Jubelidioten tager de sorte briller på … Og beder om hjælp.

Lejlighedsmarkedet i København, ikk?! HAHA. Ok, faktisk er det mere tragisk end komisk. Har man 25-30.000 om måneden man gerne vil kyle ind i en lejlighed er det nærmest et tag-selv bord, og så alligevel ikke. For selv nogle af de lejligheder ryger hurtigere af markedet end man kan nå at ringe til udlejer. Jeg har virkelig været tålmodig og haft rigtig store sko på, samt et kæmpelager af ja-hatte ved min side, men der er ikke flere tilbage. Jeg nærmer mig desperation i samme tempo som min egen mailbox flyder over med mails fra folk, der vil leje vores lejlighed. Altså den lejlighed vi bor i, og som det ser ud til at vi ikke kommer fra lige foreløbigt.

De siger man skal bruge sit netværk… Der er over 50 tusind der læser med her, så måske der er et tip derude, altså inden jeg bider armene af mig selv i frustration. Seriøst. Alle tips om ledige lejeboliger på Østerbro eller i KBH K der kan huse 5-6 mennesker i alderen 0-34 år, uden at ruinere os alt for meget, modtages med åbne arme. Kontakt mig gerne på cecilierubini@gmail.com
Jeg overvejer sgu snart at smide en dusør i puljen.
Nogen, der vil have en baby?

Screen Shot 2016-09-14 at 10.39.53

41 replies
 1. Giveittomebaby says:

  Ja det er bare ikke nemt her i København, og jeg kan godt forstå du er modløs lige nu. Håber der er nogen der ser dit indlæg, som har et godt tip, eller endnu bedre: den perfekte lejlighed til jer.
  Pøj pøj 🙂

  Svar
 2. Louise S says:

  Det er seriøst en lortejungle af afslag og afmagt. Det er næsten en befrielse at høre, at det ikke kun er os ‘almindelige’ mennesker uden kendisnetværk og virtuel rækkevidde på mange tusinde, der kæmper. Men jeg håber selvfølgelig, at I finder et rigtig godt sted til jeres familie. Indtil da håber jeg, I kan glæde jer lidt over, at I trods alt kan spendere ventetiden i en virkelig pæn lejlighed i en af Kbhs mest centrale og hypede bydele – uden et tikkende ur, der tæller ned til, at I bliver sat på gaden. Det er der jo desværre mange, der ikke kan (hvilket du garanteret ved alt for godt fra de desperate mennesker, der spammer din indbakke).

  Svar
 3. Lotte says:

  Håber sådan I snart finder, når I helst vil leje. Men jeg spekulerede egentlig på hvilke overvejelser I har haft jeg. Jeg tror f.eks. jeg ville købe, hvis jeg ville videre nu. Jeg bor godtnok i Aalborg, men synes tit folk i Kbh snakker leje, og jeg har ikk heeelt luret hvorfor egentlig 🙂 Held og lykke med jagten.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Folk har forskellige grunde. Vi har mange. For eksempel kan vi som to selvstændige slet ikke få lov til at låne penge i den størrelsesorden det vil kræve at få 150 kvm, og så ejer vi en andel som vi ikke ønsker at gå af med lige nu. Så leje bliver vores løsning lige nu og her.

   Svar
   • C & the City says:

    Cille – jeg går ud fra at I har talt med banken? Men ellers vil jeg foreslå at skifte bank, for der er flere der faktisk betragter det som en fordel, at man er selvstændig.

    Simpelthen fordi man ikke mister hele sin indtægt på en gang, hvis en kunde ryger.
    Eller hvis man mister sit job som lønmodtager.

    Så. Måske der er en mulighed for køb afterall

    Fingers crossed

    Svar
 4. Mia says:

  Ingen gode tips her desvære. Bare et ønske om at det snart lykkes for jer at finde noget.. og at i ikke skal gå for meget på kompromis. Det er sgu vigtigt at man virkelig føler sig hjemme der hvor man bor, synes jeg. 😉

  Svar
 5. Thea says:

  Jeg er lige flyttet til Østerbro (som førstegangsudeboende, dog) og opgav at leje. Jeg har i stedet købt en andelslejlighed og sidder i 75kvm for 5500 kr om måneden inkl ALT (også lån)a. Men andelsboligmarkedet er også en jungle.

  Svar
  • Alexandra says:

   Thea, må man spørge hvilken andelsforening? Jeg er også helt desperat, og kan ikke engang finde en andel indenfor mit budget (som ikke engang er specielt tight), som jeg kan købe…

   Svar
 6. Kira says:

  Velkommen i klubben 😳
  Det er virkelig umuligt. Vi er lige så tæt på at miste besindelsen – det er frygteligt !!!! Vi har holdt øje med boligmarkedet i Kbh siden vi forlod det for 3,5 år siden for at studere i Odense.. Og jeg kunne tude over følelsen der bliver med at poppe op i mig og tanken om at vi er stuck i Odense !!! Take me home ❤️❤️✌️
  Håber jeres bolig er lige om hjørnet – krydser fingre 👊

  Svar
  • C & the City says:

   Kira – glæd dig over, at Odense i det mindste er blevet en rigtig fed by. OG – ikke mindst – at man kan få 4-værelses lejligheder for 6000.

   Jeg rykkede til Kbh fra Odense på samme tidspunkt, som I rykkede den anden vej i planen om at købe og det kan jeg da godt droppe.

   Det er gået så meget amok, prismæssigt, at jeg faktisk er nødt til at rykke tilbage til Odense nu…..
   Efter at have mistet besindelsen 1000 gange.

   Men til gengæld kan man så både bo ordentligt og have råd til at leve ved siden af. håber det hjælper lidt ..

   Svar
 7. Mette says:

  Men…. Hvis man har “så mange” (det er jo egentlig ret subjektivt) penge i måneden, som man ønsker at putte i en lejlighed. Hvorfor køber man så ikke? At bo i en lejebolig er som at smide penge i et sort hul – og seriøst, et køb i København er KUN en god handel, man kan næsten ikke andet end at tjene på det. Bare mine tanker.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er selvfølgelig noget vi selv har tænkt over. Det med at flytte er en ret lang tankeprocess, så det er ikke fordi at vi ikke har overvejet cirka alle muligheder. Men der er mange faktorer der spiller ind og et eventuelt køb ligger for os nogle år ude i fremtiden.

   Svar
 8. Amalie says:

  Har I tjekket det nye Nordhavn ud? Der er faktisk en del leje, og det ser supersprødt ud. Vi skal selv flytte derhen i december, og er godt nok et par børn færre end jer, så vi skal kun have tre værelser, men der er en del på fire og fem værelser til et sted mellem 15-22.000 alt afhængig af, hvor lækkert og privat tagterrasse-agtigt man vil have det 😉 Vi skal selv bo i provianthuset, ellers er der også central park, marmorbyen, havnehuset og en masse andre, jeg ikke kan huske navnet på.

  Svar
 9. Eva says:

  Jeg har 130 kvadratmeter på Østerbro du gerne må få, så hapser jeg den baby dér. Ved ikke hvor vi så skal bo, men det er også skideligemeget.

  Svar
 10. Marianne says:

  Jeg har lige fået af vide at den andelsbolig jeg hele sommeren har troet at jeg skulle købe er gået til anden side… ARGHHH… Det marked der.. det er jo ufatteligt!! Jeg er endda som 33 årig villig til at leje et værelse- men det er jo også umuligt…
  Min ja-hatte er også snart opbrugte og godt tyndslidte. Man skal glæde sig over de små ting- ja. Så jeg prøver at bevare min optimisme ved at sige at jeg jo har et fint sted at bo… det er så bare i provinsen…i Roskilde.. Så én weekend om året er den jo rimelig godt placeret når man vil have varme bade….åh ak og ve..
  Krydser mine fingre for jer- og ja, melder mig da også som privat babysitter 24/7 hvis du slet ikke ved hvem du skal vælge som ny lejer til jeres nuværende lejlighed 🙂

  Svar
 11. Caja says:

  Prøv at kontakte advokatkontorer. Der er mange advokater, der ejer bygninger rundt omkring i Kbh og de lejeboliger er ofte ret rimelige i pris.
  Held og lykke med lejlighedssøgningen! 🙂

  Svar
 12. Laura W E says:

  Hej! Min veninde er lige flyttet til Valby Maskinfabrik. Det er de so far super glade for. Ca 13.000 om måneden og 100 og nogle kvm.

  Svar
 13. julie says:

  Tror også jeudan har nogle lejligheder, der kunne i måske også holde øje om der kommer noget – hvis i ikke allerede gør det. Krydser fingre for at den perfekte lejlighed med den rigtige beliggenhed falder i skødet på jer lynende hurtigt. 🙂

  Svar
 14. Louise says:

  Jeg kan også anbefale at blive skrevet op hos DATEA. De har masser af lækre og store lejligheder i København. Vi fik en lejlighed på Gammel Kongevej efter at have stået på ventelisten i under en måned.

  Svar
 15. Alexandra says:

  Jeg ved du siger, at I ikke vil af med jeres andel. Men hvis leje-junglen ikke lykkes, har I så overvejet at bytte andel (siger jeg fuldkommen uden bagtanker, men blot erfaring i bagagen, eftersom jeg er udenlands-dansker uden planer om at komme hjem :p)?
  Mit ræsonnement er, at størstedelen af andelslejlighederne pt. ikke bliver udbudt fordi mange ligefrem taber penge på det (pga. ejerlejlighedsprisernes flugt mod himlen). Men mange sidder i samme situation som jer, at de egentligt gerne vil videre fra en andel – enten mod mindre eller større – og derfor bliver disse ofte bytte +/- penge i stedet.
  Det giver selvfølgelig ikke nogle seje Vesterbro-lejligheder til Otto, Uma, eller baby en gang i fremtiden. Men det kan være det ville være billetten til et dejligt kærlighedshjem til en fair pris for jeres familie.

  Bare mine five cents fra en der efterhånden har prøvet at kalde alt fra airbnb over andel til ejerlejlighed som hjem 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Oh yes. Bytte var vores oprindelige plan. Men det ser ikke ud til at ske. De store østerbro/K-lejligheder er ikke så hooked på Vesterbro desværre.

   Svar
 16. Mie says:

  Jeg har hørt meget godt om ejendomsselskabet Norden som bl.a har boliger ved Sydhavnen til gode priser. Det er et forsøg værd 🙂

  Svar
 17. Anne says:

  Jeg kan også anbefale findbolig.nu…der dukker dagligt nye lejeboliger op. Ellers ville jeg måske også satse på at bytte andel. Nu kender jeg ikke jeres andelsforening, men det virker som om at det er et eftertragtet aktiv, som måske kan give jer en mulighed for at komme videre til noget større. Så skal banken selvfølgelig låne jer difference.
  Hvis I gerne vil give jeres børn muligheden for bo godt i Kbh når de skal flytte hjemmefra, kan I måske i stedet skrive dem op i nogle gode andels eller lejeforeninger?
  Kbh’s boligmarked er alt for crazy i øjeblikket og forstår 100% jeres overvejelser omkring at bo t

  Svar
 18. Anne says:

  Jeg kan også anbefale findbolig.nu…der dukker dagligt nye lejeboliger op. Ellers ville jeg måske også satse på at bytte andel. Nu kender jeg ikke jeres andelsforening, men det virker som om at det er et eftertragtet aktiv, som måske kan give jer en mulighed for at komme videre til noget større. Så skal banken selvfølgelig låne jer difference.
  Hvis I gerne vil give jeres børn muligheden for bo godt i Kbh når de skal flytte hjemmefra, kan I måske i stedet skrive dem op i nogle gode andels eller lejeforeninger?

  Svar
  • Sneglcille says:

   Vi kigger også på bytte, men det er svært at finde noget på Østerbro, der finder 100kvm på Vesterbro attraktivt, desværre.

   Svar
 19. Hvidovre! says:

  I siger i vil bo i lejlighed, men prøv en dag at tage cyklen gennem vestre kirkegård, videre gennem Valbyparken hvor i kører langs vandet. Efter ca 20 min i alt rammer i hvidovres strandmarkskvarter. Der er badestrand, lystbådehavn og huse der stadig er til at betale. Børnene kan komme på græs og i er på Vesterbro på samme tid som hvis i bor i Ø eller Nordhavn… Siger det bare…

  Svar
  • Sneglcille says:

   Kender både Valby og Hvidovre rigtig godt. Det er slet ikke os. Ottos skole ligger desuden på Østerbro, så vi skal uden tvivl i den retning.

   Svar
  • Sneglcille says:

   Det er endnu længere væk fra skolen, så kan vi lige så godt blive på Vesterbro 🙂 Det er kun Ø og K vi kigger på. Men tak.

   Svar
 20. Anne W. says:

  Nu ved jeg godt I begge er selvstændige, men hvis I sparer op til pension i en pensionskasse, så kan der være en chance der. Pensionskasserne ejer mange ejendomme, hvor lejlighederne kan lejes af medlemmerne. Jeg fik min første lejlighed på den måde (PKA).
  KH Anne W.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det giver slet ikke mening for os at købe noget lige nu. Vi har selvfølgelig gennemtænkt, talt om og vendt alle muligheder mange gange. Leje er vejen frem lige nu. For os.

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *