Skuffeskriv #2 Hjertefornemmelse

Jeg får mange mange mange mails hver måned fra kvinder, der står ved en eller anden form for skillevej i deres liv, og som gerne vil høre mere om mine overvejelser omkring nogle af de valg jeg har truffet, både i forhold til parforhold, børn og arbejde.
Det er et af mine yndlingsemner overhovedet og jeg har meget at sige om det, at det næsten er det jeg bør skrive en bog om på et tidspunkt. For jeg synes virkelig det er interessant og jeg er pjattet med at tale og skrive en masse om det.

Jeg er jo ingen ekspert, og så alligevel lidt, for jeg tror muligvis at jeg er det menneske jeg kender, der er sprunget ud i allerflest projekter, både af større og mindre grad. Men det gør mig selvfølgelig ikke ekspert på hvad andre skal eller bør gøre, men jeg kan rigtig god lide at få lov til at have en indflydelse på det. Bare lidt.

On that note, kommer her endnu et Skuffeskriv, som blev skrevet lige omkring da jeg blev gravid med Uma, arbejdede på ELLE og IN og var nyforelsket.

Følg din mavefornemmelse! Følg dit hjerte!
Opfordringer der både lyder rigtige, kloge og gode, men som ærlig talt ind i mellem kan være lidt svære at finde rundt i. For mig i hvert fald. Når man både er udstyret med et lidt sensitivt sind, der gennemanalyserer lidt for meget og omvendt også brænder for enormt mange ting, kan det godt være svært at navigere rundt i det der med, hvad ens hjerte og mave siger, kontra hvad fornuften og ikke mindst den der nagende følelse af aldrig at være god nok fortæller en.

Jeg har taget mange spring i mit liv. Særligt igennem de sidste år. Jeg har forladt gode sikre stillinger for at jage noget jeg ikke engang var helt sikker på hvad var. Jeg er gået tilbage til en mand som har givet mig et ar på hjertet som aldrig  forsvinder, jeg har ændret retning et hav af gange, besluttet mig for ting, gået efter dem og trukket stikket igen, både af usikkerhed, men omvendt også af sikkerhed og vished om at det alligevel var en forkert retning jeg var på vej hen. Ingen af de beslutninger jeg har taget har i processen været nemme, mange af dem har haft konsekvenser af mindre rar grad, andre har vist sig at være helt rigtige, men havde jeg valgt anderledes havde det måske også føltes rigtigt. Min pointe er, at det er gået op for mig, at der ikke er en facitliste. At det er ok at vælge forkert, det er ok at fejle. Engang imellem er det faktisk bedre at vælge forkert, at tro man følger sit hjerte, men at man alligevel bare fulgte en ide om, hvad man troede ens hjerte ville. Andre gange er det også ok at vælge om.

Min pointe er at jeg ikke mener, at man skal holde igen fordi man er bange for at det man vælger at gøre er forkert. Selvfølgelig er det klogt at være fornuftig, at have en plan og ikke bare springe til højre og venstre. Jeg siger bare, at det engang imellem godt kan betale sig at tage hovedet under armen og tage et skarpt sving uden helt at vide hvordan man gør. Måske det viser sig at give mere ro end man anede.

Er det nemt for mig at sige. Ja, nu er det skidenemt for mig at sige. Fordi lige nu høster jeg frugten af en del af de svære valg, jeg har måtte tage. Men jeg er slet ikke færdig med at stå i situationer, hvor jeg skal beslutte noget, der muligvis ikke giver sig selv. Jeg er ikke færdig med at være bange. Men jeg er færdig med at holde tilbage på grund af den frygt for at vælge forkert. Forkert kan være godt. Nogle gange skal vi helt derud, hvor det hele falder fra hinanden for at kunne samle det op igen. Jeg har været der. Der er ikke rart. Men sikkerhed og succeser kan også blive trættende i længden er jeg sikker på.

Det skal nok gå. Måske ikke sådan som vi havde troet det ville. Men det går.

image

6 replies
 1. Sofie says:

  Kære Cecilie! Jeg har lige noget på hjerte.
  Hvor er du bare god – sådan et rigtig godt menneske. Jeg nyder at følge dig, og din hverdag. Den måde du fremstiller dig selv på, via de sociale medier, motiverer mig til at få gjort ting. Jeg har længe gået og passet på andre mennesker, sørget for at alle har det godt omkring mig osv. Forleden dag kom jeg i tanke om mig selv – jeg har fuldstændig glemt mig selv?! Nu sætter jeg tid af til mig selv, tid af til de ting, der betyder noget for mig og mit liv. Og det har du på en eller anden måde inspireret mig til, Tak!

  …og, stort tillykke med graviditeten. Det glæder mig så meget. Jeg håber snart, at de to streger viser sig hos mig 🙂

  Hav en dejlig dag!
  Knus

  Svar
 2. Dorte says:

  Jeg tror du har ret i, at man nogle gange skal gå til højre for at finde ud af at venstre er en bedre vej og omvendt. Jeg tror også, at man nogle gange bare må sande, at græsset som man troede var grønnere på den anden side slet ikke var så grønt endda, måske endda lidt gulligt og så tror jeg på, at vi er mange, der både må træffe beslutninger med hjertet og med fornuften fordi vi har en masse mennesker omkring os, som vi har ansvar for og som også skal tages med i overvejelserne. Som du selv skriver, så findes den der facitliste på de store valg i livet desværre ikke – heldigvis forså ville det hele da bare være forudsigeligt og kedeligt 🙂

  Svar
 3. Louise says:

  Rigtig spændende emne og godt indlæg! Jeg tror vi skal helt væk fra de her sorthvide idéer om rigtigt og forkert. Vi skaber vejen vi går på skridt for skridt, og selv om hvert valg vi tager kan have behagelige og ubehagelige konsekvenser, så er virkeligheden alt for farverig og kompliceret til at vi kan snakke om rigtige og forkerte valg. Hvert valg er bare en mulighed ud af tusind, men det vigtige er at det er vores og at vi “own it” fuldt ud, med alle dets forudsigelige konsekvenser.

  Svar
 4. Mette says:

  Dit oplæg ramte helt sikkert noget hos mig. Synes det der med at skulle træffe et valg og gøre ngoet (måske det forkerte) er helt vildt skræmmende. Jeg er i et job hvor rammerne er helt perfekte. De bedste kollegaer, chefer og genereltarbejdsforhold. Og jobbet burde være spændende, men jeg er bare ikke glad. Men jeg har så svært ved at skubbe mig selv videre. Især fordi jeg slet ikke er sikker på hvad det så er jeg egentlig vil! Og så er jeg nu gravid oveni også. Lyder det som en gang dårlige undskyldninger? Det er det måske også, men shit det er svært.

  Svar
 5. Henriette // Blondinemor says:

  Åh hvor har min mavefornemmelse/hjertefornemmelse også sendt mig ud på mange snoede veje. Værst er det faktisk gået når jeg IKKE har lyttet til min fornemmelse. Det har jeg efterhånden lært at jeg skal. Det kan godt være den sommetider skal omformuleres lidt, men at ignorere den er ikke en god ide.

  Svar
 6. Michelle Jepsen says:

  Kære sneglekvinde – jeg er vild med dig! Du er simpelthen så hamrende dygtig til det du gør og du inspirerer mig så vanvittigt meget! De her skuffeskriv er så skønne og med så meget mening! Hurra for dig! God søndag – håber du fik et par timers søvn ekstra sådan en søndag morgen ! ❤️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *