Tilbage til hverdagen – Ikke altid nemt

image

Det er eftermiddag og jeg har haft første dag på kontoret i ugevis. Det er dejligt at være tilbage, at få streget punkter af min to do-liste og at få et overblik over de næste ugers arbejde. Hvad der ikke var dejligt, var at sende to børn afsted i morges, der slet ikke havde lyst til det. Den ældste startede allerede i går med at sige, at han ikke havde lyst til at gå i skole, det er kedeligt, hans SFO er for stor og at han får hovedpine af at være der, siger han. Vi havde en lang snak med ham og aftalte at nu må vi lige se, hvordan det er at gå i 1. klasse. Det kan jo være, at det er sjovt. Freelancer fulgte Otto i skole og det var ikke et smilende ansigt, der sad tilbage på pladsen i 1. b, da han gik derfra. Øv.
Uma ville heller ikke afsted. Det har vi aldrig prøvet tidligere. Bare man nævner vuggestue, plejer hun at stå klar ved hoveddøren med sine små sko i hænderne. I dag gik hun da også gladeligt med, men da vi nåede døren foran vuggestuen, gik hun i baglås og blev ked af det. Og da jeg gik ud af selvsamme dør 10 minutter efter, kunne jeg høre hende græde endnu. Og så græd jeg også lidt.

Jeg ved godt, at det selvfølgelig er fordi, at vi lige skal i gang igen. Finde hverdagen og glæden for den – Og acceptere at ferien er slut. Slut med langsomme morgener, iPad i sengen, is hver dag (!) og lidt løse sengetider. Øv.

Freelancer har hentet begge børn og de er i skrivende stund på vej til mit kontor, og så går vi på udkig efter et nyt penalhus til skolebarnet og en sidste ferieis – Det må man gerne på en hård mandag.

 

10 replies
 1. Bananaen says:

  Det er så pisse hårdt, når hverdagen for alvor banker på, har lige selv stået i stortset samme situation i mandags. Nyd isen det kostede, trods andre intentioner, en plade marabou med saltmandler her. Den burde du iøvrigt alene skrive et blogindlæg om.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Oh my god, ja! Kan man få den i DK nu? Har kun set den i Sverige.
   Vent, nej, jeg vil ikke vide det.

   Svar
 2. Malene Wallin says:

  Ej det er altså også bare så strengt at starte op efter ferie.. Stakkels Otto og Uma og stakkels mor..
  Jeg er sikker på de begge har haft gode dage når de bliver hentet igen.
  Og JA man må HELT sikkert spise ferieis efter en hård mandag 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   De havde nemlig haft en god dag, begge to:)
   Og isen blev til en virkelig stor milkshake. Perfekt!

   Svar
 3. Anne Kathrine says:

  Det er så hårdt at starte op igen! Da jeg var barn, var 1. skoledag altid noget mine forældre (garvede skolelærere som de er) gjorde noget ud af. Det betød at man skulle have 1. skoledags-tøj, som man glædede sig til at have på, og at vi skulle ud og lave noget sjovt når dagen er omme SAMT spise den obligatoriske 1.skoledags-is. Det betød at den ret tunge dag i stedet blev til et glædeligt gensyn med venner og en dag med Himmelbjergets legeplads, is, shopping, Jensens Bøfhus, bowling og hvad man ellers kunne finde på af sjov, da jeg var barn i 90’erne 🙂

  Svar
 4. Ann-Sofie says:

  Det er SÅ svært nogen gange. Jeg er selv startet i dag og det var med tåre i øjnene jeg forlod to sovende børn herhjemme som først starter hverdagen på torsdag… Det var den sommer…
  Det bliver hurtigt bedre – det gør det altid- men vi må hver gang igennem en lille hård og kedelig periode… Håber de har haft en dejlig dag😊

  Svar
  • Sneglcille says:

   AV, det er heller ikke sjovt. Små mennesker, altså.
   De havde begge haft en fin dag, heldigvis 🙂

   Svar
 5. Tine says:

  Ja, hverdagen er bare hård for både forældre og børn. Jeg afleverede også en grædende 1-årig i dagplejen mandag i sidste uge. Nøj, det var hårdt altså!
  Det bliver heldigvis hurtigt godt igen!
  Nu en uge efter glæder min pige sig igen til dagplejen og finder selv cykelhjelm og sko frem om morgenen 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *