og. Virkeligheden er måske bare, at jeg nok også selv synes det er lidt vildt det vi skal til. Og ikke mindst at jeg den første måned sgu ikke var så afklaret og lykkelig som jeg gerne ville være. Det kan jeg nu, fire måneder inde i graviditeten, med hånden på hjertet, sige at jeg er blevet, særligt efter at den der 3’er er begyndt at lave mærkbare skvulp og bobler i min mave og derved minder mig om, at den er der og at den er optur. Det bliver godt, og fuldstændig vanvittigt – På den gode måde.

image

 

54 replies
 1. Katrine says:

  Jeg kan godt forstå, at det ikke er fedt, og jeg håber at du, når du engang kan overskue det, får fortalt de pågældende personer det. Sådan ansigt til ansigt. Så de ikke kun læser det på bloggen og føler sig ramt. Nogle gange er sådanne kommentarer et udtryk for deres egen følelse af utilstrækkelighed (kender alt for godt den følelse), og måske savner de dig bare allerede nu hvor I kun har to (tre) børn, og frygter hvordan det bliver med en mere at se til. Hvor selvisk det kan virke, er det nok primært et udtryk for kærlighed til jer og manglende overskud selv. Hvor ufedt det så end stadig er…

  Svar
 2. Jeanette | Villa Villekulla says:

  Nu må folk da lige klappe hesten. Det er da ikke fuldstændig uhørt med 3-4 børn. Og hvad ytrer de deres mening for, når den ikke er postiv? Det er ligesom med drenge/pige “problematikken” for de, der får en 2-3-4 stykker af samme køn. Ti nu bare stille, folkens, og lad være med at spolere andres lykke.

  Du er ikke sindssyg. Du bliver ikke sindsyg. Du bliver rig! Rig på kærlighed og glæde over den skønne favnfuld I snart har skabt jer sammen <3

  Stort tillykke med graviditeten. Det har jeg slet ikke fået sagt 🙂

  Svar
 3. Line says:

  Jeg kunne godt have været en af dem, der havde reageret med “I er sindssyge”. Men sandheden er, at det burde være “Jeg er sindssygt misundelig over, at det ikke er mig, der tør/kan overskue at kaste mig ud i at få mere end to børn”. Hvor er det dejligt for jer, at I gør det. Og tak fordi, du mindede mig om det med at tænke før man taler – også i denne slags situationer 😊 Hvad er det lige, der sker for os mennesker, at vi ikke kan lade være med at tale om alt det negative, der måske kan opstå? Argh altså, hvor man bare ikke gider høre på f.eks. skrækkelige fødselshistorier, når man er højgravid osv.
  Tillykke med jeres voksende familie. Bare det var mig 😊

  Svar
 4. A+K/VenterPaaVinBlog says:

  Sikke en mærkelig kommentar – hvis det ikke er sagt, med verden største glimt i øjet, er det godt nok uhøfligt. Og det er det åbenbart ikke 😀 Hvor er det altså sært.

  Altså, jeg er ud af en søskendeflok på tre. Det er sgu det magiske tal, i vores familie; Min onkel og tante har 3, min moster og onkel har 3, min faster og onkel har 3.. Og min mors kusine har også skænket os 3 grandkusiner/fætre – og nummer to kusine har to indtil videre, hvorfra den yngste også kun er knap 2. Såeh, hun kan sagtens nå med på Team Magical 3.
  Det må godt nok afhænge af, ens omgangskreds, hvad folk tænker; tre børn er hvertfald ikké just mærkelig i min bog 😉
  Tænk på de generationer herhjemme, hvor man havde langt flere – og de lande, hvor det stadig er ganske almindeligt med en 3-4-5 stykker.
  Og søskende er som bekendt det bedste man kan give sine børn; hvis økonomi, overskud og lyst er til børn, skal de da bare komme (:

  – A

  Svar
 5. Denice Engel says:

  Kære Cecille
  Jeg har fulgt med længe og I (og jeres lille famile) er mine spirit animals. I er edderseje!
  Jeg har netop fået min første lille dreng, den skønneste af slagsen. Jeg er allerede vanvittigt skruk igen. Det er jo det vildeste pis at være gravid og vente sådan én lille fidus og næste gang skal Hubert være storebror. Det bliver for snizzle!!
  Så Fuck ja, I skal være en familie på 6!!!! 💪🏻 Det bliver skide godt!

  Fodnote: Håber jeg også at vi (min kæreste og jeg) kan formå at holde liv i gnisten som I og være gode til at dyrke hinanden både til hverdag og fest(appropos ELSKEDE jeg dit indlægget om hverdagens glæder).
  Tak!!

  Svar
 6. Nana says:

  Man fortryder kun de børn man ikke får… Har selv en pige på 7, en dreng på 5 og en lille baby-dreng på knap 6 mdr… Det er hvad man gør det til i min verden. Folk var overraskede da vi fik vores 2’er hurtigt efter den første. Det var dejligt og nemt, og nu med en 3’er føles det først rigtigt fuldendt. Vi har fra start prioriteret børn og tid med dem, og så er vi sikre på at økonomi, plads, nærvær osv nok løser sig. Ville ikke bytte det for noget andet. Tænker at søskende og børn generelt er en gave, og aldersspredning og køn er underordnet. Ville elske at få flere, men tror vi stopper her. Stort tillykke til dig ❤️

  Svar
 7. Christine says:

  Åh, det er bare så strengt hvad man skal høre på når man er gravid! Det er som om der hører grimme udtalelser med uanset antal børn! Vi venter vores første barn – et lille ønskebarn skabt med god hjælp fra en fertilitetsklinik. Vi var selvsagt lykkelige over at det lykkedes! Lykken er der stadig i stor stil og vi glæder os helt åndssvagt, men hold op hvor er følelserne blevet svært udfordret af folks manglende empati – jeg vil slet ikke skrive her hvad folk har tilladt sig at sige til os (særligt til mig) i frygt for at sende de dårlige historier og budskaber videre til andre der venter sig, men det har ikke været sjovt, det har været rædselsfuldt! Jeg forstår slet ikke manglen på empati og glæde på andres vegne! Der har selvfølgelig også været et hav af skønne mennesker og lykønskninger, men hold op hvor fylder det negative meget! Øv!
  Nå men on that note vil jeg gerne sige kæmpe stort tillykke med at I har en 3’er på vej! Hvor er I bare virkelig heldige! Tænk at I sammen kan og har mulighed for at skabe endnu et lille nyt liv og får lov til at give det al kærlighed i verden – det er eddermanme dejligt og priviligeret! Både for den lille baby-spirer og for jer som familie! <3 Kun gode tanker og kærlighed herfra!

  Svar
 8. Skalotteløg says:

  Det er vildt nok, at tre børn nu pludselig er helt vildt. Altså, er det ikke ret normalt?
  I er møgheldige, og det bliver så vildt. Og hårdt. Og fedt. Og ja, man fortryder nemlig kun de børn, man ikke fik 🙂

  Svar
  • Pernille says:

   Jeg tænkte det samme som dig. Det er lidt utroligt, at man efterhånden falder ned af stolen over, at folk har tre børn. Det kender jeg mange, der har – også i København!

   Jeg kommer selv af en søskendeflok på tre og synes, det lyder mega herligt. Jo flere jo bedre næsten. Så jeg vil bare sige luk ørerne for alt det larm, folk lukker ud, og nyd at du og din mand skal have endnu et kærlighedsbarn. Det bliver great!

   Svar
 9. Sofie says:

  Den bedste gave du kan give dine børn er søskende. Jeg er også ud af en søskendeflok på 3, og der er kun 2 år mellem os hver især.
  Og selvom det lyder vildt med 3 børn på 4 år, ved jeg at min mor ikke husker det som værende specielt hårdt, det var jo ligesom bare sådan det var, og så indordnede man sig jo efter det. Tillykke!

  Svar
 10. S says:

  Jeg har ikke en eneste arving endnu – jeg har ikke engang en kandidat til rollen som far! Men når den dag kommer, så er det et stort ønske at få ihvertfald 3…gerne 4….måske endda 5 børn🙈 (lad os nu se, ihvertfald mere end 2)! Og det bringer i den grad løftede øjenbryn, når jeg siger det.
  Men det der er vigtigt, er hvad der er den rigtige beslutning for jer.🙂
  Jeg synes I er fantastisk dejlige, at sætte så megen kærlighed i verden.☺️ Stort tillykke med lillebror/søster👶🏼❤️

  Svar
 11. Birgitte says:

  Nu har vi godt nok “kun” 2 børn, men de er født med 23 måneders mellemrum. Og det var perfekt, forstår ikke når folk spørger om ikke det var hårdt, for det følte vi ikke, hverken dengang eller nu når vi ser tilbage. Og det var endda uden hjælp fra omgivelserne, for det fik vi nærmest intet af. Så herfra får I kun “Like” på det! Jeg synes det er så fedt at I gør det ❤️❤️

  Svar
 12. Freja says:

  Jeg har to søstre og en halvbror og det er jeg SÅ SÅ SÅ glad for! Jeg er flyttet hjemmefra men indtil min bror gjorde det samme var vi 6 mennesker i en 3-værelses lejlighed hver anden uge. Da han flyttede hjemmefra var vi 5 og min familie bor der stadig den dag i dag, nu er de bare 4. Men vi fik det bedste ud af pladsen ved at sætte væg op i et af værelserne så nu har mine søstre hver deres værelse. Det har været lidt klemt en gang i mellem, men jeg er så glad for at mine forældre valgte at få mange børn. Og det er jeg sikker på at dine børn også vil være både nu og når de bliver ældre. Folks meninger er irrelevante når man selv mener man har overskud til det. Jeg synes det er uforskammet at reagerer på den måde mange har gjort og jeg håber at det ikke vil påvirke dig for meget. Jeg synes I er mega seje, og jeg elsker at følge med i jeres liv både her på bloggen og på Instagram og Snapchat. Mange børn er det fedeste, og jeg er sikker på at I nok skal klare det hele uden store problemer!

  Svar
 13. Hanna M says:

  Forstår ikke helt hvorfor det skulle være sindssygt.. Her på Færøerne er det i hvert fald ikke unormalt med tre børn eller mere.. Min bror har 7 😉
  Tænk hvilken glæde de får af hinanden! Held og lykke ❤️

  Svar
 14. H says:

  Folks definition af sindssyge er det der ikke passer ind i kasser, ‘I har jo en af hvert køn, så hvorfor skulle I ønske flere ‘ eller da jeg fik af vide at min søn var for gammel (6år) til at blive storebror, jeg mistede nu det barn, men nu 2 år efter overvejer vi det igen.
  Jeg synes I er seje😄

  Svar
 15. Mia says:

  Altså.. som storesøsteren i en søskendeflok på 6, har jeg ingen kvaler ved tanken om selv at skulle have 5-6 stykker.. eller i hvert fald 4. Det er fantastisk at være så mange. Det er normalen for mig.
  Min mand er enebarn, og holdt længe på, at han bare ville have et enkelt barn. Så fik vi heldigvis verdens sødeste datter, som overbeviste ham om, at vi hellere må lave flere.. så nu hedder kompromis-planen vist 3. 😉

  Svar
 16. Liv Smith Hein says:

  Kære cille
  Stort tillykke med barn nr tre-på vej! Børn er glædeligt!! Jeg håber ikke, at du tager dumme og uovervejede kommentarer til dig.
  Her har vi også lige fået nr 3. Det er dejligt, hårdt, fantastisk, sjovt, spændende og en masse masse andet. Vi har travlt jojo… men alt er faser. Hvor ville det være kedeligt uden alle de børn! Det hårde, synes jeg er, at man i starten ikke kan så meget med de to “store”. Det skal man øve sig på og finde ud af hen ad vejen.
  Alt godt til dig og din familie. Og endnu engang KÆMPE tillykke!

  Svar
 17. Tine says:

  Jeg kiggede ovre på bahne-bloggen og blev småforarget på dine vegne over at folk man elsker og holder af siger sådan nogle ufølsomme ting.
  Med mindre man hulkende siger: “Jeg er blevet gravid ved et uhe-e-eeeld!”, dybt ulykkelig, med tårerne trillende ned af kinderne, så skal reaktionen på “Vi skal ha’ et barn mere!” ALTID være: “Jubiiiii, tillykkeeeeøøøø!”
  Så den får du lige fra mig: Hurraaaa! Det bliver så fedt og hektisk og sjovt med fire og hvor er du heldig, at du får lov til at være gravid tre gange! Tillykke med endnu en fin lille sneglebaby.😊

  Svar
 18. Ditte K says:

  Altså, nu er Uma og min yngste jo født samme dag, og jeg skal være ærlig at erkende, at jeg nåede at tænke ‘wow, det var hurtigt!’ (men også ‘fedt!!!’), da du breakede nyheden – og så tænkte jeg lidt mere over det, hvorefter jeg kom frem til, at det jeg mente, var, at det ville være hurtigt for MIG, fordi det ganske enkelt ikke passer ind med en 3’er hos os endnu. Heldigvis er det JER, der skal have en 3’er, hvor det passer ind og er under skide lykkelige omstændigheder, så det er da kun til at blive glad over – og så glæder jeg mig allerede en lille smule, til det bliver min tur igen. Kæmpe tillykke til jer alle med endnu en dejlig snegl <3

  Svar
 19. Giveittomebaby says:

  3-4 børn er total ønskescenarie her, og jeg har derfor meget svært ved at forstå, hvorfor vi skal være forargede, og synes I er baldrende sindssyge.

  Jeg kender jer ikke, ud over det du skriver, men jeg tænkte på intet tidspunkt at det ikke var noget I ville klare. Det kom ikke mere bag på mig at du var gravid, fordi det er nummer tre der ligger og skvulper rundt derinde.

  Måske folks reaktioner i større grad afhænger af, hvad de selv ville kunne magte. Og så må man jo sige, at hvis det halve af din omgangskreds er gået i baglæns flikflak over din tredje graviditet, ja så må du jo være rimelig overskudsagtig kontra dem.

  Jeg ville bestemt heller ikke have overskud til tre børn nu (primært fordi jeg kun har ét, så jeg nupper lige én ad gangen), men jeg drømmer om, at når jeg engang er færdiguddannet, at så vil jeg have endnu flere børn, og være lige så glad og forelsket som du og Michael er i hinanden 🙂 Jeg er slet ikke i tvivl om, at I har helt styr på det, og at sneglen i maven har valgt helt rigtigt, da den valgte dig til mor 🙂

  God dag!

  Svar
 20. Trine says:

  Jamen, det er jo vildt. Tre børn er lige den der ekstra. Da jeg var gravid med tvillinger havde mange mennesker også behov for at udbryde “stakkels dig”-agtige kommentarer. Og da jeg blev gravid med den 3 inden tvillingerne var blevet et år (det var så ikke lige planlagt) kom der rimeligt mange kommentarer. Og det var da også en voldsom omgang, men hold kæft hvor var jeg sej… med tre blebørn. Og det blir du også med din 3’er. Tillykke.

  Svar
 21. Dorte says:

  Da jeg lige havde født mine tvillinger var jeg en tur ude at handle sammen med dem. Jeg mødte en fremmed, som havde stor trang til at ytre sin medfølelse over min nyvundne status som.tvillingemor med mig og så syntes hun åbenbart at hun skulle sige noget pænt, så hun sagde så “men altid noget at det ikke blev trillinger….”. Let provokeret fortalte jeg hende så, at jeg altså havde min 2-årige datter derhjemme, hvorefter hun så helt vild ud i ansigtet og udbrød “nej, det er godt nok synd” og det var bestemt ikke den eneste gang jeg har hørt upassende kommentarer – åbenbart et ikke fredet område for en del mennesker – dem om det. Stort tillykke med 3’eren. Kh D

  Svar
 22. Emma says:

  Hvor er det bare nogle tarvelige kommentarer! Jeg håber for dig, at du kan lade det gå ind ad det ene øre, og fise ud ad det andet, så det ikke spolerer din graviditetsidyl!

  Jeg er selv ud af en søskendeflok på tre, og der er kun to år i mellem os (født i samme måned endda). Det har kun været en gave at have søskende så tæt på aldersmæssigt, men også at vi var mere end to – så var der altid én, der kunne lege 😉
  Man ønsker nok ofte at få samme antal børn, som man selv kommer fra, og det kan jeg i hvert fald godt nikke genkendende til. Tre børn ville være skønt for mig.

  Svar
 23. Ditte says:

  Det er vist et københavner fænomen, at folk går på halen over at I skal have en 3’er. Her i Jylland er man nærmest unormal fordi man ‘kun’ vil have 2 😉 tillykke med familieforøgelsen og sejt, at I har hjerterum og overskud til en mere!

  Svar
 24. Louise says:

  Folk skal lære at holde mund med deres mening, når det virkelig ikke rager dem. Og det med børn – hvor mange, hvornår, hvor hurtigt, hvordan – rager virkelig ikke andre! Bum.
  Er selv i den situation, at min mand (på 2. år – kæreste på 11. år) og jeg kæmper for at få den første. Et barn er en kæmpe gave ligegyldig hvilken form, farve, antal eller hastighed det kommer i. Tillykke med jeres lille lykke gave – jeg er dybt misundelig og mega glad på jeres vegne!😘

  Svar
 25. Signe O. says:

  Jeg tror simpelthen, det meget handler om folks eget manglende overskud – så de reagerer, som de ville gøre, hvis det var dem selv, der stod i situationen (?).
  Vi har to børn. Med 22 mdrs mellemrum. Storesøster planlagt, lillebror not so much. Jeg plejer at sige, at det tog halvandet år at lave den første, og halvandet minut at lave den næste, haha! Og jo, der var sgu da tidspunkter, hvor jeg ikke anede, man kunne være så træt uden at dø – som jeg sad der i sengen om natten som en udbombet Moder Jord-type. Men ærligt; jeg husker det ikke som værende hårdt-hårdt!
  Men altså… Det bliver sgu da fantastisk med endnu en sneglebaby! Helt, helt vildt fantastisk! 🙂 Og det er sgu svært at lade være med at lytte til folks uheldige kommentarer, men… Jeg har en veninde, som lige har købt en violin til deres 6-årige – kan vi alle blive enige om, at det da for helvede er klart mere sindssygt end at få barn nummer 3?! Haha 😉

  Svar
 26. Line says:

  Jeg troede altså, at det var helt normalt at få 3 børn?! Vi har 2 børn, men både min mand og jeg selv er helt sikre på, at vi også skal have nr. 3 😉
  Tillykke med graviditeten, jeg er sikker på at den lille er lige hvad der skal til, for at jeres familie bliver fuldtallig 😊

  Svar
 27. PIa says:

  Jeg venter også nr. tre. og den mest hørte kommentar fra folk til os har været: “Ej, var det med vilje?”

  Ikke at et på nogen måde rager dig. Men ja.

  Tillykke til dig og mig – og alle de andre “sindsyge” forældre derude! 😉

  Svar
 28. Marie says:

  Jeg kan ikke skrive noget nyt, alle kommentarerne siger det så fint. Forstår ikke, at det skulle være sindssygt at få tre børn, det kender jeg mange der har. Vores nummer 1 kom i første hug, nummer 2 har været halvandet år undervejs. Hun er stadig i maven. Jeg vil gerne nå en mere, så håber, at vi kan lave en “ønskesmutter” (: Kæmpe tillykke med jeres treer, der bobler rundt derinde! Det bliver da skønt.

  Svar
 29. Nielsen says:

  Har stået i den samme situation for nogle år siden,mine børn er 13,7,5 år. Nr 2 brugte vi 3 år og ivf- behandling for at få, nr 3 kom uden at være planlagt, men vi var så glade for at hun kom af sig selv og så hurtigt. Vi blev også mødt med mange mærkelige kommentarer : nå, I kan nok ikke stoppe igen, nu hvor I er kommet i gang. – Der er dem med alle børnene – min bedste veninde spurgte hvad vi ville gøre mht børneværelse, da jeg kun var 3 mdr henne – og da nr 3 var Baby var der mange der spurgte om vi snart skulle i gang med nr 4, med et smil på læben, som om de synes vi var uden for pædagogisk rækkevidde.
  Det har og er hårdt med 3 børn, særligt når de også har deres specielle udfordringer, men de er jo, men livet må også godt være hårdt i perioder. Samtidig er vores børn jo også en enorm stor kilde til glæde, stolthed og forundring over at man kan bringe noget så dejligt til verden. Jeg er så glad for vi fik nr 3 også selvom der har været en pris at betale på andre område, men sådan er livet jo.
  Er sikker på I også finder ud af at være forældre til jeres 4 børn😃😃

  Svar
 30. Laura says:

  Jeg er den ældste af en søskendeflok på 4, og jeg elsker det. Der findes ikke noget bedre end søskende, og mine forældre elsker at have os 4, som er hinandens tætteste. Jeg er sikker på at det kan være hårdt til tider, og jeg håber selv at kunne ende på en flok på 3 engang 😉 Men som barnet i flokken kan jeg kun klappe i hænderne over at være mange.

  Svar
 31. Anne Sofie says:

  Jeg har ikke selv børn, men skal i den grad have!
  Ved ikke hvor mange. Det må tiden vise.
  Men kan hvertfald sige, at jeg dagligt takker mine forældre for, at de valgte at få tre børn. Det betyder nemlig, at jeg er blevet velsignet med to brødre – oven i købet de bedste af slagsen! Ved sgu ikke hvad jeg skulle gøre uden dem.
  Så kæmpe GO og tillykke til jer og alle jeres børn!!
  Og hey, når I nu laver så pæne børn, ville jeg sgu også lave tre. Måske endda 4! (;

  Svar
 32. Mathilde H says:

  Det er jo HELT normalt at få 3 børn, og I er overhovedet ikke sindssyge. Punktum. Med det sagt, endnu en gang stort tillykke for helvede, det er så dejligt for jer! 🙂

  Svar
 33. Marianne Luna says:

  Jeg har to yngre brødre, så tre børn er “normalen” for mig, haha. Der er 2 1/2 år mellem min første bror og jeg og knap 2 år mellem mine brødre, så vi er også kommet rimelig meget efter hinanden. Hvilket var hårdt for mine forældre, da vi var små, men nu er fedt for alle, fordi vi er så tæt på hinanden aldersmæssigt. 🙂

  Svar
 34. Alexandra says:

  Jeg forstår virkelig ikke kommentarerne. Og jeg mener det ikke fra en vinkel om at de ufølsomme. Jeg forstår ikke, at vi lever i en verden i dag, hvor det er vanvittigt at få tre børn….
  Jeg er klar over, at der er en Leo på deltid, men jeg vil nu stadig mene, at det ikke er dét, der tippre læsset.
  Hvis vi nærmer os fem-seks børn, så kan jeg måske også nå at tænke “Hold da op, det er da for vildt”, men mest fordi det fascinerer mig når folk vælger andre stier i livet end mig (bevægegrunde, forskellighed, personlighed, alt det der).
  Personligt, forestiller jeg mig også at få tre børn – med 2-2,5 år imellem. Og jeg føler mig alt andet en vanvittig pga. det. Måske er der bare ford ikke har fået børn endnu, så jeg bilder mig ind, at det er nemmere end det er (vil nogle kunne sige). Jeg ved det ikke..

  Svar
 35. Charlotte says:

  Det bliver helt fantastisk! Nyd det og glæd jer 🙂

  Vi har 3 børn og venter nr. 4. Den ældste bliver 9 år et par måneder efter lilleput kommer til verden, så der er ca. 3 år plus/minus mellem dem alle. Mindre ville også have været fint for os.

  Selvfølgelig er det krævende at have små børn og mange af dem på én gang, men det gør det altså ikke mindre skønt. Ofte er det det, der kræver noget i livet, der er det bedste. Og så bliver de jo faktisk alt for hurtigt store, og kan klare alt selv, snøft!

  At få nummer 3 er jo bare plus på lykkekontoen for alle i familien, og vi glæder os bestemt også til at få nr. 4. Og de store mener stadig, at de mindst skal have 100 søskende 🙂

  Der er også folk, der kommer med gode bemærkninger og det er dem man skal huske. Som f.eks. “Hold da op, hvor gør I det godt”, og “Aj, det er bare så fantastisk at have en stor familie” Jeg tror ofte, at folks “belastende” bemærkninger er et udtryk for deres egne følelser og manglende overskud i forhold til at skulle få flere børn.

  Vi kender en del med 3 børn og nogle stykker med 4 og 5 børn og en enlig veninde med 7 børn, som klarer det helt fantastisk, og vi kender også et par der har fået 4 børn på under 4 år, og ingen af dem vi kender har fortrudt eller er kede af det, tværtimod.

  Det er dejligt at være storfamilie 🙂 Nyd det og vær stolte! I gør det godt!

  Svar
 36. Anne says:

  Det er utrolig svært ikke at lade sig påvirke af andres meninger. Jeg har netop fået barn nr. 4 – første fælles barn med min mand. Og jeg vil helt ærligt gerne have endnu et barn med mit livs kærlighed. Men jeg møder kun negative kommentarer. Men i sidste ende er det kun dig selv der ved hvad der er rigtigt.
  Tillykke med graviditeten.
  Kh mor til 4 +3 særbørn ❤️

  Svar
 37. Julie says:

  Jeg er selv den ældste i en søskendeflok på fire, hvor der er 2,5-3 år i mellem hver af os. Og ved du hvad? Vi har haft en skøn opvækst, vores forældre har selvfølgelig været nødt til at nedprioritere nogle ting, eksempelvis lignede vores have ikke ligefrem nogle af de danske slotshaver, men det er nu engang bare sådan de valgte at prioritere. Jeg er personligt glad for at jeg har alle mine søskende, det var jeg både da vi var små men også nu som 24-årig. Så hvis 3(/4) børn er jeres måde at prioritere på, så burde folk dælme ønske jer tillykke og holde de smånegative bemærkninger for sig selv. Folk bør virkelig stoppe med at gøre sig til dommere over hvad der er “det gode liv” for andre mennesker. Og så endte jeg alligevel med selv at lyde lidt negativt, det skal sørme ikke være nemt 🙂
  Men stort tillykke med graviditeten! Det er super hyggeligt at kunne følge med herinde 🙂

  Svar
 38. Karina Simonsen says:

  Jeg er mor til 3, og der er da faktisk ikke noget i verden, der giver mere mening, end at få børn 🙂 Og det siger jeg, selvom jeg synes, der ER en masse andet, der er vigtigt og giver mig glæde i livet osv. Jeg blev superglad på jeres vegne, da du breakede nyheden – ønsker jer bare alt godt med hele flokken!

  Svar
 39. S says:

  Man fortryder aldrig de børn, man får. Jeg er sikker på, med jer som forældre og Otto og Uma som søskende, så skal det hele sgu nok gå <3

  Svar
 40. Mirjam says:

  Jeg tror langt hen ad vejen, at det handler om den samtid, I er forældre i. Altså, da jeg gik i folkeskole, var det de færreste børn – inklusiv mig selv -, der ikke havde to (eller flere for fa’en) søskende. Og af erfaring kan jeg fortælle, at det er pisse fedt at være storesøster til de to små røvhuller. Der er noget helt særligt og besværligt i at være tre i en flok. Ligesom der er det i at være to. Eller en. I får det for fedt alle fem.

  Svar
 41. Helle says:

  Hej Cille. Vi har tre børn, på 4, 7 og 11. Og det er dejligt. Det var klart “sværest” at få nummer to. Nummer tre var ren kærlighed og “rutine” fra start. Og de to “store” havde hinanden, når det blev besværligt. Så, glæd jer!!!! Kh Helle

  Svar
 42. Trine says:

  Jeg er selv ud af en søskendeflok på 4. Det bliver en fest for ungerne, at have hinanden – både som små, men også som voksne. Jeg kunne ikke forestille mig, “kun” at få to børn, da jeg selv kommer fra et relativt stort hjem med mange børn. Mine veninder har faktisk tit været jaloux over, at jeg har så mange søskende. Jeg stemmer for flere af jeres dejlige emoji børn! Glæder mig til at følge med i forøgelsen i sneglehuset, som i kommer til at klare mindst ligeså godt som med jeres andre børn. Husk at nyd de lykkelige omsætnindigheder og hinanden ❤️

  Svar
  • Trine says:

   Jeg kan for resten fortælle, at jeg (og jeg gætte på mange flere af dine læsere) blev så glade på dine vegne, at jeg har fortalt det til både min kæreste og mine veninder. Så vi er MANGE der er enormt glade på dine vegne i den virtuelle verden også.
   Håber ikke det virkede for stalker agtigt? Haha.

   Svar
 43. Mi says:

  Vi har 3 på 5,3 og 1 år – og jo man får mange”..I er jo freking crazy..” kommentarer med på vejen. 3 børn + er et vanvidsprojekt, men det er så stort at turde/kunne springe ud i det. Det sejler af og til, men når det shiner, alle 3 hygger sig i fælles leg, og jeg ser, at min mand deler den lykke, bliver ord fattige. Glæd dig til kaosset – og vær ultrastolt af jeres projekt. Det er jeg af vores – hver dag.

  Svar
 44. Nanna says:

  Så stort tillykke, det er da bare vidunderligt…. Husker da jeg ventede vores lillesøster (vi har også en storebror :-)) at mange påpegede at det da også var det helt rigtige at have en af hver… Jeg var faktisk lidt målløs…. Og tænkte nogle gange hvad folk mon ville sige hvis det var en lillebror…. Det er en skam vi mennesker ikke kan glæde os på andres vegne, istedet for at tjuhej fokusere på det knap så rosenrøde som livet også bringer os…. Alt muligt glædelig lykke til jer kh Nanna

  Svar
 45. Hanne says:

  Har selv et enkelt barn, og ikke flere planlagt. Det har folk sgu også en mening om, og jeg har ikke tal på alle de gange, hvor jeg af folk, jeg ikke kender indgående, har fået deres uforbeholdne mening om, at vi er i gang med at “ødelægge” vores barn ved ikke at give hende søskende. Stort tillykke. JEG synes det er lidt vildt, på den fede måde.

  Svar
  • Tilde says:

   Vi er også i lige den situation og hvor er jeg glad for at høre vi ikke er de eneste faktisk. Nyd dog det barn der er istedet for at stresse over jeg skal lave et til nu nu nu, jeg blir helt Rasmus Modsat 😉
   Jeg syns 3’eren er verdens bedste ide Sneglcille!

   Svar
 46. Signe says:

  Hej Cille

  Jeg er selv barn nummer 1 i en søskendeflok på tre, og jeg er så dybt taknemmelig for at mine forældre har givet mig to fantastiske brødre! Jeg tror det i dag er mere normalt at stoppe ved nummer 2, end det var førhen. Men det forsvarer på ingen måde de kommentarer du får.

  Jeg er selv gravid med nummer 1, og er altså også blevet overrasket over folks behov for at dele skræmmehistorier om den store omvæltning, ingen søvn, ingen frihed, intet sexliv og hvad de ellers finder på. Jeg tænker også ofte: Hvad med “Tillykke” eller “Hvor dejligt for jer”? 🙂

  Vh. en mor om under 2 måneder!

  Svar
 47. Lisa says:

  Vi har 4. Og vi er ikke vanvittige. Men! Der er fuld tryk på og mange nullermænner og beskidt tøj og opvask. 😛😛😛

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *