Syv år

‘Nogle gange ville jeg ønske, at jeg var sådan en mor, der gad alt det der frilufts-noget som du og far elsker.’

‘Hvad mener du?’

‘Altså sådan en mor, der gad at klatre i træer og sove i telt og sådan noget’

‘Ej! Sådan en mor gider jeg slet ikke have. Jeg har allerede verdens bedste mor’

Og samtaler som ovenstående er bare en flig af grunden til at jeg ind imellem føler, at jeg ikke kan være i mig selv af bare kærlighed til det lille store, empatiske, kloge, kærlige, smukke, dejlige menneske, der i dag fylder syv år.

S Y V.

At det i dag er syv år siden, at han en eftermiddag på Frederiksberg dukkede op efter mange timers arbejde og smerte. Med sort hår og en firkantet mund, der græd, mens hans sorte øjne kiggede dybt i mine og jeg udmattet og skræmt ikke fattede en meter af, hvad der foregik omkring mig, er så underligt at tænke på. På en måde er jeg glad for, at jeg den eftermiddag ikke vidste, hvor meget kærlighed jeg ville udvikle for ham, for det er næsten ikke til at tro, at det er muligt at elske nogen så meget og så dybt. Men det gør jeg. SÅ inderligt.
Uden ham, ingen mig.

Tillykke med fødselsdagen Otto. Jeg elsker dig.

 

image

35 replies
 1. Katrin says:

  Jeg er gravid og (hemmeligt) bange for at det bliver en dreng, for jeg ved ikke helt hvad jeg skal stille op med en sådan en. Men så er der sådan nogle som Otto, hvor jeg tænker at jeg nok ville blive glad for en dreng alligevel.

  Svar
   • Malene says:

    Drenge er TOTALT optur! Jeg har 2, frygt det endelig ikke! De er skønne!!! Vilde, men skønne! Tillykke med dit kommende barn, du går en skøn tid i møde. Åh magien ved det første barn 🙂 (går ud fra det er dit første, haha)

    Svar
 2. Anne says:

  Stort tillykke med ham.
  Min søn på 3 1/2 tog mig en dag i hånden “kom mor, vil du se hvor højt jeg elsker dig”
  Jeg gik med ham ned på værelset og han pegede på plakaten med månen og citatet “love you to the moon and back”
  “Så højt elsker jeg dig, helt op til månen”

  Og så får jeg det ligesom dig og det du beskriver i indlægget. Så smukt skrevet.

  Svar
 3. Malene says:

  Kæmpe tillykke med Otto! Man føler jo næsten man kender ham, når man er een af dem der har fulgt med fra starten! Det ER vildt at han er 7, 7 er STORT! Min Jens fylder 9 (!!) om et par uger, det er heller ikke til at fatte, men jeg kan slet ikke engang huske hvem jeg var før ham 😊 NYD dagen og kys ham ekstra meget men det ved jeg du gør 😊

  Svar
  • Sneglcille says:

   Woooow! Ni år er godt nok også vildt! 🙂 Syret at de bliver så store. Man ved det jo godt, men alligevel.

   Svar
   • Malene says:

    Ja det er sådan en kliché, men det kommer jo vitterligt bag på een at de vokser!! 🙂 Jeg fatter ikke helt at Otto er 7 faktisk.. For mig var 7 år sådan en slags skillevej mellem stadig lidt en lille dreng og virkelig stor dreng! Dejligt at Otto havde en god dag, sikke lækre donuts!

    Svar
 4. Katrine says:

  Sikke en sød og fin lille samtale. Du har i sandhed en empatisk søn. Jeg er helt med på, det fra din side bare er en uskyldig og også meget ærlig ytring, men der ligger måske også indirekte (og ubevidst) et ønske om, at barnet skal afkræfte din påstand, og dermed bekræfte dig i at være god nok. Det synes jeg er meget ansvar at tildele en nu 7-årig dreng. Bare en tanke ift. den lille samtale – jeg er ikke ude på at betvivle dig som mor.

  Svar
  • Sneglcille says:

   Lidt er du vist. Men det har du intet at have i. Du kender ikke mig og du kender på ingen måde mit barn. Jeg er en awesome mor. At du drager til forhastede konklusioner over en sød bid af en samtale, i øvrigt fremvist helt ude af kontekst, kan jeg virkelig ikke tage mig af.

   Svar
 5. Line says:

  Hvor fint skrevet! Får helt tårer i øjnene mens jeg putter min Otto på 3 år 😊. Stort tillykke til Otto!

  Svar
 6. Kristina says:

  Du kan som få andre beskrive hvordan det er at elske et barn, kun ved hjælp af et par sætninger. Dét er en kunst og jeg er vild med det 🙂

  Tillykke til fineste Otto! Han lyder som en ganske vidunderlig skabning <3

  /Kristina.

  Svar
 7. Anne-Sofie says:

  Stort tillykke med fineste Otto! En klog, smuk og dejlig dreng I har! Og du er bestemt ikke alene, om at tude aftenen før ens barns fødselsdag! Jeg gør det hver gang- i det hele taget dagene op til fødselsdagen, der er jeg meget rørstrømsk! Åh, altså! De børn ❤️ Håber I har haft en dejlig dag!

  Svar
 8. Eyglo says:

  Nu sidder jeg og tudbrøler over dit smukke indlæg! Du kan bare det med ord og det er lige præcis sådan det er at elske sit barn <3 Tillykke med ham <3

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *