Kan en bypige tages ud af byen?

I takt med at børnene, og i særdeleshed Uma bliver større, føles vores ellers rummelige og fantastiske lejlighed mindre. Lille nærmest. Vi havde sat os fast på, at løsningen ville blive et sommerhus et sted, sådan for at kunne få luft og plads, når vi trænger til det, men i vores jagt på sådan et, fik vi øjnene op for, hvad vi kan få for pengene, hvis vi flytter fra vores 100 kvm på Vesterbro. Vi kan snildt fordoble, faktisk nærmest tredoble pladsen og smide en have oveni uden at knække halsen på det. Og selvom det gipper i mig og trækker i tårekanalerne, når jeg tænker på at flytte fra mit elskede København, er jeg langt fra ligeså afvisende som jeg før i tiden har været det, og jeg begynder for alvor at se fordelene. Særligt efter at Otto er startet i skole. Hej voksenliv!

Jeg elsker byen, og jeg elsker at være vokset op her, og kan sagtens se mine børn gøre det også. men omvendt, kan jeg godt mærke, at der er et eller andet i mig, der drømmer om noget andet, måske. Og fordi at jeg kan mærke, hvor meget det betyder for min mand, og er begyndt at lytte til ham i stedet for at gå i forsvar, hver gang han fortæller om sine drømme for vores boligsituation, begynder det også at give mening i mine ører. At han endda virkelig forstår, hvordan jeg har det og har tilbudt, at vi kan leje en lejlighed i byen, til når behovet for en indånding bilos og savnet til mit elskede Vesterbro bliver for stort, gør både at jeg elsker ham lidt mere, og at jeg kan se og mærke, at det måske slet ikke er så tosset en ide.

Indtil videre kigger vi bare, men vi er gået hen og er blevet forelsket i to huse, der ligger henholdsvis 30 og 40 minutter fra vores nuværende adresse, i bil. Vi skal se begge steder i næste uge. Og jeg siger ikke, at det betyder at vi gør det lige nu og her, men jeg siger, at jeg kraftigt overvejer det, særligt eftersom at det ene sted har fire meter til loftet og et økolandbrug lige om hjørnet.

Jeg bliver nok nødt til at gøre alvor af det der kørekort.

Læs Mays indlæg om lignende tanker HER.

image

47 replies
 1. Lisa says:

  Man skal jo gøre det, man føler for! Men: og det her er sagt af en, der har ejet hus og have og Weber-grill, og nu er tilbage i lejlighed – græsset er bare ikke grønnere.
  Men pøj pøj med det manner!

  Svar
 2. Natasja//BlogLiebling says:

  Jeg er ikke født og opvokset i København som du, men jeg har boet der en del år.. I vinters fik vi nøglerne til villa, have og et nyt liv i provinsen nord for København. Jeg har ikke fortrudt ét sekund 🙂

  Held og lykke med jeres mulige boligeventyr.

  Svar
 3. Cæcilie says:

  Som med alt andet handler det jo om at opveje fordele og ulemper. Ulemperne ved at bo i lejlighed er mangel på plads og udeliv, ulemperne ved at flytte ud af byen til provinsen er, at der er længere til caféliv og bymylder. Jeg er vokset op på landet og bor nu i centrum af Berlin, tæt på alting, gang i gaden, muligheder om hvert gadehjørne og alt, hvad der ellers hører med storbylivet. Det er mega fedt at opleve, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg skal tilbage til ro og have, når jeg engang er tilbage i Danmark. Man er trods alt mange timer i sit hjem, så det handler om, at man har det rart når man er dér og ikke om, hvor hurtigt og nemt, man kan komme væk derfra (efter min ydmyge mening). Held og lykke med overvejelserne og fremvisningerne, jeg håber I finder en løsning, I alle bliver glade for 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   Sandt. Jeg begynder at finde ulemper i bylivet, som jeg aldrig tidligere har bemærket. Vi har mange venner, der er rykket ud af byen og fælles for dem alle er, at de fortæller, hvor hurtigt de kan komme til København. Det virker lidt fjollet, for som du også siger det handler jo om at være glad, der hvor man er.

   Det lyder dejligt med Berlin.

   Svar
 4. Rosa says:

  Nogle gange glemmer vi at opdatere vores selvforståelse, så vi sidder fast i nogle gamle drømme og forestillinger om det gode liv. Vi glemmer, at vi udvikler os sammen med andre og derfor får nye drømme, men det kan føles forkert, fordi man engang havde helt andre drømme. Fx var det måske engang vigtigt spontant at kunne cykle i biografen på en hverdag, hvor det nu føles mere vigtigt at have en have og en familie der trives. Sejt at I tager snakkene! Det kræver mod at turde drømme som den man er.

  Svar
 5. Maya says:

  Jeg er selv bymenneske men flyttede udenfor byen da min søn startede i skole. I starten var jeg glad for det men eftersom jeg arbejdede i den lille by vi boede i (og dermed aldrig kom ind til byen) og jeg ikke havde kørekort (og vi heller ikke havde bil) så begyndte jeg at savne byen så meget at jeg til sidst hadede alt ved stedet. Da vores søn blev ældre solgte vi huset og flyttede ind midt i byen. Jeg har efterfølgende taget kørekort og vi har købt en bil. Nu savner jeg så huset og haven. Vi overvejer seriøst at sælge vores lejlighed og flytte i hus igen. Det er så dumt at man kun kan grine af det… Mit råd til dig er at købe hus men få taget det kørekort. Det vil gøre så meget for din fornemmelse af frihed. Det er sindssygt svært at tage kørekort når man ikke længere er 18 men hold kæft hvor er det guld at have det. Held og lykke med husjagten 🙂

  Svar
  • Sneglcille says:

   🙂 I er helt sikkert ikke de første, der har gjort sådan.
   Hvis vi flytter, skal jeg helt klart have kørekort. Arbejder jo i byen og har både venner og familie her, så det er klart et must.

   Svar
 6. Nina | www.vangelyst.dk says:

  Det er fantastisk at bo “på landet” – siger det bare. Når jeg er hjemme er jeg en rigtig bondepige med høns, køkkenhave – børn der leger i skoven og hopper på trampolin, der er frisk luft og højt til loftet. Når jeg er på arbejde er det i nye smarte omgivelser, med stiletter, nyheder og trends – den bedste kombination af to verdener💛

  Svar
 7. Sophie says:

  Vi har købt et hus i Valby, fordi det føltes som den perfekte mellemting mellem københavner-os og landet, og betød at vi ikke gik i panik ved tanken. Men naboerne larmer stadig, og nu drømmer jeg mig faktisk bare længere væk 🙈 Der er så mange pvervejelser, men selvom man har børn, så er det heldigvis ikke mere bindende end som så! Man må godt fortryde 😘

  Svar
 8. Sandra says:

  Ahhhhh ja, godt indlæg. Min kæreste og jeg har det seneste år haft samme overvejelser og kigget alt fra større lejlighed i byen, kolonihavehus, rækkehus i Tårnby, villa i Hillerød til lille landbrug i Midtsjælland. Vi er stadig forvirret. Meget. Mest faktisk i hvilke områder omkring København, da vi begge er jyder. Vil du afsløre, hvor I kigger henne?

  Svar
 9. Emma says:

  Det lyder mega spændende! Jeg tror, det vil være fantastisk for jer og give en hel masse nye muligheder 🙂

  Desuden har jeg et lille ønske til et blogindlæg… du har flere gange nævnt, hvordan du og din mand på flere punkter er meget forskellige. Har du lyst til at fortælle lidt om, hvordan det kommer til udtryk, og hvordan I tackler det? Og så må du selvfølgelig også gerne nævne nogle af de ting, I har til fælles, for I virker som et meget skønt og harmonisk par!

  🙂

  Svar
 10. Charlotte says:

  Har boet langt ude på landet hele mit bardomsliv, indtil jeg flyttede hjemmefra, og jeg elskede det. Nu bor jeg på Frederiksberg med mine børn, og selv om jeg elsker at komme ud i skoven eller i sommerhus, så tror jeg aldrig vi flytter ud. Der er så mange muligheder med børn i byen, og masser af legepladser og parker man kan boltre sig i. Tænker at ligegyldig hvad man vælger, er der fordele og ulemper ved det. Glæder mig til at følge jeres beslutning.

  Svar
 11. Anne says:

  Det er så meget nemmere at have børn i et hus:-) Vi flyttede i hus for et åer siden med to børn. Især nu hvor det er sommer, er det fedt. Det er bare min mening, der er sikkert andre, der har en anden:-)

  Svar
 12. Carportognoia says:

  Det er satme vildt. Jeg er vokset op på den mest stenede københavnske stenbro og bor nu i det grønneste, mest idylliske og økoagtige Jylland. Det kan godt lade sig gøre, men det har været en lang, lang, lang proces. Hos os er aftalen, at den dag vi får råd til et sommerhus, køber vi en lille lejlighed på Nørrebro i stedet for…

  Svar
 13. Carportognoia says:

  Jeg har gjort det… Altså er vokset op på den mest stenede københavnske stenbro og er flyttet til noget meget grønt og frodigt og idyllisk og økoagtigt i skellet mellem forstad og marker. Oven i købet i Jylland. Det kan godt lade sig gøre, men det har dælme været en lang proces at vende sig til afstanden, transporttiden og så videre. Også selvom jeg har et hav af børn og intet særligt behov for spontane byture. Men jeg er glad for det nu – og i stedet for at spare op til et sommerhus sparer jeg op til en lille lejlighed på Nørrebro…

  Svar
 14. C & the City says:

  Ting, man skal tage i betragtning er, hvor lang tid man egentlig skal bruge på transport
  Jeg er flyttet fra provinsen (Odense ) og til København og jeg er ved at blive sindssyg af, at det skal tage en time at køre 5 km i myldretiden, når jeg er vant til at det højest tager 15 min.

  Mange laver jo skiftet fra by til forstad, men man skal alligevel transportere sig ind og ud af byen, sammen med alle de andre.
  Det ville være en stor del af mine overvejelser, fordi transport til og fra arbejde er en stor udgift på det daglige tidsbudget
  .
  Og. Når man er færdig med at holde i kø, kan man ikke parkere og man må også kun få et glas vin, for man skal køre hjem.

  Jeg havde klart undervurderet transport-issuet og jeg sidder “kun” langt ude på Amager. Men det er ikke så nemt at tage bilen, som jeg troede og var vant til.

  Måske I skal lave en liste over, hvad der er vigtigt? Plads, ro, grønt mod byliv, takeaway og alt inden for 15 min afstand osv?

  Svar
 15. Mette H says:

  Jeg er flyttet fra Nørrebro som jeg knuselskede til forstadshus med have. Jeg savner stenbroen, Jægersborggadekvarteret, Riccos og stemningen derinde, men jeg er helt tosset med at have have og mere plads! Og der er nu også dejligt roligt. Man skal bare huske, at byen jo altså ikke forsvinder bare fordi man flytter derfra. Vi tager ofte ind til vores gamle kvarter og leger på de gode kendte legepladser, drikker en skøn latte til overpris og leger vi er hippe;) Og så glæder vi os over at vi ikke sidder i en lille varm lejlighed med minialtaner og bræk på trappestenen hver weekend.

  Svar
 16. Kristinna says:

  Spændende tanker. Herhjemme sidder vi med præcis samme overvejelser, da min mand gerne vil ud til hus og have og jeg ikke har lyst/tør. Så følger spændt med i endnu et snegleeventyr. Ps. Skriv lige, hvis I sætter vidunderet på Vesterbro til salg 😉

  Svar
 17. Maria says:

  Har I overvejet Herstedøster – den finere betegnelse for Albertslund, 15 min til byen i bil og alligevel lige op af skov og en masse andre lækre muligheder.

  Svar
 18. Maja says:

  Vi flyttede fra søerne til Brønshøj for 4 år siden. Og vi er ikke lykkelige. Sne, der skal skovles hver dag, have, der skal passes, vand i kælderen osv. Men de tre måneder der er godt vejr er det fedt at have en have. Men nu smider vi håndklædet i ringen – vi savner byen og indtager søerne igen med børn på 2 og 5. Hver familie sin lyst – i skal gøre præcist som i gerne vil. Og i må også gerne ombestemme jer, hvis et hus ikke var lykken 😉😉 håber i finder den helt rigtige løsning – for jer 😀

  Svar
 19. Signe/kiddo says:

  Det bliver spændende at følge jeres overvejelser Cecilie. Vi har selv valgt løsningen lejlighed kombineret med kolonihave. Hvis vi vil, kan vi vi i kolonihaven fra marts til oktober, og så bo i lejligheden resten af året. Men jeg kommer lynhurtigt til at savne lejligheden og gården, som er fuld af børn i alle aldre, som leger på kryds og tværs.
  Så det føles som en god kombi at have lidt af det hele. Kolonihaven ligger i Brøndby/Vallensbæk, så det er stadig så tæt på byen, at man kan vælge at bo der og køre ind til byen i de perioder, hvor der er brug for græs under fødderne.

  🙂

  Svar
 20. Sebrina says:

  Kan huske da jeg skulle breake for veninderne at vi altså havde købt hus (som ikke er et hus, men lejlighed med have) i Solrød Strand var “værre” end dengang jeg fortalte jeg var gravid (som 23årig). Det eneste rigtige var jo København eller Valby eller Vanløse til nøds. Og det var da en lang proces at nå dertil og også et kompromis da jeg gerne blev i byen og min kæreste gerne ville ret meget et lækkert bjælkehus i en lille provinsby. Her var det dog ham der var opvokset i lejlighed, godt nok i Hvidovre som INTET har med byen at gøre, og mig der kom fra provinsen. Det er også ligegyldigt, der hvor vi er nu er helt perfekt. Helt nyt og 80procent er børnefamilier fra byen og vi har et fælles areal hvor børnene konstant leger sammen og det er ikke nødvendigt at skulle arrangere legeaftaler osv for de er der hele tiden. Og man skal ikke kimse af at børnene kan cykle rundt, rulle og hvad ved jeg uden at vi nødvendigvis skal holde øje. Og man kan stadig godt være hipster og bo i provinsen. Jeg giver lige et slag for trylleskovsområdet i Solrød Strand 😉 nu arbejder jeg også helt centralt, blot 10 min gang fra hovedbanen og har mine veninder i byen, så får jo lidt stillet på den front. Og vi har også ofte kørt ind til legepladsen i feks Fælledparken for at børnene kan lege imens vi drikker vores Kalles kaffe. For bylivet savner vi da til tider, og det er okay. Men ja, to biler er nødvendige for os hvis vi vil føle os frie osv. også selvom E-toget kører og det blot tager 30 minuttter.. Det blev alt for langt det her! Ville bare sige at det ikke er farligt.

  Svar
 21. Katrine O. says:

  Som jeg også skrev i din ‘i øvrigt’, så glæder jeg mig SÅ meget til at følge jeres tanker og overvejelser. Vi går med præcis de samme overvejelser. Vi bor også på Vesterbro. Vi har en stuelejlighed på 114 i den rolige ende af Sønder Bvl. og en nyrenoveret gård med græsplæne, frugttræer, bærbuske, sandkasse og gynger. Vi har bil, manden har arbejde er på Vesterbro og jeg arbejder i Nordsjælland. Vi elsker Vesterbro, cafeerne, butikkerne, vores lejlighed, vores børns institution og også den kommende skole for den ældste. MEN vi ved godt inderst inde at lejligheden bliver for lille om nogle år…hvis bare vi havde et ekstra værelse, ville vi ikke tænke så meget over det med flytning. Vi kom faktisk så langt sidste vinter, at vi var ude at kigge på flere huse og rækkehuse nord for Kbh., men vi fandt ikke noget helt vildt interessant. Vi blev dog enige om at rækkehus IKKE er interessant, for sådan en lille frimærkehave er bare ikke vores drøm om en have. Oven i det blev vi også usikre på hvilken del af Storkøbenhavn vi skulle rette blikket mod. OG vi begyndte gudhjælpemig også at tale om, om vi overhovedet skulle kigge i Storkøbenhavn, for hvad med Roskilde-området, Fyn, Jylland? Vi har også en masse familie i Aarhus, så tanken om Fyn (midt mellem vores familier) eller Jylland (hvor jeg også vil kunne arbejde fra), var pludselig også i spil. Konklusionen på det hele blev, at vi bliver på Vesterbro indtil videre 🙂 Vi har ikke fortrudt et sekund! Men vi er så også så heldige at vi kan ‘komme på græs’ relativt ofte, da mine forældre bor i hus tæt på og vi også kan låne deres sommerhus, når vi har lyst.
  Jeg ved ikke, om du kan bruge vores overvejelser til noget. Vi ved bare at skal vi rykke, så skal vi være helt skarpe på hvor og hvad vi rykker til. Jeg er ret overbevist om at sådan som boligmarkedet i København ser ud, så kan vi ikke lige fortryde om nogle år og få en tilsvarende lejlighed til en realistisk pris her på Vesterbro.

  Svar
 22. S. says:

  Jeg kan godt forstå jeres overvejelser. Hus, have og natur ér dejligt!
  Men forbered jer på en teenager om et par år, som er rasende over at i flyttede fra byen.
  Nu siger du ikke hvilke områder i kigger på, men jeg er selv vokset op i Hundested – en by som er fantastisk når man er barn, især i Ottos alder. Skov, strand, vand – det er skønt! Alle mine bedste barndomsminder er fra naturen i Nordsjælland.. Men det var så træls da jeg blev teenager og jeg kunne ikke komme hurtigt nok væk – jeg tog som 15-årig på efterskole og vendte aldrig tilbage igen.
  Hvis man bor i provinsen, er det (efter min mening) virkelig vigtigt at sørge for at ens børn har fritidsinteresser, og at de fastholder dem når de bliver ældre. Alle os som ikke havde en fritidsinteresse, både røg og drak for meget for tidligt. Vi havde ikke andet at lave, så vi holdt bare fester og lavede ballade.
  Når det så er sagt, så er jeg sikker på at i begge tænker på hvad der er bedst for jeres familie og jeg kender jo ikke jer og jeres børn.. Men det hele er altså ikke grønt græs og regnbuer i provinsen ;D
  God fornøjelse med huskig!

  Svar
  • Pia says:

   Hold da op en fortælling, nu bor vi i Ølsted (tæt på Hundested) og der er masser af børn/teenagere i kommunen, der hverken drikker eller ryger!! Her er et skønt sammenhold og de fleste vælger faktisk at blive boende i nærområdet hvor her både er grønt græs og til tider dobbelt regnbuer :-).Held og lykke med huskiggeriet.

   Svar
 23. Anna says:

  Vi bor i Odense C, har 2 lejligheder (laaang historie, men det fungerer)1 hjemmeboende barn (og 1 udeboende) og har egentlig masser af plads. Vi har også 550 kvm kolonihave brændeovn, drivhus og økohave osv, men alligvel tager jeg mig selv i, at jeg vil ud til vandet at bo. Det fylder mere og mere at komme derud, hvor der er luft, ro og plads til at være krea (jeg syr, strikker osv. og min mand er grafiker). Min mand er en anelse skeptisk ved tanken, men som årene er gået, er han ikke så afvisende mere. Jeg tror, at det ender med, at når jeg er færdig med uddannelse om små 5 år og sidste barn er fløjet fra reden, så skal der kigges huse i vandkants-Danmark på Fyn. Eneste minus er lang transporttid og den eventuelle besparelse ved at bo billigt, er pludselig kørt op og druknet i brandstof og vægtafgifter. Men åhhhh…. den ro! <3

  Svar
 24. Susanne says:

  Vi flyttede fra lejlighed i central Valby til hus i Egedal. Vi har ALDRIG fortrudt;-) Det er muligt, vi en dag flytter igen, men mens vi har hjemmeboede børn, bliver det helt sikkert i et hus med luft og grønt og cykel til skole, fritidsinteresser og venner.

  Vi har en del venner, der har gjort det samme – altså taget flyttet fra lejlighed i Kbh. til hus og have 30-45 min. fra byen. Ingen af dem overvejer at flytte tilbage, men alle er jo også forskellige;-)

  Held og lykke med jeres beslutning!

  Svar
 25. Sandra says:

  Vi er rykket længere og længere ud i takt med vi har fået børn og nu har vi netop købt hus i Frederikssund og er virkelig glade for det. Vennerne siger – what Frederikssund. Det er da vildt langt væk. Manden og jeg arbejder begge i Hillerød g omegn. Jeg skal dog ind til byen to tre gange om ugen. Og tager S-toget ind. Og arbejder i toget (det betyder effektiv transport i mine øjne 😉 vi har to biler – men bor billigere – og har råd til at jeg er på nedsat tid og alt det sjove i fritiden for vi har luft i økonomien (og netop de to argumenter var vigtige for os da vi tog beslutningen om at rykke et sted hen som var lige lidt længere væk. Og nu – nyder vi haven. Stranden og luften når det er virkelig varmt og man er ved at smelte.
  Når vi ser glæden i børnene når vi en sen eftermiddag tager til stranden på cykel fordi vi kan eller de løber rundt i haven, plukker blommer i haven og alt det andet man kan i haven – så var det her det bedste vi har gjort for vores familie 🙂

  Svar
 26. Stine says:

  Tag kørekortet. Jeg er ved at tage kørekort nu i en alder af 29, og selv om man måske er knap så frygtløs som en på 18, kender man trafikken bedre, og er ikke så bange for at tage en beslutning om, at her kan man altså ikke nå at dreje til venstre;)

  Svar
 27. Marie says:

  Flyttede til KBH for 10 år siden. Blev forelsket. Både i mand og by.
  Manden har jeg stadig. Byen siger jeg snart farvel til og rykker tilbage til provins med manden og de 2 damer, det er kommet til.

  Hver gang jeg ser vores Til Salg-skilt både gyser og fryder jeg mig.

  For 2 år siden havde jeg troet, at det ville være løgn, at jeg skulle opgive KBH til fordel for et hus. Men. Times change, og det gør behov også. Og nu bliver det da pissefedt at have hus. Ja det gør!

  Svar
 28. Trunte says:

  Vi flyttede fra København til Mørkhøj/Søborg. Forstadshygge kun 10 km fra Rådhuspladsen… man kan cykle ind til byen eller tage tog og metro på næsten ingen tid. Jeg synes 40 minutters transport lyder af meget. Prøv evt turen mandag morgen kl 8 i fuld trafik (og den rigtige vej, dvs ind til byen).

  Svar
 29. Nana says:

  Åh, Cecilie. Det lyder så spændende og modigt. Hvis din mand har et brændende ønske om at flytte udenfor byen, skal du selvfølgelig lytte til det. Vi har lejlighed i byen og sommerhus en times kørsel fra byen og det fungerer fantastisk for os. Jeg er så glad for byen og jeg får så god energi af at cykle rundt og snuse bylivet til mig. Jeg elsker at være i vores sommerhus, men elsker endnu mere at komme hjem til København. Vil tænke på dig i morgen når I drager på huskig og sende jer en masse god københavner-energi <3

  Svar
 30. Christina says:

  Vi er rykket fra vidunderlige Vesterbro til Roskilde. For os var det vigtigt at flyttede til en ‘rigtig’ by og ikke en pendlerby/soveby. Vi er vilde med det. Naturen er lige rundt om hjørnet og samtidig, når byen kalder, tager vi toget ind på Nørreport og leger mega-hippe.
  I dag glæder vi os altid til at komme hjem til mursten og have igen.
  Og så kan man sgu også købe Stine Goya i gågaden😄

  Svar
  • Sneglcille says:

   Roskilde er også et dejligt sted. Min mand er opvokset i en forstad til Roskilde og har slået sine folder i Roskilde by som ung.

   Svar
 31. Thea vaskavulla says:

  Vi rykkede efter til år på Nørrebro til(bage) til Holbæk hvor vi begge er vokset op. Det tager en time i tog og 45 minutter i bil til Kbh. Vi har tre unger i alderen 7 mdr-6 år og det er en million gange nemmere nu at være ‘på græs’. Der er jo intet der er enten eller; nogle gange savner jeg København og andre gange er jeg bare så færdig med byen. Jeg savner den mest når jeg er der, og når jeg så er tilbage i huset igen så er jeg så glad for at bo med vand og græs og skov i nærheden. Det er ikke det samme men det er ikke nødvendigvis hverken dårligere eller bedre det er bare noget helt andet. Og for os som familie lige nu var det bedre:) og kan anbefale byen; husene er stadig til at betale og det er stadig relativt tæt på Kbh i transporttid. Ville til en hver tid vælge en provinsby fremfor en forstad – der er bare lidt mere sjæl og liv fordi de ikke orienterer sig mod København men har deres egne ting…:)

  Svar
  • Sneglcille says:

   Holbæk er skøn!
   Jeg vil også gerne finde et sted med noget by. Min mand derimod er ret vild med tanken om at bo i ingenting. Så den detalje skal vi lige have fundet et kompromis til 😉

   Svar
 32. Sara says:

  Hvor lyder det spændende med jeres fremtidsplaner og jeg beundrer virkelig din vilje til at lytte til din mands drømme. Det var noget der virkelig var en udfordring for mig og min kæreste. Han er fra landet (udenfor Roskilde) og har altid drømt om landlivet. Jeg er fra byen og mørket på landet giver mig myrekryb. Jeg følte dog i samme periode at jeg også var færdig med Vesterbro. Bræk i opgangen, larm i weekenden osv. Vi valgte at flytte til en lille landsby (Slimminge) tæt på Ringsted. Vi købte en nedlagt lille skole som var istandsat og virkeligt lækkert. Men ingen af os trivedes der. 40 minutter i bil er mindst 80 minutter i myldretiden når vi skulle til København. Hente/bringe situationen blev pludseligt vildt besværligt. Hvis vi fx blev ringet hjem med sygt barn, tog det lige en del tid inden vi kunne komme og hente. Mine forældre og min lillebror bor i Kbh så den hjalp vi var vandt til at få pludseligt var ikke eksisterende. Eller de ville gerne hjælpe men pludseligt var der en del logistik i det også. Sommeren er skøn på landet, men vinteren viste sig frygtelig. Der er mørkt allerede kl 15 (og jeg mener seriøst mørkt) vi fik allesammen så meget indekuller om vinteren. Vi valgte derfor at rykke tilbage til byen. Bor nu i en skøn villalejlighed i Valby. Valby er som en lille landsby i byen, hvor alle kender alle og man kan cykle til Vesterbro på 10 minutter. Det var et dejligt kompromis hvor alle parter trives og børnene har lidt græs mellem tæerne i vores lille have. Vi har også netop købt et sommerhus i Præstø så på den måde føler vi at får det bedste af alle verdner.
  Jeg tror at man skal prøve sig frem. Alle familier er forskellige og hvis landlivet alligevel ikke lige er noget kan I jo altid rykke tilbage til byen igen.

  Mange hilsner fra Sara

  Svar
 33. Natacha says:

  Jeg har boet i København de seneste 9 år og elsket det! Jeg har dog aldrig været i tvivl om, at når der en dag kommer børn ind i billedet, så kan lejlighed i byen ikke måle sig med hus og have. Jeg er selv opvokset i nordsjælland i et klassisk villa kvarter, og husker utallige aftener med legekammeraterne fra vejen og ikke mindst stemningen om sommeren, når haven bliver en del af huset. Det er så skønt! Når det er sagt så kan jeg godt genkende diskussionen i parfoldet:) Min dejlige jyde-kæreste ønsker hus/gård med langt til naboer og også gerne langt fra københavn. Jeg vil ikke længere end 30 min fra byen…MAX 45 min. og selv der får jeg små ticks. Vores kompromis lige nu er, at vi ikke kommer til at bo i noget der ligner et villakvarter – så der bliver længere til naboerne. Til gengæld kigger vi ikke mere end 30-45 min uden for kbh….Dog tror jeg indimellem det er min regel og ikke vores! 🙂 Glæder mig til at høre fortsættelsen på historien. Og så nyd lige at drømme når I kigger på huse…også selvom det ikke bliver til noget. Jeg elsker den del:)

  Undskylder for den lidt sene respons:)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *