Når ‘Whatever works’ bider en i røven

De fleste forældre kender sikkert til ‘Whatever works’-metoden. Altså de der situationer hvor børnene får lov til noget som muligvis er hverken pædagogisk eller fornuftigt. Det kunne være at highfive katten, spille voldsom keyboard på et computertastatur, smage på en iPhone, at spise havregrød med hele kroppen fremfor en ske, eller som det for tiden er tilfældet herhjemme, at lade sin knap halvanden-årige lege med nøgler. Det er smart, for hun kan snildt bruge en lille halv time på at forsøge at låse vores skab op, et skab uden nøglehul vel at mærke, men det behøver man jo ikke at fortælle hende. Hun hygger sig, og vi kan sidde ned, hvilket er en sjældenhed for tiden.

Det der så overhovedet ikke works er når føromtalte nøglebundt nu er forsvundet. Som i fuldstændigt. Jeg har endevendt lejligheden. De er ingen steder. Sidst jeg så dem var i går, hvor Uma gik tur med dem i sin gåvogn. Jeg har tjekket alle kroge, alle legetøjskasser, efter en del års erfaring ved jeg at også sko skal vendes på hovedet, hvilket de er blevet – Stadigvæk ingen nøgler.

Fuck.

IMG_0729

25 replies
 1. Rikke says:

  Giv hende endnu en nøgle og sig til hende, hun skal lægge den sammen med dem fra i går. Det plejer at virke.

  Svar
 2. Signe K says:

  Det samme skete her, jeg fandt mine i en vase – med vand og blomster og hele moletjavsen, min smarte bilnøgle knap til lås op/lås kom aldrig til at virke igen😂 Engang var de smidt i toilettet, opvaskeren, ja de har sgu været mange spændende steder🙊

  Svar
 3. Mette says:

  Når nøglerne er dukket op igen så køb Tiles til hele familien. Det er et lille vedhæng til nøglerne/ kufferten/ (barnet)… hvor du via en app kan tracke tile’n – og modsat via tile’n kan aktivere din telefon også selvom den er på lydløs i fald det er dén der er væk. De er iøvrigt ret billige – tjek thetileapp.com

  Svar
 4. Laura Dueholm says:

  Hehe, af samme grund har jeg ikke længere et kørekort… Min pung var hendes yndlingslegetøj…

  Svar
 5. Stinne says:

  Nu har i jo nok ikke en vhs afspiller. Men der gemte min lillebror mine forældres nøgler engang. Mulighederne er desværre uendelige

  Svar
 6. Pia says:

  Det kender vi alt for godt hjemme hos os🙈. Her er det kaffekopperne der et hit – hvilket nu har resulteret i 6 smadret krus😅.
  Men har fundet forsvundne ting i vores gryder, i sokkeskuffen, i storesøsters skoletaske🙈

  Svar
 7. Maria L says:

  Årh, hvor træls – men også lidt sjovt 😉 Jeg var ca samme alder, da jeg placerede min mors nøgler på vaskepulveret i et supermarked. Hun var selvfølgelig kommet hjem da hun så de ikke længere lå i barnevognen. Det tog vist pænt lang tid at finde dem. Det er en stående joke i familien, da jeg ofte forlægger mine egne nøgler. 😂

  Svar
 8. Nanna says:

  Ude af kontekst. Men fedt at se hun har Kion sko… har kigget på dem så mange gange til min yngste, men er blevet ved med at komme fra det. 🙂

  Svar
 9. Sarah says:

  Min ældste (som er på alder med Otto) havde en mani med at gemme ting – også meget hente nøgler – i vores gryder. Det blev ret hurtigt det første sted jeg ledte efter mine nøgler – også gerne inden jeg ledte i min taske…! 🙄

  Svar
 10. Mia says:

  Jeg har en lille frøken på lige over 1 år, og kender nemt til dit problem. 😉 Herhjemme forsvinder nøglerne faktisk jævnligt. Desuden er min datter vild med at sidde og rode i min pung, og kan snildt bruge 1/2 time på at tage alle kort ud, kigge på billederne og putte dem i pungen igen.. og så forfra. Det betyder desvære også, at jeg ret ofte kommer op at handle uden mit dankort, fordi det ligger i kurven med legetøjsdyr. Gudskelov tager vores brugs imod betaling via mobilepay. 😂

  Svar
 11. Lise says:

  Vi kunne ikke komme i kælderen i 3 ugers tid fordi Martha, da hun var i Uma-alderen også ofte legede med nøgler. Heldigvis var det kun nøglebundtet med kældernøglerne hun fik lavet et rigtigt forsvindingsnummer ud af. Vi fandt dem i bunden af en stofpose adskillige uger senere. Hun har også pist forsvundet en stor klods til sådan et vægur, der består af visere og så 12 klodser i hver sin pangfarve, som man kan klistre op på væggen i det mønster man har lyst til. Nu er der kun 10 klodser/timer. Den 11. Lagde min mand på ovenpå brændeovnen. Det kunne den ikke tåle.

  Svar
 12. Rosa says:

  En tur til København blev aflyst, da bilnøglen var pist væk. Farvel til dyr færgebillet! Fandt den efter 2 dage i en sko.
  Overvejede seriøst at kontakte en clavoyant, da postkassenøglen til en overdrevet dyrt ruko-system forsvandt sporløst. Er aldrig blevet fundet. 850 kr. for en ny…tsk…

  Svar
 13. Camilla Maria says:

  Jeg gik forbi den lokale hælebar da min den ældste var i nøglealderen. Her fik jeg et bundt skævtskåret nøgler. De er stadig et hit hos barn nr 3.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *